храната ми много ли е за нвд

25.04.14
00:10

8 - кардио
9 - протеин с мляко + 70гр овес + 5 белтъка + 1 банан
12 - 150гр пилешко + зелена салата ( 1 домат , 1 краставица , сирене , маруля + 2 лъжици зехтин) + 50 гр ядки
15 - протеин с мляко
16 - тренировка
17;30 - протеин с мляко + банан + 30 гр овесени ядки
18 - 150гр пилешко + зелена салата ( 1 домат , 1 краставица , сирене , маруля + 2 лъжици зехтин)
21 - 150гр пилешко + зелена салата ( 1 домат , 1 краставица , сирене , маруля + 2 лъжици зехтин)
22;30 - 1 кисело мляко
смятате ли че храната ми е много за НВД ? на 20 г. 77 кг 1.77 см

25.04.14
00:15

целта ми е да извадя пресата защото много е омазнена но се притеснявам че храната ми е много

25.04.14
02:25

Пий протеина с вода .

25.04.14
06:26

Махни храненто в 21:00 и овесените ядки в 17:30.  Колко кг си,все пак ? На мен ми се виждат доста калориите.

Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 25.04.14 06:42.

25.04.14
10:42

Яж въглехидрати само след тренировка и махни протеина с млякото. Млякото не е полезно. То си е кърма ,а ти отдавна предполагам си спрял да цуцкаш.
Знам много по вкусно е, адски по вкусно е ,но просто ти казвам истината. Ако толкова искаш, пий го по 1 път с мляко сутрин, но млякото не само ,че не се усвоява ами има и повече въглехидрати отколкото протеин.

Една доза протеин след тренировка е достатъчна... да не говорим, че и без нея може. Ако е една доза няма особено значение дали ще я приготвяш с мляко или с вода.

Не знам защо реши, че някой трябва да смята вместо теб дали тази храна е ОК като количество и дали изобщо влиза в границите на НВД-протокола.

Айде пак някой хвърля жълтъците на яйцата... аман вече...

25.04.14
11:43

Как може да хвърляте жълтъците.. Толкова пъти се говори за това в форума и не само в него. Защо не се учите от грешките на другите ами нарочно ги допускате? Ако ми обясниш защо ги изхвърляш поне? Това е като да ядеш протеин бар и да обираш само шоколада :D.

Зад абревиатурата НВД стои Ниско Въглехдиратна Диета, което няма нищо общо с калориите и количеството храна, а само с подбора на храни.

Че менюто е НВД - така е. Дали храната е в повече ще разбереш от резултатите. Ако на седмична база теглото не се променя или се покачва, значи имаш още за съкращение по менюто. Ако пък кантарът слиза прекалено надолу (повече от 0,5-1% от общото тегло) на седмица, значи може да добавиш малко храна.

25.04.14
13:30

Храната ти е малко, а въглехидратите ти са високи, тоест нищо няма да направиш или поне нищо от това, което искаш.

25.04.14
17:15

А съм съгласна с Тихомир. Най-добрия отговор ще получиш от резултатите, които постигаш. А как ще разбереш дали вървиш в правилната посока или не, купи си един калипер http://www.bb-team.org/articles/2822_kaliperometriya-ili-elektronno-izmervane-na-maznini. Не съм видяла досега някой да не се справи с малко практика.

AT

25.04.14
22:05

Не знам дали храната ти е много, но само от нея, по груби и бързи сметки, си докарваш около 170 грама протеин. Защо тогава ти е да пиеш протеин на прах, при положение, че и без него приемаш повече белтъчини от нужните ти?

25.04.14
22:28

Избери си някой от авторите в сайта ,който и да е. Всички са достатъчно компетентни. Пиши им лично съобщение  с конкретният си въпрос. Ще ти се отговори точоно и ясно и няма да ти се налага да четеш всички мнения ,които само могат да те объркат понякога.  Най-малкото ще ти дадат препратка към статия ,която ще ти поясни много неща относно въпроса ти.
Ето ти и някои имена ,които мен лично много са ме впечатлили със статиите си. Ради Хаджирадев ,Владимир Недков,Димитър Михайлов ,Тихомир Велев  има и още компетентни хора тук ,но сега се сещам за тези. Както и за Кольо пияндето и Адриана Дачева.

Много неща съм прочел от тях като статии ,мнения и коментари и съм много доволен и са били винаги много полезни. :) Евала на такива хора.

25.04.14
23:23

Изключително тъжно меню - яйца без жълтъци, пилешко филе и прахчета по няколко пъти на ден, всеки ден, 7 пъти седмично, 30 пъти месечно. Аз бих предпочел да съм дебел и грозен, отколкото да се храня толкова отвратително. НВД далеч не означава да ядеш само пиле, при това филе. Има хубави тлъсти риби, има агнешко, свинско, телешко месо, има сирене и кашкавал.

26.04.14
15:02

Човека е описал един ден.  Логично е не всеки ден е такъв. А за “прахчетата”... на всички им е ясно ,че няма с какво да се заменят в следтренировъчното хранене. Ето заради такива изказвания ти писах ,да питаш хората ,от които ще имаш полза. Иначе нали гледаш всеки пише простотии.

Само защото на някой не му стигат паричките да опита протеинова пудра и почва да плюе по всички ,които се възползват от това ненадминато предимство.

26.04.14
15:07

Ненадминатото предмиство съществува само в рекламните брошурки. Ефекта със и без протеинова пудра е абсолютно един и същ.

Мнението беше редактирано от Петко К на 26.04.14 15:07.

26.04.14
19:57

Да не говорим пък колко от тия пудрички са брашно :) http://www.bb-team.org/forums/viewthread/62180

26.04.14
22:34

казано от Gergi_81 на 26.04.14, 15:02:

Човека е описал един ден.  Логично е не всеки ден е такъв. А за “прахчетата”... на всички им е ясно ,че няма с какво да се заменят в следтренировъчното хранене. Ето заради такива изказвания ти писах ,да питаш хората ,от които ще имаш полза. Иначе нали гледаш всеки пише простотии.

Само защото на някой не му стигат паричките да опита протеинова пудра и почва да плюе по всички ,които се възползват от това ненадминато предимство.

Така е, Герги, сиромах човек съм, нямам парички за прахчета, но бедността не е порок. За съжаление не мога да кажа същото за глупостта.

27.04.14
10:51

Нямах това предвид.(както ид а е)

AT

27.04.14
13:49

казано от Gergi_81 на 26.04.14, 15:02:

Само защото на някой не му стигат паричките да опита протеинова пудра

Надявам се това да е спорадична изцепка, а не начин на мислене. Смятам, че по-бедните, които тренират и имат добра фигура трябва да бъдат дори повече уважавани от другите, защото със сигурност им е трудно да си набавят качествена храна, пък остави добавки, но въпреки това постигат резултати.

п.п. конкретно аз не съм никак беден, но не ползвам протеин на прах, набавям си нужните количества от храната, която да ти кажа излиза горе долу на еднаква цена с протеина на прах.

27.04.14
18:09

Аз лично ползвам протеин на прах ,точно защото е по-евтино. Дозата ми изализа около 1 лв. А следтренировчно хранене с такова бързо усвояване не мога да си набавя за 1 лв. Кофтито е ,че трябва да се дадат едни 70лв на куп. А както и за мен това си е сума ,която в дадени моменти ми оправя тока,водата и телефона примерно. Идеята ми беше ,че на хората им се свидят ,не че нямат. Не може да даваш по 2лв за кофичка кисело мляко и 5 яйца (примерно) а да ти се свиди 1 лв за нещо с по-бързо усвояване и  доказани ползи. 

Това разбира се е личното ми мнение според финансите ми.

AT

27.04.14
18:48

Това за усояването е интересно. Примерно ако си се нахранил добре еди колко си часа преди тренировката, е съвсем реално точно по време на тренировката и след нея протеина от храната да се е разградил и да е започнал да действа. Цаката е да разбереш кога точно да се нахраниш.

27.04.14
19:08

И ти си прав :)  Но аз лично тренирам сутрин предимно на гладно.

AT

27.04.14
20:15

казано от Gergi_81 на 27.04.14, 19:08:

И ти си прав :)  Но аз лично тренирам сутрин предимно на гладно.

За тогава е оферта. Само, че ако го пиеш преди тренировката мисля, че е по-добрия вариант, отколкото след нея.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1