Добавки или продължение на хранителния режим ?

26.04.14
23:38

Здравейте на всички!Моля за малко съдействие,благодаря предварително.
  Нов съм във форума и се извинявам ако сте отговаряли на подобни вапроси,но искам да Ви попитам малко по-конкретно...
Тренирам от една година.Когато започнах бях около 78кг.на 176см ръс с лек корем и подкожни мазнини най-вече в бедрата и не особено изразена мускулатура.Целта ми беше да изчистя мазнините и да развия мускулатурата.Стремя се към изчистен корем,по-слаби крака и изразени мускули.И така,от 6 месеца започнах да се храня по 4 пъти на ден в определени часове(9:00, 12:00, 15:00, 18:00 ).Наблегнах на пиле,риба,зеленчуци,плодове.Ограничих алкохола и газираното.Пия около 2л вода на ден.Тренорам 3 пъти седмично като тренировката ми е сутрин от 7:30 до към 8:45.Преди тренировка хапвам нещо леко някакав плод с лажица мед или някои пълнозърнест десерт(Корни).
  Резултатът след тези 6 месеца е следния станах 72кг.,бедрата отслабнаха(усети се при дрехте :) ),корема се изчисти до някаде има някакви наченки на плочки,мускулатурата стана по-изявена най-вече в ръцете-макр,че обиколката в сантиметри почти не е мръднала...
  Та ВЪПРОСА ми е следния: “Да продължа ли по същия начин само с храна и тренировки или да вземам някакви добавки ?”
Опасенията са ми в това,че след като стопих мазнините идава ред на мускулите,а тях искам да запазя,нещо повече искам да нараснат в сантиметри,а плоския корем и слабите крака да си остнат.Как да постигна това ? Благодаря Ви предварително.

Темата беше редактирана от Асен Тодоров на 27.04.14 15:19.

27.04.14
14:13

Добре де думат е мускУл с двойно У,как така го пишеш на едно място правилно на друго грешно.Малко е странно да се занимаваш с този спорт,а да не знаеш думата.

Мускулите не се топят от тренировки,ако не практикуваш системен глад,така че продалжавай с това,което работи.
Добавките се наричат така,защото ти добавят нещо към вече съществуващ режим.
Щом този режим работи за теб,няма причина да го променяш.
Ако можеш да си го позволиш,може да добавиш и хранителни добавки,но те губят смисал без да спазваш добър режим на хранене и тренировки.

27.04.14
15:13

казано от Biad__ на 27.04.14, 14:13:

Добре де думат е мускУл с двойно У,как така го пишеш на едно място правилно на друго грешно.Малко е странно да се занимаваш с този спорт,а да не знаеш думата.

Мускулите не се топят от тренировки,ако не практикуваш системен глад,така че продалжавай с това,което работи.
Добавките се наричат така,защото ти добавят нещо към вече съществуващ режим.
Щом този режим работи за теб,няма причина да го променяш.
Ако можеш да си го позволиш,може да добавиш и хранителни добавки,но те губят смисал без да спазваш добър режим на хранене и тренировки.

Мерси,Biad__ ! Приемам забележката и променям грешката !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1