Какво мислите за Аикидо ?

Темата е заключена.

12.05.05
15:00

Изразете мнението си,как  мислите ефективно ли е според вас

12.05.05
20:15

Ами тренирал съм Ай Ки До 5 години и мога да ти кажа че съм доволен, по принцип! Зависи какви са ти изискванията, защото е много меко, няма спаринги и не можеш да усетиш какво е да те натупат наистина! Друг недостатък е че няма физическа подготовка (която за Ай Ки До не е и нужна)! Не искам да изглежда че не го харесвам - напротив много, даже стигнах до 2ро кю (кафяв колан) в БАА, но не беше за мен, защото нямаше нищо свързано със силови и постижения за издръжливост! Просто ми беше леко като бойно изкуство, но иначе е много красиво и ефективно когато потрябва!

12.05.05
21:49

“Няма слаби стилове, има слаби майстори” казват феновете на БИ. :) Айкидо е много хубаво бойно изкуство, има и своята ефективност, колко е висока тя.... отделен въпрос. Но си струва човек да го опита. Приятното е, че ако го тренираш в добро доджо, ще можеш да се занимаваш и с уръжия, което също си има добрата страна.

12.05.05
22:26

Значи и аз тренирам аикидо :).Питам само защото искам да видя какви мнения има относно него и наистина доволен сам много е красиво но само едно ми е кофти -малко хората с които тренирам са кофти но мене не ме барка.В смисал сас жалт колан  а аз сам все още със бял сега ще даржа изпит нямат никакво уважение кам нас начинаещите само казват тва не е така онова не е така но мене не ме барка и прав си за доджото много е важно но какво да се прави :)

12.05.05
23:02

www.daobg.com

Ако наистина човек занимаващ се с айкидо не проявява респект дори и към най-големия левандурник, то значи, нищо не е научил от цялата работа. Да си завре пояса някъде...  :D

13.05.05
00:41

[quote author=“Randori”]Значи и аз тренирам аикидо :)

Е, предполага се щом си се писал Рандори  :lol:  :lol:  :lol:  Не си попаднал на учител, но по принцип така е с начинаещите!!! Към коя организация си? Федерацията или Асоциацията? Първата има методи дето не съм съгласен с тях!

13.05.05
09:34

Кам БАА съм  :) не знам какви са разликите но знам че сенсеи Германов е председател и основател и секи пат ни води семинарите

13.05.05
09:35

А да и сега ще има семинар в софия сас сато сенсеи и мисля да ходя там дали се даржат изпити или само се показват техники ?????????

14.05.05
08:43

Сато е шефа на ААI (международната айкидо асоциация), т.е. голямата работа и си заслужава да се отиде! В последния ден са изпитите, които можеш да ги гледаш, понеже ти е рано да си уке (нас ни побъркваха - от 7мо до 1во кю, че и до първи дан трябва да ставаш задължително, понеже някои дупета се чупят!  :evil: Ама ти ще видиш като стигнеш като мене някъде до 2ро, 1во кю! Всеки семинар с чужд преподавател си заслужава по принцип, но най-добър е Кобаяши сенсей, който е идвал 2 пъти в БГ, има 9ти дан май и за да го накараш да излезе от Япония наистина трябва да можеш много! Моят учител е Данаил Прангов , 3ти дан Ши До Кан Доджо се казва клуба ни (Ши означава вярност - по принцип името на клуба се дава, като учителя стане над 3ти дан и според неговите лични качества) За него в огън и вода влизам!!! Успех!

14.05.05
11:42

Много благопдяря за инфото :)

15.05.05
16:39

Дидо Прангов ти е учител чак сега обарнах вниамние тои е идвал в лочеч
сега идва мисля горед долу преди две седмици имахме тренировка с бокен много добар е :) и е печен :)

17.05.05
20:52

след Германов той е най-добър! Не съм субективен! Ще го разбереш сам!

17.05.05
22:55

:)  Нека и аз се включа
Тренирал съм го една година и половина..мога да кажа, че е готино.. ако очакваш да се научиш да се биеш от него.. забрави...
Ще можеш да се биеш с айкидо само ако си тренирал перди него 5-6 години някакво карате  :twisted: за да може да раздаваш здрави стемита :)....
Но като дисциплина и усет е номер едно... Айкидо учи на вътрешен мир .. нали знаеш това ;)))...

редактирано от Мартин

18.05.05
00:29

[quote author=“g3n40”]
No kato disciplina i uset e nomer edno ... Aikido u4i na vutreshen mir .. nali zanesh tova ;))) ...

Не искам да се хваля, но тренирах айкидо 5 г и нещо, и все пак съм разбрал какво е....

Иначе не исках да казвам че имам 2ро кю щото веднага някой ще изкочи с “ае не е верно или нещо такова”! Сега не тренирам, защото не ми стигаше като силови и постижения за издръжливост, нямаше го предизвикателството, да се умориш като кон, да се разбиеш до край както го правя сега в залата! Не се чувствах уморен след трен, въпреки че сме правели “кошинагета” през цялата трен., като се има предвид, че от напредналите бях най лек (другите бяха около 90 - 110, та питай как ги мятах! Иначе ако си от БАА, мога да ти се похваля че успях да направя чисто кошинаге на Ники от Славия (сенсея), който си е чисти 130 кг!

24.11.05
11:54

Искам да ви попитам къде мога да тренирам сериозно Айкидо много съм запален и имам огромно желание да тренирам.
Живея в София.А също така да попитам аз съм на 16 години късно ли е вече да започна да тренирам честно да ви кажа няма да ми е много приятно например да отида и да тренирам с некви хлапета който са на по 10 години(разбира се ще започна от начинаещ).Благодаря предварително.

25.11.05
21:34

ами значи лично мое мнение е че не е късно и аз почнах на 16 години да тренирам аикидо ся сам на 17 вече близо две години и мноо ми харесва ,значи аз не сам от софия но мога да ти дам линк от кадето може да видиш каде се намират клубове в софия :)

AN

25.11.05
22:34

[quote author=“Randori”]Изразете мнението си,как  мислите ефективно ли е според вас

Тренирал съм го тва една година като малък, става за гимнастика, но не е никакво БОЙНО изкуство за мен. Ако искаш да се раздвижваш три пъти в седмицата и да си подобриш координацията става, ако искаш да се научиш да се биеш бягай далече от айкидо.

26.11.05
13:46

[quote author=“Animal”][quote author=“Randori”]Изразете мнението си,как  мислите ефективно ли е според вас

Тренирал съм го тва една година като малък, става за гимнастика, но не е никакво БОЙНО изкуство за мен. Ако искаш да се раздвижваш три пъти в седмицата и да си подобриш координацията става, ако искаш да се научиш да се биеш бягай далече от айкидо.

Айкидото не е да се научиш да се биеш а да се отбраняваш като използваш силата на противника.

AN

26.11.05
14:14

[quote author=“DarkSpy”][quote author=“Animal”][quote author=“Randori”]Изразете мнението си,как  мислите ефективно ли е според вас

Айкидото не е да се научиш да се биеш а да се отбраняваш като използваш силата на противника.

добре. Кажи ми на кой модерен боен стил с изтегляне ще противодействаш :?:  :?:  :!:

26.11.05
16:01

Ай Ки До не може да се нарече модерен боен стил, според мен! При него се спазват донякъде и морални правила, докато при новите стилове целта е да смачкаш противника по какъвто и да е начин! (не говоря за всички стилове, но за повечето, които станаха модерни напоследък)!

AN

26.11.05
17:14

[quote author=“YODA”]Ай Ки До не може да се нарече модерен боен стил, според мен! При него се спазват донякъде и морални правила, докато при новите стилове целта е да смачкаш противника по какъвто и да е начин! (не говоря за всички стилове, но за повечето, които станаха модерни напоследък)!

С тези думи само потвърждаваш изказването ми по-горе. Иначе си прав.

26.11.05
19:37

Добре изброете някой от тези модерни бойни стилове

AN

26.11.05
20:14

[quote author=“DarkSpy”]Добре изброете някой от тези модерни бойни стилове

Всичките боксове, киокушин, да дао

26.11.05
21:27

Анимал това 4е ти не си успял да увладееш АИКИДО даже0.1% не означава че то не е бойно изкуство-То не е за всеки......  много зависи от това с какви хора си го практикувал и какво е било твоето желание! :!:  :evil:

AN

26.11.05
22:00

[quote author=“HanZo”]Анимал това 4е ти не си успял да увладееш АИКИДО даже0.1% не означава че то не е бойно изкуство-То не е за всеки......  много зависи от това с какви хора си го практикувал и какво е било твоето желание! :!:  :evil:

Добре де не ми се спори, споделих си личния опит, тренирал съм много работи, пък и мнението на хора, които са постигнали много в множество други стилове е подобно. Аз казах какво е то ЗА МЕН. И между другото ми писна всички да пишат с брутални правописни грешки.

27.11.05
02:23

[quote author=“HanZo”]Анимал това 4е ти не си успял да увладееш АИКИДО даже0.1% не означава че то не е бойно изкуство-То не е за всеки......  много зависи от това с какви хора си го практикувал и какво е било твоето желание! :!:  :evil:

То при всеки е така бре! Аз тренирах само 5 г., харесваше ми, много! Започнах с бодибилдинг не да заместя Ай Ки До, а защото нямам време, уча и т.н. Не съм достигнал нещо особено, 2ро Кю, едва започнах да усещам за какво наистина става въпрос и трябваше да прекъсна :cry:  :cry:  :cry:  Бойни изкуства много, важното е да попаднеш на треньор и среда! Аз тренирах при Дидо Прангов от БАА и беше супер, пробвал съм ей така за пробата и при други треньори, но не бих го сменил за друг :wink: !  Не мога обаче да се съглася с Енимъл, че не става за бойно изкуство - за една година можеш да научиш само как да падашл До третата г. не разбираш как ще се отбраняваш, след това започва да ти идва в главата какво трябва да правиш! Виждал съм моя учител да, как да кажа “унищожава” (това би било най-подходящото, не можаха да станат после) трима местни тежкари за 10-15 сек. преди да успеем да стигнем да му помогнем (бяхме на лагер в Рила и там местните :lol: )!!!

AN

27.11.05
11:38

[quote author=“YODA”][quote author=“HanZo”]Анимал това 4е ти не си успял да увладееш АИКИДО даже0.1% не означава че то не е бойно изкуство-То не е за всеки......  много зависи от това с какви хора си го практикувал и какво е било твоето желание! :!:  :evil:

То при всеки е така бре! Аз тренирах само 5 г., харесваше ми, много! Започнах с бодибилдинг не да заместя Ай Ки До, а защото нямам време, уча и т.н. Не съм достигнал нещо особено, 2ро Кю, едва започнах да усещам за какво наистина става въпрос и трябваше да прекъсна :cry:  :cry:  :cry:  Бойни изкуства много, важното е да попаднеш на треньор и среда! Аз тренирах при Дидо Прангов от БАА и беше супер, пробвал съм ей така за пробата и при други треньори, но не бих го сменил за друг :wink: !  Не мога обаче да се съглася с Енимъл, че не става за бойно изкуство - за една година можеш да научиш само как да падашл До третата г. не разбираш как ще се отбраняваш, след това започва да ти идва в главата какво трябва да правиш! Виждал съм моя учител да, как да кажа “унищожава” (това би било най-подходящото, не можаха да станат после) трима местни тежкари за 10-15 сек. преди да успеем да стигнем да му помогнем (бяхме на лагер в Рила и там местните :lol: )!!!

Мда определено може да е ефективно срещу хора които не са тренирани в бойно изкуство, а само са здрави. Това, което искам да кажя е, че ЗА МЕН ако двама души на еднакво ниво, единия Айкидо, другия примерно кик бокс се сбият... Освен това не може винаги да чакаш да те нападнат, за да се защитиш, понякога трябва ти да атакуваш пръв. Абе изкарах се тука бати разбирача, просто така стоят нещата през моите очи. И това за треньора - естествено че е така, така че предлагам да не спорим повече.

27.11.05
13:36

[quote author=“Animal”]

Мда определено може да е ефективно срещу хора които не са тренирани в бойно изкуство, а само са здрави. Това, което искам да кажя е, че ЗА МЕН ако двама души на еднакво ниво, единия Айкидо, другия примерно кик бокс се сбият... Освен това не може винаги да чакаш да те нападнат, за да се защитиш, понякога трябва ти да атакуваш пръв. Абе изкарах се тука бати разбирача, просто така стоят нещата през моите очи. И това за треньора - естествено че е така, така че предлагам да не спорим повече.

Това че мислиш че трябва да чакаш да те нападнат е пълна глупост. Трябвало е да потренираш повече да видиш колко нападателни техники има (въпреки че са доста по малко от отбранителните - които са основни), освен това при японците да нападнеш някой не се смята за много честно. Иначе за това за кикбоксьора и айкидиста няма да го коментирам, боксьора е на земята на 3тата секунда със счупена китка.

27.11.05
18:03

Съгласен съм на пънлно с теб Yoda и с вапроса дали е ефективно аикидо не сам искал да кажа че искам да го използвам за бои а просто да попитам дали ще ми помогне да се защитя ако ме нападнат :) не че ще го използвам за да ходя да се закачам с хората защото какавто и да си се ще си намериш маистора това е моето мнение

AN

27.11.05
18:45

[quote author=“Randori”]Съгласен съм на пънлно с теб Yoda и с вапроса дали е ефективно аикидо не сам искал да кажа че искам да го използвам за бои а просто да попитам дали ще ми помогне да се защитя ако ме нападнат :) не че ще го използвам за да ходя да се закачам с хората защото какавто и да си се ще си намериш маистора това е моето мнение

Е то и аз не съм искал това да кажя

28.11.05
22:48

Хубав спорт, но в България няма да намериш истински айкидисти :shock: Треньорите тук са ‘’пенсионирани’’ джудисти. Препоръчвам ти джудо!

28.11.05
23:50

[quote author=“galant”]Хубав спорт, но в България няма да намериш истински айкидисти :shock: Треньорите тук са ‘’пенсионирани’’ джудисти. Препоръчвам ти джудо!

Много интересно откъде почерпи такава информация! Ама наистина ми е много интересно. Стига с неподготвените изказвания ако може!!!!!! БАА е асоциация, в която няма нито един бивш джудист от хората със степени над 2ри дан включително! Неверна информация пускайте другаде, моля. Доказани сме от AAI (Интернационалната Айкидо Асоциация) и AAA (Американската Айкидо Асоциация) за легитимни. Треньорите са на много високо ниво, и това не го казвам аз. Не казвам световно - най-добрите майстори с в САЩ и Япония (някои от тях дори отказват семинари в чужбина)! Чух го от лека му пръст Шихан Фумио Тойода, когато беше в българия в личен разговор. Той е основател на Световната Айкидо Асоциация! ОЩЕ ВЕДНЪЖ ОТ БАА НЯМА НИТО ЕДИН “БИВШ” ДЖУДИСТ!!!!! :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil: Благодаря за вниманието!

БТВ: Освен това не е спорт, това е бойно изкуство!!!!!

19.12.05
21:13

Пичове някои може ли да ми каже дали ще има семинар по Аикидо в София през месец февруари ??

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1