22.04.14
11:46
Здравейте надъхани хора от доста време ви чета но чак сега събрах смелост да се регистрам . Доста неща научих от тук и ми промениха мирогледа за спорта и храненето като цяло. Да се представя на 21 години съм живея в Швеция в момента иначе съм от София. Запълвам си времето за себе си основно.Учене на езици за тези 3 години след като завърших съм взела 4 сертификата по 4 различни езика . Участвам в различни проекти и общо взето осървашенствам се . Не смятам да записвам висше поне на този етап защото от 15 годишна ми е мечта да си отворя собствена дискотека и не смятам че специалност в университета ще ми е толкова голяма полза. За бизнеса или имаш нюх или нямаш . Да си призна честно заглавието е леко подвеждащо понеже никога не съм се занимавала с волейбол освен в часовете в училище или с приятели като се съберем. Страшно ми харесва този спорт и с удоволствие го практикувам когато мога но за съжаление пореди ниският ми ръст от 1.62 за нещо повече нямам шанс. Относно храненето старая се да ям по 5-6 пъти на ден по малко. Хапвам много млечни продукти и зеленчуци покрай новият ми начин на хранене се научих и да готвя малко или много .Тренирам всеки ден по 2 пъти без уикенда тогава само тичам . Харесва ми да спортувам и се чувствам добре . За съжаление преди 2 години майка ми почина и това ми се отрази доста качих доста килограми макарче не изглеждам толкова плачевно дебела но не се чувствам добре . В момента тежа 56 кг а преди 3 месеца бях 60 . В момента се чувствам още по-добре но не това е целта ми . Страшно дисциплинирам и отговорен човек съм и не обичам да пропускам тренировки или да не довършвам нещата докрай. Поела съм пълна отговорност за себе си и тялото си и нямам намерение да се запускам отново. Целите ми са няколко и ще се радвам да бъда критикувана жестоко ако греша.
-пълна хармония между душата и тялото ми.
-повече самоконтрол и дисциплина
-изчистване на мазинини от тялото
-повече сила
Тренирам всеки ден във фитнеса като редувам интервално 20 минутно кардио и силова. Понеделник кардио Вторник силова и т.н „
Вкъщи съмщо си изпълнявам различни упражнения взети от сайта или от клипчета. Айде стига съм говорила ето ви менюто ми за днес и тренировката във фитнеса.
Закуска-2 филийки Mestemacher с три вида ядки намазани с топено сирене домат и краставица и чаша чай от мента без подсладители
Междинно-Шепа ядки
Обяд-3 белтъка + 2 парчета кашкавал ,броколи на пара 1 червена печена чушка от буркан и зелена салата с дресинг от мед и горчица.
Вечеря-Бяла риба с фолио на фурна и някаква салата ще видим каква .
Преди лягане-5-6 лъжици извара . Обичам да я ям чиста без нищо понякога слгам мед он много рядко.
Тренировка във фитнеса
10 минути велоергометър за загрявка
Флайс с дъмбели -3x20
Глатеус ритник 3x25
Ренегатско гребане—3x18
Клек с лост (клякам само с лост понеже ме страх да сложа тежести) 4x20
Римска тяга с лост-4x20
Странични коремни преси на римско столче 4x20
Придърпване на вертикален скрипец-3x18
Класически коремни преси с диск на краката-3x15
Стречинк за цяло тяло.
Нямам програма и тренирам абселютно сама инструктора ми е показал кое как се прави но толкова.В момента не желая да си правя програма. Всеки ден тренирам различно в 6 сутринта се чувствам страхотно като ида там.
Хубав ден.
22.04.14
12:01
Ръстът ти не е пречка да си доставяш удоволствие с волейбол. :)
22.04.14
12:36
казано от Кольо Пияндето на 22.04.14, 12:01:
Ръстът ти не е пречка да си доставяш удоволствие с волейбол. :)
Говоря за развитие на професионално ниво :D
Hey Hey
Благодаря
Пожелавам ти не само да постигнеш, но и да задминеш целите и очакванията си! :) (sun) Определено ще те следя! Волейболът е страхотна игра, мен не ме бива много, но последните няколко години се опитвам да играя... :D Изглеждаш ми много колоритна личност, веднага се лепнах за четирите езика, може ли да попитам кои са те? (и аз говоря четири без родния и имам 6-7 срещи по международни проекти зад гърба си (wasntme))
22.04.14
15:30
казано от Alexandra Stefanova на 22.04.14, 12:36:
Говоря за развитие на професионално ниво :D
Hey Hey
Благодаря
Аз говоря само за удоволствие. :)
Стане ли дума за професионално ниво, тогава удоволствието е в неделим комплект с не толкова приятни екстри.
22.04.14
15:59
Nickie
Много благодаря :) . Да наистина волейбола е прекрасна игра винаги когато мога играя . Истинско удоволствие ми доставя да го практикувам .
А за колоритната личност също благодаря но не смятам че съм чак толкова колоритна:D
Относно езиците са немски,френски ,шведски и италиански .А твойте по какво са ?
Коле
Съгласна съм че стане ли професионално нещата вече стават доста по сложни.Бившият ми приятел имаше тренировки по 2-3 пъти на ден .Но пък когато нещо ти доставя удоволствие преглъщаш и не толкова приятните неща.
22.04.14
16:02
казано от Alexandra Stefanova на 22.04.14, 15:59:
...когато нещо ти доставя удоволствие преглъщаш и не толкова приятните неща.
Преглъщаш - да... но си плащаш сериозна цена за тях.
Недей да отбягваш жълтъците на яйцата. :)
Избирай тежестите за упражненията така, че да не можеш да правиш повече от 8-10 повторения в серия. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.04.14 16:04.
22.04.14
16:05
Предполагам. Никога не съм се занимавала със спорт професионална и не мога да говоря чак толкова обширно.
Попринцип не ги отбягвам ям си ги и цели. :)
Сертификат имам, за сега, само по английски на професионално ниво C2 /CPE/, иначе смятам да взема и за другите три докато следвам, а именно италиански, испански и немски. Съвпадение 2/4, не е зле. :))
22.04.14
23:52
Испанският ми е голям мерак да го науча .
Следобедната ми тренировка беше 2 часа игра на волейбол . След това правих малко стречинг от fitnes blender .
Последно хранене за деня-5 лъжици извара и една малка краставица.
Мнението беше редактирано от Alexandra Stefanova на 22.04.14 23:52.
23.04.14
11:53
Днес през цялата тренировка бях гладна особено към края.Попринцип тренирам на гладно понеже искам да стопя мазнини .Обаче имах чувството че ще припадна.Друг път не ми се е случвало такова нещо,ако продължи така ще се наложи все пак да поемам някаква храна .
23.04 Силова тренировка
Велоергометър-7 минути
Раменни преси с дъмбел-3x15
Военна преса с дъмбели 3x15
Клек с лост—5x15
Римска тяга- 5x15
Напади с лост и за двата крака -5x20
Български клек с дъмбели 4x18
Глатеус мост 4x18
Лек преса 4x18
Бедрено сгъване 3х15
Махало-3х15
V presa 3х15
Странични коремни преси на дюшек 3х15
Вакуумки да корем-3 х38
Вертикални коремно-тазобедрени повдигания-3 х18
Вертикално повдигане на краката на стенд3 х18
Стречинк за цялото тяло -10 минути
Бягаща пътека-20 минути 9 km.
Кростренажор 15 минути на най-ниска степен
Следобяд пак се надявам да има волейбол<3 .
Храна за днес
Закуска-2 филий Mestemacher с лютеница и яйце
М-Шепа микс от ядки
Обяд-150 гр ориз сгъби и зелена салата с репички ,3 парчета краве сирене и едно яйце
Междинно-Полвин кофичко високо маслено мляко .
Вечеря-ще си правяя Сушииии <3
23.04.14
11:56
Каква е идеята в това да тренираш с 15-20 повторения в серия? :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.04.14 11:57.
23.04.14
12:16
Честно казано не знам може би си мисля че ще се натоваря прекалено и затова предпочитам да правя така.Което най-вероятно е пълна глупост:D
23.04.14
12:21
Очаквах друг отговор... защо се пестиш? :)
23.04.14
12:31
Охх нещо става и мнението ми изчезва:D
С риск да го повторя за пореден път колената ми са проблем вече не чак толкова ама пак си ме страх.
23.04.14
12:43
Какъв е проблемът с колената - не знам, но за това си има специалисти.
Ако имаш болка, значи трябва да намериш причината за болката и да я отстраниш.
В момента ти заобикаляш болката, без да решаваш проблема.
23.04.14
12:49
При мен по скоро нещата са на психична основа . Ходила съм на лекар понеже лявото коляно ми е шито няколко пъти . Проблем няма мен дори не ме боли а просто мен ме е страх че ще ме заболи .
24.04.14
10:03
Имам мускулна треска на краката и едвам ходя .Тая нощ сънувах ужасен кошмар и съм будна от 3 часа .Вчера не се събрахме компанията да играе волей и ходих на стадиона да потичам. Направих 3 обиколки редувайки спринт и бавно тичане.Като сменях високо коляно и ритници зад дупето. После направих един ужасен 9 минутен йога клип и изглежда съм натоварирала повечко краката. Най-вероятно трябва да си разуча и техникат на бягане по-добре .Днес се чудя дали да тренирам или да го дам чийт и да си направя само малко йога пак .
24.04
Закуска-Купичка кисело мляко с овесени ядки и 2 лъжици какао
Обяд-4 пърчета печени тиквички,5 гъби ,малка купа салата,1 яйце ,полвин бучка сирене и малко риба тон .
М-Чай от мента
В-още не съм решила .
И да попитам няколко въпроса измъчващи ме от няколко дни. Този хранителен режим добре ли е ако съм решила да чистя ? Това какао знам ,че при чистене е добре да са до минимум но аз през останалата част от деня залагам ан ориз или картофи а не на сладки неща . Другото ,което е с какво мога да заменя скока върху кутия,самата кутия с каква мебел вкъщи мога да я заменя(табуретка?)
И ще се радвам ако някой сподели с мен програма за избягване на маратон имам желание да си подобря техниката а и въобще като цяло бягането .
24.04.14
10:12
Храната ти вероятно е твърде малко, а може да се поработи и над баланса, ако искаш да чистиш трайно и здравословно.
Какаото не е никакъв проблем, стига да говорим за натурално смляно какао (а не за какаова детска напитка).
Кутията за скачане трябва да е напълно устойчива, т.е. табуретката е лош избор.
Говориш за маратон... 42 километра не са майтап, не са за всеки и подготовката може да отнеме години.
Не си мисли, че това е лесно постижима цел.
24.04.14
10:21
Ами на мен все ми изглежда много ,всъщност да целта ми е точно трайно и здравословно чистене.Но по отношение на храненето нищо не разбирам . Не какаото си е натурално .
Ами щом не може табуретка тогава какво ?
Разбира се ,че не са майтап особено за начинаещ но пък не е лошо човек да опита да се подобри в нещо . Не държа толкова да тренирам за да се отида на маратон а просто за себе си .
И нещо интересно крайно време е да си хвърля кантара мерих си сутринта и ми показа 1 кг повече . Някак няма как да съм го качила тоя 1 кг . А по интересното е че всички останали мерки са ми същите .Понякога се чудя и аз за какво го държа :D
24.04.14
10:47
Не съм правил сметка на храната ти (количество и баланс), съответно няма как да съм точен... но и не мисля, че съм далеч от истината. :) Какаото си го хапвай, надявам се, че не е нискомаслено.
Табуретката вероятно е мека (повече или по-малко), да не говорим какво може да се случи, ако е на колела... трябва ти нещо твърдо, със солидна конструкция, което да може да издържа на удари (отскоци) и да може да стои абсолютно неподвижно върху пода. Кутия, здрав сандък или нещо подобно ти трябва. Това и това са идеални.
Маратонът е дисциплина за отлично подготвени атлети, не за мотивирани начинаещи. Казвам ти го най-човешки - нито имам желание да бъда груб, нито да те демотивирам. За да издържиш 42.195 km (без да правим уговорки за време!) ти е нужна сериозна целенасочена подготовка, отнемаща много време и усилия. Тичай, старай се да удължаваш дистанцията и да намаляваш времето, но за да стигнеш да маратон е нужно да се приближиш доста до сериозния професионален спорт.
Кантара го хвърли или го подари на човек, който мразиш.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.04.14 10:48.
24.04.14
11:03
А как мога да си я изчисля . Само да вметна че нямам кухнеска везан и всичко меря на око .Днес като излизам ще си взема всъщност но така без везна ми е малко трудно.Какаото е 12 % маслено така добре ли е ?
Ясно значи ще търся по стабилен вариант за тези отскочи . Табуретките попринцип са здрави и без колела ,ама сега като се замисля . Едно е да сядам на тях и да правя разни упражнения, и друго да се стоваря с цялата си тежест .
Иначе не се притеснявай не ми звучиш грубо всъщност си прав и най-вероятно избързвам с тези неща . И май е най-добре да си тренирам бягането първо . Чисто хипотетично какви упражнения ще ми бъдат от полза имам предвит базови упражнения ? И колко време на ден трябва да отделям в тренировките на стадиона ?
Кантара ще замине при приятелката на бившият ми :D тя е кофти човек.
24.04.14
11:22
казано от Alexandra Stefanova на 24.04.14, 11:03:
А как мога да си я изчисля .
Примерно... Пропускаш стъпка 2.
Само да вметна че нямам кухнеска везан и всичко меря на око .
Не е наложително да имаш везна. Спокойно можеш да се ориентираш по теглото на храната, описано на опаковките. Когато си вземеш 5 приблизително еднакви пържоли, които общо тежат 0.95 - 1.1 kg, колко тежи една от тях? Разликата със сигурност не е от значение.
Какаото е 12 % маслено така добре ли е ?
Добре е, но колкото повече - толкова по-добре.
Табуретките попринцип са здрави и без колела ,ама сега като се замисля . Едно е да сядам на тях и да правя разни упражнения, и друго да се стоваря с цялата си тежест .
Точно така.
Иначе не се притеснявай не ми звучиш грубо всъщност си прав и най-вероятно избързвам с тези неща . И май е най-добре да си тренирам бягането първо .
Точно така. Тичай, виж как се справяш и с какво темпо се променят постиженията.
Това ще те ориентира какво е състоянието ти спрямо маратона.
Чисто хипотетично какви упражнения ще ми бъдат от полза имам предвит базови упражнения ? И колко време на ден трябва да отделям в тренировките на стадиона ?
не разбирам какво имаш предвид по отношение на тези упражнения.
Хубаво е да се натоварваш оптимално, т.е. достатъчно.
Кантара ще замине при приятелката на бившият ми :D тя е кофти човек.
Ето това е добра идея! :)
24.04.14
11:43
Благодаря за темата .Задължително ще я прегледам .
Иначе количеството на храната не обичам да меря и просто си преценявам колко ще изям и толкова В моменат най-големият им напредък е че вече ям оп една порция на хранене независимо дали храната ми е вкусна . Преди и по 3 чинии можех да изям .
Когато тичам правя обиколки което май не е много добър варинт всъщност . Отеделям сигурно 10 минути за загрявка а понякога наистина не ми се занимава с нея .
Имам предвит да заложа на упражненията натоварващите краката или да обърна повече внимание на бягащата пътека ?
За мен оптимално натоварване като времетраене е около час и нещо .
Хаха и на него бих му го подарила но не му трябва .
24.04.14
11:56
казано от Alexandra Stefanova на 24.04.14, 11:43:
Иначе количеството на храната не обичам да меря и просто си преценявам колко ще изям и толкова.
Това не е лошо, но не си достатъчно опитна и преценката ти може да не е съвсем адекватна на нуждите ти.
Когато тичам правя обиколки което май не е много добър варинт всъщност . Отеделям сигурно 10 минути за загрявка а понякога наистина не ми се занимава с нея .
Загрявката е основен приоритет, ако искаш да си спестиш контузии.
Зависи и какво искаш да тренираш. В някои случаи обиколките са вариант.
Имам предвит да заложа на упражненията натоварващите краката или да обърна повече внимание на бягащата пътека ?
До сега говорихме за маратон, сега се появиха упражнения за крака...
Упражненията за крака са незаменими.
За мен оптимално натоварване като времетраене е около час и нещо .
Зависи какво и как тренираш, но да - това е някакъв стандартен оптимум.
24.04.14
12:28
Изглежда храната ми е проблем за който трябва да работя .
Явно не съм се изразила правилно .За да имам добра техника на бягане трябва ли да правя някакви други упражнения или бягането на стадиона си е достатъчно ?
Относно загрявката попринцип гледам да не я пропускам ,редно е да се прави . Понякога ме мързи честон казано и направо тръгвам да бягам. Преди време бягах така и доста бързо се изморявах след това последва 6 месецна пауза и до вчера .
24.04.14
12:32
Техниката на бягане се подобрява на стадиона и със съдействието на достатъчно знаещ човек.
В залата за фитнес се работи над други неща (не по-малко важни от техниката).
24.04.14
16:27
Мда сама едва ли ще се справя с това начинание .
Следобедна закуска-Чаят мента + парче морковена торта
25.04.14
16:27
От сутринта гърлото не знам как изкарах цялата тренировка .
25.06
Храна
Закуска- Полвин краставаца,1 домат 200 гр сирене,2 яйца и 2 чушки от буркан
Обяд-Салата от домати и краставици със зехтин и хималайска сол, 150 гр кашкавал,2 спаначени кюфтенца на скара със сос от кисело мляко и копър и 4 ри миди .
М-Банан
В- Най-вероятно ще си правя грах .
Тренировка:
05:00 Фитнес
Велоергометър-7 минути
Махало -4x20
V presa-4x20
Вакуумки 4x40
Странични коремни преси на душек-4x20
Вертикални коремно-тазобедрени повдигания-4x20
Повдигане на краката от стенд-4x15(повече не можах off)
Коремни преси на римск столче -4x25
Руско извиване -4x25
Клек с лост- 5 кг 4x20
Мъртва тяга с лост 5 кг 4x20
Лег преса 30 кг 4x20
Бедрено сгъване 4x15(малко ме измързя да ги правя и тях 20)
Напади с лост без тежест и за двата крака 5x20
Бг клек-5x20
Планински катерач 5x20
Стренинк за цялото тяло-20 минути
Придърпване на вертикален скрипец 4x20
Флайс с дъмбели -4x20
Военна преса—4x20
Кардио -20 минути на пътечката 8.8 км+20 минути на кростренажора .
Довечара отивам на стадиона да тичам и ще видя там какви ще ги свършва .От предишният път имам мускулна треска .
П.П Вече втора тренировка ме мъчи глад знам,че за изчистване на мазнини е хубаво сутрин да се тренира на гладно но ми става лошо.Днес в края на тренировката вече си представях разни сладкиши :D едвам дочаках да имам възможност да закуся .
П.П 2 Не ми харесва но май ще трябва да сменям залата,бившият ми започна да идва сутрин с двама негови съотборника и не ми комфортно да тренирам докато той е там. Не ми вляе добре на тренировката защото се разсейвам.
28.04.14
08:26
Здревейте имах ужасни Събота и Неделя досат хора се постараха да ми разбият нервите. Не съм тренирала но в Неделбя играх волейбол и суринта и вечерта около 2 часа . Този месец забелязвам лек застой въпреки, че на мерки съм свалила. На кг съм качила ,а на мерки свалила и с еднa дума странна работа. Мисля ч,е е време малко да променя начина на трениране ,и другата седмица да си дам почивка . Решила съм да тренирам с по-голяма тежест , по-повече серии към 4-5 и по-малко повторения.Бройката на упражненията ще бъде сведена до 4-5 за конкретната част от тялото. Кардиото ще го отделя и вместо на пътемката ще бягам вечер. Вече ми е досадна тази пътечка ....
Искам да попитам какви упражнения с тежест мога да правя за голем или въобще няма смисъл от тежести в упражненията за корем ?
и друг въпрос:D
Имам желание да си повдигна и оголемя дупето в залата залагам на тяга,клек и напади но се чудя дали те са достатъчни ?
:D
28.04.14
12:28
Тренировка 28.04
Загрявка за цялото тяло .
Коремни преси с диск на гърдите 10 кг -4x15
Руско извиване с диск 10 кг 4x15
Повдигане на краката от стенд-4x15
Вакууми -4x40
Ренегатско гребане с 20 кг дъмбел-4x10(повече не можах да направя )
Мъртва тяга с 10 кг 4x10
Бедрено сгъване 20 кг -4x10
Напади с лост 10 кг -4x10
Клек със скок-4x20
Придърпваен на вертикален скрипец 20 кг -4x10
Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 4x10 с 5 кг гиричка .
Кик бек с 10 кг гири-4x10
Стречинг за цяло тяло 15 минути .
Довечара отивам да тичам и така и кардиото ще си направя или табата .Ще видим зависи от времето дано е хубаво и успея да потичам.
Храната ще я описвам довечара ...
Днес във фитнеса дойде едан жена и ме помоли да й покаже хубави упражнения за краката и седалището .Аз и показах клек и тяга .а също и бедрено сгъване и разгъване .При което тя ме попита това не са ли мъжки упражнения и не искала да стаен мусколеста . Повече не се занимавах с нея .
28.04.14
21:37
Храната беше пълна трагедия ... чак ме е срам да я вписа и заслужавам една караница.
Закуска-Кисело мляко с 2 лъжици био какао
Обяд-Пълна чиния зеле
Следобедно-2 препечени филии с нещо подобно на лютеница и парче млечен шоколад
малко по късно -Банан
Вечеря- 4 парчета баница .
Баничка от години не бях яла и лютеница и пак не се успокоявам с това .
Поне си направих кардиото на стадиона -15 обиколки умерено тичане .
29.04.14
08:46
Закуска .Банан и купичка кисело мляко с годжи бери и лъжица мед
Междинно- Шепа ядки
Обяд-Омлет от 3 яйца с подправки , 3 плочки сирене 200 гр зелена салата ,чаша таратор
Следобяд-Отново ядки
Вечеря-Гъби на фурна с масло, картофи на фурна с копър и салата от домати и краставици с малко кашкавал.
Днес няма да правя нищо евентуално следобяд ще потичам малко вчера от увеличаването на килограмите за лоста в момента отзад малко ме боли гърба и днешният ден ще го карам почивен. Имам и работа по един проект и ще трябва да се занимая и с него .
30.04.14
09:13
Добро утро .
Не знам в България как е времето обаче тука вали много. Да си призная малко ме мързи да ходя сега до фитнеса в този дъжд и ако не е спряло ще си направя една импровизирана тренировка вкъщи . Вчера от едно клипче си харесах доста упражнения и ще включа някои от тях. Всъщност днес съм решила и без това да правя кардио във фитнеса понеже от доста време не съм бягала на пътеката ,така че новите упражнения ще бъдат включени в домашни условия . Решила съм след като времето вече започне да позволява сутрин или вечер когато тичам след тичането ще включа и друго упражнения всяко по 10 пъти от 3 серии . Тренира ми се навън
Днес смятам да го карам малко по леко от към въглехидрат и без това мисля че прекалявам с него . Всъщност не знам но на мен въглехидарта ми се отразява добре и не ми пречи на резултатите . Разгледах хранителните режими и си харесах въглехидраната ротация . Изчетох статията 20 пъти и нищо не разбрах . Значи 1 ден яйм по НВД режим друг по РБД и следващият слагам и въглехидрат така ли ?
Хареса ми НВД вм но понеже не консумирам никакво месо освен риба а нея няма как да си купувам всеки ще е чисто самоубийство да съм на тая диета .