31.01.14
15:00
Здравейте,
на 30г.съм,168см. 68кг.
Смятам за себе си,че съм спортна натура,винаги съм се занимавала любителски с някакъв вид спорт.Последните години с Тае Бо,първоначално ходех с удоволствие,но с времето ми стана много еднообразно,разчитах да е оформящо,но 10 мин рбота с гирички по 2кг -нямаше големи резултати.Иначе за издръжливост и стягане-няма спор.
Определено смятам,че имам изградена мускулна маса вече,но доста обилно покрита с мазнина.Преди години ходих на фитнес,но както повечето жени,реших,че се “напомпвам” повече и ставам като “буца”-едва наскоро разбрах каква е била причината-не съм спазвала правилен хранителен режим,да огранича въглехидратите.
От 2 седмици започнах отново фитнес-4 тренировки седмично с инструктор.Правя хранителен режим-5 хранения,определено се чувствам добре,пия вода по 2л. средно.Виждам положителна промяна-най-малкото,че се посъживих,имам тонус,не съм гладна както обичайното ми състояние в резултат на цял ден гладуване с идеята-да слабея.Опитвам се да си забързам метаболизма,ограничавам въглехидратите-храня се предимно с месо на скара (пилешко филе) ,риба,салата-предимно всичко зелено ( зеле,спанак,айсберг,зелена),ядки,плодове почти ограничавам-на 2-3 дни и то преди обяд,хляб пълнозърнест-пак на 2-3 дена една филия.извара,яйца,кисело мляко,овесени ядки,авокадо.Не чувставам глад и липса на нещо.След 8 тренировки не съм мръднала на кантара,но виждам лека промяна в себе си,знам,че кг не са определящи.За мен важното е оформяне и стягане ,изчистване на мазнините както и да ми се превърне в начин на живот,а не да е временно явление.Знам,че е много рано да очаквам каквито и да е резултати,за мен е важно как се чувствам.
Ето примерно меню за деня:
8.00ч кафе чисто
9.30ч кисело мляко 2% с 2-3 лъжици овесени ядки
12.30ч салата айсберг,варено яйце, пилешко филе
15.00ч 50г. сурови ядки
17.30ч извара с домат
19.00ч тренировка
21.00ч салата с риба тон или пилешко филе.
Пия Л-Карнитин със зелен чай,поръчала съм си и Фетбърнър,който в комбинация давал добри резултати.
Другият проблем е дали ще мога да тренирам сама,понеже се оказва,че инструкторката ще сменя залата ,а тя няма да ми е удобна и обмислям варианти-да продължа сама,продължавайки по същият начин както досега,правехме Цикъл упражнения по 3 серии по 15-20 повторения.
Разчитам на вашето компетентно мнение и препоръки!
31.01.14
21:07
казано от Daniela Hristova на 31.01.14, 15:00:
.След 8 тренировки не съм мръднала на кантара,но виждам лека промяна в себе си,знам,че кг не са определящи.За мен важното е оформяне и стягане ,изчистване на мазнините както и да ми се превърне в начин на живот,а не да е временно явление.Знам,че е много рано да очаквам каквито и да е резултати,за мен е важно как се чувствам.
Щом това си разбрала, значи си на прав път :) А що се отнася до инструкторката - тази тренировка, която правиш в момента е добра за теб, тъй като си започнала отскоро, но в един момент ще се наложи да я промениш, ако искаш да има резултати, защото организмът ти ще се адаптира към този начин на трениране и няма да е оптимален за теб
01.02.14
11:02
Още 2 седмици съм с треньор,ще видим нататък :)
21.02.14
16:34
казано от Adriana Dacheva на 31.01.14, 21:07:
казано от Daniela Hristova на 31.01.14, 15:00:
.След 8 тренировки не съм мръднала на кантара,но виждам лека промяна в себе си,знам,че кг не са определящи.За мен важното е оформяне и стягане ,изчистване на мазнините както и да ми се превърне в начин на живот,а не да е временно явление.Знам,че е много рано да очаквам каквито и да е резултати,за мен е важно как се чувствам.
Щом това си разбрала, значи си на прав път :) А що се отнася до инструкторката - тази тренировка, която правиш в момента е добра за теб, тъй като си започнала отскоро, но в един момент ще се наложи да я промениш, ако искаш да има резултати, защото организмът ти ще се адаптира към този начин на трениране и няма да е оптимален за теб
Благодаря ти,
на кг не съм мръднала за 1м.,но не ме притеснява,чувствам се много добре с хранителния режим.Спихна ми корема,определено виждам промяна,една идея съм по-добре физически и визуално.По-издръжлива съм,качвам тежестите,чувствам се супер.Сутрин съм ентусиазирана за трениране,но до края на деня-на работа,едва издържам,проблема ми е да стигна до залата,след това всичко е ок.Продължавам,днес подновявам картата и така...
Даже много взе да ми харесва да си правя салати за работа,невероятни красоти,с кеф да седне човек.:)
В начало имах страх да не остана гладна от тези салати или изпадах в паника “какво ще ям” ,а сега бързо комбинирам и измислям.
Хвърча по магазините за филе и салати :)))) Плодове се опитвам да не ям следобяд. Искам релеф като вече виждам положителни промени,но има какво да се желае,а и за месец какво мога да искам.:D
27.02.14
13:08
Предложенията ми за обяд и вечеря.
:D
Доволна съм за сега,вчера правих горна част и корем ,днес ще правя крака.Вчера доста се озорих,оказва се,че май по ми е приятно да правя долна част,която преди ми беше по-слаба т.е. неразвита зона,докато имах мнение,че съм по-здрава в ръцете,понеже и работата ми го изисква.
Завърших с 20мин. ходене на пътеката на 10 наклон и 5 скорост,озорих се доста.Даже не си представях да правя интервално кардио,мога да се строполя някъде.
Ходенето на наклон е достатъчно натоварващо мисля?! Или...?
Много се кефя на легпресата-65кг вдигам за сега,скоро не мисля да се пресилвам,за момента ми е достатъчно.
Определено забелязвам промяна в краката и ръцете,една идея са ми се изчистили и стегнали,за това време съм доволна.
Доволнооо! :)
Мнението беше редактирано от Daniela Hristova на 27.02.14 14:36.
27.02.14
16:41
Браво :) Вървиш на прав път и с тренировките, и с храната. Успех!
04.03.14
13:42
Благодаряя!
Продължавам!
Понамързяваме ,ама след това пък реша ли за деня ,че няма да ходя-такава гузна съвест ме обзема,чак се плаша.Миналата седмица направих 5/7 посещения.И така мисля да продължа,4 ми се струват малко.
Вчера-в почивния ден ,много хубава тренировка си спретнах,стартирах с 10мин пътека на 10 наклон и ми се стори доста ефективно,в началото не съм толкова уморена и беше с лекота,правих горна част и накрая завърших с интервално кардио 25мин.
Страхотно е да се тренира през деня,не си толкова уморен,имаш супер енергия.
07.03.14
17:20
Тренирам си ,всичко е ок,лег пресата вече ми е 65кг и съм много хепи :),днес пак ми е ден за долна част.Вчера инвестирах в мп3 плеяр-много по-яко е да се тренира с музика мммм,супер енергия и настроение ми идва. :)
Вчера на пътеката ме осени идеята да нямам някаква херния,понеже по време на тренировка,стомаха ми очевадно се подува,вместо да се прибере,явно от напъването нещо и аз не знам.Ужас ме обзе!
Нищо не ме боли,но само се подувам,само това ми липсва.
:(
Мнението беше редактирано от Daniela Hristova на 11.03.14 17:16.
10.03.14
11:38
5/7 дена тренирам,мислех да се напъна за 6,но рязко ме домързя :))))
иначе 75кг на легпреса,днес или нататък ще пробвам с 10 отгоре.
10.03.14
12:48
Не искам да ти сривам ентусиазма, но 75 кг на лег преса не са кой знае какво. Наблегни на упражненията със свободни тежести :) Отделно е хубаво да редуваш упражненията, а не да натоварваш краката само от един и същи ъгъл и по един и същи метод - демек е безсмислено да правиш всеки път, когато тренираш крака, лег преса
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 10.03.14 12:49.
10.03.14
16:05
:))))
направо ме уби
Предложи ми какво да правя? напади с гири,клекове и т.н. ? Вярно е,че трябва да разнообразявам,но малко ми се изчерпват идеите. :(
10.03.14
16:10
С какво разполагаш във фитнеса за натоварване на краката?
Швейцарска топка има ли?
10.03.14
16:32
Има :)
Знам едно упражнение с нея-на стената си залепяш гърба и приклякаш заедно с тежести в ръцете,друго не се сещам :(
10.03.14
17:07
Така ми отговори, че... :)
Fitball squats
Fitball curl
Български клек (можеш и с швейцарска топка)
Hip thrusters
Side squat
Back (Rear) Lunge
Разбира се - бедрени разгъвания и сгъвания, клек и напади (включително ходещи).
10.03.14
18:02
Вчера правих един клек с топка зад гърба и една между краката, която стискам. Убиец !
Ето ти още една идейка, пробвана .
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 10.03.14 18:06.
10.03.14
21:22
Кольо ти е изброил повечето от упражненията, бих добавила само - редувай ходещи напади със статични, можеш да правиш тяга с прави крака за задно бедро, хип тръстери с диск с акцент в/у дупето, упражнения с пудовки като суингове, подскоци на кутия и тн:)
10.03.14
23:39
Благодаря за инфото,ще ги разуча,днес включих напъди и клекове с лост и още едно упражнение с топка,определено се чувства разликата. ;)
Утре ще разгледам останалите,които сме ми предложили по-обстойно. ;)
Хубава вечер!
11.03.14
08:33
Редувай ги, за да не правиш едно и също всеки път и ще видиш,че определено натоварването и ефектът ще са по-различни:)
14.03.14
16:56
Тренирам си както трябва,вкарвам нови упражнения за да не привиквам и да са безрезултатни,покачавам тежестите,чувствам се добре,имам самочувствие вече в залата,задобрявам в изпълнението на нещата,храня се както следва и т.н. имам видими резултати,ръцете ми се стегнаха и прибраха,видимо са по-слаби и оформени,което за мен е много важно,изчистих една идея от целулита,и още и още.....Но днес се качвам на кантара и ми стана лош,почти с 2 кг съм отгоре :(
Маса ли правя и аз не знам,знам че кантара не трябва да ме вълнува,но малко стресиращо ми действа да гледам почти 70
Знам,че свалянето на кг се проявява доста нататък във времето,но все пак.Нещо нередно ли правя?! Да го изкоментираме.
Благодаря! :)
14.03.14
22:23
Ако всичко е така, както го пишеш, не трябва да се притесняваш от това какво показва кантара :)
16.03.14
10:39
Продължавам пък ще видим.
:)
Все пак ми предстои сватба и трябва да се приведа в доста добра форма :)
След малко отивам в залата,че вчера пропуснах-заложих на разходка ,да използвам хубавото време да изляза малко на въздух,че цяла седмица слънце не виждам.
По-късно се очертава барбекю мммм :)
Хубав неделен ден!
18.03.14
09:37
Здравейте! Как е настроението,замириса на пролет? :)
Тъкмо си закусвам киселото мляко с овесени ядки с такава наслада и се сетих за разговорът ми от вчера с една моя приятелка,която от скоро тренира в една от най-хубавите и нови зали в града ,та обсъждахме и разменяхме информация и ми каза,че нейният инструктор й е забранил да яде овесени ядки,ако искала да отслабне. Нали съдържат полезни вещества,фибри и т.н,въпреки че са въглехидрати.Някой има ли свежи идеи защо?
Хубав и спорен ден от мен и хард тренировка! :)
18.03.14
11:14
Изчислявах си калорийният минимум и излиза около 1470 ккал ,а при активен начин на живот- 5 пъти тренировки е 2280 ккал. Изчислявах си и дневният хранителен прием и излиза около 1500ккал.- като включва кисело мляко с овесени ядки,месо-пилешки филета и зелени салати,включила съм и 50гр. сурови бадеми за следобед. И излиза около 700 ккал дефицит,дали това не е проблем,трябва ли да увелича малко храната и дали това не е причианата ,че не свалям килограми,въпреки,че визуално имам резултати и съм доволна?
18.03.14
23:11
Ако си намалила прекалено калориите, да, напълно е възможно
23.03.14
19:57
След хубава сутрешна неделна тренировка,обядчето и то беше на ниво.
Подготвих филетата и салатите за през седмицата. С това хубаво време ,много трудно става да вляза в залата,но няма как :( Там трябва да съм! :)
Успешна и ползотворна нова седмица пожелавам!
24.03.14
19:23
Започнах 3 м. вече,доволна съм,но има какво да се желае.
Мисля да си изпия добавките и да приключвам с тях,от Л.Карнитина имам и за тази седмица и свърша,Фетбърнара имам доста,никъде не пише дали се прави почивка и дали организма привиква. (wasntme)
Днес правих крака и съм доста доволна,невероятна тренироква си заформих с няколко нови упражнения с лост и тежести мммм доволноооо (rock)
Мнението беше редактирано от Daniela Hristova на 24.03.14 19:23.
24.03.14
20:59
Привиква се, направи повичка, иначе няма да е толкова ефективно
24.03.14
22:07
Другата седмица ще почина с тренировките и добавките,ще пътувам,но тази седмица мисля да се напъна на макс. (rock)
Мнението беше редактирано от Daniela Hristova на 24.03.14 22:07.
25.03.14
11:07
Очевидно е ,че е много ефикасно,съдейки по мускулната треска в задните части и още куп болежки в краката от вчерашното ми избухване.Едва станах днес (giggle)
Мнението беше редактирано от Daniela Hristova на 25.03.14 11:20.
27.03.14
09:52
Брутална мускулна треска от 2 дни,но днес съм готова,за нови изяви и работа за тези зони. (nsleep)
Хубав и успешен четвъртък! (sun)
28.03.14
13:03
Закуска: филия немски хляб,парче пилешко филе и зелена салата
Обядчето: представено със снимков материал. :)
Мисля да наблегна днес на водата,понеже в последно време въобще не пия и ми се събира вероятно 1-1.5 л.
Тренировката ще е за горна част и корем.
Хубав петък!
28.03.14
16:55
Поздрав,все пак е петък!
31.03.14
09:45
Успешна седмица на всички! (ndolars)
31.03.14
13:35
Имам дилема от няколко дни и се чудех дали да я споделя!
Ако не тук-не знам къде! Значи от 2 месеца-активен фитнес,наблюдавам промени и оформяне на мускули и т.н. ,докато в кг не виждам промяна.До тук всичко ок!
В събота ще излизам и се скипрям с една рокля,поглеждам се в профил и съм пред припадък. “Задникът” е станал тип “бразилски”. С дънки или панталони не ми личи,но с ластична рокля-гледката е “невероятна”. Сигурно много жени мечтаят за този ефект,но мен не ми харесва.Усещам ,че задните ми части са се постегнали и във фитнеса по клин-виждам,че малко ми се вдигнал,ама не искам да съм само гъз.
Как да продължа да тренирам за долна част? Като търсеният ефект е стягане и поддържане,но не и нарастване в тази област.
14.04.14
11:21
Успешна седмица на всички и качествени тренировки в залата! (sun):D
17.04.14
09:51
Последен работен ден и да се отдадем на празници и тренировки! :))))
Весело и без да се преяжда!
22.04.14
16:52
Здравейте,
карам си по програмата ,имам визуална промяна,утре започвам 4 м. в залата.Тренирам досега 5 пъти седмично,от 2 седмици насам,правя един ден само кардио-45мин.Идеята ми е дали да не го правя през 2 силови тренировки или да карам по досегашната схема?! Какво ще кажете? (wasntme)
Мнението беше редактирано от Daniela Hristova на 22.04.14 17:11.
25.04.14
15:29
Закуска:1/2 кисело мляко с овесени ядки
Обедното меню! МММ... толостолоб на скара с айсберг
Следобедно: 50гр. белен бадем
Преди тренировка един банан
Тренировка Горна част и корем
Вечерята :Обичайното месо и салата и бяло винцеее :)
Хубава петъчна вечер!
Мнението беше редактирано от Daniela Hristova на 25.04.14 15:30.
28.04.14
13:11
Успешна седмица на всички! :)
Мнението беше редактирано от Daniela Hristova на 28.04.14 13:19.
01.05.14
17:55
Днес правих 1 час кардио-30мин кростренажор и 30мин пътека ходене на наклон. Мисля през 2 силови тренировки да правя една кардио. Изтощително е доста,вече немога да реша кое ми е по-малко мъчително :( ,но няма как.
Хубави почивни дни!
Мнението беше редактирано от Daniela Hristova на 01.05.14 17:56.
07.05.14
16:59
След 6-те почивни дни и прекараните 3 дни на All incl.-ситуацията стана страшна.Днес съм цял ден на вода,отивам във фитнеса и съм планирала 1ч. само кардио да правя. Днес като се качих сутринта на кантара-не съм качила,доста изумително,но си реших да направя разтоварващ ден и вечерта една лека салата.(ndolars)