29.06.13
17:54
Здравейте. Аз съм на 23 години, тежа 90 кг. и съм висок 180 см. Целта ми е да намаля подкожните мазнини и да отслабна с около 10-13 кг. Започвам РБД като ще намаля храните, съдържащи въглехидрати. Също така не консумирам сладко, захар, твърд алкохол и сладки газирани напитки. Интересува ме дали ще е проблем да се пие газирана вода от време на време, както и по чаша бира (около 200 мл)? По отношение на тренировъчния ми опит от около три години не съм се занимавал с фитнес сериозно и може да се каже, че съм начинаещ. Смятам да правя кардио (в началото монотонно, а в последствие с по-голяма интензивност) 4 пъти седмично сутрин на гладно за около 35 минути. В другите 3 дни сутрин съм решил да правя Табата (поне 2 или 3 пъти като в началото почивките ще са около 15-20 секунди) със собствено тегло като съм включил следните упражнения в нея - клекове, лицеви опори, обикновенни коремни преси, клекове, лицеви опори, вертикални коремни преси, лицеви опори, обикновенни коремни преси. Освен това си мисля поне 4 или 5 пъти седмично следобед да тренирам, но за момента не мога да посещавам фитнес, но имам дъмбели вкъщи. В началото ще започна с кръгова тренировка, като ще се опитвам да я повтарям 2 или 3 пъти, със следните упражнения - за гърди – пoвдигане на дъмбели от хоризонтален тилен лег; за рамо – раменни преси с дъмбели от седеж; за бицепс – бицепсово сгъване с дъмбели; за предмишници – бицепсово сгъване с надхват; за трицепс – кофички на пейка; за трапец – трапецовидно повдигане на рамене с лост; за гръб – едностранно гребане с дъмбел; набирания. Интересува ме дали сутрешното бягане (4 дни седмично) и табата (3 дни седмично) ще са достатъчни или да увелича дните с бягане за сметка на табата? А също така посочените упражнения подходящи ли са и дали в един ден да правя всички посочени упражнения едно след друго (общо около 3 или 4 серии с по 10 повторения) или да тренирам по 3 или 4 мускулни групи на ден? Решил съм за да постигна по-добри резултати към посочените тренировки и РБД да си взема и фет бърнър и бих искал съвет какво да си взема. До сега не съм пил подобни добавки. От разгледаните теми и коментари съм се насочил към Syntrax Fyre (оригиналния) или OxyELITE Pro (с ДМАА), а в един магазин за добавки ми препоръчаха да си взема Stimulant X 1-METIQ. Интересува ме кой от тези три бърнъра бихте ми препоръчали като най-добър от гледна точка на постигнати резултати при Вас, като се вземат в предвид съдържанието на съставките и формулата им, с която бърнърите се предлагат в момента на пазара. Освен това си мислех да комбинирам бърнъра с BCAA като си мисля, че това може би ще е добре. Но ме интересува дали BCAA е необходима и дали да си я взема ако хранителният режим не е с много голям отрицателен калориен баланс и приемът на въглехидрати не е ограничен толкова много като при НВД? Освен това ако си купя BCAA сутрин как да я вземам - една доза само преди бягане или по една доза преди и след това, като се има в предвид, че като се прибера ще закусвам? По отношение на следобедните тренировки да вземам по доза BCAA преди и след тренировка, нали? Интересува ме ако се приемат нужните количества белтъчини и количеството на приеманите въглехидрати не е много малко дали BCAA освен да предпазва от загуба на мускулна маса евентуално ще доведе и до увеличаване на мускулната маса. След като свърша един цикъл с фет бърнъра ще трябва да си почина около месец. През този месец си мисля да си взема течен L-Carnitine и ме интересува дали това е добре? Ако имам още подкожни мазнини за чистене след пиенето на първия бърнър и л-карнитина и реша да си взема отново бърнър кое е по-добре - да си взема като първия или да е друг?
Благодаря предварително.
29.04.14
11:54
Здравейте. За да не правя нова тема реших да пиша тук в тази моя стара тема и да потърся съвет от вас. Както бях писал по-горе бях около 95 килограма миналата зима и реших да се насоча към някакъв бърнър. До миналото лято, за няколко месеца, успях да сваля 5 кг без никакви продукти, а само с промени в храната и увеличаване на физическата активност. Тя не беше никак висока, защото бях 4-ти курс, последния семестър беше по-кратък, имах изпити и пишех дипломна работа.
Лятото реших да си помогна и с бърнър освен с промени в храната и увеличаване на активността и си взех Syntrax Fyre версията с йохимбин. Поради завишени стойности на чернодробните показатели след кръвни изследвания не започнах неговия прием и не съм го разпечатвал до момента, а седи прибран. След като следвах препоръките дадени от гастроентеролога и ограничих някои храни и напитки напълно до есента бях свалил килограмите и бях 81-82 килограма без каквито и да е добавки. Към момента чернодробните стойности се нормализираха и реших да започна приема на бърнъра след като ми свърши последната сесия и дипломиране, защото сега съм магистър.
Случайно преди няколко дни извадих бърнъра и видях, че на опаковката пише, че продуктът е бил годен до 10 месец 2013. Интересува ме проблем ли ще е пиенето на бърнъра при условие, че не е бил разпечатван, макар и да са минали 6 месеца от посочената дата.
По-добре недей да рискуваш. Според мен, лично мое мнение, че продукт/и с изтекъл срок на годност, не е добре да се приемат.!!! Сега не разбрах, ще си взимаш ли фет бърнър или не? Ако ще си взимаш, можеш да погледнеш детонатрол на фирма Амикс.! OxyELITE Pro , доста добър продукт беше, преди да извадят по-важните съставки а други да ги намалят. Чувам доста критики за новата формула, ако успееш да намериш старата формула си я вземи. Но аз миналата седмица я търсих почти 2 дни, но без никакъв резултат. Явно вече имат само новата формула. Детонатрол/а го пия вече една седмица, при първите 2-3 дни изобщо нищо не усещах, като прилив на енергия и т.н. Но след 4-5 ден започна да ми идва малко повече енергия, потя се повече от обикновенно , преди на 150 метра бягане и направо умирах, сега вече почнах да бягам по 400 метра. Явно продукта работи, но трябва постоянство.