24.01.14
13:39
Здравейте!На 20 години съм,и съм начинаеща във фитнеса(нещо като муха без глава)Не зная как да си съставя програма по която да тренирам.Не съм пълна,нямам нужда от отслабване.Искам да оформя тялото си и да се доближа поне до перфектното атлетично тяло :Задни части(бразилско)крака,гърди...абе изцяло.Съвсем сериозно съм се заела да го постигна, но имам нужда от подходяща програма.Надявам се някой да ми помогне.Благодаря ви предварително!
Здрасти, щом сега влизаш за пръв път във фитнеса, можеш да хвърлиш едно или повече очи на тази програма.
Леко и от всичко по малко. Ще ти даде начална идея какво с кое и как се прави. Има и линкове с обяснения и картинки.
Успех!
28.01.14
23:50
Здравей :) ,моя съвет е да започнеш кръгови тренировки за цялото тяло,без да се натоварваш излишно и прекалено.Тренирай през ден като се стремиш да правиш по 1 или 2 упражнения за всяка мускулна група(всеки мускул).Преди тренировка загрявай хубаво тялото по 5 или 10 минути на кардио уреди(кростренажор,пътека или велоргонометър).Прорамата която колегата Димо е публикувал ще ти свърши чудесна работа за начало.Друг моя съвет е да се ограничаваш в яденето,избягвай пърженото,сладкото,мазното или поне неги премай след 6 :).Храни се често , по 4 5 пъти на ден,пий по 2 литра вода и се усмихвай :) Бъди постоянна и не се отказвай. Успех !
04.02.14
18:34
Благодаря за съветите!Втора седмица тренирам по тази програма.Има ли проблем ако сменя някое от упражненията в нея с друго? И за по нататък с програма да продължа?:) :) :)
05.02.14
20:36
Здравей :) Тези програми са само примерни - те нямат претенции да бъдат ЕДИНСТВЕНИТЕ правилни и общовалидни програми. В този ред на мисли - няма проблем да подмениш едно упражнение с друго, стига да си наясно с кое точно да го замениш, така че да тренираш група мускули, но натоварването да е по-различно. Даже е добре да редуваш упражненията. Няма проблем и да си добавиш нови, стига да се справиш с натоварването и да знаеш кое къде да сложиш :) И да - ако ги правиш в други дни от седмицата, то програмата няма да действа, над нея тегне прокоба :Д (шегувам се, разбира се) Може да тренираш и по-често, даже е хубаво, но гледай да не тренираш 3 поредни дни, а да има ден почивка между тях. В някои дни можеш да правиш само кардио :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 05.02.14 20:37.
06.02.14
10:37
Благодаря ти! :)
05.02.14
18:26
Здравейте!Начинаеща съм във фитнеса,тренирам по следната програма http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa .Интересувам се дали ще е проблем да подменя някое упражнение в нея с друго и дали накрая преди пътеката да правя и други упражнения освен тези в нея?Също така задължително ли е да е в понеделник,сряда и петък,или просто 3 пъти седмично и дали не може и по често от 3 дни в седмицата?Аз съм на 20 години 62 кг.,а това което искам да постигна е изваяно тяло във всяко едно отношение:бедра,задни части(мечтаното бразилско).Накратко всички зони.Ще се радвам на съвети.Благодаря ви предварително!
30.04.14
18:20
Здравейте!Казвам се Пламена на 20;65кг около 1.74.Тренирам редовно от около 2 месеца бях прекъснала за известно време.Тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa като съм сменила 1-2 упражнения с други и съм добавила няколко към нея.Някак си обаче не чувствам че вече е подходяща за мен,но за съжаление не съм много наясно с фитнес програмите прочетох доста дневници и теми тук и все пак не мога да си съставя нова програма която да ме удовлетворява и да има ефект.Целта ми е цялостно оформяне на тялото(долна;горна част;гърди; и т.н)Гледам долу горе да се храня по правилно,пия също и Л-карнитин сутрин преди тренировка и следобед на празен стомах.Когато не тренирам пак по 2 дози.Моля ако някой може да ми помогне и да ми препоръча програма.Много ще съм ви благодарна!
Кажи точно каква ти е програмата вкл тежестите,които използваш.
и няколко опорни точки
*добавки се взимат след пълното естествено развитие или ако примерно за състезание искаш да се оформиш набързо, но не са подходящи за трениращи лек до среден режим
*най-добре си набавяй веществата от храни, във фитнеса математиката рядко е особено точна
*това че поемаш нещо изобщо не означава, че то ще бъде усвоено или че не би било неутрализирано от друга добавка
*всеки режим с над 2дни почивка е просто за поддържане на обща форма
*за оптимални резултати *минимум 45мин тренировка 6-7дни в седмицата + някакви общи упражнения и разтягания за вкъщи(всеки ден)
Мнението беше редактирано от Nik Hades на 06.05.14 20:38.