30.04.14
17:53
Здравейте,
22 год, 185, 90 кг моментни (свалени вече 4, започнах да тренирам от почти 2 седмици), почето от тях са качени заради висок инсулин - хиперинсулинемия (5х над нормата) ...
Целта ми е 70-75кг - резултат спорта, който така или иначе смятам да си го наложа като стил на живот и НВД-то, да речем в следващите 3-4 месеца, но в същото време, в процеса на сваляне да запазя,до колкото е възможно, наличината ММ. След достигане на 70-75-те от там контролирано покачване на ММ до 80.
Бих желал, ако е възможно, да ме посъветвате относно този прием на добавки (от към корекции) ... (Кардиото -бягане 6 дни в седмицата, силови 4 - всички са след 5 вечерта):
Animal Cuts - 1x след ставане
Креатин Моно - х 10 преди и след тренировка
BCAA Xpress - 10гр преди и 10гр след
L Carnitine - 20мл сутрин, 20мл преди трен., 20мл преди сън
Протеин - 40гр след трен
Цинк, Магн, Б6 - преди сън
L Glutamine - 5гр сутрин, 10гр след трен., 5гр преди сън (него още не съм го започнал, тъй като се колебая дали няма да ми повлия пък на инсулиновите нива)
Благодаря.
Темата беше редактирана от alveree на 30.04.14 18:06.
Тренираш само от две седмици? Поне аз това разбрах... И приемаш всичките тези добавки въпреки супер малкият “стаж”.
Ако наистина тренираш от супер скоро, просто нямаш нужда от тези добавки.
01.05.14
00:32
Сигурен ли си, че си 90 кг понеже имаш завишени инсулинови нива или не е обратното?
Първо обърни внимание на здравето си, стабилизирай диетата, спортувай активно и чак след време мисли за хранителни добавки!
В момента удачни биха били единствено витамини и минерали.
06.05.14
14:28
Спести си парите, няма смисъл след 2 седмици стаж да се изхвърляш за всички тези добавки. После като имаш застой тогава включи креатин(ако искаш сила) или фет бърнър/л карнитин (ако искаш да сваляш). Също може и бЦАА или протеин. За сега само едни хубави мултивитамини - Now Adam vitamins примерно.
Пудра в краен случай ако не ти достигат белтъчини, но тогава значи че имаш кардинален проблем с храненето.