Отслабване.Добавките-задължителни?

02.05.14
20:38

Здравейте
Решил съм да отслабна понеже тренирах вече 6 месеца за маса. Искам да ви питам задължителни ли са добавките защото баща ми се е занимавал дълго с фитнес и ми казва че ми е рано за добавки. А и мерките ми са: 165см височина,  51 кг тегло 14 години. До сега съм качил 7кг без добавки. Моля за сериозни отговори

02.05.14
21:42

Точно сега е момента да се възползваш максимално от естествените процеси в тялото ти. Добавките (каквито и да са те) и на 1/10 не могат да се сравнят с хормоналното ти развитие в момента. Това е все едно да имаш една кофа с вода и да даваш пари на някой да ти капне с капкомер още 3-4 капчици. Яж въглехидрати само сутрин и след тренировка и всичко останало ще си дойде само. И много зеленчуци.Никога не ги пропускай във всяко хранене.

Ех да можеше сега да съм на 14 (навярно всеки тук си го мисли това :)  )

Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 02.05.14 21:43.

02.05.14
23:06

Аз не искам да съм отново на 14! Харесвам си моята възраст! Да даде Господ всекиму!

03.05.14
16:44

Много си малък още за добавки- когато му дойде времето, както му се вика.
В днешно време всеки пита “какво да взимам” а не “с какво и как да се храня” което е леко плашещо.
Спортувай си за кеф, едно време като бях на твоите години мислех само за какички и футбол пред блока.

03.05.14
19:15

Просто слушай баща си!Още повече,че той самият се е занимавал с фитнес.

03.05.14
21:07

Каква маса на 14, бе хора? Докато си още малък, играй си, скачай, тичай пък по-нататък имаш време да трупаш маса и да я орелефяваш. Искрено ти съчувствам, защото ти се е паднало да израстнеш в епоха, в която нацепените батки са навсякъде - от реклама на бръсначки, през клип по еди коя си ти ви, до класната стая. Мамата си тр...Не ставай роб още от сега.
Колкото до добавките - за сваляне и орелефяване съм съгласен с постовете по-горе. Може да вземаш едни витамини там и ако решиш едни аминокиселини, но при правилно хранене, каквото си мисля, че си наясно какво представлява от баща ти, не си струва чисто финансово.

03.05.14
22:20

казано от Камен Илиев на 03.05.14, 21:07:

Искрено ти съчувствам, защото ти се е паднало да израстнеш в епоха, в която нацепените батки са навсякъде - от реклама на бръсначки, през клип по еди коя си ти ви, до класната стая. Мамата си тр...Не ставай роб още от сега.

е то винаги си е имало такива, не е само сега. арнолд, ж.к.в.дам, слай... те да не са от днешната епоха? по-скоро началото на пубертета е причината. помня че и аз преди техникума се бях зарибил да ставам здравеняк, ама издържах само месец-два. после смених още 10 спорта преди да се укротя :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1