02.05.14
20:38
Здравейте
Решил съм да отслабна понеже тренирах вече 6 месеца за маса. Искам да ви питам задължителни ли са добавките защото баща ми се е занимавал дълго с фитнес и ми казва че ми е рано за добавки. А и мерките ми са: 165см височина, 51 кг тегло 14 години. До сега съм качил 7кг без добавки. Моля за сериозни отговори
Точно сега е момента да се възползваш максимално от естествените процеси в тялото ти. Добавките (каквито и да са те) и на 1/10 не могат да се сравнят с хормоналното ти развитие в момента. Това е все едно да имаш една кофа с вода и да даваш пари на някой да ти капне с капкомер още 3-4 капчици. Яж въглехидрати само сутрин и след тренировка и всичко останало ще си дойде само. И много зеленчуци.Никога не ги пропускай във всяко хранене.
Ех да можеше сега да съм на 14 (навярно всеки тук си го мисли това :) )
Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 02.05.14 21:43.
02.05.14
23:06
Аз не искам да съм отново на 14! Харесвам си моята възраст! Да даде Господ всекиму!
Много си малък още за добавки- когато му дойде времето, както му се вика.
В днешно време всеки пита “какво да взимам” а не “с какво и как да се храня” което е леко плашещо.
Спортувай си за кеф, едно време като бях на твоите години мислех само за какички и футбол пред блока.
03.05.14
21:07
Каква маса на 14, бе хора? Докато си още малък, играй си, скачай, тичай пък по-нататък имаш време да трупаш маса и да я орелефяваш. Искрено ти съчувствам, защото ти се е паднало да израстнеш в епоха, в която нацепените батки са навсякъде - от реклама на бръсначки, през клип по еди коя си ти ви, до класната стая. Мамата си тр...Не ставай роб още от сега.
Колкото до добавките - за сваляне и орелефяване съм съгласен с постовете по-горе. Може да вземаш едни витамини там и ако решиш едни аминокиселини, но при правилно хранене, каквото си мисля, че си наясно какво представлява от баща ти, не си струва чисто финансово.
казано от Камен Илиев на 03.05.14, 21:07:
Искрено ти съчувствам, защото ти се е паднало да израстнеш в епоха, в която нацепените батки са навсякъде - от реклама на бръсначки, през клип по еди коя си ти ви, до класната стая. Мамата си тр...Не ставай роб още от сега.
е то винаги си е имало такива, не е само сега. арнолд, ж.к.в.дам, слай... те да не са от днешната епоха? по-скоро началото на пубертета е причината. помня че и аз преди техникума се бях зарибил да ставам здравеняк, ама издържах само месец-два. после смених още 10 спорта преди да се укротя :D