Гадене и световъртеж по време на рутинна тренировка!

23.07.09
15:51

Колеги,

втори тренировъчен ден приключих, по време на който приемам ARGININE POWER (ULTIMATE NUTRITION) 3x800mg и AMINO 2222 (O.N.) 4 tabs съответно 50 и 40 мин. преди началото на тренировката с вода на празен стомах. По средата на тренировката днес и при предишната онзи ден се почувствах зле, като симптомите наподобяваха гадене, леко треперене на ръцете и сякаш промяна в стойностите на кръвното налягане, без да мога да установя дали става въпрос за понижено или повишено такова. След фазата на изправяне при лековете имах чувството че ще припадна, ако не седна! В края на тренировката взех все пак още 4 таблетки AMINO 2222, като дискомфортът постепенно отшумя.

Самите упражнения бяха набиране зад врат и пред гърди на лост и клекове с дъмбели, както и наподобяващото мъртва тяга, но с изпънати крака за задно бедро упражнение. Стандартни за мен, които никога досега не са ми създавали ядове по какъвто и да е било начин. Досега не бях пил въпросните добавки, затова се питам да не би те да са в основата на проблема при мен. Иначе ми придадоха сила и напомпващ ефект, който, да си призная, не очаквах. Но гаденето и световъртежът бяха на преден план за жалост и обезсмислиха плюсовете.
  Негативни мнения относно амините на O.N. не съм срещал, а и силно се съмнявам те да са причината. Смятам преди тренировката вдругиден да не приема аргиниа…

Просто за пълнота добавям, че приемам от около 10 дни и по 1 таблетка EcoGreen Multi (NOW foods), и по 1 caps. Cod Liver Oils ( пак на NOW) със закуската, но е ясно, че не там е проблемът.
На 27 години съм, като през последните две години тренирам само в домашни условия със свободни тежести. Около 3 години преди това посещавах фитнес-зала.

Благодаря за отделеното внимание!

Темата беше редактирана от magister_militum на 23.07.09 16:11.

24.07.09
09:03

спри аргинина за 1-2 тренировки. аргинина действа съдоразширявашо (доколкото си спомням) и е възможно да ти пада кръвното от това. възможно е и от жегата да е или от комбинацията между двете.

03.05.14
12:02

От известно време вземам Аргинин-Орнитин на NOW.От предходните дни,понякога внезапно чувствах леко и понякога не чак толкова леко замайване.Днес обаче след приема симптомите станаха направо обезпокоителни.
Започна спорадично да ми се вие свят.Тръгнах да се разхождам,влязох в един магазин за дрехи.Вътре беше леко задушно,и когато започнах да оглеждам дрехите по горните рафтове,световъртежа се усили до степен,че трябваше да седна някъде.
За пръв път пия тая добавка.Никога не съм имал проблеми с кръвното,нито пък някога съм имал световъртеж.Майка ми е с ниско кръвно,и аз съм по склонен към такова.Измерих си пулса - нормален е.Кръвното няма къде да го измеря,но нямам шум в ушите или каквито и да било сиптоми на високо.По скоро ми е паднало.
Вчера правих тяга,но серийте ми бяха на 140 килограма,лека тренировка...Все пак обаче ми е натоварила малко или много шийните прешлени,та не изключвам и тук да е причината отчасти.Сутринта си станах както винаги,направих си йогата и закусих.После изпих двете хапчета на NOW и след половин час започнаха симптомите.
Може да се окаже съвпадение,не мога да кажа нищо със сигурност към този момент.
Ще продължа с приема ,само и само да мога да констатирам със сигурност дали съдоразширяващото действие на Аргинина ми е довело това неприятно състояние.
Ако се окаже,че причината е в него,то тогава би трябвало тая добавка да се прилага с изключително внимание,имайки в предвид симптомите които предизвика на сравнително здрав човек ,за какъвто се имам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1