04.05.14
19:42
Здравейте , днес след цялостна тренировка на горната част на тялото , като се прибрах на 2те ръце където са мишниците имам някаква страшна синина. На едната ръка са само точици , а на другата е по зле.
По принцип имам много кожни проблеми , като уртикария , дерматит и т.н
Кожата ми е снежно бяла и много лесно изгарям , доста лесно ранима е , но това е гена си е ген.
Но какви са тези синини , които се появиха. Няма шанс да са стрии.
Помощ ?
04.05.14
20:19
Ами те стриите преди да станат бели изглеждат точно така. Някакви превантивни мерки срещу появата им предприел ли си?
04.05.14
20:23
И каква е провокацията за тази поява ? Нямам промяна в теглото от доста време. Във фитнеса доста разтягам между сериите и точно там се опъва най-силно. Дали е от това ?
04.05.14
20:45
Имаш ли проблеми с хидратацията на кожата?
Пс. приятелят ми (който скоро си взе изпита по кожни болести) току що каза, че му прилича на обрив.
Аз пък се сетих, че може и просто да е протрито. Боли ли, сърби ли?
Мнението беше редактирано от lala lalala на 04.05.14 20:47.
04.05.14
21:06
lala lalala , доста ме успокои , Благодаря! Не ,че съм се шашнал толко де , ама ми писна от множеството кожни проблеми вече. ( и тоя ми идва малко в повече)
С хидратацията не мисля ,че имам проблем. Приемам достатъчно вода , а и когато се сетя (през 2-3 дни да кажем) си мажа гърдите, гърба и тази зона околи мишниците с хидратиращ крем , а понякога и с масло от гроздови семена или от жожоба.
Не знам , може пък да е понеже тренирах и при напомпването ми се поиздуха гърдите и тениската леко отесня. Не съм усетил триене точно там , но знам ли . Дано да е нещо такова.
Няма причина да са стрии , не съм качвал/свалял ....
Понеже си ходя в нас без тениска , вчера вечерта да кажем ги нямаше тези синини . Днес преди фитнес като се обличах пак не ги забелязах , след фитнеса ги видях . Дано да е нещо от тениската да не е стегнало.
По принцип ми е много нежна кожата , имах случай когато клякам и от лоста отзад на гърба пак се образуват едни такива кървави линийки които стоят ден два.
04.05.14
21:16
Ами виж, щом тениската ти е отесняла от издуване, твърде вероятно е и да са стрии, защото те се появяват при промяна на обема, т.е. не е задължително килограмите да са се променяли. Хубаво е, че се грижиш за кожата си, макар и през 2-3 дни. Аз съм много пострадала от стрии и затова силно препоръчвам много стриктно мазане. За да не се появяват от първостепенно значение е разтегливостта на кожата ти, но с постоянна хидратация можеш да я подобриш.
А ако е протриване просто му сложи Бочко примерно или Здраве (т.е. опитай.. ако е протриване ще мине).