04.05.14
20:13
Здравейте, не съм много навътре с нещата. 175см/80 кг. на 18 съм!
от около 12 13 години тренирам футбол и от около 2 месеца почнах да тренирам и лост и успоредка.
значи тренировката ми е общо 100 кофички , общо 100 на лоста набирания след това отивам да бягам 2,5 Км почивка стълби общо 100 скачам 2 и една се връщам и така после пак бягам 2 км пак стълби и спирам ! отделно правя и това https://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU , тренирам през ден.. не гледам толкова какво ям преди да почна лост и успоредка бях 73 74 кг.
искам да ми помагате какво мога да си взема не очаквам от протеина или креатина чудо просто нещо което може да ми помогне да се развивам мерси много!
04.05.14
21:06
казано от Iwan Shalew на 04.05.14, 20:13:
не гледам толкова какво ям
Аз бих те посъветвал първо да обърнеш внимание на това и след това да мислиш за хранителни добавки.
Отделно креатинът и протеинът са две съвсем различни хранителни добавки и няма по-правилен отговор, поне на зададения от теб въпрос. Креатинът покачва силата, докато протеинът е основен градивен елемент за мускулната (и други) тъкан.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.05.14 21:07.
04.05.14
21:25
значи ако ползвам добавки трябва да спазвам някаква диета или не трябва да ям някои храни ?
По-точно въпроса ми е , не искам да качвам никакви килограми и т.н маса имам , не очаквам някакво мултипромяна от хранителна добавка, просто кое ще е по-добре да приема все пак тренирам от 2 месеца и не искам да качвам маса. Като казвам не гледам толкова какво ям , не съм такъв дето като обядвам вечерям ям като прасе или обратното . исках да кажа не спазвам диети и т.н ям каквото има и гледам да не натоварвам организма с глупости.
Та маса имам - изграждане на мускули кое ще ми помага повече ?
Каква маса имаш, като тренираш от два месеца? Между мускул и мазнини правиш ли разлика? Как хем не искаш да качваш маса, хем искаш мускули? Тия мускули от въздух ли са направени?
Нищо не ти трябва да пиеш в момента, ами седни да прочетеш основните неща за храненето и тренировките.