Начинаеща :)

Темата е заключена.

06.05.14
13:03

Здравейте :) Казвам се Веси и съм на 18 години, тежа 82 кг и съм висока 170. Преди 2/3 години, за една зима дигнах около 15/20 килограма изведнъж. Взех да свиквам с мисълта, че ще съм си дебела, но наскоро ми откриха проблем със щитовидната жлеза и докторите ми казаха задължително да отслабна, да тренирам нещо и да започна да се храня здравословно както и да спра напълно сладкото. Целта ми е до края на годината да сваля поне 10/15 килограма :).  Реших да започна със фитнес. от утре или вдруги ден започвам фитнес и се нуждая от примерна програма (може и линкове от този сайт да ми давате, тъй като не съм запозната много със сайта). Също ако може примерно меню за деня, тъй като ходя на училище и ми е трудно да си нося някакви  манджи и супи за обяд. Купих си кутии. Не знам какво да закусвам здравословно, да обядвам, да вечерям. Дори не знам след тренировка какво да хапна.  Ако случайно имам нуждата да хапна нещо между основните хранения какво да е то ??

Благодаря Ви предварително. :)

Темата беше редактирана от Весии Г. на 06.05.14 13:24.

06.05.14
13:14

Прочети статиите в сайта. Отговорите на всичките ти въпроси са там. Избери си режим, придържай се към него, виж как ти се отразява, пиши в дневника, защото ако някой ти даде нещо готово много вероятно е да го изоставиш доста бързо.
Надявам се в поста си имаш предвид щитовидната жлеза. (;

Мнението беше редактирано от Цвети на 06.05.14 13:14.

06.05.14
13:25

Ами като за начало примерно отваряш този линк и започваш да четеш статии, които ти се струват интересни/свързани с теб и твоята ситуация (а те сигурно повечето ще са - по един или друг начин). За начало прочети това, после потърси с търсачката статията за Калориен баланс, прочети я. След това си избери подходящ за теб хранителен режим. Например РБД/НВД... или някой по-разбиращ от мен да се изкаже. Другият вариант е да се стремиш да хапваш достатъчно протеини и мазнини и ограничено количество въглехидрати, без да се ангажираш с конкретен ержим и броене на калории и тн. И все пак си имай едно наум грубо колко си изяла накрая на деня. Със сигурност вече си го чела и ще го срещнеш още много пъти, но - недей да стоиш гладна, защото така нищо хубаво няма да стане :) Храната е добро. Ето ти още 2 статии - http://www.bb-team.org/articles/4196_zhenite-i-hraneneto и http://www.bb-team.org/articles/1667_po-pravilniyat-nachin-na-otslabvane . Това видях на пръв поглед в раздела и ми се стори подходящо. Каквото и да прочетеш тук, няма да ти е излишно.
Относно това какво да си готвиш, след като си решила как точно ще се храниш, отваряш раздел Рецепти и си набелязваш, има интресни неща. Или четеш съседните дневници, където също има хубави идеи. :)
За упражнения аз много съвет не мога да ти дам, защто и при мен е каша още, но например Румяна Илиева (потърси в гугъл)  има хубави според мен програми с упражнения (които обаче са за вкъщи). Успех! (F)

06.05.14
13:25

Благодаря за отговора, Цвети, но вече 1 час търся и не намирам това, от което се нуждая :)

Мнението беше редактирано от Весии Г. на 06.05.14 13:28.

06.05.14
13:49

И аз подкрепям РБД или НВД. Чети статии в този сайт наред.

И стой далече от почти всичко което ще намериш в българския интернет, като търсиш за ‘диети’. Мога най-отговорно да заявя, че около 95% от написаното другаде са пълни глупости - шоколадова диета, цветна диета и т.н. чета ги когато си търся нещо забавно ;)

Абсолютно не съм съгласен с не броенето на калории. Как ще знаеш колко ядеш иначе? Как ще знаеш да избереш едната храна пред другата?

Да искаш да свалиш килограми, но да не гледаш калориите (и съотношението на макронутриентите) е все едно да си с голям дълг, а да купуваш стоки, без да гледаш етикета с цените.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1