Протеин (за начинаещи)

Прескочи до:

24.01.13
14:40

Ами добре значи аз съм на 14 г. тежа 57 кг. и искам да знам дали мога да употребявам някакви протеини като : ЕКСТРЕМНА сила и т.н.т

И в началото на темата пише че може да се извлекът протеините от храната как става това ?? (wasntme)

24.01.13
14:43

казано от Alkorin на 27.09.07, 08:22:

Начинаещите да не си мислят че като си купят протеин и го взимат може да ядат всякакви боклуци - банички, кифли, вафли и др. през целия ден и да имат резултати.Протеина е просто малка добавка към храненето примерно да си го добавиш към млякото което ще пиеш или към овесените ядки за да има определено ядене повече протеин в него ако имаш напълно балансирано хранене на практика нямаш нужда от него ти си взимаш протеина от храната.

Еми на протеините пише че се приемат на гладни, има ли разлика между приема им на гладно или ще се ядът или пият с нещо??

казано от david metlej на 24.01.13, 14:43:

Еми на протеините пише че се приемат на гладни, има ли разлика между приема им на гладно или ще се ядът или пият с нещо??

Технически погледнато - няма разлика. В някои случаи се променя скоростта им на усвояване, което пък далеч не е чак толкова значим фактор, колкото смятат много хора.

казано от david metlej на 24.01.13, 14:43:

Никаква разлика.

24.01.13
15:51

Ами дете може ли да приема протеини ??

Какво е ‘дете’?
Задаваш въпроси така, че човек и да иска, няма как да ти отговори смислено.

А не може ли просто на детето да му направят омлет или пържолка ;)

24.01.13
16:01

казано от Кольо Пияндето на 24.01.13, 15:52:

Какво е ‘дете’?
Задаваш въпроси така, че човек и да иска, няма как да ти отговори смислено.

Предполагам,че има предвид себе си,по-горе споменава,че е на 14.

казано от metalex на 24.01.13, 16:01:

И аз така предполагам, но не ми се гадае, честно... :)

24.01.13
16:14

казано от Кольо Пияндето на 24.01.13, 15:52:

Какво е ‘дете’?

Ъъъ...човек, който си носи кучето на врата вместо яка, примерно? (wasntme)  :D

25.01.13
21:17

казано от Кольо Пияндето на 24.01.13, 16:08:

Ами да за себе си говоря апък за паржолата тя натоварва корема а аз искам нещо което не го натоварва :)

25.01.13
21:41

казано от david metlej на 25.01.13, 21:17:

Ами да за себе си говоря апък за паржолата тя натоварва корема а аз искам нещо което не го натоварва :)

Единственото нещо за което се сещам, че не натоварва корема е една пълна чаша с въздух :D

казано от david metlej на 25.01.13, 21:17:

Недей много да мислиш, защото не отиваш в правилна посока. Просто яж повече.

RA

08.03.13
20:55

Храненето му е майката. Не ми казвай, че при дневен прием 8000 - 10 000 калории на ден нищо не ти остава (разбира се и добра тренировка в залата). 3 месеца така и си ТИТАН!

09.03.13
01:29

казано от Ragnarous на 08.03.13, 20:55:

Храненето му е майката. Не ми казвай, че при дневен прием 8000 - 10 000 калории на ден нищо не ти остава (разбира се и добра тренировка в залата). 3 месеца така и си ТИТАН!

Извинявай, но ти културист от ранга на Рони Колман ли си ?

RA

09.03.13
10:10

казано от AgBOKATA на 09.03.13, 01:29:

казано от Ragnarous на 08.03.13, 20:55:

Извинявай, но ти културист от ранга на Рони Колман ли си ?

Кефи ме как си прочел това което искаш да прочетеш. ДЕ ВИДЯ ТАКОВА НЕЩО ДА СЪМ НАПИСАЛ!? БАСИ ФОРУМА..................

Модерация: Писането с главни букви е неприемливо в този форум. Моля, намалете малко остротата на тона си.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.03.13 10:22.

05.04.13
11:20

Някой може ли да ми обясни разликата между гейнър и протеин. По един и същ начин ли се приемат? Кое от двете е по-добрият избор, ако искам да кача мускулна маса? (174 см, 64-5 кг) И като един последен въпрос мнение за протеин Gold Standart ?

казано от Rosen Krumov на 05.04.13, 11:20:

Някой може ли да ми обясни разликата между гейнър и протеин.

Точно с две думи:
- гейнърът е добавка, съдържаща белтъчини и въглехидрати (вторите преобладават значително)
- протеинът е добавка, съдържаща само белтъчини

По един и същ начин ли се приемат?

Не.

Кое от двете е по-добрият избор, ако искам да кача мускулна маса? (174 см, 64-5 кг)

Зависи от конкретните особености на храненето ти, тренировките ти и тяхната организация.

И като един последен въпрос мнение за протеин Gold Standart ?

Не е вълшебен и отдавна не е най-добрият избор на пазара.

05.04.13
11:34

Тренирам редовно в залата, от доста време, но с прекъсвания за съжаление, за особеностите на храненето не можах да те разбера добре, ако може да повториш.

казано от Rosen Krumov на 05.04.13, 11:34:

...за особеностите на храненето не можах да те разбера добре...

Този тип добавки се приемат според индивидуалните нужди, според конкретната организация на деня (кога и какво ядеш, кога и какво тренираш, и т.н.) и според поставените цели. Затова и няма фиксирана препоръка кое да се избере и в кои моменти да се приема.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.04.13 11:47.

05.04.13
11:55

Имам нужда от съвсем малко мускулна маса, сега съм 64-5 кг, желанието ми е да стъпя здраво на 70, ще се храня редовно, без боклуци (не знам какво ви е мнението за джобовете), ще ти кажа на кратко тренировъчната си програма (1 ден бицепс+трицепс по 4х4 за всяка от двете мускулни групи, 2 ден почивка, 3 ден гърди + предно рамо 4 упражнения за гърди и 2 за предно рамо, 4 ден гръб + задно рамо 5 упражнения за гръб и 2 за задно рамо, 5 ден почивка, 6 ден средно рамо + трапец + корем, 7 ден крака 5-6 упражнения).

Мястото на тази дискусия не е в тази тема.
Прочети това, обмисли нещата и публикувай питанията си в съответния раздел.

05.04.13
12:05

Добре, благодаря :)

08.04.13
21:03

Кажете ми какъж протеин да си взема за начинаещи ?

08.04.13
22:04

казано от Tomas Pisarski на 08.04.13, 21:03:

Кажете ми какъж протеин да си взема за начинаещи ?

Няма протеин за начинаещи и за напреднали, ако прочетеш и няколко от по-горните мнения също ще е добре.

Syntrax - Matrix 5.0 или Whey shake

17.12.13
16:31

тренирам от 2 месеца,пия л-карнитин и мултивитамини но и искам да си взема и протеин!
какъв вид протеин е най-добър за качване на мускулна маса?
какво мислите за марката Nutrim

25.12.13
17:25

Тренираш от 2 месеца а взимаш 100 вида добавки.. Добавките са пари на вятъра, като се има впредвид, че тренираш от 2 месеца

Мнението беше редактирано от rooof на 25.01.14 20:12.

01.03.14
20:54

здравейте ) на 16г съм 65кг 185 миля да си взема..100% Whey Gold Standard на optimum nutrition 454g ..занимавам се с фитнес поне от година и половина..та ако може да ме посъветвате за него помага ли..Благодаря предварително  :) :)

02.03.14
12:13

казано от ARNOLD на 01.03.14, 20:54:

здравейте ) на 16г съм 65кг 185 миля да си взема..100% Whey Gold Standard на optimum nutrition 454g ..занимавам се с фитнес поне от година и половина..та ако може да ме посъветвате за него помага ли..Благодаря предварително  :) :)

Браво за спорта и стажа, но такова количество протеин за никъде няма да ти стигне. Определено 1 протеин би ти подобрил възстановяването и евентуално покачване на мускулна маса, но при положение, че дневния ти прием на протеин от храна е малък. Най-общо казано, ако се храниш добре и най-вече с храни богати на протеин, нямаш нужда от такава покупка.

02.03.14
12:25

лятото утивам при баба ми на гости там си хапвам добре може да се каже всичко ям там..но искам да си взема и този протеин за да изградя малко маса..така де аз не ям всеки ден пържоли и яйца..такаче мога да пия нали..Благодаря :)

07.03.14
17:43

Някой ще ми каже ли как се пие 100% Whey Gold Standard 454г..прочетох в сайта на продукта...Начин на употреба: Преди тренировка, след тренировка, след ставане, заедно с храна бедна на белтъчини.А по горе пише...Веднъж сутрин веднага, когато се събудите, веднага след тренировка за покачване на тегло и около два часа преди лягане.Как да го пия? кой начин е по добър? аа и по колко грама да пия...Благодаря предварително  :)

11.03.14
23:13

Някакви отзиви от Revolutions Whey Shake?

25.03.14
20:28

Здравейте на 16г съм 65кг 185…за лятото мисля да си взема 100% Whey Gold Standard 908г...вашето мнение  как се пие по колко грама и кога? :)

Мнението беше редактирано от Bicara на 25.03.14 20:33.

AT

24.04.14
23:58

казано от Bicara на 25.03.14, 20:28:

Здравейте на 16г съм 65кг 185…за лятото мисля да си взема 100% Whey Gold Standard 908г...вашето мнение  как се пие по колко грама и кога? :)

Убеден ли си, че ти е нужен протеин на прах? Не можеш ли да си набабяваш необходимия дневно протеин от храната? Нетрениращи хора имат нужда от максимум 1 грам протеин на килограм телесно тегло, а много здраво трениращите имат нужда от 2гр./кг. На теб ти трябват към 100 грама на ден, надали не можеш да си го набавиш от храната.

Пробвайте Optimum Health Ultimate Whey Protein. Това е последния протеин, който си купих и за в бъдеще мисля вече само такъв да си купувам. Пия протеин от 5-6 год., пробвал съм повечето известни марки и мога да кажа, че този не им отстъпва по нищо, като съм сигурен, че дори е по-хубав от някои. За сега съм пробвал само вкус шоколад и за мен лично вкусът е перфектен. Консистенцията също е добра, разбива се перфектно, без никаква пяна. До сега съм поръчал над 10бр. за приятели и всички го харесват, като поръчвам по 4-5 броя наведнъж и го вземам на 57.50лв. За в бъдеще, като качество/цена/количество силно се съмнявам да намеря нещо по-добро.

Здравейте,

Жена на 30 год, 54 кг.
Взех си протеин Whey на Pure Nutrition.
На кутията пише да се приема по една мерителна лъжичка (70мл.) в 250 мл. вода/мляко.
Някъде бях чела, че се пие по 2гр. на килограм. Така ли трябва да го приемам? А и аджеба, колко са в грамове 70 мл.?

Благодаря ви и приятни почивни дни :)

Това, което си чела, е общият прием на белтъчини за деня, което включва както тези от добавки, така и тези от храната. На кутията пише една мерителна лъжица колко белтъчини съдържа, обемът й е абсолютно без значение в случая.

Здравейте на 14 години съм и тренирам близо 1 година. Бихте ли ме посъветвали какъв протеин да си взема и как да го пия ,аз разгледах много и се спрях на Predator ,но не съм сигорен дали е подходящ.

25.09.14
11:35

Здравейте, искам да попитам кога е по-важно да приемам доза суроватъчен протеин - сутрин след ставане или след тренировка ? Сутрин закусвам около час след като съм се събудил, и то предимно храна богата на въглехидрати, без протеин.

Аз имам един въпрос: суроватката концентрат , а също и микса , най- често срещан, концентрат плюс изолат , е бъкан с лактоза. Как действа тя на тялото ? Не пречи ли на хранисмилането, на усвояването на протеина в частност? И ако да , растителните ли са. Алтернативата? Благодаря !

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1