05.05.14
15:58
Здравейте на всички,дойде момента да се регистрирам най-после в този прекрасен сайт.
На кратко за мен ,20 годишно момче спортуващо от както се помня ,цигари и алкохол не употребявам.Проблема идва с това ,че тежа скромните 70 килограма при ръст 188-9 см.
От близо два месеца ходя на плуване по 2 пъти седмично като правя средно по 1 км на тренировка.Определено плуването ми харесва,но също така искам да кача някое и друго килце.Храня се по 5,6,7 пъти на ден ,смея да трърдя че е що годе здравословно ,наблягам на месото,много риба ,яйца ,оризче ..както си му е реда,хляб ям средно по една филийка на ядене.колкото и да ям ефект никакъв ,огладнявам на 2,3 часа ям ,но не качвам нищооо.Имам малко проблеми със ставите и тежко също така не трябва да вдигам,плуването е перфектния вариант,не искам толкова мускули,колкото да кача 5-6 килограма.Как да постъпя да се обърна ли към диетолог,четох за рибеното масло , просто всеки съвет ще е добре дошъл!
05.05.14
17:35
Може би всеки трениращ, включително и аз, е минал през период, в който си мисли, че яде достатъчно, че дори и повече от достатъчно и все пак нищо не става. Ако си сметнеш калориите, които приемаш всеки ден ще се учудиш като си дадеш сметка колко наистина приемаш и ще разбереш, че не са чак толкова много. Много е важно и колко от приетата храна усвояваш, затова трябва да се стараеш яденето ти да е богато на ензими, които спомагат усвояването, ако можеш да правиш и упражнения със собствено тегло като набирания и кофички, съчетано с добра храна ще е супер. При правилно хранене и адекватни тренировки на лостове могат да се качат доста килограми, особено при един начинаещ лостаджия.
05.05.14
18:02
Не искаш мускули, но искаш да качиш 5-6 килограма.
Правилно ли разбирам, че искаш да качиш 5-6 килограма мазнини?
07.05.14
10:25
Най-вероятно не приемаш достатъчно калории, а очевидно изразходваш доста. За да наваксаш енергоразхода, те съветвам да включиш по-калорични, но качествени храни - източници на мазнини - животински и растителни. Пълномаслени продукти, зехтин и ядки. Бягай надалеч от псевдо-млечни продукти с консерванти, маргарин - подвизаващ се под прикритие и като “растителна мазнина”, топлинно обработени растителни мазнини.
Не ти трябва този хляб.