Нямам никаква сила.

07.05.14
22:16

Здравейте, нов потребител съм във форума, но чета съвети от доста време и искам да попитам знаещите от вас следното:
Посещавам фитнес зала вече 3 месец, но резултатите не идват.Килограми съм качил, но нито плочки се показват, нито набиранията ги мога, лицевите мога  някъде към 10-13 варират.Кофички също както набиранията не мога.Лежанката ми е 40 кила.Тяга и клек не правя.Ето ми я програмата:
http://store.picbg.net/pubpic/4D/EC/53b6c4e159e44dec.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/7C/25/dacd2d0623a07c25.jpg

По другите форуми ми казват, че е срамота да вдигам толкова малко килограми, и да съм толкова слаб, при положение е приятелите ми от училище са къде къде по-здравички и с плочки. пък аз с 40 кила на лежанка.

Храня се 4 пъти на ден обилно.

Carbohydrate

07.05.14
22:27

Еми няма как да стане, защото всичко е каша и нагоре с краката. Не се занимавай с глупости. Вземи стандартна три дневна ББ програма с 8-10 повторения и я работи. Какви са тия глупости да редуваш обемна и силова. Така ще си стоиш на едно място още много време. Колкото е по-проста програмата, толкова по-лесно ще прогресираш!!!

07.05.14
22:27

Като за начало абстрахирай се от чуждото мнение само ще ти пречи.  Тренираш от 3 месеца не очаквай големи резултати трябва ти време и постоянство просто не спирай. Според мен ти е рано за такава програма за сила, която изисква тежки килограми, а при малък опит в залата стават контузии. Плочките не ги гледай, гледай си цялото тяло. Моето мнение е да понатрупаш още стаж и тогава да започнеш с тренировките за сила.

П.С. Тяга, клек и лежанка са най-добрите упражнения не са за пренебрегване.

Мнението беше редактирано от Yordan Ivanov на 07.05.14 22:28.

07.05.14
22:28

казано от Carbohydrate на 07.05.14, 22:27:

Еми няма как да стане, защото всичко е каша и нагоре с краката. Не се занимавай с глупости. Вземи стандартна три дневна ББ програма с 8-10 повторения и я работи. Какви са тия глупости да редуваш обемна и силова. Така ще си стоиш на едно място още много време. Колкото е по-проста програмата, толкова по-лесно ще прогресираш!!!

Първоначално бях на кръгова, и пак нямаше ефект после я смених и пак нямаше ефект.
И все пак нормално ли е 40 кила лежанка след 3 месеца?

Carbohydrate

07.05.14
22:32

казано от Стоян Петров на 07.05.14, 22:28:

казано от Carbohydrate на 07.05.14, 22:27:

Първоначално бях на кръгова, и пак нямаше ефект после я смених и пак нямаше ефект.

Проблема ти идва от това, че гледаш килограмите, а тук е важно съвсем друго - ПРАВИЛЕН ПОДХОД КЪМ ТРЕНИРОВКИТЕ - изпълнение, почивка, килограми, натоварване общо. Ако след серията пулса не ти е все едно си бягал спринт, значи само си губиш времето.

07.05.14
23:49

казано от Стоян Петров на 07.05.14, 22:28:

Как прецени, че няма ефект? Колко време спазва една програма ТОЧНО както е написана? В горната програма видях, че е написан клек - има ли тогава причина да не го правиш? Ако и останалите програми така си ги спазвал, нищо чудно да няма ефект. То за 3 месеца общо тренировки не може да очакваш голям ефект де. Принципно, на всяка програма се отделят минимум няколко месеца, за да се види резултат.
Хвани една базова програма за начинаещи и тренирай по нея, като се стремиш всеки път да прогресираш. Не ти трябват сплитове или разделяне на тренировките за сила и хипертрофия - на твоето ниво това е едно и също.
Относно яденето - ако не качваш килограми, значи ядеш малко.

Мнението беше редактирано от Петко К на 07.05.14 23:50.

08.05.14
02:33

Тренирай крака задължително,яж нормално и по-често, не прекалявай с храната защото ще качиш мазно и няма да направиш сила,като почнах да тренирам дигах 50кг от лежанка, сега дигам 100 8-10 пъти, с времето ще заякнеш ;)

08.05.14
08:56

Качвам килограми но не прогресирвам на килограмите който дигам и на бройката лицеви.

Колкото си вдигах преди 3 месеца толкова си вдигам и сега.Искам да разбера на какво се дължи, да нямам сила.Масата е ясна.
Въглехидрати x4, протеини по x2.3 мазнини x1

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.05.14 09:54.

08.05.14
23:12

казано от Стоян Петров на 08.05.14, 08:56:

Качвам килограми но не прогресирвам на килограмите който дигам и на бройката лицеви.

Колкото си вдигах преди 3 месеца толкова си вдигам и сега.Искам да разбера на какво се дължи, да нямам сила.

Ми то от теб зависи да вдигаш повече. Според това как ще си подредиш сериите и повторенията.

09.05.14
01:20

За 3 месеца какво искаш ? И аз на 3 месеца вдигах 35 от лег и едвам кляках само с лоста ии питах същите глупави въпроси по форумите. След 3 години питай пак ;)

Keep going and train hard ;)

Мнението беше редактирано от rory на 09.05.14 01:20.

24.05.14
03:39

търпение търпение и пак търпение, тея момчета които ги гледаш по списанията тренират по 25 години ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1