07.05.14
17:01
Здравейте :) Не знам как точно да започна защото нямам никакъв опит но предполагам би трябвало да се представя.
Казвам се Гергана на 15 години съм и съм бивша гимнастичка,тренирах 6 години но за съжаление трябваше да приключа защото се преместих да живея в друга държава и мястото където живеех нямаше ходожествена гимнастика,имаше но не такава каквато аз исках бяха много несериозни само 1 час в седмицата тренираха а аз бях свикнала всеки ден да тренирам по 5 часа. Преди да замина за Испания бях приета в клуба на Илияна Раева в София но майками нямаше тази финансова възможност да се преместим да живеем в София и продължих да тренирам в Търговище и след около година заминахме за Испания тренирах извесно време тук но спрях защото видях че не си струва в тези условия. Започнах да се отпускам и напълнях с около 5 килограма отпуснах се изцяло ня тренирах нищо.. след време създадох приятелства и то лоши и нека кажем че не бях примерна гимнастичка пораснах малко започнах да пия пуша и стана по зле всичко. Преди година се запознах с човек който ми помогна да прекратя онези приятелства и да бъда нормално примерно момиче. от 8 9 месеца не пуша и от 4 тренирам в домашни условия с дъмбели. Желанието ми е да отслабна с 3 4кг и да се стегна старая се да се храня здравословно и да приемам възможно най малко въглехидрати храня се около 5 пъти на ден като закуската ми е най обилна и вечерята най-лека.Тренирам 4 пъти в седмицата понякога по жесто но когато не съм разположена пропускам. За тези 4 месеца съм свалила но не знам колко точно но знам че 1кг съм свалила и съм се стегнала в областа на седалището корема и ръцете но не съм доволна защото мисля че за тези 4 месеца бих могла да постигна повече. Попринцип тренировките ми са еднообразни и събота и неделя се старая да ходя да бягам около 40мин. Разполагам само с дъмбели 8 тежести по 2кг и 2 тежести по 3кг. Надявам се от другия месец да започна фитнес до сега не съм ходила тъй като тук е малко по скъп от българия 35евро на месец като първия е 60евро.
Тренировките ми попринцип съдържат клек ,коремни преси мъртва тяга,страничен наклон за паласки,вдигане на дъмбел за бицепс,за трицепс и лицеви упори също така правя около 200скока на въже. И все пак не съм постигнала почти нищо. Надявам се да ми помогнете да се развивам и обещавам да дам всичко от себеси. Имам един проблем и той е че напоследък си позволявам често да хапвам сладко нещо което преди няколко месеца не си позволявах и се надявам сега имайки дневник да бъда много по сериозна. Днес няма да тренирам защото не съм разположена но утре ще запиша тренировките си и довечера храната за целият ми ден.
Благодаря много предварително на всички
07.05.14
17:54
забравих да добавя на 15 години съм тежа 58кг висока съм 1,67
Гръдна обиколка 90
Талия 70
Ханш 93
Прасец 33
Бицепс 28
07.05.14
18:51
Благодаря :)
07.05.14
19:16
кг ти не са стряскащи .. даже-ок .. но като число :D а и на снимките(до колкото се вижда) изглеждаш добре ;)
07.05.14
19:47
имам широк ханш което не ми позволява мазнинки в тази област защото не изглежда добре. Като число не са кой знае колко но предпочитам мускулна маса а не мазнини. затова искам да сваля 3 4 кг и да добавя мускулна маса искам леко релефно коремче стегнати бедра дупе и всичко затова не ме устройват тези килограми защото са мазнини а не мускули :д дано си ме разбрала Благодаря ти :)
07.05.14
20:16
разбрах :) имаш ли някакъв план за тренировки-на какво да наблягаш ?
07.05.14
20:38
казано от Рада прада на 07.05.14, 20:16:
разбрах :) имаш ли някакъв план за тренировки-на какво да наблягаш ?
Имайки в предвид че нямам възможност за фитнес този месец и разполагам с дъмбели ще правя каквото до сега.
Не наблягам на нищо конкретно за сега. Правя клек с 16кг 10х5 мъртва тяга 8кг във всяка ръка 3х10 бицепс 3х10 всяка ръка 8кг страничен наклон за паласки 3х10 всяка страна 10кг трицепс 10х3 3кг коремни преси часовник 3х10 лицеви упори от колена 3х10 200 скока на въже и когато имам възможност или по скоро време ходя да бягам . Най много искам да отслабна в паласките защото имам широк кокал и най малката мазнинка стои неприятно искам да стегна дупето нещо което малко поне успях да направя за 4 месеца и да оформя много хубаво корема. за цялото това време според мен най голяма разлика има в бицепса и рамото. оформих рамо въпреки че не го тренирам не правя упражнение което да има акцент само и единствено на него и все пак съм доволна от бицепса който успях да направя за това кратко време. ако имам възможност ще кача снимка :) благодаря много за интереса който проявяваш
Мнението беше редактирано от Гергана Кирилова Бобева на 07.05.14 20:39.
07.05.14
20:56
Много бях доволна (бях,защото вече не тренирам от нейните клипчета :D ) от Jillian Michaels-виж в youtube - 30 day shred,abs level 1,2 ; killer abs , yoga и т.н. :)
07.05.14
23:55
казано от Рада прада на 07.05.14, 20:56:
Много бях доволна (бях,защото вече не тренирам от нейните клипчета :D ) от Jillian Michaels-виж в youtube - 30 day shred,abs level 1,2 ; killer abs , yoga и т.н. :)
определено ще погледна утре няма да имам време защото съм на училище а после на практики за сервитьорка в един бар но петък се надявам да имам повече време и ще видя благодаря ти :)
08.05.14
00:18
Здравейте,днес не бях разположена за тренировки и храненето ми не беше едно от най хубавите но все пак.
Закусих късно понеже станах късно вечерта си легнах късно и почти не съм спала...
Станах към 11 хапнах 2 банана
13:00 1 банан и 2 ябълки
16:00 1 ябълка
18:15 Боб със мокров нищо друго нямаше не исках ненужни мазнини. една купичка около 2 черпака
19:30 Пак боб
22:00 няколко лъжици сладолед опитвах се да обирам боривинките но хапнах и сладолед.....
23:20 Черпак боб
Няма да ям друго защото сладоледа бе излишен и съм пила доста вода понеже тук е много топло..
Надявам се утре надявам се не а Утре ще съм доста по добре с яденето ще закуся както до сега.. не като днес попринцип избягвам тези храни и съм сериозна но тези дни.. незнам защо ми се яде толкова сладко.. преди периода до сега не съм похапвала..Попринцип закуските ми са около 5 бъркани яйца и един плод към 11 ябълка винаги към 15:00 салата месо все хубави неща// но напоследък незнам..
08.05.14
00:28
казано от Рада прада на 07.05.14, 20:56:
сега погледнат един въпрос да ги сменям всеки тренировъчен ден или едно клипче определен период? благодаря много :)
30 day shred е програма за 30 дни - всеки ден. Всеки level го правиш 10 дни :)
С другите тренировки не съм запозната.
08.05.14
00:51
казано от Petia Nedelcheva на 08.05.14, 00:37:
30 day shred е програма за 30 дни - всеки ден. Всеки level го правиш 10 дни :)
С другите тренировки не съм запозната.
всеки ден не е ли по добре да не е всеки ден за да няма претренирване? с тежести тренировките не са ли по добри ?така не гориш мускул а само мазнини. благодаря мила
Според мен тренировки с тежести в зала са най-добрият вариянт! :)
Просто ти отговорих за тази програма как се прави,понеже съм я правила преди време.
08.05.14
08:54
казано от Petia Nedelcheva на 08.05.14, 01:05:
Според мен тренировки с тежести в зала са най-добрият вариянт! :)
Просто ти отговорих за тази програма как се прави,понеже съм я правила преди време.
Според мен също,но разполагайки с дъмбели пак е нещо по добре от нищо де:) ще го измисля и ще реша ако започна с програмата ще пиша за прогрес :) благодаря за отделеното внимание
08.05.14
11:06
Здравей и добре дошла успех с целите и пътя към постигането им . А сега малко критика
1 От това което си написал като хранене хич не е добре спорт мен. Добре е закуската ти да е по хранителна а не само плод .Мляко с овесени ядки,омлет ,можеш и плод да включиш но 30 минути преди основното хранене и ако чистиш е най-добре да ядеш грейфрут основно . Освен това в менютото ти няма разнообразие и за вечеря и за обяд боб толкова ли неможеш да потърсиш в интернет нещо.Има толкова рецепти дори с подръчни материали от хладилника можеш да си приготвиш нещо. Не знам дали си вегетарианка понеже не видях месо но яж месо,риба и яйца с много зеленчуци .
2 Вместо да правиш тези 30 day shred които без да има обидени за мен са пълна глупост влез в този раздел http://www.bb-team.org/fitness/exercises и си подбирай упражнения от тук като си съставиш някакъв план за тренировка .
08.05.14
13:41
казано от Nicole Martinova на 08.05.14, 11:06:
Здравей и добре дошла успех с целите и пътя към постигането им . А сега малко критика
1 От това което си написал като хранене хич не е добре спорт мен. Добре е закуската ти да е по хранителна а не само плод .Мляко с овесени ядки,омлет ,можеш и плод да включиш но 30 минути преди основното хранене и ако чистиш е най-добре да ядеш грейфрут основно . Освен това в менютото ти няма разнообразие и за вечеря и за обяд боб толкова ли неможеш да потърсиш в интернет нещо.Има толкова рецепти дори с подръчни материали от хладилника можеш да си приготвиш нещо. Не знам дали си вегетарианка понеже не видях месо но яж месо,риба и яйца с много зеленчуци .
2 Вместо да правиш тези 30 day shred които без да има обидени за мен са пълна глупост влез в този раздел http://www.bb-team.org/fitness/exercises и си подбирай упражнения от тук като си съставиш някакъв план за тренировка .
здравей :) балгодаря много за съветите .
Попринцип хапвам 5 яйца за закуска плод месо ям не съм вегетарианка днес хапнах месо по късно довечера ще си напиша храната за деня. Храната ми не е толкова еднообразна попринцип но на такъв ден случих какво да се прави,преди хапвах овесени ядки но не виждах резултат при отслабването и стягането и реших че тези въглехидрати ми пречат и спрях да закусвам овес.. А относно упражненията ще послушам съвета ти за упражненията ще видя да прибавя някое друго упражнение от линка който ми прати. Като цяло упражненията ми са добри и ми помагат доколкото е възможно но все пак не би било излишно да добавя или да сменя някое друго.
Тренировъчен ден ще имам утре тъй като не съм разположена няколко дни за тренировки. Благодаря ти много за съветите.
Мнението беше редактирано от Гергана Кирилова Бобева на 08.05.14 13:42.
08.05.14
13:48
Щом не ти харесав овеса не го яж аз просто дадох пример с него защото от тоав го прочетох останах в впечатлението че ядеш само плодаве .Щом си похапавш и яйца за закуска няма проблем . Овесените ядки можеш да си ги правиш сутрини на палачинки стават мноог лесно само те 1 банан и вода .Разни кексчета ест не всеки ден ,и приемай въглените поне до следобяд след това ги ограничи.
Не знам какви упражнения правиш но задължително включи тяга и клекове .Точно тези 2 упражнения натоварват не само задната част ами и корема .
08.05.14
14:26
казано от Nicole Martinova на 08.05.14, 13:48:
Щом не ти харесав овеса не го яж аз просто дадох пример с него защото от тоав го прочетох останах в впечатлението че ядеш само плодаве .Щом си похапавш и яйца за закуска няма проблем . Овесените ядки можеш да си ги правиш сутрини на палачинки стават мноог лесно само те 1 банан и вода .Разни кексчета ест не всеки ден ,и приемай въглените поне до следобяд след това ги ограничи.
Не знам какви упражнения правиш но задължително включи тяга и клекове .Точно тези 2 упражнения натоварват не само задната част ами и корема .
Правя клек с 16кг 10х5 мъртва тяга 8кг във всяка ръка 3х10 бицепс 3х10 всяка ръка 8кг страничен наклон за паласки 3х10 всяка страна 10кг трицепс 10х3 3кг коремни преси часовник 3х10 лицеви упори от колена 3х10 200 скока на въже и когато имам възможност или по скоро време ходя да бягам. Не че не ми харесва овеса просто много въглехидрати преди за закуска хапвах и макарони зеленчукови без нищо друго но спрях понеце искам да изчистя и премахнах въглехидратите единствените въглехидрати са ми от плодовете и зеленчуците .
08.05.14
14:34
ООо да бягането е страхотно кардио . Поне на мен повече ми допада от кардиото във фитнеса .
08.05.14
14:37
казано от Nicole Martinova на 08.05.14, 14:34:
ООо да бягането е страхотно кардио . Поне на мен повече ми допада от кардиото във фитнеса .
аз обичам да бягам но.. се измарям много бързо. и понякога едното ми ухо заглъхва и си чувам пулса дори.. много е гадно. иначе от клековете съм много доволна тягата я добавих скоро към упражненията си защото приятелятми ми каза че е хубаво и нея да я има.
08.05.14
17:11
Заглъхването на ушите може да се следствие на носов проблем не съм лекар но така съм чувала . Освен това как тичаш на крос или на спринт според мен просто трябва да караш стъпка по стъпка. Бързото измаряне също се дължи и на неправилна техника на дишане и тичане и най-често на пресилване от страна на трениращият .Много е важно да правиш тягата правилно иначе колкото и страхотно упражнение да е непривлната техника ще съсипе всичко.
08.05.14
23:54
Здравейте :) Храната ми за днес беше:
07:40 4 бъркани яйца, малко пилешко на фурна само бяло месо и една ябълка
11:10: 3 ябълки
13:30 черпак боб ( трябваше да си го довърша имах малко от вчера) и няколко маслини
16:20 салата с маруля и няколко черни маслини и 2 кюфтета на скара
17:00 грейпфрут
18:00 съгреших с малко шоколад около 4 парченца... развалиха ми деня:x
21:00 2 3 кюфтета на скара
Понеже времето е топло съм пила доста вода толкова колкото организма ми е поискал не си карам да пия насила
Преди да започна режима си хапвах всичко без да се ограничавам.. шоколади всякакви сладки, газирани. въглехидрати на корем... и от както се стегнах не съм си позволявала такива изкушения но последните 2 седмици си позволявам почти всеки ден по няколко пърченца шоколад нещо което ми е ужасно гадно че правя...
Мнението беше редактирано от Гергана Кирилова Бобева на 09.05.14 00:02.
09.05.14
00:00
казано от Nicole Martinova на 08.05.14, 17:11:
Заглъхването на ушите може да се следствие на носов проблем не съм лекар но така съм чувала . Освен това как тичаш на крос или на спринт според мен просто трябва да караш стъпка по стъпка. Бързото измаряне също се дължи и на неправилна техника на дишане и тичане и най-често на пресилване от страна на трениращият .Много е важно да правиш тягата правилно иначе колкото и страхотно упражнение да е непривлната техника ще съсипе всичко.
Дишането ми е добре контролирам го измарят ми се по скоро мускулите на краката,когато правя примерно упражнения за крака не ми се измарят напротив но когато бягам ме запарват много неприятно.. Относно бягането не бягам бързо за да издържа по дълго бягам си на мой ритъм бавно и спокойно .
Заглъхва ми само едното ухо.. ще видим ако не спре може да се консултирам с лекар.
Мъртвата тяга я правя така и мисля че я правя правилно винаги когато я правя се гледам в огледало и се старая гърба да е много добре изправен и нямам проблеми за сега нито ме боли нито нищо. :)
09.05.14
12:13
Няма значение че не бягаш бързо .Важно е дали бягаш правилно и как дишаш мноог е възможно и от неправилно дишане да се измаряш .Разгледай ето тези линкове във всяка една стетея има хубава информация
http://www.bb-team.org/tag/бягане.
За заглъхването както казах се консултирай с лекар защото може да имаш порблем с носа като синузит например .Може и да не е това естественно ,аз поне така съм чела .Причините може да са бол и все различни .
09.05.14
16:56
Здравейте храненето ми за днес е добре поне така мисля,но за неяще говоря довечера сега тренировката ми за днес.
Тренировъчен 09/05/14
200 скока на въже
Трицепс 3х10 всяка ръка
Клек 18кг 10х4
Страничен наклон за паласки 3х20 всяка страна. “до днес правех 3х10 но видях в интернет че това упражнение често е по добре да бъде с повече повторения и ми е добре за сега така”
Мъртва тяга 3х10 8кг всяка ръка
Бицепс 3х10 всяка страна,4кг
Коремни преси часовник 3х10
Лицеви упори 3х10
Мнението беше редактирано от Гергана Кирилова Бобева на 09.05.14 18:59.
09.05.14
23:35
Здравейте днес съм хапвала:
7:40/бъркани яйца 2 цели и 4 белтъка , 2 кисели млека 120 грама всяко ,ябълка
11:20/2 ябълки зелени около 200гр всяка
16:00/4 бъркани яйца 2 домата с мааалко топено сирене
18:30/ 200гр лешници
22:30/зелен чай
09.05.14
23:49
Имам един въпрос.
Обичам да пия чай,харесва ми но когато е без захар.. не ми харесва много.. но е доста полезен най вече зеления чай та въпроса ми е
Мога ли да използвам захарин? На него пише че е 0% калорий. Всичко е 0% захар въглехидрати белтъчини всичко е нула и не изглежда вреде но все пак.
10.05.14
23:45
Здравейте. Тези дни пак ще съм без силови упражнения само скачане на въже понеже не ми е никак разположено”няма нужда да казвам защо” та се надявам поне храната да ми е добре.
Храна: 10/05/2014
Закуска 10:30/ 4ббъркани яйца 2 цели 2 белтъка 1 домат със сол и един чай без захар нито захарин
14:30 Купичка леща без излишни продукти само леща вода и бульон ,един черен чай без подсладители около 50гр фъстъци
16:20 две ябълки и около 100гр фъстъци 4 парченца кафяв шоколад...
23:00 купичка леща и един чай
11.05.14
00:56
Не бих ти препоръчала да използваш захарин. Ако толкова не можеш без подсладители, използвай мед.
200гр. лешници са наистина много (това са около 1200 калории). Същото се отнася и за фъстъците.
11.05.14
12:08
казано от lala lalala на 11.05.14, 00:56:
Не бих ти препоръчала да използваш захарин. Ако толкова не можеш без подсладители, използвай мед.
200гр. лешници са наистина много (това са около 1200 калории). Същото се отнася и за фъстъците.
Ооо знам че са много..;( но се увлякох и забравих и хайде давай.. много обичам ядки вече ще съм много по внимателна или по скоро ограничена/.. прекалено много калорий на едно ядене. ако ги събера с калорийте от другит хранения към 1600 а 1200 би трябвало да са ми калорийте за деня... Благодаря за критиката беше много уместна и се надявам повече да не се налага да ми се правят такива забележки..
11.05.14
12:10
казано от magi shagi на 11.05.14, 01:39:
Пробвай стевия като подсладител.
За сега ще се старая без подсладители.
11.05.14
12:16
Здравейте днес ми е тренировъчен ден но заради некомфортнотоми състояние трябва тренировкитеми да бъдат по леки затова пак ще са същите но ще намаля тежестите при Клека
Тренировъчен 11/05/14
200 скока на въже
Трицепс 3х10 всяка ръка 3кг
Клек 10кг 10х4
Страничен наклон за паласки 8кг 3х20 всяка страна.
Мъртва тяга 3х10 8кг всяка ръка
Бицепс 3х10 всяка страна,4кг
Коремни преси часовник 3х10
Лицеви упори 3х10
Мнението беше редактирано от Гергана Кирилова Бобева на 11.05.14 12:18.
11.05.14
13:53
До сега не бях тренирала докато съм в “период” и все пак ми хареса защото болката я няма :д дори напротив вече ще знам :)
Имам един въпрос какви храни да приемам след тренировка? Яйца? Плодове?
казано от Гергана Бобева на 11.05.14, 13:53:
Имам един въпрос какви храни да приемам след тренировка? Яйца? Плодове?
яйца. вместо плодове - зеленчуци по-добре
11.05.14
19:24
Храна за днес:
11:00 купа леща кис мляко и чай. Трябваше да си я довърша
13;30 4 бъркани яйца с около 20гр кашкавал 2 цели и 2 жълтъка и чай
16:00 една скумрия на скара, салата с маруля един домат около 30гр сирене, един грейпфрут
18:00 ябълка и 3 парченца шоколад
22;30 чай
11.05.14
19:26
Незнам как да премахна този шоколад ... преди не си позволявах а сега нещо ми става.. преди никакво сладко не съм си позволявала най малко в тренировъчен ден.. а сега редовно по 3 4 парченца шоколад... после ми става гузно и се чувствам гадно
11.05.14
19:33
ако целта ти е да имаш добро тяло на плажа,а не състезателно .. тези 3-4 парченца според мен не могат да ти навредят( но и пък зависи колко са големи :D) ако искаш може да пробваш тези шоколади с около 70 и нагоре % какао или пък да го замениш с мед,плод :D
11.05.14
19:56
казано от Рада прада на 11.05.14, 19:33:
ако целта ти е да имаш добро тяло на плажа,а не състезателно .. тези 3-4 парченца според мен не могат да ти навредят( но и пък зависи колко са големи :D) ако искаш може да пробваш тези шоколади с около 70 и нагоре % какао или пък да го замениш с мед,плод :D
еми не са много големи Nestle нормални малки пърченца пише че 5 парченца са 21гр и са 114 калорий.. много обичам сладко дори ако съм преяла ама буквално преяла пак имам място за шоколад най вече ако е Милка.. лелеле незнам направо ми е много гузно.. това искам аз добро тяло на плажа.. не искам мнгого само да нямам паласки които да изкачат от ниската талия на дънките и плоско коремче което да не стърчи все едно съм бременна в 7мия месец. не излеждам така нямам шкембе свалих го стегнах го нямам и кой знае какви паласки но все пак искам ако не да свалям то да потдържам тегло..