Тежко след ядене

Искам да попитам, според вас на затлъстяването ли ми се дължи това, че след всяко ядене или поемане на някакви течности( примерно 500мл. вода) ми става тежко за определено време. Примерно сега ядох малко картофи, риба и 1 филийка хляб и при такова малко количество пак ми стана тежко  10-30 минути след това. Майка ми е така, хапне ли нещо( даже и в по-малки количества от мен) все вика че и е става тежко,т.е че се подула и се чудя дали е от ген или просто метаболизма е слаб( предвид килограмите ми и мазнините). Примерно  моят брат, който от време на време бяга и май беше към 85кг сигурно яде по 3-4 пъти храна  на ден( като количество, може би като това което  изброих) и не съм го видял да се оплаква, че му е тежко. И за това се чудя дали просто защото метаболизма му от бягане е по развит и не знам, корема му е по разширен( нищо, че моят корем е широк предвид кг) и за това като яде не му става тежко след това. Тук няма да споменавам, че метаболизма на по-слабите хора,т.е  тези които спортуват по-бързо обработва храната в сравнение по пълните като мен.

Първо да отбележа,че не съм много компетентен и не взимай мнението ми под особено голямо внимание.Моят секвартирант ми сподели,че не било хубаво при хранене да се приемат течности,защото разреждали стомашните сокове и организмът се затормозявал при обработването на храната.До колко е вярно незнам,лично аз спрях да приемам течности,докато се храня,резултата е че мога да погълна повече храна.

Принципно  не пия вода по време на ядене, а може и да си въобразявам че ми става тежко, просто да ми се иска след ядене да се чувствам, така все едно не съм ял нищо. Предполагам че почти всички хора са така, 10-30 минути след ядене да се чувстват с пълен стомах. Даже, примерно обичам да си пия леко студена вода 500мл и без да я изпивам на веднъж (примерно за 5-10 минути) след това ми е също тежко, смисъл корема ми е по тежък и  както имам коремче и  повече трябва да издържам на свит корем и единствено си го  обяснявам всичко с бавния метаболизъм(килограмите), защото организма ми по бавно разгражда( както искайте го разбирате) приетата храна/течност и за това примерно ако за мен примерно, както казах с изпиването на 500мл. след това в корема ми е тежко 10-20 след това, но примерно за някой който е  с по-бърз метаболизъм или няма да му стане тежко(май се наричаше разширен корем) или ако му стане тежко, то ще бъде за примерно няколко минути по малко от мен.

Мнението беше редактирано от Мартин Йорданов на 09.05.14 16:14.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1