07.05.14
21:53
Здравейте,това ми е първият дневник и не знам как точно се води :D
Така давам набързо и накратко: Искам да отслабна и съм започнала диета “СКАРСДЕЙЛ” до колкото съм чела е добра и подобрява метаболизма. Ако някой я е спазвал, моля да каже за резултати :)
Днес съм яла:
закуска- 2 препечени филийки черен хляб, 1 ябълка и чисто кафе
обяд- риба тон + ябълка
вечеря- 3 малки кюфтета на скара + моркови, лук и тиквички приготвени на пара
тренировка: 5км бягане и около 3км ходене
07.05.14
21:58
Не съм запознат с тази диета. Като за начало, ако искаш да ти помогнем може да дадеш години, килограми, височина и тем подобни.
Това е диетата http://www.dieti-otslabvane.com/Диета_Скарсдейл
На 16г. 174/5 см 70кг. Не знам точно колко искам да сваля, тъй като за мен е важно как изглеждам, а не колко показва кантара, но предполагам, че около 7-8 кг ще ми стигнат :)
07.05.14
22:15
Щом си се спряла на тази диета, следвай даденото меню. Единствено, което мога да кажа спрямо това, което си яла днес и може да подобриш е следното. Във всяка закуска да имаш грейпфрут на гладно понеже подобрява храносмилането. Избягваш ябълката след хранене понеже тя ферментира (някой да ме поправи, ако не съм прав). Добавяй зеленчуци към всяко основно хранене. А за вечерята изключи кюфтетата от режима си и използвай естествена храна като заместител. Това мога да кажа само :)
07.05.14
22:30
Забрави за тези диети тип Космополитан. Искаш да свалиш 8кг за лятото и после да си ги върнеш двойни или искаш да изглеждаш добре, да се чувстваш добре и да поддържаш едни и същи килограми ? Една от основните ви грешки е,че вярвате на тези глупави диети и сте готови едва ли не да гладувате 2 седмици, за да ви покаже една машина, наречена кантар, 8 кг надолу. Е и? Питаш ли се тези 8кг от какво точно са свалени? Мазнини? Силно се съмнявам! Моят съвет - прочети малко повече за храненето. Сметни си един калориен баланс - основен принцип за това дали ще сваляш или ще качваш, е това дали си в калориен дефицит. Не е важно само да свалиш 8 кг - важно е да ги свалиш здравословно и така,че да си ОК и да ги поддържаш. С 2 думи - трябва ти хранителна култура, а не временна диета за 2 седмици. Избери си хранителен режим според вкусовите предпочитания, изобщо - поразрови се и прочети повече за храненето. Ако искаш - бий си главата с тази диета. Но не очаквай чудеса.
Тренирай, ако не можеш или не желаеш - движи се повече, бъди физически активна, намери си нещо, което те кефи и го прави.
Йордан - защо реши, че кюфтетата не са естествена храна ? Какво против имаш, примерно, месо, смелено на машина пред теб и след това - направено на кюфтета, опечено на фурна ? От кюфтета до кюфтета има бол разлика. Едно е да отричаш готовите кюфтета, които се продават по магазините, съвсем друго да ги отричаш изобщо.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 07.05.14 22:33.
10.05.14
18:42
Не съм чела другите какви препоръки са ти дали, но моят съвет е : НЕ бъди на диета! После ги качваш килограмите двойно и тройно. А както и видях с какво се храниш (и колко) по - добре я спри. Помоли някой да ти изготви хранителен режим (не диета). Общо взето ще ядеш всичко без тестяно и сладко и ще отслабваш здравословно. Дано съм била полезна