09.05.14
22:29
Здравейте, преди известно време получих нужната информация да си започна периода на чистене. За месец и половина успях да изчистя с около 2-3 кила, обаче ми се струва, че не е достатъчно бързо темпото, тъй като пия бърнър и карнитин. Та след като разгледах няколко теми, видях, че повечето хора препоръчвам за поддържане на подкожните мазнини 20 мин кардио след тренировката. И така и правя- правя 5 пъти в седмицата ХИИТ общо 3 км за около 17 минути и после ходя, докато стигна до 20тата. Та мисълта ми е, има ли място за още кардио без да рискувам за мускулната си маса? Да не би да не е достатъчно кардиото ми? А пък може би трябва да го сменя? Аз попринцип съм си фен на тичането, нито велото ми харесва, нито кроса, макар, че една седмица правих на колелото за разнообразие, а сега реших да се върна на тичането.
Тежа 65кг и гледам да ям поне 120 грама протеин на ден, докато чистя и около 60гр въглехидрат, като мазнините са на минимум.
И още един въпрос, когато започнах си казах, че цикъла ми на чистене ще е 2 месеца, на 22 май завършват двата месеца, а и добавките. Какво ме съветвате, да почина малко като си качвам мускулна маса, или да си обновя периода на чистене, докато не постигна така желаните плочки?
09.05.14
23:19
казано от Sounder на 09.05.14, 22:29:
Та след като разгледах няколко теми, видях, че повечето хора препоръчвам за поддържане на подкожните мазнини 20 мин кардио след тренировката.
Извън въпросът ти, но в кои точно теми го видя това твърдение :)
По въпроса:
На мен за месец и половина свалянето на 2-3 кила не ми се струва оптимално при физичеката активност, която описваш. Според мен 5 дни в седмицата хийт кардио по 20 минути е предосатъчно. Може би бъркаш нещо в храненето. Кардиото е способ да увеличиш изгарянето на калориите и съответно да поддържаш определн дефицит. Дори и да тичаш като назобан състезателен кон на английски колудрум, ако приемаш повече калории отколкото изразходваш ефект няма да има. Както казах кардиото е способ, но има и много други начини да поддържаш калориен дефицит и без кардио. Много хора свалят/поддържат килограми без да правят грам кардио или поне в традициония смисъл на думата. Отново казвам, че според мен нещо по веригата се къса и това не е липсата на кардио.
Едит: Не дръж приема на мазнини на минимум.
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 09.05.14 23:20.
Добре, ако проблема е в хранителния режим, какво бих могъл да променя? По-малко въглехидрат ?
10.05.14
01:05
Доколкото знам HIIT и нисък въглехидрат не си ходят много много, защото HIIT използва глюкоген, а когато си на нисък въглехидрат почти нямаш такъв. Може и аз да съм го разбрал грешно, но ...
10.05.14
10:02
Sounder, 90% проблемът ти идва от храненето - напиши как се храниш, както и начина на прием на добавките, които взимаш. Казваш,че въглехидратът ти е към не повече от 60 гр, мазнините - на минимум (голяма грешка!), протеин - към 120 гр (и 150 да са - пак). Ми по простите ми сметки ти май не минаваш и 1000 калории с това хранене, та не знам какво се чудиш защо не чистиш:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 10.05.14 10:04.
Ами, ще се опитам да опитам храненето си.
Сутринта, първото нещо, което правя е да изпия протеинов шеик, след това или с вода ако съм натренировка сутринта, или с мляко, ако искам да си забавя малко приема на протеин.ако съм сутринта на тренировка, следващото ми хранене пак е протеин (след тренировката), като час след тренировката, ям най-често още протеин, 80% от времето е пиле, и след това храната става по-разнообразна, ям още 2-3 пъти, или 2 филии тост с черен хляб, пуешко филе и халуми( ако не знаете какво е това, е вид сирене ), или плодове, или варива. А ако съм навън и нямам време да си сготвя, ям протеинови вафли. И това цялото ядене е до 6-6.30. След това ако огладнея си взимам още една доза протеин.
Понякога ям и малко ориз (може би 100тина грама), правя си шеикове с извара+мляко+банан и това е всичко мисля.
10.05.14
14:13
Определено грешката е в храната, поне според мен. Съветвам те да прочетеш тази статия - мисля,че всичко е написано максимално улеснено и подробно -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063 . Сметни си калорийния баланс, ако не си, извади 20% от него, за да си в дефицит и гледай да се придържаш условно към тези калории. Според това дали качваш/сваляш/ седиш на едни кг ще променяш по нещо в режима, докато го нагласиш. Като цяло след като искаш да чистиш е най-добре да пиеш протеина с вода, протеиновата пудра НЕ е заместител на храна, а гледам, че преобладава пудрата в менюто ти. Вкарай повече източници на белтъчини като меса (не само пилешко), риба,яйца, извара. Тост с халуми (доста мазно сирене! не мисля,че е подходящо да го приемаш при чистене)е доста лоша комбинация - въглеихдрат + мазнини и искаш да чистиш.. явно не се получава. Когато чистя, лично аз консумирам само грейпфрут, ябълка - кисели плодове. Бананите просто ги забравям. Това е въпрос на избор, естествено. Но при мен работи. Нямаш никакви източници на полезни мазнини, което е голям минус. Калориите са малко - ти си в доста голям калориен дефицит (по мои сметки, макар да не си написал точно количество на храната, която приемаш), затова и не стават нещата.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 10.05.14 14:14.
Халумито, (понеже съм му фен) е по-нискомаслено от бялото българско сирене и жълтите сирена тип Гауда (кашкавал тоест.) И доста по-чисто от “подобрители” Така, че...не го закачайте! :)
10.05.14
19:33
казано от Дългия на 10.05.14, 19:15:
Халумито, (понеже съм му фен) е по-нискомаслено от бялото българско сирене и жълтите сирена тип Гауда (кашкавал тоест.) И доста по-чисто от “подобрители” Така, че...не го закачайте! :)
Аз не го сравнявам с други сирена, казвам, че не е подходящо за чистене, камо ли след обработка, камо ли върху хляб. Пък ти си го яж. И ако за теб на 100 гр продукт 24.7гр мазнини не са много - така да е :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 10.05.14 19:34.
казано от Adriana Dacheva на 10.05.14, 19:33:
Аз не го сравнявам с други сирена, казвам, че не е подходящо за чистене, камо ли след обработка, камо ли върху хляб. Пък ти си го яж. И ако за теб на 100 гр продукт 24.7гр мазнини не са много - така да е :)
Всъщност, 25% масленост е доста ниска за сирене...повечето са над 40%. :)
10.05.14
20:09
Това никой не го оспорва:) Но аз не коментирам дали е по-нискомаслено сравнение с други сирена, а съвсем друго. Иначе съм съгласна с теб, че е така.
казано от Adriana Dacheva на 10.05.14, 20:09:
Това никой не го оспорва:) Но аз не коментирам дали е по-нискомаслено сравнение с други сирена, а съвсем друго. Иначе съм съгласна с теб, че е така.
Моя грешка - не съм чела както трябва. ;)
Да, ако човек иска да си намали мазнините, млечните като цяло не са добра идея.
10.05.14
20:17
казано от Adriana Dacheva на 10.05.14, 19:33:
А какво ще кажеш за изварата и кашкавала по време на чистене?
10.05.14
20:39
Моето лично мнение - ако гониш нисък процент подкожни мазнини, наистина се постига максимален ефект без консумация на млечни - казвам го от моя личен опит. Ако искаш да си чист, но не си толкова вманиачен, не се готвиш за някакво състезание и тн, то не мисля,че е чак такъв проблем. Разбира се зависи и за какво количество говорим. Естествено всичко е строго индивидуално - Линда Робертович например, стои изчистена и с консумация на млечни - въпрос на организъм явно.. но дори тя ги спира, когато остават 1-2 седмици до състезание (давам личен пример с човек, който се готви за състезание и гони максимално изчистена форма, не че нещо рекламирам). Всеки трябва да открие работещата формула за себе си. Ако бих приемала млечни, бих избрала извара, котидж чийз.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 10.05.14 20:40.