10.05.14
20:40
Хайде да направим анкета относно това дали храненето ни е обвързано с някаква цел.
Ето и разяснение на възможните отговори. Съжалявам за паразитните думи като “боклуци”, “здравословно” и прочие. Нека да не задълбочаваме с това кой как ги разбира, а да ги използваме с първичното им значение.
Как се храним? Храненето Ми е съобразено с:
А) Постигане на целевите спортни резултати
Този отговор е за хората, които са изградили своя хранителен режим спрямо целта им да станат една идея По- (например: по-силни трибойци, по-бързи сприньори, по-издръжливи маратонци, по-подвижни фехтувачи, по-леки ездачи).
Б) Постигане на желан външен вид
Тук обединяваме хората, които, чрез менюто си целят да изглеждат по даден начин.
Примери:
- покачат личното тегло
- намалят процента подкожни мазнини
В) Здравословно хранене, без определен акцент
Това е за хора, които най-общо казано се хранят здравословно, без определен акцент в първите две категории. Целят, чрез храненето си да постигнат здраве и превенция от болести.
Г) Без определен режим, но без “боклуци” (junk food)
Има доста трениращи, които имат “биологичен режим” (дали ще ми се получи метафората от биологичен часовник) на храненето. Тоест хранят се без вредни храни, като същевременно си подпомагат външния вид и спортните резултати, но без да го целят. Тоест притежават култура на хранене.
Д) Неспазващи никакви режими
Ясно е - ядем, каквото ни падне.
Нека се включим повече!
Ще се радвам ако измислим и още възможности за отговор.
P.S. В самия въпрос-анкета липсва вариант “Д”. Възможноста да добавя ново поле, извън разрешените четири, не проработи при мен.
Темата беше редактирана от Иван Попов на 10.05.14 21:31.
Отговор Д...а тва, че липсва в горе посочената анкета го считам за пълна дискриминация към дебелите хора със слаби ангели (:
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 10.05.14 21:56.
10.05.14
21:59
казано от Strelok91 на 10.05.14, 21:55:
Отговор Д...а тва, че липсва в горе посочената анкета го считам за пълна дискриминация към дебелите хора със слаби ангели (:
Опитах да го добавя, но не ми даде възможност. Имам право да добавя четири възможни отговора + добавяне на поле. Уви, javascript-а за допълнително поле не се задвижи при мен. :D
Мнението беше редактирано от Иван Попов на 10.05.14 22:00.
казано от Иван Попов на 10.05.14, 21:59:
казано от Strelok91 на 10.05.14, 21:55:
Опитах да го добавя, но не ми даде възможност. Имам право да добавя четири възможни отговора + добавяне на поле. Уви, javascript-а за допълнително поле не се задвижи при мен. :D
ее... във форум като този- за тренировки и здравословно хранене, дори и javascript-а смята,че този отговор не трябва да присъства :D
по темата- цели имам, се СТАРАЯ да ям максимално здравословно (е малко шоколад или нещо сладко има всеки ден, но по малко и се старая да е вкусно,но здравословно :)
10.05.14
23:18
Постигане на желан външен вид
11.05.14
03:39
Краткосрочно Б, дългосрочно В и Г.
При Д много му отпускам края и не е добре за мен. Стремя се главно към В и Г , но понякога прилагам и Б :)
Аз бих посочила всички отговори, но тъй като трябва да избера само 1 се спрях на най-преобладаващия.
Смятам че за сайт като този няма нужда от отговор “Д”, аз бих се депресирала ако следя какво се случва без да се стремя към който и да е от упоменатите отговори :D
11.05.14
21:08
Правя микс от няколко точки.
С течение на годините,много грешки, много експерименти, си направих някои изводи за себе си.
В момента се храня на първо време здравословно според моите разбирания (чиста храна, максимално непреработена, без глутен, без млечни, с разнообразни видове меса и зеленчуци, с ненаситени мазнини; в менюто ми не липсва никой от макронутриентите. Най-много белтъчини, средно количество мазнини и въглехидрати).
С това хранене имам следните цели: здраве и хормонален баланс, визия (покачване на мускулна маса, сравнително чисто) и запазване на силови постижения (макар и вече несъстезателно).
Все пак, за да гласувам, ще избера Б - външен вид :)
14.05.14
14:24
От всички точки, аз започнах заради “Б”..то после като ти се” запалят подметките” :) то върви ръка за ръка с “А” и от там като се започне.... си става В,и Г и Д.
16.05.14
12:57
При мен е съвкупност от всички точки.Далеч не мисля че само професионалните спортисти гонят точка А.