28.11.05
09:22
взех си креатин на биотеч и вътре има мерителна лъжичка - пише че е 5 грама. Но е доста по малка от чаена лъжичка с връх! На мен ми изглежда около 3 грама. Някой знае ли нещо по въпроса?
28.11.05
11:08
Ми нищо не ти пречи и тая да я правиш с връх ;)
28.11.05
12:12
тя неможе да е с връх!
сега видях че на лъжичката пише 5 мл.
тпва точно 5 грама ли е като се има предвид плътността на креатина?
[quote author=“just`a`man”]сега видях че на лъжичката пише 5 мл.
тпва точно 5 грама ли е като се има предвид плътността на креатина?
5 грама ще е ако е вода а това е креатин съвсем друго става
28.11.05
21:56
Astor, колко грама ще е ако е с креатин?
[quote author=“just`a`man”]Astor, колко грама ще е ако е с креатин?
Според мен много малко около 2-3 но не съм точен
29.11.05
08:02
искаш да кажеш че течността е по-тежка от креатин? Това е невъзможно като се има предвид плътностите им.
[quote author=“just`a`man”]искаш да кажеш че течността е по-тежка от креатин? Това е невъзможно като се има предвид плътностите им.
Тук плътноста е от значение
[quote author=“just`a`man”]искаш да кажеш че течността е по-тежка от креатин? Това е невъзможно като се има предвид плътностите им.
Именно,плътностите.Креатина е на малки зрънца и остава въздух,докато водата е по-плътна и съответно по-тежка.Много е важна и големината на атомите от които са изградени веществата и атомната маса.Най-добре го пий с чаена лъжичка с малък връх и си решаваш проблемите.Не е фатално ако взимаш малко повече от указаното(освен от финансова гледна точка,но за 2-3 лева в период на месец...).
29.11.05
20:51
Разлика ще има ако сравняваш чаша креатин с чаша вода. Щом пише пет, значи е пет. Разликата е, както казва физиката, пренебрежително малка.
Не се вдетинявайте толкова. Физиката е сериозна наука, не я ползвайте за глупости :D