Лесен начин на приготвяне на броколи и спанак?

12.05.14
14:24

Добър ден, потърсих за теми относно приготвянето на спанак и броколи ( замразени), но без особен успех. Така че ще помоля, ако някой може да ми каже, как най-просто се приготвят. Защото прочетох някъде ги бланширали и т.н преди приготвяне. Говоря за най-прости рецепти, без масла сметани и т.н
Благодаря

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.05.14 16:31.

И аз отскоро време са зарибих по броколито и спанака, макар че най-често ям от първото.

Приготвянето е изключително елементарно, като говоря за съвсем просто приготвяне. Не ме бива в сложните рецепти.

Броколито можеш да го задушиш или да го вариш.

За задушаване ще ти трябва специална тенджера или обикновена такава, но с възможност да сложиш някаква мрежичка на повърхността, в която да сложиш броколито. Слагаш на дъното вода, оставяш я да заври, слагаш броколито в мрежичката да стои над изпаряващата се вода, захлупваш с капак, за да не бяга парата и топлото и след 3-4 до 5 минути са готови.

При варенето просто пускаш броколито във вряща вода и след 3-4 минути ги вадиш.

Можеш да ги правиш и на тиган, с малко масълце на дъното, за да не залепват и да ги захлупваш с нещо. Пак 3-4 минути и са готови.

Като извадиш броколито, веднага го минаваш под струя студена вода, за да спре процесът на готвене, да се изстудят и да станат хрупкави.

Аз ги поръсвам с малко сол, че неовкусени не са много приятни за ядене.

Спанакът можеш да задушиш или запечеш/запържиш на тиган. Приготвянето е същото като при броколито, само че имай в предивид, че трябва да слагаш много спанак, понеже почти цялото растение е вода и като тя се изпари, става на кашичка. Като цяло му трябват около 5 минутки, но то и визуално се познава, когато е готов.

https://www.youtube.com/watch?v=obxaVaEc5Kc
https://www.youtube.com/watch?v=ahaIiVLCK-E

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.05.14 14:41.

12.05.14
15:22

Благодаря много за точния отговор .

12.05.14
18:16

В интерес на истината бланширането е елементарен процес, който отнема само няколко минутки, Тишо ти го е написал. И в допълнение към неговия пост, аз след като бланширам броколито го запичам с масло и сирене по избор на фурна за още няколко минути и става муци.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1