Сваляне на поне 50 килограма

11.05.14
15:38

Направих режим за сваляне на килограми на един мой роднина, но първо искам да се консултирам и с вас, защото случаят е малко по-особен.
Вуйчо ми е около 50-те и тежи 150кг при ръст от 1.70. Като цяло винаги е бил пълен, в тинейджърските години е тренирал и е бил в добра форма, но после е спрял и е стигнал до тук. Проблемът е следният (всъщност те са няколко). Има много заболявания - като се почне от високо кръвно, захарност, подагра и се стигне до болки в ставите и още куп неща. Вероятно с намаляне на теглото някой от болестите ще спрат да се проявяват. Именно и затова пускам тук режима, за да кажете евентуално ако нещо трябва да се махне или би повлияло лошо. Знам, че по-добрият вариант е да се консултира с лекар и диетолог, но няма нито времето, нито желанието за това - едва успях да го накарам да почне някакъв режим.

По негово желание съм му направил 3 хранения за деня. А и в последно време се убедих, че това е по-добрият вариант. Не съм му изготвил точно определено меню за всеки ден, а просто съм му написал храните, които може да яде. На ден съм сметнал, че ще добре да приема около 3000кал, протеин - 350-400гр, въглехидрат - 250гр., мазнини - 100-150гр.
Закуската може да включва следните храни: пълнозърнест хляб, овесени ядки, пълнозърнести макарони, филета, яйца, кашкавал, сирене, масло, зеленчук,плод. Казал съм му, че задължително трябва да има въглехидрат в това хранене (около половината за деня)
Обядът трябва да включва: месо(тук заради подаграта съм му казал да яде основно бяло месо, което не е мазно, и риба) + салата + ориз/картофи и евентуално плод. Тук трябва да включи втората половина от въглехидратите.
Вечерята включва месо и салата + 50/100гр. алкохол (понякога). Разбрали сме се да се ограничи до 2-3 пъти в седмицата.
Между храненията или с някое от тях съм му казал да взема 50-100гр. сурови ядки (орехи, бадеми).

Това е общо взето. Кардио или някакви други тренировки за сега не съм му включил, но си мисля, че е по-добре първо да свали известно количество килограми и тогава да се натоварва.
Добавки няма да пие за сега. Може би ще му взема някакви ензими, защото забелязвам, че доста често се подува от храната, и може би омега и витамини.
Ако е сериозен и няма проблем с този хранителен режим мисля, че трябва да има резултати. Майка ми за една година с подобен режим успя да свали 35кг. :)
Ще се радвам повече хора да се включат в темата.

11.05.14
23:52

дано успее :) ама много алкохол си му дал :D ... ллеле 3000кал, но за такъв мъж- може, незнам.. той колко калории/ какво яде горе доло без режим (сигурно ти е казвал как се храни)

12.05.14
09:51

казано от N! A на 11.05.14, 23:52:

дано успее :) ама много алкохол си му дал :D ... ллеле 3000кал, но за такъв мъж- може, незнам.. той колко калории/ какво яде горе доло без режим (сигурно ти е казвал как се храни)

Моля не говори глупости 3000к за 150 кг мъж са абсолютно нищо /макар и да е само мазнина в тези 150 кг а тя да не е метаболитно активна тъкан/.Аз съм 85 кг и чистя на 2500 кал и това не съм само аз а доста други хора.....

Сега към Георги Попов ... не се хвърляй в тия простотии с пълнозърнести макарони и пълнозърнест хляб... може за закуска да яде- оризовки,ориз,овесени ядки и т.н...  ти добре си му казал да има в това хранене задължително въглен ,но къде е протеина ?Хубаво е като се яде въглен да се добави протеин за да забави усвояването на въглена а.к.а рязкото вдигане на кръвната захар.Добави 5-6 яйца 3 цели и 3 белтъка примерно.
За обяда добре е месо + малко комплексни въглехидрати.
След обяд може да направи едно хранене със сурови ядки /бадеми,орехи,лешници/ но да не прекалява 100-тина грама са си около 950-1000кал....
Към вечерята месото със салатата е желателно да добави 10мл полезни мазнини /орехово масло,ленено масло,зехтин студено пресован .... /

И тоя алкохол... за негово добро е да го ограничи до 1 път седмично ,но всеки сам си преценява :)

12.05.14
09:55

Защо му е 400 протеин? Какво ще го прави този протеин ,като чистата маса му е да речем 70-80 кг,а той де 5х теглото си протеин без дори да тренира . 200 протеин пак даже му е много.

12.05.14
10:16

казано от Teen Power на 12.05.14, 09:55:

Защо му е 400 протеин? Какво ще го прави този протеин ,като чистата маса му е да речем 70-80 кг,а той де 5х теглото си протеин без дори да тренира . 200 протеин пак даже му е много.

А ти колега къде виждаш тия 400гр протеин освен в сметките на колегата ?Аз и в предложените от него храни не го виждам .А аз съм предложил 400-500 гр месо на ден + 5-6 яйца :) което не е кой знае колко протеин :)

12.05.14
10:18

Порцията месо не я пише,предполагам,че е така да може да си набави този протеин..
А така и така се подхванал да си пишеш с мен е хубаво да обясниш как в 100 гр ядки има 950-1000 калории :)

12.05.14
10:36

казано от Teen Power на 12.05.14, 10:18:

Порцията месо не я пише,предполагам,че е така да може да си набави този протеин..
А така и така се подхванал да си пишеш с мен е хубаво да обясниш как в 100 гр ядки има 950-1000 калории :)

Оп да сбъркал съм с 400 кал ... това се отнася за ореховото масло,зехтина и т.н :)

Мнението беше редактирано от Master Admin на 12.05.14 10:49.

12.05.14
10:37

Няма как да имат 950-1000 калории в 100 грама независимо какво е.Максимумът е 900 калории при 100 грама мазнина.

12.05.14
10:47

казано от Teen Power на 12.05.14, 10:37:

Няма как да имат 950-1000 калории в 100 грама независимо какво е.Максимумът е 900 калории при 100 грама мазнина.

Браво :)

12.05.14
11:39

Първо мерси за включванията.
Естествено, че трябва да има протеин в закуската. Аз даже съм му казал да има протеин и в 3те хранения. В закуската първо съм написал въглехидратите, а после и протеина. Тук просто не сме се разбрали с теб.
Какво имаш против пълнозърнестите макарони и хляб. Аз си мисля, че ако влизат в сметките, не са лош източник. Плюс това гледам да му включа повече храни, за да има и разнообразие, защото ако всичко върви правилно, за да постигне резултатите ще трябва да бъде на такъв режим поне година. А ако яде само 5-6 храни, това ще направи нещата още по-трудни. Като цяло аз съм на мнение, че той ще почне да сваля и без точно определен режим, само ако ограничи вредните храни и алкохола, но все пак като съм тръгнал да правя нещо.
400гр. протеин може наистина да са много, но и той не е малък човек. И като казвам, че е 150кг това не означава, че е само мазнини. Има си и доста мускул, защото през свободното си време извършва доста тежка физическа работа. Но наистина мисля, че може да намаля протеина една идея.
А към въпроса как се е хранил преди това - вредно. Той не яде толкова сладки, но набляга на хляба, тестените изделия и много мазното месо. Като прибавим към това и факта, че 8часа е на бюро и ето го резултата.
Алкохолът с времето ще го сведем до веднъж седмично, а накрая само по поводи (въпреки че то при нас поводи много).

12.05.14
13:22

Тоя режим е тотално грешен за такова състояние.

12.05.14
15:41

Тая закуска ще го смачка. Не може половината въглехидрати за деня да ги яде на закуска, едно, че не е редно, второ, че по-скоро ще го затрудни, отколкото да го улесни, както предполагам си го мислил. В този случай, понеже човекът си има някакви привички и трябва лека-полека да се случват нещата, редно според мен да започне с някаква малка порция въглехидрат на закуска и яйца. Защото, предполагам, само с яйца няма да се справи, особено психически. Какво значи може да съдържа

<цитираното>

? Как ще сваля с един пакет макарони с кашкавал и 3 банана примерно, ако реши да закуси всичко, което “може”. Тъй като чисто ментално си го поставил в режим органичение, т.е. вуйчо ти е настроен, че се ограничава, нищо няма да го спре да не се ограничава от това, което е посочено за позволено. Това е основното, има още доста неща, но това е базовото според мен.

12.05.14
16:00

казано от James Hinks на 12.05.14, 13:22:

Тоя режим е тотално грешен за такова състояние.

Именно затова съм пуснал и темата тук. Защото не знам дали нещо, което е дало резултати при други, при неговото доста по-различно състояние ще даде.

казано от cocobutt на 12.05.14, 15:41:

Какво значи може да съдържа

<цитираното>

? Как ще сваля с един пакет макарони с кашкавал и 3 банана примерно, ако реши да закуси всичко, което “може”. Тъй като чисто ментално си го поставил в режим органичение, т.е. вуйчо ти е настроен, че се ограничава, нищо няма да го спре да не се ограничава от това, което е посочено за позволено. Това е основното, има още доста неща, но това е базовото според мен.

Определено сега като се замислих не трябва половината въглехидрат за деня да му е в закуската, защото не е малко.
Аз съм му обяснил, че тея неща които съм му написал за закуска са позволени, но не трябва примерно сутринта да изяде половината от посочените. Дал съм му примерни комбинации, които може да си готви. Грамажите още не сме ги определили.
Ще разпределя въглехидратите на повече порции.

Мнението беше редактирано от Георги Попов на 12.05.14 16:01.

Такъв режим по-скоро бих написал на здрав човек, който тренира яко, и е сравнително чист.
За МНОГО БОЛЕН човек, който е този човек - трябва съвсем друг подход. Не се заемам да давам точни предложения, но какво виждам:
1) Абсолютно никакви въглехидрати
2) Един,два дни седмично гладуване само на вода, кафе и чай
3) Трениране с тежести
4) Ударни дози рибено масло
Като стане около 20 % подкожни мазнини тогава може да се променят нещата.
Според мен - трябва специалист, който знае какво прави, а да не се разчита на форуми, камо ли на теб, който никога не е работил с болни хора.

12.05.14
18:27

казано от Grey Knight на 12.05.14, 17:31:

Такъв режим по-скоро бих написал на здрав човек, който тренира яко, и е сравнително чист.
За МНОГО БОЛЕН човек, който е този човек - трябва съвсем друг подход. Не се заемам да давам точни предложения, но какво виждам:
3) Трениране с тежести
4) Ударни дози рибено масло
Като стане около 20 % подкожни мазнини тогава може да се променят нещата.
Според мен - трябва специалист, който знае какво прави, а да не се разчита на форуми, камо ли на теб, който никога не е работил с болни хора.

С повечето съм съгласен относно точка 1 не е абсолютно никакви едни 80-100гр въглен на ден са си нужни,но точка 2 е абсолютен bullshet :D

Мнението беше редактирано от Master Admin на 12.05.14 18:27.

12.05.14
18:44

За МНОГО БОЛЕН човек, който е този човек - трябва съвсем друг подход.

3) Трениране с тежести

Тези работи не ми се връзват много на мен.

12.05.14
21:12

Честно казано не мога да се съглася с теб. Как ще оставя 150кг човек 1-2 дни само на вода. Той да не е някакво момиченце... Абсурд. Не мисля, че е добре да няма и никакви въглехидрати в режима.
На тези килограми в момента не смятам, че ще е полезно за него да тренира. Ставите го болят от малко повече движение пък камо ли и тренировки с тежести.
За рибеното масло мога да се съглася, а за това, че специалист трябва да се заеме с него - абсолютно, даже и го написах, но обясних, че на този етап няма как да стане. Ще пробваме така, а ако се почувства зле - веднага спираме.

12.05.14
22:09

такова е трябва лишения ЯКО

12.05.14
22:13

Протеин + алкохол = подагра.
Силно намали протеина, до колкото е разумно. За алкохола е ясно.

Гладуване по един ден седмично е добра идея, нищо че е 150кг, стига вуйчо ти да е навит.
Алтернативно, можеш да направиш ‘ден само на зеленчуци’.

13.05.14
12:30

А бе тя цялата работа хич не е проста и лесна и с тоя грешен и безумен режим нищо няма да решиш от здравословните му проблеми - ти си изредил един куп болести, пък в същото време си му нагласил режим все едно ще се възстановява от период на тежка депресия и лишения...
В неговия случай вече не става въпрос за “няма как да стане” или “това не може защото...”, а става въпрос дали вуйчо ти е склонен да си промени изцяло начина си на живот. Ако е склонен и има воля - след година ще е съвсем различен човек, ако ли не - ще си седи 150 кила(или 120, като тая разлика няма да му се отрази на качеството на живот) и ще си носи заболяванията.
И в случаи като неговия не се почва по начина, по който си почнал ти, ами се почва най-малкото с едни пълни изследвания, сериозна консултация с наистина разбиращ човек с опит и много, много лишения и физическа активност, които всъщонст не вярвам да са някаква болка за умиране, най-малкото не съм видял някой умрял от спиране на алкохол и въглехидрати и правещ по един гладен ден седмично или пък ходещ пеш до работа.

казано от Георги Попов на 12.05.14, 21:12:

Честно казано не мога да се съглася с теб. Как ще оставя 150кг човек 1-2 дни само на вода. Той да не е някакво момиченце... Абсурд. Не мисля, че е добре да няма и никакви въглехидрати в режима.
На тези килограми в момента не смятам, че ще е полезно за него да тренира. Ставите го болят от малко повече движение пък камо ли и тренировки с тежести.
За рибеното масло мога да се съглася, а за това, че специалист трябва да се заеме с него - абсолютно, даже и го написах, но обясних, че на този етап няма как да стане. Ще пробваме така, а ако се почувства зле - веднага спираме.

На близо 140кг съм правил 3+ дни само на вода, в които имах и 2 тренировки ;) Най-тежко е от 12тия до 24тия час, след това става лесно ;) А накрая прекратих заради излизане с приятели, не защото много ми се ядеше ;)

Колкото до тренировките - без тренировки няма как да стане. И мога да ти кажа, че да му сложиш толкова протеин е пълно безумие - 3гр на килограм тегло (при това даже не активно) ядат сериозно трениращи атлети, а ти искаш човек с очевидно забавен метаболизъм да го направи. Ако целта ти е да доумориш човека, режимът е перфектен ;)

NS

14.05.14
00:20

За МНОГО БОЛЕН човек :

Това ако го чуят в болницата , ще настръхнат. :D

Мнението беше редактирано от NST на 14.05.14 00:27.

18.05.14
23:21

Един добър диетолог,със всичките прегледи=2-3 бутилки алкохол...ако чичо ти е решил на драстична промяна,алкохола трябва да остане в миналото поне докато не се научи да се храни правилно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1