Некоректни търговци и продукти на хранителния ни пазар

Темата е заключена.

13.05.14
13:51

Предлагам в тази тема да показваме продукти, предлагани на нашия пазар, които по един или друг начин не отговарят на етикета си или са с качество, неотговарящо на цената им. Ще е полезно за всички, включително и за родните производители.

13.05.14
13:55

Започвам с ореховия тахан на “Тръндеви ЕООД”. Прилагам снимки, цената няма да я коментирам (висока е, все пак орехите са скъпи). Снимките говорят сами за себе си. Лично аз повече продукти на тази фирма няма да купувам, не ме интересува дали това е било единичен случай или не (особено след като се пълни бурканът от машина).

Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 13.05.14 13:55.

13.05.14
14:23

Тъкмо преди малко си купих един буркан сусамов тахан на тая фирма, но без орехи и с по-голям грамаж. За щастие нямам готварска везна и ще живея с мисълта, че може и да не са ме преметнали. :D

А на твоя ми се струва, че грешката се е получила заради орехите - по-малко обемно тегло са и са забравили да коригират съдържанието спрямо бурканите само с тахан.

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 13.05.14 14:27.

13.05.14
14:33

Сусама също е към 650, а не 700 :)

13.05.14
14:45

Някакво количество остава и по стените на буркана, но едва ли е 13-14%.
Все пак най-коректно е да претеглиш буркана пълен, да го изпразниш, измиеш и да го претеглиш и празен.

13.05.14
15:00

Мисля че неща, които са в течен вид, е добре да се измерват в милилитри, а не в грамове.
...включително и по опаковките им.

Мнението беше редактирано от Margi на 13.05.14 15:00.

Привет,

Идеята зад темата по принцип е добра, но реализацията под формата на “тема” не е и затова ще бъде архивирана. Обяснявам позицията ни:

1. Ако срещаме некоректно отношение под каквато и да е форма, редно е да се обърнем към комисия за защита на потребителите. Те работят добре в повечето случаи, за които знаем, като за някои от тях са изисквали информация и от нашия сайт.

2. Подобна тема, рано или късно, ще е чудесен повод за спекулиране с даден продукт или марка от (новорегистрирани) потребители. Това не е допуск, а спомен и от минали подобни теми.

3. Политиката на форума ни е такава, че не желаем да ставаме трибуна за обвинения и защити. Имаме доста опит с това и нищо позитивно не е излизало от нито един случай - за никого.

4. За добро или лошо законодателната ни уредба е такава, че често нещо, което намираме за абсолютно некоректно, всъщност отговаря на всички изисквания, логични или не. Отново, форумната тема не е удобен метод да научаваме за това.

Ако потребител има съмнения за продукт / услуга и търси друго мнение, това се е случвало и ще се случва във форума ни. В случай на нужда за подаване на колективен иск, бихме съдействали чрез аудиторията ни - но затова са необходими факти и документи.

От нашия скромен опит с раздела ни с храните и техния състав, мога да споделя, че неприятно голяма част от опаковките съдържат разминавания. За съжаление.

Мисля, че това може да се промени с точка 1. от горенаписаното.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 13.05.14 15:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1