13.05.14
11:43
целта ми като цяло е да направя така че гърба да изглейда максимално широк ,как мислите с такъв сплит дали ще се получи ?
ден 1 - гръб + задно рамо
ден 2 - корем + кръст
ден 3 - гърди + корем
ден 4 - почивка
ден 5 - ръце
ден 6 - крака + кръст
ден 7 - корем+кръст+рамо
корема и кръста дали ще успея да ги повталя малко :D ?..и ако може би наблегна на рамото (което доста отваря цялата структура на горната част на тялото)и за гръб повече гребане и широк хват за да се поразшири..краката.. ще наблегна на клекове и предно бедро за размер...като вдигна малко размера на краката талията също ще изглежда малко то тясна,а пък покрай тънката талия гърба мисля че ще изглейда по широк нали ? :D..
като цяло какжо мислите ?
13.05.14
14:46
казано от Kristian Ralchev на 13.05.14, 11:43:
корема и кръста дали ще успея да ги повталя малко :D ?..и ако може би наблегна на рамото (което доста отваря цялата структура на горната част на тялото)и за гръб повече гребане и широк хват за да се поразшири..краката.. ще наблегна на клекове и предно бедро за размер...като вдигна малко размера на краката талията също ще изглежда малко то тясна,а пък покрай тънката талия гърба мисля че ще изглейда по широк нали ? :D..
Харесва ми логиката на естетическите ти разсъждения. :D Но си пропуснал един важен елемент - задникът. Ако го уголемиш, талията ще изглежда по-тънка, но той ще прави конкуренция на гърба и ще се загуби естетиката. Освен това взимаш предвид само изглед отпред, а за страничната визия ще ти трябва изправена стойка, прибран корем, неизпъкнал задник и нерязък преход от задник към задно бедро (бразилският вариант не стои добре при мъжете). Прекалено едри бедра или прекалено неразвитите също ще изместят акцентa от гърба.
Няма ли специалисти по телесна естетика, нали бодибилдинга се занимава с моделиране? :D
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 13.05.14 14:47.
как мислите с такъв сплит дали ще се получи ?
Може да се получи с абсолютно всякакъв сплит, даже и без сплит. Зависи от много други неща.
корема и кръста дали ще успея да ги повталя малко :D ?
Ако си оправиш диетата, ще ги вталиш.
за гръб повече гребане и широк хват за да се поразшири..
Гърба ще се разшири, като качиш маса в широкия гръбен мускул (перките), а гребане с широк хват не е най-удачното упражнение за целта.
..
Като цяло мисля, че трябва да дадеш повече информация за себе си и да опишеш подробно как тренираш и се храниш.
А, и не е зле да оправиш малко правописа.
казано от Дългия на 13.05.14, 15:52:
Какво имаш предвид под “упражнения за кръст” впрочем? Че ми стана интересно.
Може би нещо такова - http://www.vbox7.com/play:7cf93b1c .