13.05.14
21:46
казано от Фо Иванова на 13.05.14, 19:19:
За вчера 12.05.2014 - пълна “манджа” :D . Спрях Lipo 6 Hers Black за няколко седмици, защото го вземах близо 2 месеца.
- междинно - 1 ягода
(sun)
Хейй , увеличи хапванията ;) точно сега идва сезона на плодовете с пълна сила - ягодки, черешки , праскови , дини пъпеши и още много - може преспокойно грамажа да го увеличиш на 120-200гр.Месото също да е повече - разгледай дневниците на дамите - колко ядат , а какви тела имат.
Това “1 ягодка” не е нищо.казвам го , защото ми напомняш за една съфорумка http://www.bb-team.org/forums/viewthread/66688/P480 , която си брои 1 топче в супата топчета , 30гр краставица и “5 солетки и ах преяла съм”
14.05.14
08:51
Пожелавам ти успех с целите :)
Защо се храниш толкова малко ? Храната е хубаво нещо защото ни прави здрави и енергични .Твоето хранене за деня ми е едно хранене на мен :D .Хапни си малко повечко ягодки или ябълки .Месце,яйца рибка има такива вкусни рецепти увелици грамажа и бъди здрава и силна.
Само аз ли по дяволите не разбирам какъв е проблема с храната в кутийка от вкъщи.Кое му е смешното така и не разбрах слагаш си пържолка и салатка или яйца може и сирене или гъби само да не течно нещо . Когато бях в гимназията а то не беше одавна доста от съучениците ми си носеха домашна храна в кутиики и никой не коментираше или да се е присмивал .Да имахме стол но и в кутии се носеха доста често .
14.05.14
13:35
казано от Nicole Martinova на 14.05.14, 08:51:
Пожелавам ти успех с целите :)
Само аз ли по дяволите не разбирам какъв е проблема с храната в кутийка от вкъщи.Кое му е смешното така и не разбрах слагаш си пържолка и салатка или яйца може и сирене или гъби само да не течно нещо . Когато бях в гимназията а то не беше одавна доста от съучениците ми си носеха домашна храна в кутиики и никой не коментираше или да се е присмивал .Да имахме стол но и в кутии се носеха доста често .
Аз сега съм в гимназията и нещата са точно както описва авторката за съжаление. Здравословно хранене за тях е бисквити белвита(шоколад) + активия най - подсладеното пак с шоколад или мюсли + енергиина напитка или сок куййнс и всичко друго е неприемливо.Но това не значи , че не можеш да си носиш храна със стил ;) провери във вериги супермаркети или домашни потреби за най - сладката кутийка - моята примерно , е неоново розова и ми се връзва с кецките Найк.И за да няма коментари какви “смрадове и булумачи” ядеш , нека храната има естетически вид и добре декорирана - примерно в началото на учебната година ми беше любима закуска - филийка типов хляб разделен на половинки , намазан с авокадо , отгоре нарязано 1 чери доматче или обикновенно на малки парченца и отгоре риба тон , или оризче със зеленчуци и отгоре нарязана пържолка или пилешко филе , друго нещо , което даже може и за рецепта да те питат (giggle) е - правиш палачинки/тук има здравословни рецепти за тях/ като преди това мажеш цял банан с фъстъчено масло , увиваш го в палачинката и режеш на кръгчета - тооолкова интересно се получава , или нарязани ягодки с киви и грейпфрут.Можеш ако имаш желание в инстаграма да харесаш страничката на Nutrition planet - има страхотни идеи.
Да , трудно е , погледи неразбиращи има , но си заслужава.Не е ни лесно да сме ученички на режим , но лятото се вижда кой какви усилия е положил на кой подхода е бил най - правилен :*
14.05.14
14:44
Значи на повечето са им грешни представите за здравословно хранене .Имах късмета да уча основно след спортисти и за тях да си донесеш храна от вкъщи беше за предпочитане пред това да хрупаш мюслита .Да има го момента че на никой не му е приятно да мирише на манджа из цялата стая все пак това е училище а не стол или ресторант .Донякъде разбирам и съучениците й защото въобще не е приятно да ти мирише на манджа .Трябва да нагодиш нещата така че това което носиш да няма толкова силна дразнеща миризма и да не се цапаш от него .Естественно че е по-добре пълнозърнест сандвич с шунак и домат пред картофена яхния .
14.05.14
14:59
Храненето е катастрофа и пълен абсурд.
Промени си отношението и навиците към храната... или се приготви да си създадеш такива към лекарства.
14.05.14
22:51
Първо искам да благодаря на коментиралите (F) ! Бих искала да си нося храна от вкъщи, но виждам как се възприема това от съучениците ми и не бих искала да ставам центъра на подигравките им. Започнах да си купувам кисело мляко + овесени ядки (h).. :D вкусничко си е. Днес експериментирах в кухнята и забърках червен пипер пълнен с обезмаслена извара(350гр.) и краве сирене(100гр.). Направих си и сладолед от кисело мляко, ягоди и банан (inlove) :D. Пиперките станаха страхотни... да си оближеш пръстите :P. Сладоледа ще го пробвам утре.
За днес 14.05.2014:
09:30 - (coffee) със захар (dull)
11:00 - 240гр. ябълка
12:30 - (coffee) с мляко
14:00 - кисело мляко 2% + 20гр. овесени ядки
15:00 - Jacobs 3в1
18:00 - зелева салата (150гр. зеле + 50гр. морков) + 90гр. обезмаслена извара
22:00 - 1 печена пиперка (с обезмаслена извара + краве сирене)
Днес не съм тренирала.
казано от Фо Иванова на 14.05.14, 22:51:
Бих искала да си нося храна от вкъщи, но виждам как се възприема това от съучениците ми и не бих искала да ставам центъра на подигравките им.
Ти да не си в училище за идиоти, че да ти се подиграват ?! Дори и да го правят, супер тъпо е това да те спира...
14.05.14
23:11
Не знам... просто съм малко по-притеснителна и си признавам, че се засягам от мнението на другите. Но започнах да се замислям, дали да си нося и аз от вкъщи храна.
Мнението беше редактирано от Фо Иванова на 14.05.14 23:11.
Фо, сигурната в себе си жена със самочувствие 1) респектира 2) излъчва неустоим сексапил. От точка едно следва, че никой няма да ти се подиграва, защото уважават силния ти характер, точка две няма какво да я обяснявам, всички жени искат да са секси. Дори да ти пука от мнението на другите, важното е да не ти личи. ;)
14.05.14
23:24
Благодаря ти за окуражаването Nickie ^_^
14.05.14
23:29
казано от ddd на 14.05.14, 23:01:
казано от Фо Иванова на 14.05.14, 22:51:
Бих искала да си нося храна от вкъщи, но виждам как се възприема това от съучениците ми и не бих искала да ставам центъра на подигравките им.
Ти да не си в училище за идиоти, че да ти се подиграват ?! Дори и да го правят, супер тъпо е това да те спира...
Че кое училище не е с идиоти? Само в най - елитните има шанс да са пренебрежимо малко
14.05.14
23:35
И това е МНОГО вярно!! :D :D
Lachezar, не че нещо, ама ми изглежда да си завършил отдавна, елитните училища също са пълни с идиоти и то не по-малко, особено що се отнася до култура на храненето. Образователната ни система произвежда неоправни, неспособни и неинформирани индивиди, освен ако, разбира се, човек сам не реши да чете и се самообразова. Казвам го най-отговорно на базата на ежедневните ми контакти с ученици и от най-елитните и от училищата на дъното на класациите - това отдавна не е фактор.
15.05.14
00:17
Един съвет спри захарта. Купи си ядки предполагам в България ги продават в пакетченца. Примерно едно пакетче ядки “фъстъци,кашу,...” едно кисело мляко. Едно много хубаво хранене. Едва ли ще ти се смеят ако хапнеш ядки и едно кис.мляко.. В Испания знаеш ли как се хранят учениците? Всеки си носи сандвич в салфетка,торбичка или станиол и си хапва “дори учителите”. Не съм виждала някой да си носи по такава храна но това е защото никой няма спортни стремежи или по скоро,не е толкова впънат така да кажем. И все пак никой на никой не се смее напротив. Носят си всякакви видове сандвичи. Дори аз когато не бях на НВД си носех сандвич с луканка,маргарин,лютеница,сиренце.. Ти и без това трябва да качиш малко или по скоро ти трябва по стабилно хранене хапвай въглехидрати. Знаеш ли колко по добре минава един ден когато хапнеш добре? Успех мила (hug)
15.05.14
08:38
Това за храната в училищата е по скоро от социална гледнa точка според мен.Просто може би част от децата свързват носенето на храна от вкъщи с това че детето няма финансови възможности .Тоест извода на повечето е той си носи храна от вкъщи защото няма пари да си купи нещо .Наистина е жалко защото храните в училище или по магазинчетата далеч не са толкова качествени .При нас беше весело защото всеки си носеше каквото иска от извара до брокелана супа .Та Фо не се притеснявай ми си носи храна от вкъщи вече ти предложихме варианти и не обръщай внимание на съучениците ти ще те гледат странно и най-вероятно ще мрънкат но с времето ще свикнат още повече когато разберат колко по здравословен е този вариант и самите те нищо чудно да започнат да си носят храна от вкъщи . Бъди им за пример ,че с качестванна и здравословна храна от вкъщи се постигат много по-добри резултати от 1 пакет Белвита .Научи ги ,че носенето на храна от вкъщи е път към грижата за тялото ти а не е нещо нисшо ..
15.05.14
17:58
Благодаря Ви! (hug)
15.05.14
22:42
казано от Nickie на 14.05.14, 23:39:
Lachezar, не че нещо, ама ми изглежда да си завършил отдавна, елитните училища също са пълни с идиоти и то не по-малко, особено що се отнася до култура на храненето. Образователната ни система произвежда неоправни, неспособни и неинформирани индивиди, освен ако, разбира се, човек сам не реши да чете и се самообразова. Казвам го най-отговорно на базата на ежедневните ми контакти с ученици и от най-елитните и от училищата на дъното на класациите - това отдавна не е фактор.
Под идиоти разбирам тези, които се подиграват на другите, преджобват, опитват да бият, опипват и т.н. и т.н., нямам предвид чисто интелектуалната страна, а културната
05.06.14
18:42
След почти 1 месец отсъстване реших да се върна. Качих няколко килограма, не че исках... но трябваше. Заради това отслабване и тези гладувания ми спря МЦ... ПЪЛЕН УЖАС! :x Теглих се преди 2 дена - 46 кг. Качих около 3 кг. Още не съм се оправила напълно. Много се бях притеснила. Та аз направо откачих! (tmi) Мисля пак да започна тренировки и упражнения, но с много повече храна.
05.06.2014
09:30 - Капучино
12:00 - Кисело мляко 2% + 50 гр. стафиди
15:30 - 2 сандвича с яйце и сирене + 1 сандвич с кайма (blush)
до 17:30 - 2 чаши натурален сок “Фрутели” - Портокал
18:30 - Нескафе 3в1
Днес не съм тренирала и все още се храня доста лошо с доста боклуци. (dull)
Имам чувството, че не мога да се мотивирам ( HELP ME! ). (sweat)
Не ти ли е достатъчна мотивация това да бъдеш здрава и да се чувстваш добре психически и физически? :)
05.06.14
20:49
Чета ти дневника и все едно видях себе си до преди няколко месеца .. Не ,че съм от най-големите разбирачки, но те съветвам да спреш да пиеш толкова кафе (малко по малко ) и същевременно да хапваш повече месо :) Ако ти самата не се опитваш да намериш ‘’баланса’’ , то няма да се случи от самосебе си. Аз също ходя на училище и нося кутий с храна постоянно, дори и да не съм на училище. Вечер меря и планирам, но предпочитам това , от колкото скапано здраве. :)
П.С. Трябва да осъзнаеш, че хората които истински те ценят ще го правят заради човека който си, а не дали си 165см. -> 43кг. или 165см.-> 49кг. Повярвай ми вманиячаваш се и ще си навлечеш сериозни проблеми ако продължиш да измъчваш тялото си.
Успех :)
05.06.14
21:00
Здравей искам да ти кажа,че и аз минавам през това и всичко е в главата ни :) Аз осъзнах,че не искам да изглеждам като болна и всички да ми се карат (155см и 40 кг ) за това последно време гледам да ям по на често и се чувствам много по-добре :) Храната не ни е враг когато е в нормални количества :))
05.06.14
21:46
Благодаря Ви момичета за подкрепата :) ! Прави сте, че всичко е на психическа основа. Мисля, че от няколко седмици започнах да не забелязвам недостатъците на тялото ми, а точно обратното - да намирам хубавото в него:) .Пия много кафе, защото ми остана навик. Спрях цигарите преди 4 месеца и просто свикнах сутрин и след обед да пия кафе (coffee) .
И да допълня, че днес ми стана доста скучно и реших да се раздвижа малко:
-5 мин. скачане на въже
-коремни
-55 клякания
- 5 мин. скачане на въже
аааа без цигари.... браво че си ги спряла :) а след 17.30 не се ли храниш? иначе менюто има напредък (малък,но онова с три ябълки и кафета ли какво беше..си е ужас :) )
08.06.14
15:05
Гледам да не се храня късно вечер :)
15.06.14
22:09
15.06.2014г.
Ставане - 10:15 - 3x Lipo 6 Hers Black
11:00 до 14:00 - 500гр. кисело мляко 3,6% + 80гр. стафиди + кафе с мляко и сметанка
15:30 - Зелен чай
18:00 - 3x Lipo 6 Hers Black
21:00 - 70гр. пилешка пържола + 2 кисели краставички и около 100гр. сладка царевица
Не съм тренирала, но пък падна доста чистене в къщи. (wasntme)
И няколко снимчици за мотивация! (rock)
17.06.14
18:35
(sun)17.06.2014
Ставане: 06:30ч.
10:40 - Кисело мляко 0,1% 400гр.
16:00 - Кисело мляко 2% 400гр. + Стафиди 30гр.
18:00 - Тренировка
19:00 - Пилешка пържола 110гр. + Кисели краставички 100гр. + Кайсия 30гр.
07:00 и 18:00 - 3 x Lipo 6 Hers Black
Тренировка
Тренировката се състои от 4 кръга. Всеки кръг има по 4 различни упражнения:
Squats (50 sec) 24 - 23 - 22 - 22
Push-ups (50 sec) 18 - 18 - 14 - 14
Lunges (50 sec) 22 - 24 - 24 - 25
Plank Bridge(50 sec) - 50 sec - 50 sec - 50 sec - 50 sec
(rock)
Мнението беше редактирано от Фо Иванова на 17.06.14 19:01.
23.06.14
00:15
08:00 - Lipo 6 Hers Black
09:00 - 400 гр. кисело мляко Верея 0,1%
16:00 - Lipo 6 Hers Black
19:00 - 120 гр. пуешко филе + 200 гр. кисели краставички
23.06.14
20:43
23.06.2014
Ставане - 05:30
05:30 - 3 x Lipo 6 Hers Black
06:30 - 200гр. кисело мляко 0,1% + 80гр. ябълка
09:30 - мляко с кафе (без захар)
10:00 - 400гр. кисело мляко 0,1%
14:00 - парче пица :@ + 330мл. айран
18:00 - 3 x Lipo 6 Hers Black
18:30 - 19:00 - Скачане на въже (направо ми излязоха пришки)
21:45 - 120гр. пуешко филе + 100гр. кисели краставички
22:40 - ябълка + кайсия + банан (имам ужасен апетит, който дължа на МЦ) :@
(hug) гуш на всички (sun)
Мнението беше редактирано от Фо Иванова на 23.06.14 22:43.