15.05.14
22:37
Здравейте на всички! :)
Първо искам да ви кажа, че аз НЕ съм ББ, фитнес маниак или културист.Пък и нямам точно такива амбиции.Те са други, Целта е друга.Тук съм, за да се уча от най-добрите! :)
ЦЕЛ: Стягане на корема и постигане на релефни плочки
За това писах “плочкомечтател”
Защо? :
Смятам, че за постигането на релефен корем не е необходима такава маса, както да имаш хубави бицепси, трицепси, крака...
За това мисля да наблягам на тази зона и в момента съм се фокусирал само върху тях...Правя и малко лицеви опори
Мисля, че ви стана ясно на какво наблягам най-много.Упражненията, които правя са няколко вида, разделени на 2 групи.Стремя се да ги правя 5-6 пъти седмично.Но не знам това добре ли е? Или е по добре 2 дена тренирам, 1 почивам? Като в единия ден правя тренировки “А” група, на втория “Б”. Едно от упражненията се повтаря ив двете групи- стандартни коремни преси.От тях правя 3 серии по 50 повторения. Продължителността на група А е около 25 мин (с малки почивки) за 3 серии на упражнение и около 35мин за група “Б” спочивки и 2 серии.
Също искам да попитам добре ли е да се правят малки почивки между упражненията или е по-добре да ги правя по-бързо без много паузи?И ако има паузи колко мин. е оптималното решение за почивка? 1-2?
ЗА мен:
Аз съм на 22 години и от зимата реших, че искам да направя плочки.Тогава бях качил килограми само на корема и бях 56кг.За целта реших да възвърна предишните си 50 килограма, но даже слезнах и доста на долу до 48.И като цяло мисля, че килограмите са ми малко, макар и за невисокия ми ръст от 1.68.
Ще съм ви благодарен, ако споделите дали трябва първо да кача маса и килограми, както според повечето хора трябва да направя или е по-разумно да си остана на тези килограми с кажи-речи изчистен корем...И да си тренирам яко, докато има някакъв релеф.
Предполагам, ще кажете, че не е много удачно да тренирам само тази мускулна група, но истината е, че динамиката е цар в ежедневието ми
Особеностите на моето ежедневие:
Ако имам повечко време бих тренирал в къщи, понеже не съм фен на фитнеса.Само че, ежедневието ми е твърде динамично, за да успявам да тренирам за всичко....Работя по 12 часа, като съм на работа, а през останалото време съм в движение и постояно пътуващ из между градовете.Това доста ме ограничава във времето, отделно тази динамика се натрупва и умората си казва думата. Отделно нямам постояни условия за тренировка. Понякога дори не ми остава време за тренировките, които правя в момента и съм ги намалял и до 3 пъти седмично.За кардио ми остава напоследък много малко време, даже хич.Ако имам време, ще вали или ще духа.Ако не е това, няма да имам време....Въртележка
Преди правех и кардио (тичане) по- редовно 2-4 пъти в седмицата.Но не знам в моя случай има ли полза от него.Аз дори тичах и с найлон, за да изгарям мазнините....Уви, това май не е много правилно, понеже загрявало бъбреците и не излиза мазнина, а вода от корема.Какво е вашето мнение?
Като цяло, се старая да наблягам на по-здравословните храни.Но често си похапвам и сладко.Позволено ли е? Опитвам се да ограничавам хляба и тестените храни, но понеже рядко се прибирам в къщи и се нагалага да хапвам често на вън. За това понякога е неизбежно...
За да следя резултатите си, реших да се снимам на около месец, месец и половина.От зимата до м.Април имаше резултат. Издутият ми предишен корем се смъкна и постегна. Но сега като си направих снимка преди няколко дни, в сравнение с м.Април, няма почти никаква разлика.
А имате ли препоръка и за някакви упражнения за крака, които да съчетавам с коремните? То тичането уж стягало, обаче при мен са си кльощавички и искам малко да ги засиля :)
Ето актуална снимка на корема ми
Това е от мен за сега!
Сега половината тук ще ти кажат да качваш маса ;) хахаха никой няма да те разбере какво искаш и щом не дигаш тежки щанги за тях това не е работа , гледай само :D .. Всеки си налага неговото ;)
Иначе успех от мен !
казано от NoName на 15.05.14, 23:10:
Сега половината тук ще ти кажат да качваш маса ;)
Доста повече от половината биха му го казали това.
Естествено, че като е 48 кила на този ръст (което е ниско тегло дори за жена) трябва да качва (активно тегло естествено), а не да прави диети за чистене.
Не вярвам някой да се впечатлява от плочки на хилаво тяло. Освен това, мускулите първо се изграждат (но не със стотици преси всеки ден), след това се показват.
За да показваш релеф ти трябват мускули, иначе релефните кости не стоят много добре.
Мнението беше редактирано от Петко К на 15.05.14 23:50.
15.05.14
23:53
Приятел, това към което се целиш далеч не е най-доброто за теб. Вече си прилично слаб, нямаш никаква мускулна маса , сега ако свалиш и мазнините на под 10% ,тялото ти ще има много малко алтернативни запаси... Все пак уважавам целите ти и що се отнася до пресата те съветвам да я тренираш с тежести и висока интензивност. Тренирай я цялостно ,обърни внимание на всеки един коремен мускул поотделно и повече от 2х тренировки седмично не ти трябват. Остатъкът е диета. И все пак моето мнение е да тренираш цялото тяло и да качиш малко, та после обърни внимание на това.... С тази гладна преса ще приличаш на 13 годишен....
казано от Петко К на 15.05.14, 23:45:
казано от NoName на 15.05.14, 23:10:
Сега половината тук ще ти кажат да качваш маса ;)
Доста повече от половината биха му го казали това.
Естествено, че като е 48 кила на този ръст (което е ниско тегло дори за жена) трябва да качва (активно тегло естествено), а не да прави диети за чистене.
Не вярвам някой да се впечатлява от плочки на хилаво тяло. Освен това, мускулите първо се изграждат (но не със стотици преси всеки ден), след това се показват.
За да показваш релеф ти трябват мускули, иначе релефните кости не стоят много добре.
...Да Петко,тук няма да споря за част от нещата,НО мисля , че всеки сам си избира как да изглежда и за какво да се бори , а не някой друг да му казва какво да прави с тялото си и какво Не :)
казано от Ангел Ангелов на 15.05.14, 22:37:
За това писах “плочкомечтател”
Не знам дали си “плочкомечтател”. На мен повече ми приличаш на “скелетолюбител”. :D
Смятам, че за постигането на релефен корем не е необходима такава маса, както да имаш хубави бицепси, трицепси, крака...
И тука обърка (tmi)
16.05.14
02:10
Съгласен съм с мненията на колегите,повечето.
За теб сега е важно да приемеш,че нямаш плочки под кльощавия торс.И ако се опиташ да ги изкараш,няма да се получи.Не искам да си представя какво ще стане ако продължиш да чистиш на тези кг.И без това сега си лек като пръдня на кенийски лекоатлет.
Качи малко маса,уверявам те ,че няма да станеш дебел ако качиш 10 кг поне..
Успех. :)
16.05.14
07:14
казано от El_tiggeraso на 16.05.14, 02:10:
И без това сега си лек като пръдня на кенийски лекоатлет.
Made my day :D :D :D
при тия кила, като почнеш да сваляш ОЩЕ ще ти изпъкнат ребрата отстрани наравно с плочките. резултата ще е картина на пикасо с рамка от винкели
от личен опит ти го казвам - 65кг съм (172см), с ребрата съм г/д добре защотот тренирам всичко от кръста нагоре, но китките ми станаха супер детски (генетично си бяха тънки), глезените също (спрях да клякам с тежко заради болки в костите под колената). скоро мисля да повиша храната
тренирай цялото тяло и яж достатъчно
Мнението беше редактирано от Pavel D на 16.05.14 08:34.
16.05.14
11:03
Ужас ! Абе момчета какви са тези анорексични цифри 48 кг те моделите тежат повече от теб .Аз поне си мислех че анорексията е повече женско заболяване обаче след тая тема се убедих в противното.Да трябва ти покачване на мускулна маса и тренирай цялото тяло защото ако акцентираш само върху една част се получава доста грозно съотношение .На мен ми е интересно обаче какво правиш за корем ?
Съжалявам че се набутвам между шамарите ама такива цифри като 48 кг при здрав и млад мъж ме озадачават и даже иска още да сваля мех
Мнението беше редактирано от Nicole Martinova на 16.05.14 12:39.
16.05.14
11:06
Опитвам се да ограничавам хляба и тестените храни, но понеже рядко се прибирам в къщи и се нагалага да хапвам често на вън. За това понякога е неизбежно...
Неизбежно?! Няма такова нещо! Не си търси извинения... ;)
Спри сладкото и хляба...Абе най-добре спри яденето докато не станеш 42 кг...Може да ти изкочи и някоя плочка на главата тогава....
ПС:Аз нямам апетит и без сладко и тестени изделия съм 69 кг...Това твойто незнам какво е....
16.05.14
11:19
Братле, вярно че всеки си има цел, за да се чувства добре. ОК - ти искаш само плочки, не искаш мускулна маса, не искаш бицаги и т.н. Но, погледнато отстрани, наистина едни плочки на едно хилаво и слабо тяло няма да стоят добре, повярвай! Само като съвет - премисли си приоритетите ;)
Иначе - плочките можеш и само с диета да изкараш, ама няма да предизвикаш ефекта “Уау” като се съблечеш.
Най-добронамерен съвет!
Успех!
16.05.14
11:20
казано от Nicole Martinova на 16.05.14, 11:03:
48 кг при здрав и млад мъж
Млад може би, ама далеч от здрав на 48кг.
16.05.14
11:24
Е не е споменал да има някакви болести ама няма да се учудя всъщност.
Не виждам защо да не е здрав на 48 кг. Това не е женски организъм, при който мазнините имат пряко отношение към хормоналното равновесие. Това е мъж. Е, под “здрав” не разбирам “силен”, а обратното на болен. :)
казано от Boby_ на 16.05.14, 11:26:
Не виждам защо да не е здрав на 48 кг. Това не е женски организъм, при който мазнините имат пряко отношение към хормоналното равновесие. Това е мъж. Е, под “здрав” не разбирам “силен”, а обратното на болен. :)
Плюс това,мъжете от категориите ‘’перо’’ и въобще от всички леки категории в бойните спортове или щангите да вземат да мрат ли!? :)
16.05.14
11:28
Редакция : както и да е, загубена кауза
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 16.05.14 11:29.
казано от Jikata на 16.05.14, 11:28:
Плюс това,мъжете от категориите ‘’перо’’ и въобще от всички леки категории в бойните спортове или щангите да вземат да мрат ли!? :)
Е те не са ли такива кила поради високо интензивните си тренировки и самия им ген,а не да спазват “диетата на врабчето” ,че да вадят плочки ?
казано от Херцог Трън на 16.05.14, 11:28:
Редакция : както и да е, загубена кауза
Аз кауза не виждам, но както и да е.
казано от BuFu на 16.05.14, 11:32:
Е те не са ли такива кила поради високо интензивните си тренировки и самия им ген,а не да спазват “диетата на врабчето” ,че да вадят плочки ?
ПП...Е някои трудно поддържат категорията си, но има и такива на които просто това са им килограмите...
Мнението беше редактирано от Jikata на 16.05.14 11:39.
Аз не виждам какъв ви е проблемът с драстичното намаляване на калориите. Има доста проучвания за положителното му влияние върху здравето и продължителността на живот. Има дори учени, които самоекспериментират със стойности около 800 ккал на ден, като си добавят микроелементи, разбира се, за да не предизвикат недохранване. Естествено, съществува риск от хранителни разстройства, но при мъж, който е слаб генетично, според мен той е минимален.
16.05.14
11:40
Направо не виждам смисъл да качва, може да стане 44-45 кила и да има плочки :)
Категориите в щангите и в борбата почват от 55-6 кг. и повечето мъже в тази категория са по-ниски от него.
16.05.14
12:21
...
И като цяло мисля, че килограмите са ми малко, макар и за невисокия ми ръст от 1.68.
Ще съм ви благодарен, ако споделите дали трябва първо да кача маса и килограми, както според повечето хора трябва да направя или е по-разумно да си остана на тези килограми с кажи-речи изчистен корем...И да си тренирам яко, докато има някакъв релеф....
А имате ли препоръка и за някакви упражнения за крака, които да съчетавам с коремните? То тичането уж стягало, обаче при мен са си кльощавички и искам малко да ги засиля :)
...
Така, на втори прочит на мнението ти, си мисля, че най-добре ще е за теб да влизаш във фитнес веднъж седмично за клек с тежест. Щом друго не искаш, клека ( според мен ) е за теб.
+ ще качиш малко маса
+ ще заякнат краката
+ тренира ядрото ( т.е. корема )
+ няма да ти отнема много време - ако тренираш само клекове, може да се вместиш в 30 мин.
+ тренира цялото тяло
Може и вкъщи с дъмбели да правиш, ама не е същото. Можеш да почнеш с леки тежести, докато усетиш твоите килограми и да покачваш. Тук вече специалистите да кажат, дали е по-добре за теб повечко повторения с по-лека тежест или обратното е по-добре за теб. Но и в двата случая няма да сбъркаш ;)
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 16.05.14 12:21.
казано от Петко К на 16.05.14, 11:54:
Категориите в щангите и в борбата почват от 55-6 кг. и повечето мъже в тази категория са по-ниски от него.
Добре... от някои бойни спортове..
Да не говорим за хипотетични ситуации - той не е щангист или борец, не е добре развит физически като тях и активното му тегло е ниско, както се вижда от снимката. Сега и 3% мазнини да стане, пак няма да е релефен, щото пресата му ще стои плоска и няма да има особена разлика във физиката му. Той самият не се харесва и ни пита какво мислим.
И аз мисля, че трябва да се развие цялостно физически, а не да мисли само за плочки, които така или иначе се виждат само като си гол. Плочките (видимите) са финален завършек на една развита физика, а не нейна основа.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.05.14 13:16.
Да де, само, че тръгнахме за здраве да говорим, а стигнахме до естетиката....
16.05.14
17:25
“Плочкомечтателю” според мен със сладкото освен да направиш “ама наистина хубав корем” и да качиш ,”ама наистина чиста
мускулна маса”,няма какво друго да стане.
Мнението беше редактирано от Желязко Стойчев на 16.05.14 17:30.
16.05.14
22:20
Така, така.
Първо.Благодаря на всички, че сте изказали мнението си! Помагате ми, определено.А и аз като цяло съм съгласен с повечето от вас.
Проблемът е, че аз не уточних някои важни неща.
Като цяло, аз винаги съм бил слаб и доста трудно качвам килограми и маса, понеже имам доста движение.Аз като цяло се движа пеша.Аз сега съм около 50 кг. и в последните години все си стоя толкова.Просто тази зима реших да хапвам повече, за да кача килограми, поне малко, но забелязах, че отиват само на корема.И така реших тези 56 килограма, да ги редуцирам отново на 50, за да изчистя корема и да почна да качвам, докато тренирам, за да не се трупат само на корема.Само че, слезнах и до 48 кг. А и на мен гените са ми да бъда по-слаб....Та никога не съм бил повече от 56кг...Та си мисля да стана поне около 60кг, разпределени равномерно
ЦЕЛ: Равномерно Качване на килограми
Как да го постигна това? Аз по принцип не ям месо и риба.Само бяло пилешко месо хапвам и пилешки пържоли.Спрял съм пилешките хапки, понеже са пържен.А аз го избягвам.Макар че от време на време хапвам и малко пърженоо.И да, когато си по цял ден на вън и бързаш, нямап много време, наистина става неизбежно да не хапнеш някакво тесто.... Говоря в умерени количества.И дори тогава, гледам да е от пълнозърнесто брашно.Има една такава балансирана закуска в “Симид”. С Пълнозърнесто брашно, стафиди и семена...Толкова ли е вредно? Ми.... То като се ззамислиш и омлет от белтъци, пак е вредно,понеже е пържено....Ако издребняваме до толкова, то излиза да ядем само плодове и зеленчуци, за които също вече не се знае колко са безвредни с тия пестициди....
Хапвам и ядки, но слабост са ми фъстъците, а знам, че тях трябва да ги спра.И като казвам, че ям сладко, имам предвид на седмица 2 да хапна нещо по-сладко като някакъв домашен десерт.А през останалото време, ако хапна шоколадови бонбони или просто шоколад....А и като имам нужда да качвам килограми, не мисля, че това е такъв проблем....
А още една особеност на храненето ми- понеже работата ми е с доста променливо работно време и карам и нощни смени не мога да си направя точно определен график за ядене и тренировки....Понякога се случва да хапвам и в 2 през нощта, за да не заспя или защото съм огладнял много...Т.е. не мога да спазвам хранене по часове....Това предполагам си оказва и своето влияние?
И все пак, както казах Аз самия ИСКАМ да кача килограми, но да са равномерно разпределени, а не само на корема.
Та за клек не ми е нужен фитнес.На тавана има лежанка и щанга, които даже съм и ползвал преди няколко години.Тогава тренирах за около половин година и имаше някакъв напредък.Но добавки не пия. За качване на маса съм чувал, че е добре да се взима бирена мая.Вие какво мислете? А и не казахте нищо за кардиото? На мен ми е любимо и обичам да си тичам, най-малкото за тонус...
А преди, колкото и да не ви се вярва съм тренирал и борба.Покрай нея врата ми стана по-широк, поне докато правих упражнениятра за гъвкавост и тогава започнах да правя и кофички.До онзи момент не бях правил и стигнах до към 20….Сега, ако направя 10 ще е постижение.Просто трябва да си посъбудя малко мускулите : )
Сега ми се иска да плувам, но нямам време за това.А и не плувам по-най-правилния начин.Но все пак предполагам се натоварват мускулите).
А и наистина май, нямам какво да оформям, защото най-горните две плочки са ми пооформени, обаче долната част усещам как е стегната, а няма релеф...А и смятам малко и гърдите да си постегна, макар, че те са ми пооформени, като за моята мускулна маса и тегло :) Винаги може и по-добре, нали?
И още един въпрос? Кафето влияе ли по някакъв негативен начин при оформянето на мускулите? Благодаря предварително за вниманието и отделеното от вас време!
пилешкото е най-подходящо, яж го щом ти харесва. ако е домашно - най-добре. други алтернативи за протеин са извара, леща, боб. кафето не пречи на мускулите, даже някои хора го пият преди тренировка за допълнителна енергия. ядките са калорични, но са много полезни. сметни си колко ти трябват и си ги яж спокойно. аз ям до 50гр на ден. за нощните смени - това не е много добре, доколкото знам идеалния вариант е спане по едно и също време. гледай поне като брой часове да докарваш 7-8 непръкъснат сън.
Мнението беше редактирано от Pavel D на 16.05.14 22:40.
16.05.14
22:52
Да, аз се опитвам да хапвам сурови ядки, но не знам в какви количества мога.Така или иначе, трябва да качвам килограми,ама да не качвам само мазнина....Ям извара, боб, леща, ориз,картофи, плодове и зеленчуци.Зеленчуци най-различни на салата.От плодовете, най-много ябълки, портокали и банани.Хапвам банани, понеже са въглехидрати.А знам, че за моя случай те не са проблем.Хапвам по кофичка кисело мляко, понякога смесено с бисквити “Белвита”. Рядко хапвам и корни... Също хапвам яйса и гледам да са само белтъците :) А кажете добре ли е, зле ли е да пия и прясно мляко.Защото, аз си пийвам.
Като цяло прочетох и една статия сега, че когато се правят коремни преси серии с повторения над 30 са големи и вредни за кръста.... Ха сега...лоша работа :)
16.05.14
23:26
Ама ти за корем само коремни ли правиш ?
Яж си пилешко месо и яйцата цели нищо няма да ти стане.
17.05.14
15:52
казано от Nicole Martinova на 16.05.14, 23:26:
Ама ти за корем само коремни ли правиш ?
Яж си пилешко месо и яйцата цели нищо няма да ти стане.
Не, не правя само коремни преси.
Тук има повечето упражнения, които правя с изключение на това, което е на 3тата минута.Явно съм го пропуснал да го включа
http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474
Само, че правя по няколко серии.Т.е. правя ги едено след друго и после пак почвам да ги редувам във втора серия и така до 3та.Повечето упражнения са ми с повторения от 30 пъти.Има някои от 20, а коремните преси, както казах са по 50 пъти на серия, както и вдигането на краката от легнало състояние,- съшо е 50 пъти.На тренировка А вдигането на краката е праволинейно, на горе, а на ренировка Б е с осукване, с цел напрягане на страничните мускули.Също правя “Изписване на числата” от 0 до 9, нз дали се разбира какво имам предвид.Правяи още едни други въртеливи движения.Сега съм почнал да наблягам на лицевите опори и кляканията
17.05.14
16:08
смятам да добавя и някои от тези упражнения:
http://www.youtube.com/watch?v=c140_bqmfF0
Имам и още един въпрос.Понеже обичам да хапвам и овесени ядки, а те са въглехидрати.Мога ли да ги смесвам с мазнини, като масло и сирене?Май не е много препоръчително? Или поне с мед? Също хапвам и зъренини закуски, като корнфлейкс и такива, които се накисват с прясно мляко :)
18.05.14
22:35
По принцип не смятам ежедневно да ви досаждам с изказвания и постове за това какво съм ял, какво съм пил, но като за начало ще пиша през няколко дни, колкото и аз самия да си следя хранителния режим.А ако някой има мнение и препоръки, може да сподели и да каже някоя идея или съвет ;)
Понеже бях нощна смяна, за мен деня почна от 00:00 ч. тъй че и аз ще включа хапвания от този час. Целта е да кача равномерно килограми, с по-малко мазнини в тялото и на корема.
01:00 ч. - кофичка кисело мляко 3,6 % с пакет бисквити “Белвита”
03:00 ч. чаша билков чай с пакетче кафява захар
04:00ч. една сочна, сладка ябълка
04:30ч. кафе с мляко с пакетче кафява захар
6:00ч. салата варени картофи с червен пипер и масло около 250гр
И преди лягане не смятах да ям, обаче явно заради гликемичния индекс на картофите, кръвната захар явно ми падна и поочувствах голям глад и разтреперване в ръцете, та се наложи да хапна нещо по-не здравословно, като:
08:45ч. 2 филии бял хляб с кашкавал чубрица, малко сирене и 1 домат
09:00ч печени фъстъци около 30-40 гр. и 1 шоколадов бонбон
Спането беше на бързо, понеже трябваше да пътувам. Станах в 12:30ч
13:00ч една сочна, сладка ябълка
И тук малко по прекалих(понеже бях в заведение), но поне е по-здравословна храна
17:00ч. задушени зеленчуци- 250 гр. (300гр) грах, царевица, бейби моркови, брюкселско зеле
300 гр Пиле “Лимон”. Не поомня всички съставки, но имаше соев сос, моркови, царевица, грах, лимон, пилешко запечатано филе, но май леко запържено....
2 чаши айран
и с това малко прекалих:
За десерт: 150-200гр мляко с ориз
Сега до 22:30ч. не съм хапвал повече и смятам да спя.
По принцип не се тъпча така на веднъж, ама и съответно не съм и качил килограми....Така че трябва да се направи нещо....
19.05.14
16:08
Днес ще добавя, че газирано не пия, много рядко.Както и пия понякога алкохол, но не е често и не е в обилни количества.Така, че от към пиене би трябвало всичко да е ок.Понеже обичам много фъстъченото масло, все съм си мислел, че е много мазно и не мога да го консумирам.Вие на какво мнение сте?
19.05.14
16:10
Днес на обяд, на гладно с епритеглих.48кг, отново.... Определено трябва да наблегна на храненето, но от днес смятам и да си променя тренировъчната програма, а по късно ще спомена какви упражнения съм включил
19.05.14
16:27
Ами не е лошо най-накрая да започнеш да ядеш, че... ябълката може да е най-сочната и сладка на Балканския полуостров, но така няма да станат нещата. Храниш се почти само с въглехидрати.
Не досаждаш на никой с воденето на дневник всеки ден.
Правиш, обаче, лоша услуга на себе си - няма как да си проследиш нещата.
19.05.14
16:29
казано от Кольо Пияндето на 19.05.14, 16:27:
Ами не е лошо най-накрая да започнеш да ядеш, че... ябълката може да е най-сочната и сладка на Балканския полуостров, но така няма да станат нещата. Храниш се почти само с въглехидрати.
Не досаждаш на никой с воденето на дневник всеки ден.
Правиш, обаче, лоша услуга на себе си - няма как да си проследиш нещата.
А на какво трябва да наблегна, за качване, ако не на въглехидратите?
19.05.14
16:41
За корем прави упражнения с тежести.
Храната е зле .Не даваш грамажи и ми се струва малко поне на мен
Освен това за качване не значи че трябва да се тъпчеш само с въглехидрати.;)
Всичко трябва да е равномерно и балансирано .