28.11.05
22:07
Купих си суроватъчен протеин и искам да питам,мога ли да го приемам и в дните когато не тренирам.Тренирам във вторник,четвъртък и събота.Защото сметнах,че 60гр. суроватъчен протеин ми излизат по-евтино от 200гр. пилешко месо.
29.11.05
20:09
Протеина се пие всеки ден
29.11.05
20:52
Пиеш всеки ден. В тренировъчен - след трен, в нетрен - сутрин.
Протеинът на прах и протеинът от пилето не са еквиваленти. Този, набавен от храната е на съвсем друго ниво :shock:
[quote author=“addo”]Купих си суроватъчен протеин и искам да питам,мога ли да го приемам и в дните когато не тренирам.Тренирам във вторник,четвъртък и събота.Защото сметнах,че 60гр. суроватъчен протеин ми излизат по-евтино от 200гр. пилешко месо.
Когато имаш избор не заменяй храната за каквото и да било!! Иначе Менсън ти е казал добре как да го пиеш!
Когато не тренирам,същото количество протеин ли да приемам.Питам защото виждам,че някой трениращи пият половината количество през нетренировъчен ден от това което приемат в тренировъчни дни.
Това е моето дневно меню
1ядене 100гр овесени ядки 400гр кисело мляко 2сникърса
2ядене 200гр пилешко месо 100гр типов хляб 400гр домати и краст.
3ядене 200гр ориз със зеленчуци 100гр типов хляб 400гр кисело мл.
4ядене 200гр пилешко месо 2яйца 400гр кисело мляко
+ 1банан около 30 мин след тренировка
Протеина го пия 45 мин преди тренировка и веднага след,по 30гр.Когато тренирам,едната 200грамова порция пилешко я пропускам защото веществата,които си набавям чрез протеина са в почти същите количества като при пилето.
По колко протеин да пия,когато не тренирам?
Към това, което ядеш, добави една порция от 40 - 50 грама протеин вечер, без да махаш нищо от храната. Иначе протеините в храната са ти 400 гр месо+3 кис.млека+2 яйца- 45+40+10=95 грама - което е недостатъчно, ако си над 50 кила ;)
Тоест, не трябва да пропускаш или махаш нищо от храната, а да добавиш протеина към нея, всеки ден, без значение дали тренираш или не.
е ти в това 3-то ядене нямаш почти никав белтък зако ти е ?Ако трябва пии тогава протеина
Аз съм си смятал белтъчините и излизат над 95гр за ден с това меню.Храня се по ВВД за покачване на маса,затова има толкова въглехидрати за ден.Сложил съм ориз и хляб в 3-то ядене,защото е след тренировка,когато тренирам,а знам от някъде,че след тренировка е добре да се ядат повече въглехидрати.3-то ядене го приемам,около 40 мин след като съм си изпил протеина,който пия веднага след тренировка.
04.12.05
15:19
Веднага след тренировка, ти трябват прости въглехидрати, а не само протеин. По-добре приемай след тренировка добавките, които почти нямат нужда от преработка от тялото- монозахариди, аминокиселини, креатин. Протеина го пий малко след това.
Аминокиселини и креатин не приемам още.
Приемам това,което съм написал.
Ако може да кажете протеина в тренировъчни и нетренировъчни дни в едно и също количество ли да го приемам?Кога?
От магазина от който си купих протеина ми казаха да го пия 45мин преди и веднага след тренировка.Но не питах нищо за дните когато не тренирам.
Искам да питам също,това 3-то ядене подходящо ли е да се приема след тренировка?