27.11.13
23:58
Здравейте, на 18 години съм и имам нужда от малко помощ с изчистването на мазнините. Предстои ми бал. Разбира се не го правя само за това, но и за да се чувствам добре.
Запозната съм с основното - много зеленчуци, месо,риба, яйца. Без тестени храни, захар, масло. Позволени са овесени ядки, пълнозърнести храни, кафяв ориз и картофи ( тези неща в по - малки количества).
Тренировките ми са 4 пъти седмично във фитнес и 3/4 пъти танци.
Във фитнеса 1 ден - гърди и трицепс, 2 ден - рамо (предно, задно), 3 ден - гръб и бицепс, 4 ден - крака. В 1-ви, 2-ри и 3-ти ден, включвам и малко кардио (скачане на въже/тичане)
Надявам се за малко помощ за изготвянето на функционален режим, защото до сега нищо не даде резултати, но може би аз не изпълнявах нещата правилно.
Имам няколко въпроса : Истина ли е, че киселото мляко пречи за изчистването? Проблем ли е да ям цели яйца, а не само белтъци?
На фитнес ходя сутрин, съответно закуската преди или след него да бъде и какво да включва? По колко пъти на ден да се храня? Следобедната ми закуска може ли да е от чаша зелен чай с мед и 50гр. ядки (бадем/ орех/ лешник) ?!
Ще съм признателна за всякакви съвети, дори и да не са свързани с въпросите ми :))
28.11.13
10:19
Най-ефективните режими на храненен за сваляне на килограми (чистене) които съм виждал и пробвал до момента са така наречените Високо Мазнинни - Ниско Въглехидратни Диети.
Първия принцип който трябва да знаеш е, че ако искаш да сваляш килограми, калориите които приемаш трябва да са по-малко от калориите които изразходваш. Бих те съветвал да намалиш въглехидратите и особенно бързите такива (сладко, картофи, мед, ориз, дори овесени ядки). Наблегни на месото, яйцата, ядките, маслото (не знам защо си го сложина при забранените храни), кашкавала, сиренето, растителните масла (зехтин, ленено масло), рибата.
Успех.
ПС. Ако това на снимката си ти, не изглежда да имаш нужда от отслабване.
ППС. http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063
Мнението беше редактирано от antipodean aub на 28.11.13 10:21.
Това за киселото мляко за 1ви път го чувам.Нищо не пречи да чистиш,стига да е в сметките ти за калорийния баланс.Няма проблем да си ядеш яйцата цели.Храненето ти сутринта да е след трен,тогава е и най-добре да си приемеш въглехидратите.Също така бих разменил дните за трен.1во краката,после,гърди,гръб,рамо.
Мнението беше редактирано от ddd на 28.11.13 10:53.
28.11.13
12:04
Аз съм да. Моята цел е чистене, защото все пак дрехите не показват напълно тялото.
Ето моят примерен план: сутрин фитнес + малко кардио, вечер танци (нещата са относителни според деня от седмицата)
след фитнес - яйца/кисело мляко + 1 плод (банан, ябълка) / на всеки 3-ти ден купичка овесени ядки с кисело или прясно мляко
обяд - салата + месо/риба / яйца (това зависи от закуската)
следобяд - ядки + зелен чай
вечеря - салата + месо/риба / яйца (отново зависи от храненето през останалата част от деня)
Има ли нужда от промени според вас ?!
П.С. Благодаря за темата, беше ми много полезна
Мнението беше редактирано от Надя Димитрова на 28.11.13 12:23.
28.11.13
14:55
Изглежда добре, но си сметни грамажите които трябва да приемаш.
28.11.13
23:55
1ден:
Закуска : 4 яйца (бъркани) + 1 банан
Обяд : салата айсберг+ 2 пилешки бутчета (печени) + 1 морков
Следобяд : 80 гр. лешници + зелен чай с мед
Вереря : зеленчукова супа с телешко месо + 2 малки блокчета шоколад
Днес без тренировки !
29.11.13
09:17
Здрасти!
Храната е чудесна, обаче ти всъщност нямаш много мазнини (колкото и да не се вижда всичко на снимката), по-скоро ти е твърде ниско активното тегло. Така че по-вероятно е да се харесаш повече, ако качиш малко мускул.
Ако свалиш мазнини (дори да приемем, че е възможно само мазнини да сваляш), какво ще остане?
Та в тази връзка тренировките не са най-подходящите за целите ти. Не си поствала точно какви упражнения правиш, но самата идея тренировката ти да се състои от предно и задно рамо, я прави подходяща за последно доизкусуряване на формата на мускула на билдър с дългогодишен стаж. Прочети ако искаш за тренировка с базови движения (клек, лицеви опори, мъртва тяга) и на цяло тяло.
Успех!
29.11.13
10:15
Благодаря ти Валерия. Истината е, че аз имам мускулна маса, която не си личи изобщо на снимката и именно целта ми е да изчистя мазнините, за да се вижда мускула, който имам и с тренировките поддържам. След лятото качих известен брой кила и целта ми сега е стегната фигура. Довечера ще постна тренировката от днес и храната и се надявам да я погледнеш и ако греша да ме поправиш :)
29.11.13
23:11
29.11.2013г.
Тренировка - гръб + бицепс
придърпване на скрипец към гърди от седеж
придърпване на скрипец към гръб от седеж
придърпване на скрипец към корема от седеж
мъртва тяга с изправени крака (дъмбели)
сгъване с щанга
сгъване последователно с дъмбели
10 минути скачане на въже + корем
закуска : 4 яйца (бъркани) + 1 банан
обяд : запечени пилешки късчета с доматен сос и лук (около 200 - 300гр.) + няколко кисели краставички
следобед : 80гр. кашу + зелен чай с мед
вечеря : купичка зеленчукова супа + 2 свински пържоли + 1 кисело мляко
30.11.13
23:01
30.12.2013г.
Закуска : кисело мляко + 1 ябълка
Обяд : зеленчукова супа с малко гъби + сирене
Вечеря ( обилна, така е при баба ) : свинско месо + няколко салати ( малко количество) + около 100 гр. орехи + 2 различни прчета леки торти
Днес без тренировки.
17.05.14
09:57
казано от antipodean aub на 28.11.13, 10:19:
Най-ефективните режими на храненен за сваляне на килограми (чистене) които съм виждал и пробвал до момента са така наречените Високо Мазнинни - Ниско Въглехидратни Диети.
Първия принцип който трябва да знаеш е, че ако искаш да сваляш килограми, калориите които приемаш трябва да са по-малко от калориите които изразходваш. Бих те съветвал да намалиш въглехидратите и особенно бързите такива (сладко, картофи, мед, ориз, дори овесени ядки). Наблегни на месото, яйцата, ядките, маслото (не знам защо си го сложина при забранените храни), кашкавала, сиренето, растителните масла (зехтин, ленено масло), рибата.
Успех.
ПС. Ако това на снимката си ти, не изглежда да имаш нужда от отслабване.ППС. http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063
и по кой точно начин картофите, оризът та и овесените ядки са бърз въглехидрат :D