Pomo6t pls - oveseni qdki i p6eni4em zarodi6

Темата е заключена.

Molq vi horata koito qdat tezi hrani… kajete kak gi prigotwqte, v kombinaciq s kakvo gi qdete , varite li gi kakvo gi pravite? Molq vi poneje az izpitvam seriozni trudnosti da gi dokaram do sustoqnie godno za qdene :((

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 11:53.

01.07.04
21:23

Аз пшеничният зародиш го ям с кисело мляко. Хапваш 2-3 лъжици от кофичката да отвориш малко място и наливаш в дупката 3 лъжици зародиш с връх.  :)  Разбъркваш много добре и ядеш. Няма лош вкус, малко е гъсто, но не е гадно. А овесените ядки с прясно мляко. Натопяваш ги за 20-30 мин и след това ги ядеш. Сега ако имаш проблеми с вкуса не мога да ти помогна. И аз бях малко лигав в началото, но затваряш очи и ядеш.  :wink:

E az tova i pravq…. ama v posledno vreme 4uh 4e qdkite se varqli, kipvali i ne znam o6te kakvi 4udesa….

01.07.04
22:12

Сложи си малко протеин на прах в млякото (те са супер овкусени ) и проблема ти се решава :) Става перфект :)

02.07.04
00:13

Овесените ядки ги ям напълно натурални-поливам ги с кипяла вода и след 10-15 мин. са готови.Лигави неща при мен не минават.Щом ще се прави нещо, да е като хората,иначе-просто не се занимавай.

Питай croc какви диети прави.И ако не друго поне се засрами от нея.

croc, не се засягай, но винаги мъжете ги е яд,когато една жена може нещо по-добре от тях :wink:

02.07.04
00:48

Овесената каша си е класика :)
Добре е да са от по-едрите мяткаш ги с вода в една тенджера и ги пускаш да врат докато изкипи водата. Овкусяваш с извара, сирене, кашкавал, може да ръгнеш направо яйца да се изпекат вътре :) Абе фантазия да имаш може и сладко да го направиш.
От финните ядки само ги поливаш с гореща вода и са готови.
В рецепти сам написал за гофрети от овесени ядки.

02.07.04
12:14

toz p6eni4en zarodi6 za6to taka ne moga da go namerq

02.07.04
12:18

.

Мнението беше редактирано от tigra на 10.04.09 10:42.

02.07.04
13:14

Пшеничен зародиш продават във Фантастико или поне аз от там си го взимам.
Иначе си правя некъв микс с овесените:
2 кофички Данон активия, мюсли, допълнително овесени ядки, пщеничен зародиш и разбърквам хубаво
От активията става много приятно и вкусно

Xex… Problem? az gi qm taka ili ina4e prosto purviq put kato gi qdoh prosto gi zalqh s mqlko i gi po4nah. Be6e otvratiteno ama si gi izqdoh kato dobro prasence:) Prosto pitah v slu4ei 4e znaete kak moje da se napravqt malko po-vkusni. V tozi red na misli blagodarq na vis4ki za suvetite, bqha mi mn polezni.

FL

02.07.04
15:29

виж в рецептите(там съм дал рецепта),поразрови се в по старите теми(имаше подобна тема)
търсете бе хора,преди да питате!въпросите се повтарят всяка втора седмица,да не би да очаквате да се одговаря на едно и също!?

FI

02.07.04
15:33

Za ovesenite qdkia da sa vkusni probvaitaka:slaga6 prqsno mlqko, bluska6 qdkite v nego, slaga6 eda dve vanilii i go svalq6 ot kotlona 5 minuti sled kato zavri. sled tova go pokriva6 s ne6to da se zadu6i i 4aka6 minimum 1 4as.Sled tova e gotovo za konsumaciq.Az na pravq taka no predi sam opitval.Mnogo e vkusno :D A ako obi4ash sladko moje da dobavish zahar, med i drugo ot sorta.Za p6eni4niq zarodi6 ne znam kakto i da go napravi6 se mi se vijda gaden.zatova si go praskam s voda!

DO

02.07.04
15:56

аве като ви слушам много време губите за готвене за да ви е вкусно верно че е добре да е вкусно ма мнооо време ве
аз овесените ядки ги поливам с мляко и ги ям или направо с лажицата
има ли някав проблем ако ги ям направо с лажицата от пакета бтв ?

02.07.04
16:10

:)))))))Най-много да се задавиш като ги хапваш така от пакетчето.

FI

02.07.04
20:27

Don_Anton men ne me marzi da goi gotvq tva onova ama i az gore dolu kato tebe si gi praskam ot paketa .E slagam kiselo mlqko, ama ako ne6to nqma praskam s lujicata i posle preglu6tam s voda. abe v kraina smetka kakto i da gi qde6 vsse otivat v edno i sa6to mqsto taka 4e nqma stra6no. :mrgreen:

02.07.04
20:57

Овесени ядки от пакета ?! :shock:
Малееееййй това е по-гадно отколкото да ядеш трици  :lol:

MA

02.07.04
21:14

То това не е ли малко кофти за стомаха. Няма ли да ти “втасат” в стомаха и да ти стане тежко.

LE

02.07.04
21:14

Хаха ако ги смесиш със мед суровите ядки става нещо вкусно.
Незнам но се получава некъв специфичен аромат :shock: ...........да бе сериозно и аз не знам от де се взема!

02.07.04
22:25

Сега пробвах нещо ново: Слагаш пшеничен зародиш с кисело мляко и добавяш малко разтопен сладолед. Ягодов или шоколадов става уникално вкусно. Сметаната притъпява “вкуса” на зародиша и балансира киселия вкус на млякото. Става доста добър шейк. Пробвайте и приятен апетит.

LE

02.07.04
22:31

:)Ти на вкус ще го издокараш така но на биологична стоиност НЕ!

02.07.04
22:46

Аз съм прасе.

LE

02.07.04
23:06

Знам

BA

03.07.04
15:30

ico^, овесените ядки ги ям така: слагам 8 супени лъжици с връх в една дълбока чиния и 250мл. вода и това го слагам в микровулновата и я пускам на 4мин. на 700W мощност. Обаче мойте ядки са пълнозърнести, а преди тях ядах едни, които бяха фини и тях ги пусках на 1мин. След като станат готови им слагаш 1 лъжица мед и стават перфектни.

А за пшеничения зародиш, слагаш в една купичка около 300гр. кисело млеко и 3 супени лъжици с връх от пшеничния зародиш.

За овесените ядки съм чувал, че някой слагат кисело млеко около 300-400гр. и към него прибавят овесените ядки(примерно 8 супени лъжици с връх) и това го оставяш от вечерта в хладилника и на другия ден сутринта ядките са “набъбнали” и яко искаш можеш да им добавиш стафиди или мед за подслаждане и ядеш ;)

DO

04.07.04
11:27

аве то и мен не ме марзи да си ги правя ма ако бързам или нямам мляко ги ям направо то пакета с лъжицата до сега не съм имал стомашни проблеми малко са гадни на вкус верно ма иначе други проблеми нямам

Probvah go tova s kiseloto mlqko i da prestoqt no6ta…. dobre se polu4i. Ama posle probvah i gi svarih i posle gi slojih v kiselo mlqko i malko med…. mm napravo fantaziq probvaite go ;))

HE

14.07.04
21:04

и аз да си кажа за пшеничния зародиш, защото си ми е любима храна  :roll: в купичка с кисело мляко първо си размесвам една лъжица мед. след това слагам 2-3 лъжици от зародиша и го разбърквам. после си нарязвам малко плод - праскова, кайсия или ябълка. след това начупвам на малки парченца две шоколадови бисквити от тея кръглите с дупка по средата. после го оставям 10-15 минути докато бисквитките омекнат. след това си облизвам пръстите и го изяждам:))
това и с трици може, ама не е толкова вкусно.

PE

09.08.04
13:15

Като стане въпрос за овесени ядки и пшеничен зародиш, винаги си мисля, че тези, които ги обичаме, сме някаква група едва ли не фанатици :))

В тази връзка - ето някои от по-нетрадиционните  комбинации, в които съм ги ял :

- овесени ядки, вода, пшенични трици , малко белени слънчогледови семки се слагат в микровълновата . След като стане готово /получава се нещо като гъба / , тя се нарязва на парченца и се омесва с 1 супена лъжица сусамов тахан и 1 с.л мед.
- овесени ядки, счукани орехи, прясно  мляко, соев гранулат,  канела, се кипват заедно и се оставят да къкрят, докато ядките омекнат изцяло
- овесени ядки,  яйчен белтък и обезмаслена извара и щипка сол се смесват добре и се слагат в микровълновата /това- за обяд /

Правил съм и много други комбинации, но няма да ви ги казвам, за да не ви разваля апетита :)

Наскоро пробвах овесени ядки (варени) с сирене или извара... леле супер е :) иначе си ги ям с някакъв изкуствен подсладител :)

SI

08.09.04
18:13

пробвах с вода и излезе добре
значи:
кипна водата в малка купичка
сложих малко овесени ядки
видя ми се малко
ама докато отида да взема лъжица това бухна и стана като тесто (от фините овесени ядки сложих) за 1-2 минути
не е много вкусно
за това му сложих мед (гледайте да не прекалите, че става гадно) и стана супер
изядох го за 2 минути, а обикновено трудно ги наблъсквам в устата
и най-доброто е, че не ми е тежко на корема
забравих ли да кажа че истинското ми име е Ути
и да не забравите бабините ореховки

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1