Извара при НВД - преди лягане

18.05.14
21:45

Здравейте,

не намерих тема за това отворям нова. Искам да попитам, добре ли е да се приема извара преди лягане или 1 час преди лягане при НВД режим??? Изварата, с която разполагам е обезмаслена и е домашна, но въпроса ми е, дали е добре да се приема при НВД по това време? Обикновено вечерям най-късно до 18;30ч. и повече не ям нищо. Само на чай, вода и това е.

18.05.14
21:56

Аз лично сега съм на НВД , преди лягане 30-40 мин. хапвам по 150 гр. извара + 3 яйца , не виждам никакъв проблем да не ядеш!

18.05.14
22:22

Зависи от целите ти. Ако чистиш и сваляш не е добре, но ако се поддържаш или качваш няма проблем.
Не е добре ако чистиш по простата причина ,че когато заспиш няма да гориш мазнини а извара.

НА

18.05.14
22:50

С теми от този вид е пълно, а колкото до самата тема - ако е с цел “бавен протеин” - няма смисъл. Това е защото изварата е суроватъчен продукт и 150 гр. си ги усвоил за има няма час-два, тоест няма как да я “гориш” тая извара през нощта, защото си я усвоил преди да си легнеш грубо казано. Горното мнение няма и да го коментирам. Ще кажа само, че го намирам за нелепо. Звучи ми като “не закусвай, за да гориш мазнини през деня”. Все пак едно е да изядеш една тенджера картофи и друго е 150 гр. извара, която съдържа предимно протеин, който може да ти е само от полза и се съмнявам тялото ти да е в такава нужда, че въобще да си помисли да я гори тая извара. Да не говорим, че голямо значение имат и други фактори, като например кога тренираш и т.н. Ако тренировката ти е следобед или вечер и това ти е следтренировъчно хранене, то и гореспоменатите картофи няма да ти се отразят зле на горенето намазнини.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 18.05.14 22:52.

18.05.14
23:39

казано от Stiliyan Goshev на 18.05.14, 22:22:

Зависи от целите ти. Ако чистиш и сваляш не е добре, но ако се поддържаш или качваш няма проблем.
Не е добре ако чистиш по простата причина ,че когато заспиш няма да гориш мазнини а извара.

а дали няма да изгори и мускул ,ако не яде?

18.05.14
23:52

Не, защото мускул не се гори толкова лесно.
А дали да ядеш извара или не - ами зависи от храненето ти през деня. Ако не си успял да набавил нужните калори или протеин - яж.

19.05.14
08:20

Няма да изгори мускул защото за да изгориш мускул ти трябват 48 часа бе храна.

Преди като четях форума и статии си виках басии ти типове как се заяждат с хората ама някой друг месец по късно... Теми за протеина има стотици преди след тренировка лягане ставане даже по време на тренировка.. А дали ще е от извара мляко прахче........Незнам как търсите ,че все не намирате.Извинявам се за нападката .. На нвд съм на Абсолютната 0 не знам дали за това съм нервен....Или заради баналното “търсих много ама не намирам...” Всяка 2-ра тема започва така.

Мнението беше редактирано от Желязко Стойчев на 19.05.14 10:17.

19.05.14
13:29

казано от Stiliyan Goshev на 19.05.14, 08:20:

Ако храната не е достатъчна през деня също може да гори мускул

19.05.14
16:27

казано от Cvetan Petrov на 19.05.14, 13:29:

казано от Stiliyan Goshev на 19.05.14, 08:20:

Ако храната не е достатъчна през деня също може да гори мускул

Както знаеш зависи от човек на човек. Примерно аз няма как да горя мускул ,но един ектоморф би могъл.
И все пак няма да изгори мускул с или без извара. Въпроса му беше дали може да яде извара ,а не какво яде през деня и дали след това има нужда от нея. Не се гори така трудно мускул. Ще ти дам пример с мене. Аз в момента съм под 1800 ккал с КБ 2800 и даже набивам сила и мускул. Много хора ще кажат ,че е невъзможно защото съм в дефицит ,но си е.
Дали ще яде извара или не зависи като цяло от целите му.

Мнението беше редактирано от Stiliyan Goshev на 19.05.14 16:33.

19.05.14
17:46

казано от Stiliyan Goshev на 18.05.14, 22:22:

`

И мазнините няма да гори докато спи,иначе лежанката по-добре да я ползваме за спане.
По-скоро няма да има с какво да се възстановява мускула от тренировката.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 19.05.14 17:48.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1