Кардио по време на качване

18.05.14
23:37

Здравейте,

някъде из форума бях прочел, че не е препоръчително да се прави кардио по време на качване. Обаче аз съм мезоморф, макар и да не трупам много мазнини, все пак трупам. Та мисълта ми е, ако правя кардио 3-4 пъти в седмицата, дали ще си запазия мастния метаболизъм ускорен, така, че да качвам по-бавно (и при възможност и да свалям малко мазнини сега лятото).

И още един въпрос относно диетата за покачване на мускулна маса- взимам по 2-2.2гр/кг протеин и около 3гр/кг въглехидрат, обаче мазнини трябва ли да се взиматкакто при НВД? Или при положение, че се трупа енергията от въглехидрата, може мазнините да се пропускат?

18.05.14
23:43

Естествено, че ти трябват мазнини, ако не искаш да си прецаках хормоналния баланс. Минимума е 0.6 гр./кг. Освен това, ако нямаш мазнини, с 2 гр. протеин и 3 гр. въглехидрат на кг. не мисля че си набавяш достатъчно калории. Смятал ли си колко калории ядеш и колко ти трябват?
А кардиото не пречи, с него гориш калории и съответно може да си позволиш да ядеш повече.

18.05.14
23:54

Е за 0.6/кг е ясно, то само от месото ще си набавя толкова. Иначе калориите никога не са ми били приоритет, по-скоро гледам колко грама от енергиините източници взимам. Иначе за мазнините, попринцип ядях всяка вечер преди лягане по една лъжица фъстъчено масло, или една шепа сурово кашу и бадеми, за това питам. Дали няма да ми попречи, тъй като имам нужда да чистя колкото се може повече(или поне да не качвам излишно).

А за кардиото, мисълта ми беше, че съм чувал две теории, едната е, че като правя кардио едва ли не замествам излишните килограми с чисти, и също така и противоположния вариант, че с кардио само си преча на качването. За това малко се обърках.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1