Женско телосложение

18.05.14
19:13

Здравейте:)

На 22 години съм. 190см и 88 кг.

Това, което от доста време ме притеснява е общото ми телосложение. Като цяло рамената ми са доста тесни, гръдния кош прекалено малък за този ръст( ребрата ми се броят дори и да съм с нормално тегло ), а ръцете макар и не слаби, са малки. Горната част на тялото ми е доста релефна и слаба, докато краката ми са доста масивни и дебели. Макар и да не съм тренирал сериозно фитнес ( от 2 месеца ), рядко е имало периоди, в които не съм спортувал( волейбол, карате, катерене... ). В момента тренирам и съм качил 2 килограма този месец, но имам чувството че качвам маса предимно в долната част на тялото, макар че тренирам равномерно. Реших да се посъветвам с вас, за евентуланите причини и какво може да се направи по въпроса. Казаха, че е възможно да имам проблем с естрогена. Струва ли ви се възможно предвид симтомите, и ако да, може ли да препоръчате лекар в София( или поне вид лекар ), който се занимава с такива неща( не знам какви изследвания трябва да се направят ). И като цяло има ли някакъв начин за оправяне на телосложението ( нямам предвид само качване на маса, но и увеличаване на гръдния кош и стопяване на мазнините в седалището и краката ) на тази възраст.

Мерси.

19.05.14
17:23

Направи си едни изследвания на хормоните,които те интересуват,така ще разбереш дали има проблем с тях.

Ами да най-вероятно. Все пак може ли някой да даде съвет къде в София може да се направи такова изследване и има ли лекар, който да го разчете и да каже какви мерки могат да се вземат. Предполагам не  е и без значение кои хормони ще се изследват. Ако имате инфо и как стоят нещата с парите( покрива ли се нещо от здравната каса например ) ще съм ви благодарен.

19.05.14
20:45

при личния лекар ходи и му кажи точно това което си написал. той ще ти даде направление

20.05.14
11:11

казано от Pavel D на 19.05.14, 20:45:

при личния лекар ходи и му кажи точно това което си написал. той ще ти даде направление

Тези изследвания,ако не се лъже не се покриват от ЗК,освен ако нямаш някакво заболяване.

20.05.14
16:27

Аз също съветвам авторът да отиде на лекар, за всеки случай. Но да не се филмира, че е болен. Той не дава информация за начина си на живот. Възможно е проблема да се оправи или поне положението да се подобри с правилно хранене и тренировки. Освен това, всички имаме определени генетични дадености със съответните силни и слаби страни и нищо не можем да направим, за да ги променим.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1