18.05.14
19:13
Здравейте:)
На 22 години съм. 190см и 88 кг.
Това, което от доста време ме притеснява е общото ми телосложение. Като цяло рамената ми са доста тесни, гръдния кош прекалено малък за този ръст( ребрата ми се броят дори и да съм с нормално тегло ), а ръцете макар и не слаби, са малки. Горната част на тялото ми е доста релефна и слаба, докато краката ми са доста масивни и дебели. Макар и да не съм тренирал сериозно фитнес ( от 2 месеца ), рядко е имало периоди, в които не съм спортувал( волейбол, карате, катерене... ). В момента тренирам и съм качил 2 килограма този месец, но имам чувството че качвам маса предимно в долната част на тялото, макар че тренирам равномерно. Реших да се посъветвам с вас, за евентуланите причини и какво може да се направи по въпроса. Казаха, че е възможно да имам проблем с естрогена. Струва ли ви се възможно предвид симтомите, и ако да, може ли да препоръчате лекар в София( или поне вид лекар ), който се занимава с такива неща( не знам какви изследвания трябва да се направят ). И като цяло има ли някакъв начин за оправяне на телосложението ( нямам предвид само качване на маса, но и увеличаване на гръдния кош и стопяване на мазнините в седалището и краката ) на тази възраст.
Мерси.
Направи си едни изследвания на хормоните,които те интересуват,така ще разбереш дали има проблем с тях.
19.05.14
20:13
Ами да най-вероятно. Все пак може ли някой да даде съвет къде в София може да се направи такова изследване и има ли лекар, който да го разчете и да каже какви мерки могат да се вземат. Предполагам не е и без значение кои хормони ще се изследват. Ако имате инфо и как стоят нещата с парите( покрива ли се нещо от здравната каса например ) ще съм ви благодарен.
при личния лекар ходи и му кажи точно това което си написал. той ще ти даде направление
казано от Pavel D на 19.05.14, 20:45:
при личния лекар ходи и му кажи точно това което си написал. той ще ти даде направление
Тези изследвания,ако не се лъже не се покриват от ЗК,освен ако нямаш някакво заболяване.
Аз също съветвам авторът да отиде на лекар, за всеки случай. Но да не се филмира, че е болен. Той не дава информация за начина си на живот. Възможно е проблема да се оправи или поне положението да се подобри с правилно хранене и тренировки. Освен това, всички имаме определени генетични дадености със съответните силни и слаби страни и нищо не можем да направим, за да ги променим.