Hunny_bunny journal

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте.
  Реших се и аз да направя дневниче с малко страх и притеснения. Надявам се да получа съвети и насоки, дори критика, но ви моля, нека е с добър тон. Всеки се учи с времето.
  Накратко - на 23 години съм, 162см висока, в момента 50 килограма. Последните години се движа около 48 килограма. Посещавам залата от 3 месеца. Изкарах 40 дневен режим на проф.Байкова, който беше съставен от 3 части, но това е дълга тема. Главното, което се случи след края на режима беше - лека загуба на мазнини, по-слаб апетит (визирам предишното си хранене, което беше ужасно и нямах наяждане хаха) и се научих да ям на често по малко, което ми влияе добре на стомаха. Но резултатите не са големи и все пак са ми достатъчни като за начало. Никога не съм очаквала, че ще е лесно.
  Целта ми е да очистя мазнините от бедрата, корема и дупето. Най-проблемни са ми бедрата.
  Посещавам залата около 3-4 пъти седмично за около час и половина. В дните, в които не съм в залата задължително правя коремни преси, упражнения с гирички 3 кг и напади с 6 кг( 2 по 3кг), а от скоро и тичам в тези дни. Иска ми се да съм по-подробна, но това ще стане във времето.
  Имам проблем с краката, който се прояви силно 2 седмици след като започнах тренировките. В момента ми е доста трудно на моменти. Приемам Магнезий и вит.Б комплекс като съпорт.
  В момента се храня като избягвам сладко, тестяно, газирано не пия изобщо от 2-3 години ( с много малки изключения като 1 път на 3-4 мес.). Опитвам се да ям повече белтъци, но включвам и от време на време въглехидрати. Калориите ми на ден са около 1400-1500.
  Не знам имената на голяма част от упражненията и уредите, но ще обеснявам някак. Надявам се това да не ви изнерви и да помагате.
  Съобразявам се с краката си при всяка тренировка и със силите си, защото карам нощни смени и сънят не винаги ми е пълноценен.
Започвам с 10 мин велоергометър. После правя силовите си упражнения (като ще ги описвам за всеки ден, но общо взето са едни и същи) и накрая завършвам с 30 мин велоергометър отново. В дните, в които не тренирам в залата - тичане навън около 30 мин с кратки почивки с ходене( начинаеща съм) + напади, упражненията за ръце и гръб с гири и коремни преси.
  Определено искам да включа още упражнения. Имам прогрес в мускулите. Доста по-стегнати са и вярвам, че се движа бавно, но сигурно.
  Обмислям да си закупя фетбърнър, но много се колебая и очаквам мнения по този въпрос.
  От утре започвам да вписвам хранене и упражнения.
  Ще се радвам на подкрепа и насоки.
  Благодаря, че отделихте време. (F)

Първият ми вписан ден :)
От 3 дена съм нощна смяна, което влияе доста. Недоспала съм си и съм доста уморена. Дала съм си почивка от залата, заради травма на крака.
Хранене...
Закуска в 8 - 100 мл прясно мляко + 1 лъжичка нес кафе и 1 лъжичка захар
около 20-30 грама овесени ядки (една малка шепа) + 200 гр кисело мляко 2%
Обяд в 11 - 150 гр лазаня (приготвена само с доматен сос и резенче сирене 48% масленост) + зелена салата микс айсберг,рукола и радичио (с половин лъжичка сусамово олио и диетична сол)

Следва 7 часа сън след нощната смяна.

Следобедна закуска в 6 - отново малко мляко с нес + 150 гр снежанка

Знам, че вече е късно, но съм нощна смяна, което означава будна до сутринта и затова ми се изместват храненията.
Предвидила съм за 10 часа - 2 варени яйца плюс салата домати.
И за 12 - салата от краставици и домати + парче сирене.

Днес упражненията ми бяха малко, заради почивката, която си давам, да ми оздравее крака.
“Ножица” за корема - 2х50
Повдигане на краката от легнало положение - 3х30
Опитах да правя напади, но ме боли крака. Успях да направя само 20.
Упражнения с гири 3 кг за рамене (не знам как се казват, а трудно ще ги обесня) 3х15

Не ми е най-добрият ден със сигурност. Но това е за начало. (F)

27.03.2014

Днес отново съм в бокса, но утре отивам в залата, боли не боли.
Храна:
Закуска в 7 - 100 мл мляко с нес кафе + 1 палачинка от овесени ядки с 1 яйце
Обяд в 11 - зелена салата микс айсберг, рукола и радичио + 30 гр сирене и 1 малка краставица

Следва 7 часа сън, отново след нощна.

В 6 - мляко с нес 100 мл.

Вечерята ми ще е в 9 - 200 гр броколи запечени с 50 грама сирене без мазнина + 150 гр пиле

Днес без тренировка, както вече поясних. Отнема ми повече време, от колкото очаквах, за да се оправя.
Утре съм почивка, така че очаквам по-добро хранене + тренировка и най-вече повече сън.
Хубава вечер ;)

Здравейте.
Днес спах до 1. Затова няма да пиша закуска, обяд и т.н.
1 - 100 мл мляко с нес, 200 гр запечени броколи със 50 гр сирене

В 4:30 - тренировка
5 мин преди тренировка 250 мл напитка с минерали и 2000 мг Л-карнитин
10 мин велоергометър
затваряне на аддуктор машина - с 25 кг - 1х25 и 2х20
разтваряне на аддуктор - с 25 кг - 1х25 и 2х20
повдигане на ръце напред с 3кг гири - 3х30 (с двете ръце)
раменни преси с 3 кг - 3х15
правих още едно упражнение с гирите, но не знам име.
лег преса с 20 кг - 3х20
глутеус преса за задна част на бедрото - с 20 кг 2х20 зА всеки крак
завърших с 15 мин велоергометър.
Не съм доволна, но с тоя крак, пак е нещо.
+ вкъщи обичайната бройка коремни преси.

В 5:30 приключих тренировка и хапнах, щом се прибрах - 200 гр задушени дробчета с 1 малък лук, половин лъжичка лютеница и 150 гр зелева салата

В 9 ще повторя същото ядене.

И това е от мен за днес... Леко съм разочарована. :x

Здравейте. (F)

30.03.2014
Станах в 12 (нощна съм)
Закуска в 1 - 2в1 + 2 варени яйца и 4 оризови блокчета с лъжица мед
Обяд в 4 - зелена салата микс айсберг, рукола и радичио + 60 гр кашкавал
Междинно хапване в 6 - 250 мл мляко 1% + 2 лъжички какао и 2 лъжички захар, 1 бисквита с мед, орехи и стафиди
Вечеря в 9.30 - Задушени зеленчуци (моркови, грах, царевица, спанак) с 50 мл мляко и парче сирене. Грамажът на порцията беше около 250 гр.
Ще направя още едно хранене в 11.30 - кисело мляко 200 гр с лъжица мед

Днес, поради липса на време, пропуснах залата.
Вкъщи - напади с 2х3 кг( 6 кг) - 3х20 с двата крака
повдигане на ръце напред с 3 кг във всяка ръка - 4х30 (с двете ръце)
раменни преси с 3 кг във всяка ръка - 3х15
“ножица” с повдигнати крака за стягане на корема - 2х60
повдигане на крака от легнало положение - 3х30
повдигане на ръце в страни с 3 кг - 3х30 (с двете ръце)

Това е за днес. Утре се надявам на добър сън, за да успея да направя кардио в залата.
Хубава вечер на всички. ;)

Мнението беше редактирано от Наталия Минчева на 30.03.14 22:14.

Здравейте.
Днес трети ден нощна. Скапана съм, ама бутам някак...
Закуска в 8 - 50 грама сирене с 2 лъжици лютеница и 1 банан
Междинно ядене в 10.30 - 60 грама микс сурови ядки (бадеми и кашу) със сушени плодове (папая, кокос, ананас и стафиди.
Сън 5 часа.
Още едно хранене в 16.30 - 2в1 и 40 гр същия микс
Хранене в 18.30 - 2 яйца бъркани с 50 гр сирене и зелена салата микс (рукола, радичио и айсберг)
Мисля да включа още едно хранене в 11.30- салата домати и краставици.

След ядките следобед, излизах да потичам. Успях само 20 мин с около 5 мин ходене, разпределено в обиколките.
Темпото ми беше умерено към бързо.
Вкъщи след това с гири -
напади 2х20 с 3 кг във всяка ръка
за корема “ножица” - 2х50
повдигане на крака от лег - 2х30
повдигане на ръце пред тяло с 3 кг - 3х30 (с двете ръце)

Скромно, но за това имах сили и време. А храната май ми беше оскъдна днес... (fubar)

Мнението беше редактирано от Наталия Минчева на 01.04.14 21:30.

Обяд :)

п.с. Леко прегорих меда... :D

Мнението беше редактирано от Наталия Минчева на 02.04.14 11:37.

Здравейте.
02.04.2014
Закуска в 8 - 50 мл мляко с нес кафе + малка шепа мюсли с мляко (около 50 мл)
После тренировка в 9.30
Обяд в 11 - 2 яйца, зелена салата микс, 2 оризови блокчета, парче запечен камембер с половин лъжичка мед, която така и не изядох, защото го изгорих :D
Следва 5 часа сън
Междинно хапване в 6.30 - 200 мл мляко с нес кафе + 3 оризови блокчета с лютеница (около 100 гр) и парче сирене 45% масленост с чили ( 50 гр )
Вечерята ще е в 10 - индийско пиле с микс зеленчуци ( чушки, моркови, зрял боб, лук ) и зелена салата микс.

Тренировка след нощна -
250 мл напитка с минерали и 2000 мг л-карнитин
5 мин велоергометър
затваряне на аддуктор машина с 25 кг - 3х25
разтваряне на аддуктор с 25кг - 3х25
придърпване на вертикален скрипец с 20 кг - 3х15
лег преса с 20 кг - 3х20
раменна преса с 3 кг - 3х15
повдигане на ръце пред тялото с 3кг - 3х30 (с двете ръце)
ренегатско гребане с 3 кг - 1х20 ... после чистачката изми пода и се падаше супер лесно... Имаше излагация... :D
Завърших с 25 мин велоергометър с пулс около 100. Повече не можах да вдигна, не знам защо. Въртях много здраво, но нищо не се случи. Най-много до 110 да съм вдигнала.
Вкъщи коремни преси. Обичайната бройка и вид.
Това е за днес. Утре е ден за тичане :)

Здравейте.
07.04.2014

Много ранно ставане в 5.
Закуска в 7 - 1 капучино от пакетче (около 60 калории) + 2 яйца, 2 домата и 30 гр сирене - всичко запържено в половин лъжичка олио + зелена салата микс
После излязох по задачи и ядох,щом се прибрах.
Обяд в 13 - 2 яйца варени + зелена салата от маруля + 25-30 гр сирене
В 4 легнах за дрямка до 7.
Вечеря в 9.30 - 2 варени яйца + 1 пържена тиквичка в контролирано от мен количество мазнина + 2-3 пържени картофа само за опитване.
Днес без тренировка, защото снощи ходих в залата веднага след нощната смяна, дадох си зор, въпреки че бях уморена и сега краката ми си връщат :D
След 1 седмица започвам приема на течен Л-карнитин и ще променя малко тренировките в полза на кардиото.
Това е от мен за днес. :)

08.04.2014

Закуска в 8 - 1 кафе с мляко 100мл + 1 тиквичка пържена в малко мазнина + 2 яйца варени + около 30 гр сирене
Обяд (ако може да се нарече така) в 13 - парче домашен кекс с овесени ядки, моркови, стафиди и лимонова глазура.
Дрямка преди работа от 15-18 часа
Следобедно хапване в 18.30 - капучино от пакетче +  около 150 гр запечени картофи, тиквичка и моркови + зелена салата от маруля и около 25-30 гр сирене.
Вечеря в 22.30 - 2 варени яйца + зелена салата от маруля.

Направих си малко упражнения. Утре започвам Л-карнитина (по-рано, отколкото мислех).
“Поклащане” с гири за паласки - 2х40 с 3 кг
Повдигане на ръце пред тяло - 3х15 за всяка ръка с 3 кг
Напади - 2х40 с 2 гири по 3 кг
коремни преси класически - 3х30
повдигане на крака от лег - 3х30
“ножица” за корем - 3х40
И малко скачане на въже.
Хубава вечер от мен :)

Мнението беше редактирано от Наталия Минчева на 08.04.14 22:13.

09.04.2014
Нощна смяна. Кафе с мляко 100 мл в 8

25мл течен Л-карнитин с гуарана (около 1500мг)
30 мин велоергометър с пулс около 120
Много се изморих, много се изпотих... На гладно, след нощна, не е лесно (wasntme)

Хапване в 11 - 3 яйца с около 180 гр миш-маш от Лидл (86 калории на 100гр) и зелена салата от маруля
Сън около 4 часа.
В 18 отново хапване - капучино от пакетче и 3 яйца с 180 гр миш-маш
Мисля да хапна след около половин час една салата (смесена домати, краставици, маруля и сирене)

Кратко за днес. Хубава вечер.

Не съм писала от много време,защото са празници. Пътувам,прегрешавам... :)
Продължавам с Л-карнитина.
Каквото греших,греших. Изядох последното парче козунак за тази година и продължавам напред!
Хубави празници на всички!

21.04.2014

Вчерашното меню беше леко грешно, заради козунака, но все пак празници..
Карам по памет - закуска парче козунак с 1 капучино от пакетче
после хапнах 2 варени яйца
После направих тренировка към 6 часа
Вечерях салата от краставица, зелена маруля, сладка царевица и сос (това включва и порцията на приятеля ми) от 1 пакетче подправки за салата (от Лидл), 2 пакетчета майонеза от 10 гр, 1 пакетче горчица от 10 гр и 2-3 лъжици мляко.
Салатата беше върховна! Изядох и 2 варени яйца и тънко парче козунак. Това беше хапването.

Тренировката -
6 мин загрявка на велоергометър
затваряне на аддуктор машина с 25 кг - 3х20
разтваряне на аддуктор с 25кг - 3х20
раменна преса с 3 кг - 3х15
повдигане на ръце пред тялото с 3кг - 3х30 (с двете ръце)
като направих на същия уред за вътрешна част с 20 кг 2х20
Пих 25 мл Л-карнитин с гуарана и после 25 мин велоергометър с максималния пулс, който успях да стигна.
Това беше за вчера :)
Днес почивка от залата, защото имах прекъсване от силовите и имам мускулна треска от вчера. Утре пак :)
Хубава вечер

Днес почти нямам храна, защото през повечето време спах от нощна.
Кардио в 9 часа. 30 мин велоергометър като преди него пих 25 мл Л-карнитин с гуарана
Хапнах много оскъдно, защото нямах никакъв апетит. Около 20-30 гр домашна наденица и 20 гр кашкавал.
После сън около 6-7 часа.
Капучино от пакетче.
След това имам 3 яйца бъркани с малка кафяна лъжичка кетчуп Хайнц и зелена салата с репички.
Сега пия чайчета, но мисля да хапна една салата от домати, краставици и сирене.
Утре пак кардио и ще хапна месце, по-обилно.
Днес е почти провал.:x

Забелязвам ,че упражненията ,които правиш с гири винаги са с 3 кг . Защо не ползваш по-големи тежести и не намалиш повторенията?

Мога да пробвам.
Мислех плавно да вдигам - първо 4, после 5… и т.н.
Още ръцете ми са слаби и не смея много да се натоварвам. Но ще пробвам така и ще кажа как се чувствам.
Мерси за съвета (sun)

26.04.2014

Станах в 12. Като съм почивка обичам да поспивам, защото иначе нямам този лукс.
Пих 2 пакетчета капучино (около 100 калории) и хапнах 100 гр пържени пилешки дробчета + зелена салата микс (обичайният)
Към 4 - половин картоф запечен с 150 гр пилешки дробчета.
Към 5 бях още гладна и изядох 1 пакетче зърнен микс със плодове 50 гр. (калориите са около 200)
В 7 тренировка, която не протече по план. (blush)
В 9 вечеря - половин краставица + остатъка от дробчетата 150 гр + половин запечен картоф.
За десерт 5 ягоди с 15-20 гр шоколад (няколко парченца)

Тренировката ми се обърка, защото са сменили графика на фитнеса и не ми остана време.
Успях да загрея с 10 мин велоергометър.
После затваряне на аддуктор машина с 25 кг - 3х25
разтваряне на аддуктор с 25кг - 3х25
лег преса с 20 кг - 3х20
глутеус преса за вътрешна част с 20 кг 2х20 за всеки крак
И това беше... изгасиха лампите и аз с подвита опашка се прибрах... (blush)

27.04.2014

Станах в 11. 100 мл мляко с нес и лъжичка захар.
Обяд в 1 - 2 кюфтета с половин краставица
Хапване в 4 - 2 кюфтета с 2 лъжици печени картофи и доматен сос. Всичко е домашно приготвено.
В момента пия чай с лъжичка мед.
Ще правя кардио днес след около час. 25 мл Л-карнитин с гуарана и поне 30 мин на велоергометъра с оптимален пулс.
За вечеря - зелена салата с краставици и сос + 2 варени яйца.

Тези кюфтета ме притесняват в менюто, но това беше единствената ми опция за днес.
Лека вечер на всички (wave)

П.С. забравих коремните, които правих днес.
“Ножица” 2х100
Повдигане на крака от лег - 2х30

Мнението беше редактирано от Наталия Минчева на 27.04.14 17:59.

02.05.2014
Почивка. Станах в 12
Едно латте от пакетче (75 калории)
Ядене в 4 - 1 пълнозърнеста тортила с 2 яйца, 100 гр свинско от бут и 1 лъжица сос
На работа съм и ще вечерям в 11.30, защото не мога по-рано.
За вечеря - 2 тиквички, задушени с 2 лъжици кисело мляко и 50 гр сирене.
Срам не срам, пиша и лошите дни.
Всеки има такива.
Но всеки нов ден е шанс за по-добър ден :)
Хубава вечер.

здравейте.
Днес без тренировка. Четвърти ден нощна и съм “леко” скапана.
Вчера правих обичайните си силови. Новото е, че намалих кардиото и правя почивка от Л-карнитина за 2 сед.
Наблягам на силовите сега. Друго, което промених е начина, по който правя напъните на лег преса. Започнах
да правя с 25 кг и вдигам краката на високо, за да товари задната част на бедрото. Наистина се усеща и
това ме надъхва. :D
Пробвах упражненията за ръце също с повече килограми. Направих няколко с 4кг, защото с повече още ми е трудно.
2 от упражненията не мога още с 4 (срам, срам) Правя 4-5 и не мога да си вдигна ръката :D
Вярвам, че това ще се промени ;)
Днес храната ми е леко оскъдна, защото спя през целия ден. Сутринта пих кафе с мляко, ядох 2 мюсли барчета с около
100 калории всяко. После 1 купичка супа от тиквичка, картоф, морков, пресен лук, нудълс и червено къри.
Като станах от сън - 1 лате (75 калории) и 3 картофени пръчици (ако мога така да ги нарека), пълнени с крем сирене и
билки + зелена салата.
Сега си пия зеления чай. Най-после открих такъв, който ми понася и не ми се гади от него :D
По-късно ще хапна нещо. Не съм решила какво, но може би спанак с яйца.
Утре ще тренирам и ще съм по-подробна в отчета си.
Хубава вечер.

Здравейте. Мисля да започна Кетонна диета заедно с тренировките ми.
Какво мислите за нея?
И също така трудно набавям понякога протеин с храната. Замислям се да си закупя протеин.
Какво мислите по този въпрос и кой бихте ми препоръчали? Благодаря :)

17.05.14
11:00

Аз не съм правила кетонната диета, имах намерения по едно време да я почвам, но същата вечер прочетох това:
Здравейте, тиймъри.
Снощи имах кошмарна нощ, последвана от ужасен ден днес. Накратко освен проблемите с кръвното което падаше и се качваше отново до нормално, цяла нощ ме мори висока температура, която ту падаше ту се качаше... Същото нещо продължи и днес през деня, сега слава богу съм малко по-добре... Така или иначе имаше ходене до болница и пускане на изследвания, които показаха, че съм си докарала ацидоза, или висока киселинност на кръвта... От кетонната диета. За капак, от голямото количество вода което изпих вчера и то за сравнително кратко време се оказа, че съм си разредила и кръвта и нивото на натрий в нея е паднало. Преляха ми някакъв разтвор венозно, за да качат нивата на натрия в кръвта. За киселинността казаха да ям алкални храни и да видя как ще съм тази вечер и утре, ако още вдигам температура било възможно да имам леко възпаление на бъбреците и пак да трябва да ходя за някакви лекарства вече. Дано да не се налага.
И така, очевидно това слага край на моята кетонна диета, защото здравето ми е на първо място. Тези дни ще наблягам на алкални храни, а като си стъпя на краката ще премина на равнинно балансирана, няколко дни няма да тренирам докато се възстановя и така. Иначе режима с кардио на гладно сутрин и клекове в другите дни си остава, просто сменям диетата.
Лека вечер на всички и се пазете.

в Дневника на Иви и се отказах. Чувала съм добри отзиви за диетата като резултати, иначе.

17.05.14
11:13

Здравей! Нека и аз да изкажа мнение за Кетонната диета. Правила съм я ,но само за няколко дни. Тялото ми сякаш отказва да я прилага за по-продължителен период. Въглехидратите ми бяха до 20гр на ден. Ходех като муха без глава. Дори не знам как съм успявала да тренирам. Усещах безсилие, мотаене на главата и настроението ми не беше много добро. След около 4-5 дена на тази диета имах резултати, но според мен поизмъчих тялото си. Разбира се, всеки организъм я приема по различен начин. Единственият съвет ,който ще си позволя да ти дам е да не я прилагаш за продължителен период от време. Ако искаш да ограничаваш въглехидратите НВД е доста по-поносимият вариант според мен.
Успех! :)

Четох, че на всеки 5-7 дни трябва да се приема нещо въглехидратно, за да се избегнат подобни състояния.
Благодаря ви. Ще пробвам за 3-4 дена и ако не ми понася, ще прекратя.
А какво мислите по другия въпрос? Вие лично приемате ли протеин (освен с храната)?

един малък съвет. Захар не! избягвай захарта на мен ми препоръчаха Стевия. Интересувай се за друг вид не толкова вреден подсладител но ако можеш и без още по добре. Захарин също недей той е още по зле въпреки че на опаковката пише 0% мазнини въглехидрати и  др... :) Много успех и честит дневник(F)

Благодаря :)
Ще потърся стевия.
Без никаква захар не мога. Намалих я значително, но изобщо без... След седмица без нищо сладко изпадам в някакви състояния на безсъние, тревожност и дори съм се разтрепервала. Като това се оправя само след лъжичка захар. То си е като наркотик :D
Благодаря за съветите. Отворена съм към всичко, което можете да ми кажете като личен опит и наблюдения. ;)

казано от Hunny Bunny на 17.05.14, 17:51:

Благодаря :)
Ще потърся стевия.
Без никаква захар не мога. Намалих я значително, но изобщо без... След седмица без нищо сладко изпадам в някакви състояния на безсъние, тревожност и дори съм се разтрепервала. Като това се оправя само след лъжичка захар. То си е като наркотик :D
Благодаря за съветите. Отворена съм към всичко, което можете да ми кажете като личен опит и наблюдения. ;)

Аз не съм пробвала стевия но ми я препоръчаха. Мога без захар в чая :D Но пък без да хапна нищо сладко не ако ми погледнеш дневника всеки ден почти по 50гр черен шоколад хапвам :д Виж потърси черен шоколад без захар предполгам и в България има черен без захар. Няма много калорий нит пък много въглехидрати.На закуска спокойно моожеш да хапнеш малко такъв ако много много ти се ама сладичко :д
http://www.svoizbor.com/2013/10/which-are-the-useful-and-harmful-sweeteners/ прчети когато имаш малко време да знаеш повече никога  не вреди Късмет

Мислех си относно сладките, ако си правя домашни целувки (белтък + подсладител + ванилия)  дали е удачен сладкиш? Как мислиш?

казано от Hunny Bunny на 17.05.14, 18:12:

Мислех си относно сладките, ако си правя домашни целувки (белтък + подсладител + ванилия)  дали е удачен сладкиш? Как мислиш?

извинявай но не мога да бъда сигурна в отговора... не искам несъзнателно да те излъжа. И аз съм начинаеща като теб :д но предполагам че не би било толкова лошо да си хапнеп домашни целувки ако е в по ранния час на деня,към 11 12. Сега идва ред на “старите кучета” да си кажат мнението и да те пратят в правилната посока

Открих стевия на марката Sweety. 200 таблетки са. Ако някой има информация дали стават да се включи. :) мерси
Днес кардио 40 минути. Много пот и зор. След 30-тата минута краката ме заболяват с една тъпа болка, но някак избутвам до 40. Пулсът ми е около 120. ;)
Сега си пека една пилешка пържолка, която ще хапна със салата айсберг и моркови. След тренировка хапнах около 20гр ядки кашу, бадем и червена боровинка - микс.
Очаквам някой да се включи за стевията. Ако е ОК да ходя да я купувам.

освен на таблетки аз съм я виждала и в течно състояние. Пусни тема или питай някоя по опитна девовка в дневника й.

17.05.14
21:39

Стевия на таблетки не е ок.Търси стевия на прах,продават в био магазините в едни малки бурканчета със зелен цвят.Това е най-добрият и истински вариант.За кетозата-по-добре 5 до 7дни НВД,на 7-ми зареждаш,разбира се взависимост от кг,които искаш да сваляш или целите като цяло.Ако имаш малко за чистене зарежданията са по-чести и обратното :)
Аз имам тази http://shop.biomag.bg/stevija-na-prah-50-gr
п.с.Имай впредвид,че вкуса й е специфичен.

Мнението беше редактирано от DS* на 17.05.14 21:43.

18.05.14
09:40

Относно протеина - аз лично не приемам никакви добавки, не че си мисля, че протеиновия шейк е вреден, химия и т.н., просто нямам нужда на този етап, скоро спрях млечните и така или иначе започнах да ям повече месо, за да запълвам калориите и от там, повече протеин. Абсолютно можеш и без него.
Мисля, че тези домашни целувки са ок, ако са подсладени със стевия. Тази, която аз ползвам, навярно е по-преработена от тази, която ти е препоръчала Desana*, защото е бяла на цвят, не е био и можеш да си я купиш от всяка по-хубава аптека, но аз съм си доволна от нея - Stevia lux на сашета. :)

Desana, купих си същата Стевия :) Благодаря за помощта.
След 1 ден започвам новия режим. Утре последен ден на “ям, каквото сметна за добре” :D
Започвам да използвам и Стевията. Ще записвам впечатления и отзиви за режима и всичко останало.
Пожелайте ми успех! (sun)

19.05.14
22:22

Зелената стевия според мен има много гаден привкус, макар че май е най-естествена и качествена. Ако и на теб не ти допадне, може да си вземеш фин екстракт, който е течен и няма никакъв вкус. Има в био магазините.
А относно това, че не можеш без захар (сладко?) мисля, че протеинът доста би ти помогнал в такава ситуация. Или поне мен ме спасява, защото е подсладен, а няма въглехидрати. Разбира се не трябва и да прекаляваш. :)

Ии последно, целувки със стевия сигурно ще е много вкусно, но според мен ще е добре да сложиш 1-2-3 лъжици някакво брашно, за да ги сгъстиш, защото пудрата захар в рецептата и такава роля има. Примерно сусамово брашно или нещо такова. Даже мисля да пробвам тези дни, хубава идея ми даде. :) Успех с новата диета!

19.05.14
22:36

казано от Desana* на 17.05.14, 21:39:

Стевия на таблетки не е ок.Търси стевия на прах,продават в био магазините в едни малки бурканчета със зелен цвят.Това е най-добрият и истински вариант.За кетозата-по-добре 5 до 7дни НВД,на 7-ми зареждаш,разбира се взависимост от кг,които искаш да сваляш или целите като цяло.Ако имаш малко за чистене зарежданията са по-чести и обратното :)
Аз имам тази http://shop.biomag.bg/stevija-na-prah-50-gr
п.с.Имай впредвид,че вкуса й е специфичен.

днеска си купих на суийтли 200 таблетки на сляпо :/
кои са й лошите страни?

magi shagi, мерси :)
пиши после отзиви за целувките дали се получават

Pavel D, мисля, че защото е силно преработена. Подари ги на някой или си ги
употреби, а после си купи друга с по-добро качество.

25.05.14
09:36

Поздравления за усилията и положения труд! Може би ще е хубаво да си зададеш въпроса, всичко това, което правиш дава ли резултати и доближава ли те до целта (надявам се, че резултатите не са закъснели).

Ако не можеш да отговориш с “ДА”, то заслужава ли си да продължаваш по същия начин? В никакъв случай не те агитирам да спреш да правиш това, което правиш .... поздравявам те за всички усилия ... , но недей да повтаряш изтърканата до болка греша да се опитваш да постигнеш различни резултати като повтаряш едни и същи действия.

Колко жени си видяла да постигат трайни резултати с диети (особено от типа на котаната)?
Колко жени познаваш, които се чувстват добре докато буквално гладуват?
И не на последно място, колко жени са станали по-здрави и по-добре изглеждащи в резултат на прочутите диети, които сами по себе си не са лоши, но крайно неразбрани и погрешно използвани?

Какъв е шанса да постигнеш други резултати ако тръгнеш по техния път?

Според мен един от големите проблеми по пътя към постигане на мечтаната форма при повечето от нас е липсата на обективни данни, които да ни показват вървим ли “напред” или не. И най-добрия план да избереш, той в един момент ще спре да работи и това става по-скоро, отколкото предполагаш. И когато влезнеш в застой и ако нямаш база, на която да направиш съответните корекции, просто в един момент ще се откажеш. А всички знаем каква е цената на всеки провал - вина, безпокойство, съмнение в собствените си възможности и липса на самоувереност.

Тук ще получиш съвети от знаещи хора, но се съмнявам, че някой ще може да ти каже какво е най-добре за теб. Експериментирай и остави резултатите да те водят, а не приемай сляпо даден съвет като „универсалното решение“.

Аз след години тестване на различни подходи, стигнах до извода, че при мен най-добре работи хр. режим, който е богат на мазнини и протеини с умерено количество въглехидрати. Оптимално свалям кг. някъде на около 1500-1600 ккал/ден (висока съм 1.67 и съм 49-51 кг) в комбинация с повече силови тренировки (3Х седмица) + 2 кардио. В рамките на 25-30 дни влизам в застой и по тази причина правя цикли. 3 месеца съм в режим на сваляне на мазнини (1500-1600 ккал), 3 възстановявам и поддържам резултатите (~2000ккал/ден) и така докато не постигнах целта си. След това си влезнах в постоянен режим на поддържане. Диети не правя (не гладувам, но има известен кратък период между храненията, в който умерен глад). Ям повече богати на протеин храни, ядки и семена, умерено въглехидрати от източници като грах, боб, леща и понякога овес, ориз, картофи, макарони и т.н. Голяма част от храната (50%) включва зеленчуци и умерено плодове. Количествата храна ги коригирам в съответствие с резултатите като гледам да не свалям повече от 0,5-6% мазнини на месец (както казах, сега вече само поддържам). Ккал не броя. Нито пък съотношение П:М:В.
Просто когато не получавам желаните резултати, заменям част от богатите на въглехидрати храни със зеленчуци (може и тотално да мина само на зеленчуци), увеличавам мазнините, както и увеличавам интензивността/честотата на тренировките. Обикновено гледам на преборя застоя с повече движение и по-добра храна (но не и по-малко ккал), отколкото намаляване на количеството храна, която ям.
Преди време, за да се доближа до едноцифрен % телесни мазнини, направих крайна диета в рамките на 8 седмици, след което се върнах към възстановителната фаза. Но това е аго гониш супер форма.
И за да не те оставя така във въздуха, ето как измервам своите резултати.
Използвам няколко индикатора едновременно. Част от тях са субективни, част напълно обективни.

Всеки ден:
- Колко съм уморена
- Желание за тренировка
- Апетит
- Качство на съня

Всяка седмица
- Качвам се на кантара и измервам теглото си
- Измервам обиколките на рамене, гърди, лява и дясна ръка при бицепса, кръст, ханш, бедра (2-та крака). Събирам сбора и гледам как се променя.
- % на спазване на режима (хр. + тр.). Обикновено гоня 90%, което означава, че при моите 4 хр. на ден (28/седмица), в седмицата мога да си позволя 2-3 хранения, в които си ям всичко – абсолютно всичко: торти, морти и т.н. (но без да се тъпча и обикновено след силова тренировка). Така постигам над 90% спазване на режима, но не се и лишавам от вкусните, но вредни храни. С тренировките принципа е същия. Това е важно, защото ако си избрала добър режим, но не постигаш резултати, това може да е в резултат на неспазване на режима, а не да заключиш, че просто режима не става. Трябва да имаш отчетност, за да можеш да кажеш, режима ли не работи и подлежи на корекция или просто ти не го спазваш достатъчно.

Всеки 2 седмици
- С калипер вкъщи си измервам телесните мазнини като не се фокусирам толкова върху % телесни мазнини в резултат от калкулациите, а дали измерванията на отделните части от тялото вървят надолу (подкожните мазнини намаляват).

2 пъти в годината
- Кръвна картина като основно правя изследване на индикатори свързани с работата на:
*бъбреците (creatine, BUN, съотношение Creatine:BUN),
*сърдечносъдовата си-ма (холестерол, LDL, HDL, триглицериди, C-reactive protein, homocysteine),
*тироиден панел (TSH, T3, T4, rT3) ,
*черен дроб (alkaline phosphatase, GGT, SGOT, SGPT, bilirubin),
*хормони (тестостерон, свободен тестостерон /free testosterone излиза в самото изследване/, IGF-1, GH/Growth hormone/, DHEA/DHEAs, Estradiol)
Това съм решила аз да следя като ти може да следиш други параметри. Това вече си зависи от теб, но важно е да следиш индикатори, които са важни за теб и резултатите, които гониш.

Цялото измерване ми отнема по 1-2 мин. ден, в неделя когато меря теглото и обиколките (и всяка втора седмица измерванията с калипера) между 5-10 мин. и вече изследванията си отнемат малко повече време. Грубо казано, 25 мин. на седмица всичко на всичко. Не си ли заслужава времето и усилията?

Надявам се всичко, което написах да ти е било интересно и полезно. Много успехи!
Лили

Благодаря за подкрепата, Лили. :)
Резултати има. Аз си пиша в дневника, че започнах Л-карнитина, точно, защото минаха вече няколко месеца и имам нужда от “побутване”. Мазнини съм загубила със сигурност. Не са много, но аз го виждам, а и много познати казаха, че съм отслабнала. Мускулите ми са доста по-издръжливи, стегнати и оформени. Но това са малки и плавни крачки. Не очаквам бързи резултати. Относно килограмите и меренето - започнах да си меря обиколките, но килограми не искам да меря. Числа не ме интересуват. Килограмите не са от значение. Аз и сега не съм много, но има други неща за шлифоване.
Относно диетите - всеки режим е диета, но в България диета означава глад. Аз не гладувам - изобщо! Правих режима на Байкова, а там имаше ядене на всеки 2 часа. В момента при глад винаги хапвам. Важно е какво, нали :)
Аз също не броя калории и не смятам колко мазнини и белтък... Просто на око се опитвам да вървя в граници. И точно, защото има застой след всеки режим, сменям моя. Близък до моя, но дефакто ще намаля въглехидратите още. Преди бях с прием на въглехидрати 1 път седмично. После почнах да ям по-умерено и често въглехидрати. Сега отново искам да ги огранича, но да приемам по-голям процент мазнини, което е кетонната диета.
При мен проблем са нощните смени, които карам и болките в краката. Много ми спъват тренировките и затова ходя само 3/4 пъти седмично. С нощните смени сънят ми е много лош и съм ужасно уморена. Краката ми са проблемни - според лекарката уведено стъпало и повърхностни разширени вени. Умора и болка в краката + умора от недоспиване - много лоша комбинация. Но се натискам и ходя. Днес за пример направих скромна тренировка след работа, но я направих. Дори и да се движех едвам.
Всеки път се отказвах, но този път е различно и няма да се откажа. Ще чета, ще пробвам, ще променям, докато не стигна ТАМ. Вече това е част от моя живот.
Мерси за съветите и подкрепата. Направих някои измервания и след месец ще измеря пак да видя как и дали се движа на новата диета (diet от английски, т. Е. Хранителен режим).
По-късно ще впиша новия ден и моля за мнение как са като съотношение мазнините и белтъците.
Хубава вечер на всички :)

П. С. Да дам отзиви за Стевията - ужасен вкус на трева. В чая е абсурд да се използва. Изплува отгоре.
Ще търся екстракт, а тази ще я подаря на някой, на който му понася.

Мнението беше редактирано от Наталия Минчева на 25.05.14 18:34.

25.05.2014
Днес, както казах по-горе, тренировката беше на гладно след нощна.
Спах целия ден след това и храната ми е малко. Но не съм гладна.
Сутринта - 20 мл Л-карнитин и 20 мин кардио +
затваряне на аддуктор машина - с 25 кг - 4х20
разтваряне на аддуктор - с 25 кг - 4х20
повдигане на ръце напред с 4кг гири - 3х20 (с двете ръце)
лег преса с 25кг - 4х20 с краката високо
И накрая пот и сълзи :D
Като се прибрах хранене - 2 варени яйца с около 30 гр краве сирене и 1 лъжичка майонеза
Следва сън до 6 часа.
В 6 - едно кафе Кортадо без захар с около 50 мл мляко 1.5%
В 10.30 - 50 гр краве сирене с 1 лъжица лютеница. Това е, защото работя и нямам друг вариянт. Всичко друго е чист въглехидрат тук. Мисля, че заради умората не чувствам глад. Утре съм почивка и ще си сготвя нещо :)
Предните дни не съм вписвала, но съм доволна. Хапнах пилешка пържола със зелена салата. На другия ден имах пиле запечено с броколи и 2-3 лъжици сметана за готвене. За десерт си хапвам понякога ягоди и череши с 2-3 лъжици заквасена сметана 20%.
Утре ще съм вероятно пак след нощната в залата... Не очаквам много, поради тази причина.
До скоро от мен (wave)

28.05.2014

Станах в 10
Кафе Кортадо плюс 100 мл мляко и лъжичка захар.
После имам хранене в 12 - 2 яйца + 1 кренвирш и зелена салата
В 4.30 имам едно лате от пакетче (75 калории)
В 6 2 яйца + зелена салата със сос.
Планирам хранене след 30-40 мин - салата домати краставици чушка и сирене. Общо количество около 300 гр.
Имам и ябълка, ако огладнея след това. Работя :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1