Първият ми хранителен режим!

На 17год, 1.83см, 85кг
Моят ОКБ е 2600
Успях да ги разделя така:
В:Б:М = 45%:35%:20%. Следователно:
Въглехидрати
1125 калории за деня.
281,3 гр. въглехидрати трябва да поемам всеки ден.

Протеин
875 калории за деня.
218,8 гр. протеин трябва да поемам всеки ден.

Мазнини
500 калории за деня.
55,5 гр. мазнини трябва да поемам всеки ден.
, но незнам дали е правилно.. Сперед изчисленията ми стават 2500 калории, но дали правилното им съотношение е правилно..

Съставям си за пръв път някакъв хранителен режим и не разполагам с голям бюджет. Като цифра незнам колко е, защото не живея сам и неможе всички да се съобразяват с мен. Ще напиша какво съм си замислил да хапвам, а вие допълнете, защото смятам, че е малко или в нещо бъркам. Немога да преценя какво количество от всичко да ям и това е проблем..

Ставам в 6:00
6:20 - Ядки (орехи)- незнам какво количество...
9:10 - Пилешко със салата - Немога да прецевя какво количество е в грамове. Продават го в малка тарелка в която свагат месо и салата..
14:10 - Каквото е сготвила майка ми, но често е нещо с ориз или картофи и немога да преценя колко да изям от въглена..
Тренировка
Кардио
16:30 - 1-2 яйца  -  С какво друго “просто” нещо мога да го заменя?
20:00- Салата

Ходя 3 пъти в седмицата на зала. Правя кардио навън кросове около  4-6 пъти в седмицата.

Моля помогнете ми да го изготвя възможно най-добре, защото знам поради нисък доход, немога да си позволя идеална..
Дайте ми и идея как да разбирам колко да ям, даже съм си мислил храната в чиния да я свагам на кантар, за да разбера колко грама е, което е вариант колкото и смешно да звучи :D

Темата беше редактирана от Стефан Димитров на 19.05.14 16:42.

19.05.14
15:07

Лично аз така си я тегля.

П.п. Също така си изчисли калориитния дневен прием.

Мнението беше редактирано от Снежен на 19.05.14 15:27.

19.05.14
16:31

Пиши ми на лично и ще се опитам да ти обясня. Доста е за писане и като цяло и ти ще трябва да ме разкажеш някои неща.

Мнението беше редактирано от Stiliyan Goshev на 19.05.14 16:33.

казано от Валентин Иванов на 19.05.14, 15:07:

Лично аз така си я тегля.

П.п. Също така си изчисли калориитния дневен прием.

Значи трябва да приемам 3100 (+ - 50)  и като махна 500 = 2600, ако това имаш предвид.. А иначе как е режима? Мога ли понякога вместо яйца да хапвам отново орехи? Не съм сметнал колко калории прави всичко, защото няма как да разбера колко тежи примерно на училище пилешкото, но горе долу наближавам ли ги ?

19.05.14
16:53

Яйцата ги остави преди лягане!!!

Ядките ги сложи в следобедното хранене.

Мнението беше редактирано от Снежен на 19.05.14 16:54.

казано от Валентин Иванов на 19.05.14, 16:53:

Яйцата ги остави преди лягане!!!

Ядките ги сложи в следобедното хранене.

Тогава мога ли сутринта вместо ядките да ям ябълка и ако не мога ли направо в 9:10 да имам хранене? Салатата изчезва ли вечерта?

Мнението беше редактирано от Стефан Димитров на 19.05.14 17:38.

19.05.14
21:32

Така виждам нещата аз:

1. Фреш от грейпфут / или някакъв лек въглехидрат.
2. Пилешко 200 гр. + въглехидрат “100-150 гр. хляб,картофи,ориз”
3. Орехи 30-50 гр.
4. Пилешко 200 гр. + въглехидрат “100-150 гр. хляб,картофи,ориз” + зелена салата 200-300 гр.
5. 150-200 гр. извара + 3,4,5 яйца

казано от Валентин Иванов на 19.05.14, 21:32:

Така виждам нещата аз:

1. Фреш от грейпфут / или някакъв лек въглехидрат.
2. Пилешко 200 гр. + въглехидрат “100-150 гр. хляб,картофи,ориз”
3. Орехи 30-50 гр.
4. Пилешко 200 гр. + въглехидрат “100-150 гр. хляб,картофи,ориз” + зелена салата 200-300 гр.
5. 150-200 гр. извара + 3,4,5 яйца

Само последното незнам да го направя иначе останалото е ме устроива идеално..

А ако имам вьглехидрати - бьрз след тренировка и 1 час след това бавен и това да са за деня вьглените по-добре ли ще е или?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.05.14 22:36.

Каква е идеята на фреш от грейпфут / или някакъв лек въглехидрат сутрин?

казано от Стефан Димитров на 19.05.14, 22:15:

А ако имам вьглехидрати - бьрз след тренировка и 1 час след това бавен и това да са за деня вьглените по-добре ли ще е или?

Сигурен ли си, че имаш нужда от бърз въглехидрат след тренировка?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.05.14 22:41.

Stiliyan Goshev Сподели тази програма с мен, макар че и аз не намерих логика в бьрзия вьглехидрат след трнировка, а сутринта все още незнам как да ям.. Засега ще сьм така, а пьк да видим какво ще стане:

6:20 - 1бр. Ябьлка
9:10 - Пилешко със салата
14:10 - Бьрз вьглехидрат
Тренировка
Кардио
16:30 - 17:00 - Бавен вьглехидрат + месо
20:00- Салата

Когато мога ще добавям яица и кисело мляко

Какво ще кажете? Добива ли някакьв вид ?

Мнението беше редактирано от Стефан Димитров на 19.05.14 23:18.

19.05.14
23:49

Не съм казвал сутрин ябълка или бързи въглехидрати преди тренировка и това което аз ти написах беше много по-различно.
Включваше кисело мляко сутрин, ядки 3 часа след закуска, обяд месо и салата, след тренировка бавен/бърз въглехидрат + протеин, вечеря месо/яйца с извара + салата. Нещо подобно беше до колкото помня.
П.С.
Казах ти също ,че зависи от целите ти и продължителност и интензивноста на тренировката... и колко пъти в седмицата тренираш също..
Абе като цяло това което аз ти написах е 90 % различно от това което ти си написал.

Мнението беше редактирано от Stiliyan Goshev на 19.05.14 23:57.

казано от Stiliyan Goshev на 19.05.14, 23:49:

Не съм казвал сутрин ябълка или бързи въглехидрати преди тренировка и това което аз ти написах беше много по-различно.
Включваше кисело мляко сутрин, ядки 3 часа след закуска, обяд месо и салата, след тренировка бавен/бърз въглехидрат + протеин, вечеря месо/яйца с извара + салата. Нещо подобно беше до колкото помня.
П.С.
Казах ти също ,че зависи от целите ти и продължителност и интензивноста на тренировката... и колко пъти в седмицата тренираш също..
Абе като цяло това което аз ти написах е 90 % различно от това което ти си написал.

Знам, единственото, което не ми хареса е барзият жьглехидрат след тренировката и един час след това бавният, в което не открих логика, но не сьм казал, че останалото не е верно, а че просто не ми допадна

20.05.14
08:03

Ами тогава не казвай ,че съм ти казал аз онова от горе което сам си си съставил защото то е тотално обратното на каквото аз съм ти писал.

казано от Стефан Димитров на 19 май 2014 22:15:

Сигурен ли си, че имаш нужда от бърз въглехидрат след тренировка?

Става вьпрос за това, а не програмата с фреша...

Не виждам нито една причина да приемаш бърз въглехидрат преди и/или след тренировка в твоя случай.
Посоченото хранене е трагично.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1