16.05.14
15:00
Здравейте,
Вчера си взех карта за фитнеса до нас,но сега като отида там не знам какво да правя...Или за да съм по-точна знам как да ползвам уредите,но не знам колко дни в седмицата е хубаво да тренирам.На мен ми се иска да тренирам с уреди през ден,а останалите дни да ходя(или като поотслабна да тичам) на пътечката.Не знам това добър план ли е , но и да е помогнете ми да разбера кои мускулни групи да тренирам,колко пъти седмично,в каква последователност.Имам нужда да сваля килограми и да се стегна.
ще съм благодарна за всяко мнение по въпроса :)
16.05.14
15:01
16.05.14
20:25
Добре...мисля,че разбрах коментара.
Желая да сваля килограми и да се стегна.
Колко дни в седмицата е желателно да тренирам с уреди във фитнес зала и колко да правя кардио.
Имам нужда от напъствие във следниа формат:
Ден 1 - крака + корем
Ден 2 - кардио
Ден 3 - ръце + корем
Ден 4 - кардио
Ден 5 - гърди и гръб
Ден 6 - кардио
Ден 7 - почивка
Моля ако някой може да ми помогне да си попълня седмичната табличка смислено да ми я напише.
Предварително благодаря на който се заеме :)
Усмихнат уийкенд от мен!
Мнението беше редактирано от Iana Chacalsca на 16.05.14 20:25.
Години?Килограми?Желано тегло?Хранителен режим?
По-добре корема го тренирай понеделник и петък.
21.05.14
15:09
Години 30
Кг - 80
Желани кг - 55
Хранителният режим е сложна работа.Работя нощно време и ми е доста сложно с храненето 4 пъти на ден през няколко часа и то до 18ч.Съобразявам се какво ям , но не мога да нарека храната,която приемам РЕЖИМ. :)
21.05.14
15:17
казано от Iana Chacalsca на 21.05.14, 15:09:
...и ми е доста сложно с храненето 4 пъти на ден през няколко часа и то до 18ч.
Не разбирам това. :)
Нямаш възможност да организираш 4 хранения дневно?
Нямаш възможност да се храниш след 18:00 часа?
казано от Кольо Пияндето на 21.05.14, 15:17:
Не разбирам това. :)
Иска да каже, че не яде след 18:00 часа. Каквото яде, то е до 18:00 ч. Поне така предполагам?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.05.14 15:31.
21.05.14
15:32
Предположения имам и аз... задавам въпросите, за да ги превърна в твърдения и да помисля дали мога да дам идея как нещата да се получат.
21.05.14
17:51
Лягам си късно.Ставам още по-късно.Запозната съм макар и не в дълбочина с различни хранителни режими,но останах с впечатлението,че е добре да не се яде след 18ч.,което за мен е невъзможно имайки предвид ,че често ставам в 14-15ч.За това и казах,че при мен е сложно с хранителнив режим :)
Мнението беше редактирано от Iana Chacalsca на 27.05.14 14:09.
21.05.14
21:05
казано от Iana Chacalsca на 21.05.14, 17:51:
...останах с впечатлението,че е добре да не се яде след 18ч.
Гарантирано няма такъв филм - разпредели си храната в активната част от денонощието и толкова.
Нещата опират до това храната да е достатъчно като количество, да е с нужното качество и при подходящ баланс.
това с 6 важи ако си лягаш в 10 :) не яж 2-3 преди сън, закуската(първото ти хранене след събуждането) трябва да има протеин в него. Ако ще можеш да се възпреш и искаш да хапнеш нещо сладко прави ги в началото на деня. Ако ежедневието ти го позволява храни се по 4-5-6 пъти, номера е да не се наяждаш ;) така ще имаш апетит винаги. Всяко хранене трябва да е с адекватен размерн , нито да е 50гр. нито да е 1кг. Ако храната която ще ядеш не те засища, пий вода преди да почнеш да се храниш, така ще излъжеш стомаха си че е пълен, ако чувството за глад не ти поняся. Забраваш за сладките нещата, тестени неща. Ако ежедневието ти го позваолява движисе, пий вода колкото можеш, яж плодове и зеленчици( по възможност сезонни) , избяхваш пърженото. НАЙ-ВАЖНОТО - бъди с позитивна нагласа !
Аз също работя и през нощта имам 7 смени,които започват по различно време,още по неприятно. Всеки ден почти, си лягам и ставам по различно време. Трудно е да се спазва режим, но не е непостижимо. Аз лично гледам да се храня през 4 часа, понякога не издържам и ям нещо малко-плод, сурови ядки, кисело мляко или пия чаша прясно мляко. Разгледай хранителните режими, за сваляне на повече килограми според мен е най-добре да спазваш НВД. Не си мисли, че килограмите ти пречат да тичаш на пътеката,не си 100кг,просто ходи повече време и засили темпото накрая докато свикнеш. Аз примерно докато свалям,то е малко и за начинаещи спазвам еднотипен тренировъчен план-всяка тренировка натоварвам различни мускулни групи + кардио, но пък засега дава резултат.
Най-важното е правилното хранене и след като имаш толкова време за фитнес цели 6 дена по-добре плати на инструктор да ти изготви тренировъчен план,при всеки е индивидуално. Не си струва да си пилееш толкова много свободно време, а след месец примерно да не видиш резултат или да е минимален. В повечето фитнеси изготвяне на програма струва около 30 лв. и поне ще си сигурна, че някой те следи,какво правиш и до къде си стигнала с целта си.