Избирам протеин и гейнър, нужна ми е помощ

21.05.14
00:21

Така искам да ви попитам дали тази комбинация е добра и дали самите продукти са добри(защото и парите не са малко). Въпросните неща са протеинът AllMax MuscleMaxx 2300 гр и гайнерът MUTANT Mass .
  Целта ми е да покача телестната си маса,като изгоря мазнини и повиша мускулната си маса. Тренирам от 5 месеца някъде, но досега пиех едни протеини SERIOUS MASS,които се предлагат от фитнеса. Но ми излизат прекалено скъпо и за това реших да си взема самостоятелно, но поради това че съм нов в тези неща не разбирам много реших да взема съвет от вас. Чета повечето теми за да се информирам и горе долу съм направил някаква представа за нещата, но както се казва опитът е важен.

Благодаря предварително :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 21.05.14 00:25.

Защо имаш нужда от протеин и гейнър?

21.05.14
08:58

Е след като си пил сириъс мас , видя ли някакъв ефект?  Пиша ти като човек ,който е дал над 2000лв за протеини и добавки последната година-две. Сега пия само BCAA преди и след тренировка и след тренировка хапвам стабилно с около 50-60 гр. белтъчини ,100-120гр въглехидрат  и положението е в пъти по-добре от колкото протеиновия шейк.Повярвай ми. Нищо не може да замести 4-5 сварени яйца с кофичка кисело мляко и 2 банана (примерно)  А от BCAA-ти определено ще усетиш светкавично възстановяване след тренировката.

между другото допреди 1 месец аз също спорех ,че протеиновия шейк е най-доброто след тренировка. Колко заблуден съм бил. Добре ,че опитах с истиска храна. :)

Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 21.05.14 09:00.

казано от Кольо Пияндето на 21.05.14, 00:30:

На 17 години съм, 196 висок и тежа 76 кг което е малко според мен и според сравненията които съм правил. А иначе целта ми е да постигна по бърз растеж на мускулната маса чрез тези хранителни добавки,защото ям правилно но от 5 месеца имам съвсем малък напредък. Знам че качването е трудно и се изисква време, но няма нищо лошо да го ускорим малко нали ?

А колкото до gergi_81 : да забелязал съм ефект, преди да ги почна не постигах кой знае какъв резултат,но от 1 месец и половина някъде съм забелязал някакви подобрения. Иначе благодаря за съвета ще го имам в предвид :)

казано от Георги Младши на 21.05.14, 09:13:

На 17 години съм, 196 висок и тежа 76 кг което е малко според мен и според сравненията които съм правил. А иначе целта ми е да постигна по бърз растеж на мускулната маса чрез тези хранителни добавки,защото ям правилно но от 5 месеца имам съвсем малък напредък. Знам че качването е трудно и се изисква време, но няма нищо лошо да го ускорим малко нали ?

Докато не започнеш да се храниш както трябва, нещата няма как да се получат.

Много се колебая какво да те посъветвам...
...ако те посъветвам да купиш тези продукти, ще дадеш едни пари без да видиш особен ефект, но ще получиш чудесен личен опит дали добавките работят без хранене...
...ако те посъветвам да си оправиш храненето ще е несравнимо по-добър съвет, ще спестиш пари, но пък се съмнявам да ме послушаш...

казано от Кольо Пияндето на 21.05.14, 09:22:

Докато не започнеш да се храниш както трябва, нещата няма как да се получат.

Много се колебая какво да те посъветвам...
...ако те посъветвам да купиш тези продукти, ще дадеш едни пари без да видиш особен ефект, но ще получиш чудесен личен опит дали добавките работят без хранене...
...ако те посъветвам да си оправиш храненето ще е несравнимо по-добър съвет, ще спестиш пари, но пък се съмнявам да ме послушаш...

Принципно знам от един мой приятел който е културист, че горе-долу 70 % идва от правилното хранене. Имам си програма и правя по 5-6 хранения на ден. Опитвам се да я спазвам, както и се лишавам от много неща като газирано,сладко и т.н.
Така че давай смело твоето мнение, все пак аз не разбирам толкова много , но се старая да изпълнявам нещата които са правилни и да постигна желаният ефект.

казано от Георги Младши на 21.05.14, 09:37:

Така че давай смело твоето мнение, все пак аз не разбирам толкова много...

Най-добрите съвети, които мога да ти дам, са:
- направи храненето си наистина добро - това е истината. Не е толкова важно дали се храниш 5-6 пъти дневно или 3-4 пъти дневно (ако трябва да сме точни - 4-5 хранения са повече от достатъчни, но това е друга тема). Важно е храната ти да е качествена и да бъде достатъчно като количество. Важно е да приемаш достатъчно градивни елементи за изграждане на мускулатура (белтъчини) и да осигуряваш достатъчно енергия (от правилните източници на въглехидрати и мазнини). Важно е храната ти да е добре балансирана, т.е. да съдържа достатъчно белтъчини, мазнини и въглехидрати. С прием на гейнър лесно ще излезеш от този баланс заради голямото количество въглехидрати в него. От друга страна има прекалено много вкусни и евтини източници на качествени въглехидрати, което прави гейнъра твърде скъпа покупка.
- тренирай качествено - разумен тренировъчен режим, с правилно подбрани упражнения и тренировъчен подход, съобразен с твоя стаж
- почивай качествено и достатъчно - именно по това време се изгражда мускулатурата
- купи си хубави витамини и рибено масло

Обърни внимание, че добавките ги оставям в края на списъка със съвети.

Трудно ще се откажеш от това,което си намислил така,че предлагам компромисен вариянт.Купи си протеина и стой далеч от гейнъра.И преди да питаш защо,се поразрови из форума.Успех ;)

Благодаря за съветите ! Мисля да се откажа от гейнерът, да наблегна повече на храната както каза Кольо и да се разровя малко повече какво трябва да променя в хранителният си режим.
Но мисля също така че няма да е лошо и от един протеин, все пак нещо което да ускори процеса(така мисля аз де), а този на който съм наблегнал е AllMax MuscleMaxx 2300 гр и искам да ви питам дали е добър, защото не разбирам от тях. Видях че има позитивни отзиви за него. А пък ако има някой друг по-качествен и тествам вече споделете :)

21.05.14
13:29

BCAA и витамини. Другото е храна и тренировки.

AT

21.05.14
14:53

казано от Георги Младши на 21.05.14, 09:13:

казано от Кольо Пияндето на 21.05.14, 00:30:

Знам че качването е трудно и се изисква време, но няма нищо лошо да го ускорим малко нали ?

Тренирай по-здраво и ще ускориш покачването на мускули доста. Протеина на прах няма да ускори нищо, освен ако не си набавяш нужното количество от храната. Това ще го познаеш ако след тренировка с часове и с дни мускулите ти горят и не се възстановяват.

Казваш, че искаш и да стопиш мазнини, а си се насочил към гейнър.:x

Креатин пиеш ли?

21.05.14
17:56

Я си напиши дневното меню- какво яде вчера примерно. Че да не се окаже, че хич не се храниш като хората.
Много новаци казват “аз се храня добре, 4- 5 пъти дневно” ама накрая излиза, че повечето ядат по една баничка, няколко вафли и леща за вечеря.
Не прибързвай с добавките, първо оптимизирай храненето и тренирането. Да ти кажа за 4- 5 месеца какво искаш, не всичко става бързо. Наслаждавай се на самия процес и не бързай за никъде /то не че с протеина ще стане по- бързо/.

Не не съм пил креатин и не разбирам много от това(ако може малко информация с какво е полезен ще съм много благодарен).А за мазнината тя е съвсем лека просто реших да я спомена все пак.

А колкото до програмата :

Закуска    1.корнфлейкс с мляко
            2.3 яйца- варени
            3.плод

Втора Закуска 1.плод
              2.кисело мляко

Обяд  1.месо 200-300г
        2.ориз,картофи(варени)
        3.салата
        4.хляб 1-2 филии (пълнозърнест)
        5.плод

Следобедна закуска 1.плод
                      2.кисело мляко

Вечеря 1.месо 150-250г
        2.ориз,картофи
        3.салата
        4.хляб 1-2 филии (пълнозърнест)
        5.плод

Общо взето това ми е хранителната програма и я прилагам от около 2 месеца.

AT

21.05.14
21:30

http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila

http://www.bb-team.org/articles/4249_protein-chast-parva

21.05.14
23:05

Махни тоя корнбоклукеикс и го замени с овес.. За мене най-важното хранене е това след тренировка, защото от него зависи колко бързо и как ще се възстановят мускулите ти. Отново според мене, след тренировка трябва да имаш 1 хранене до 30 минути и след час, два още едно хранене и след това вечеря. След тренировка наблягай на въглехидрати и протеин.
Пример: 1-хранене - 3 банана/овесени ядки с мед и мляко, whey protein; 2 хранене - пилешко и кафяв ориз
Давам просто пример разбира се.

22.05.14
11:43

казано от Кольо Пияндето на 21.05.14, 11:26:

От друга страна има прекалено много вкусни и евтини източници на качествени въглехидрати
- купи си хубави витамини и рибено масло

.

Уж от толкова месеци разглеждам форума, но така и не успях да си намеря вкусни и качествени въглехидрати. :D Сигурно си е до личен вкус, но ми е много интересно да споделиш поне няколко такива продукта. Предложи ми и някакви хубави витамини, че нямам идея към какви да се насоча. Извинявам се на автора за отклонението от темата.

22.05.14
11:45

Картофи (печени). Овесени ядки. Сушени плодове и плодове като цяло.

казано от Debel Lebed на 22.05.14, 11:43:

Уж от толкова месеци разглеждам форума, но така и не успях да си намеря вкусни и качествени въглехидрати. :D Сигурно си е до личен вкус, но ми е много интересно да споделиш поне няколко такива продукта.

Аз лично много обичам бобовите храни - зрял фасул, грах, леща (по-рядко бакла и нахут). Към споменатите от Петко К овес и картофи добавям ориз и царевица. Понятието ‘вкусно’ до голяма степен зависи от кулинарните способности и фантазия на готвещия... ;) Като се боцкат салатки и като има тук-там и някой плод - нещата си стават много добре.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.05.14 12:09.

22.05.14
12:11

казано от Петко К на 22.05.14, 11:45:

Картофи (печени). Овесени ядки. Сушени плодове и плодове като цяло.

Мда, картофите са ми що годе приятна храна за консумация, плодовете също не ги подминавам с безразличие, но някак си не са ми достатъчно вкусни, като нещо шоколадено или друго по-сладичко. Предложенията ти Кольо също не са подходящи да ми изпълнят въглехидратно душичката. :) Кажи поне някои добри витамини за периодична употреба?

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 22.05.14 12:14.

казано от Debel Lebed на 22.05.14, 12:11:

Предложенията ти Кольо също не са подходящи да ми изпълнят въглехидратно душичката. :)

Ми... ти търсиш захар, смятайки я за неизменна част от храненето, може би... а аз споменах храни, които отговарят и на изискването за качество на въглехидратите в тях. Ако парите не са проблем, чиа също е чудесен избор.

Малко ли теми има за витамини... и дневник сякаш нямаш...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.05.14 12:24.

22.05.14
12:35

казано от Кольо Пияндето на 22.05.14, 12:23:

Ми... ти търсиш захар, смятайки я за неизменна част от храненето, може би... а аз споменах храни, които отговарят и на изискването за качество на въглехидратите в тях.

Добре, виждам че си е до личен вкус. Спирам с отклонението в дискусията.

Да, въпрос на вкус е... а според мен - също до възприятие за понятията ‘здравословно’, ‘junk food’, както и до определяне границите на тези понятия. Бих посочил като значимо и личното виждане за това дали ‘сладък вкус’ означава непременно ‘захар’. Можеш да си докараш сладък вкус и без захар (най-малкото чрез стевия). Аз лично не сравнявам захарните изделия с богатите на въглехидрати естествени храни - няма как да се търси взаимозаменяемост и паралели между тях.

казано от Debel Lebed на 22.05.14, 12:11:

... плодовете също не ги подминавам с безразличие, но някак си не са ми достатъчно вкусни, като нещо шоколадено или друго по-сладичко. Предложенията ти Кольо също не са подходящи да ми изпълнят въглехидратно душичката. :) ...

Купуваш си протеинова пудра с вкус на шоколад и си приготвяш  мус кремчета(+сметана),“cheese cake” крем(+крема сирене),протеинови барове(рецепти много),протеинови бонбони(прегледай форума) или просто си го пиеш с мляко/течна животинска сметана и получаваш вкусов оргазъм;)
Голяма част от използващите протеинови пудри си лекуват захарния глад с тях.За феновете на течен шоколад(nutella и т.н.) препоръчвам Scitec chocolate hazelnut.Вкуса е точно като на течен шоколад с лешници.Коментара ми е единствено отностно ВКУСОВИТЕ КАЧЕСТВА на въпросния протеин. Цялостна оценка на продуктите на фирмата, не се наемам да дам.
Ако не искаш да се “набуташ” с протеин,който не  ти е по вкуса,обиколи магазините събери малко семпли/тестери и следващия път тръгни на пазар с ясната идея какво искаш.
Дано съм бил поне малко полезен.Хората,които такива “протеинови шейкове,мейкове и боклуци” не консумират,да продължават с вафлите,бисквитките и тортичките ;)

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 23.05.14 11:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1