Мемоарите на един плочкомечтател

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Nicole Martinova на 19.05.14, 16:41:

За корем прави упражнения с тежести.

Храната е зле .Не даваш грамажи и ми се струва малко поне на мен

Освен това за качване не значи че трябва да се тъпчеш само с въглехидрати.;)

Всичко трябва да е равномерно и балансирано .

Мога ли да добавя фъстъчено масло и да увелича количеството на хляба, само че пълнозърнест?

А и аз като цяло си хапвам и боб,леща,пълнени чупки и т.н. :) Че и сладко похапвам.Уж не се ограничвама, чак толкова, ама май само си го мисля това

19.05.14
16:44

До колкото разбирам, този ден е изключение и всъщност казваш, че си преял и не се храниш постояно така? А даже като гледам, това ти е храната за 36 часов период, или ден и половина.
Смятал ли си, колко калории са това? Сметни ги и ще останеш изненадан колко малко ядеш всъщност. Не е случайно, че си слаб.

А тези няколко дни ще пробвам различни упражнения, за да ги комбинирам що-годе по добър начин и да си съставя новата програма

казано от Петко К на 19.05.14, 16:44:

До колкото разбирам, този ден е изключение и всъщност казваш, че си преял и не се храниш постояно така? А даже като гледам, това ти е храната за 36 часов период, или ден и половина.
Смятал ли си, колко калории са това? Сметни ги и ще останеш изненадан колко малко ядеш всъщност. Не е случайно, че си слаб.

По принцип не се занимавам да смятам калории и т.н. Организма си ми показва от колко храна има нужда.А и като не ям много месо, освен пилешко, не съм сигурен на какво точно трябва да наблягам?Явно на количествата.... :)

Клек, лег, тяга, раменна преса, кофи, набирания, лицеви - всичките тия по-тежко
Добавяш много месо, яйца и въглехидрат (картофи, ориз) и си готов да качваш.

Редакция : Ако не качваш - добавяш още храна

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 19.05.14 16:49.

казано от Ангел Ангелов на 19.05.14, 16:29:

А на какво трябва да наблегна, за качване, ако не на въглехидратите?

Първо - искаш мускул, но даваш на организма някакво смешно количество градивен материал за него (белтъчини).
Второ - трябва ти и енергия за да изградиш мускул. Енергийните източници са два - въглехидрати и мазнини. Мазнините са по-изгодния от двата (повече енергия в единица количество), а и са абсолютно незаменими по отношение на твоето здраве. Нужно е да ги балансираш, не да спираш въглехидратите. Отделен е въпросът, че забелязвам и порядъчно количество боклучава храна...

19.05.14
17:39

Аз само се чудя, как от всички възможни меса си избрал възможно най-боклучавия вариант, като единствено месо ама нейсе.. :)

19.05.14
17:42

казано от Дългия на 19.05.14, 17:39:

Аз само се чудя, как от всички възможни меса си избрал възможно най-боклучавия вариант, като единствено месо ама нейсе.. :)

То поне присъства месото тук и там.

казано от Херцог Трън на 19.05.14, 16:48:

Клек, лег, тяга, раменна преса, кофи, набирания, лицеви - всичките тия по-тежко
Добавяш много месо, яйца и въглехидрат (картофи, ориз) и си готов да качваш.

Редакция : Ако не качваш - добавяш още храна

Предишния ден хапвах много ориз и картофи

казано от Кольо Пияндето на 19.05.14, 16:50:

date="1400506189">

А на какво трябва да наблегна, за качване, ако не на
въглехидратите?

Първо - искаш мускул, но даваш на организма някакво смешно количество
градивен материал за него (белтъчини).
Второ - трябва ти и енергия за да изградиш мускул. Енергийните източници
са два - въглехидрати и мазнини. Мазнините са по-изгодния от двата
(повече енергия в единица количество), а и са абсолютно незаменими по
отношение на твоето здраве. Нужно е да ги балансираш, не да спираш
въглехидратите. Отделен е въпросът, че забелязвам и порядъчно количество
боклучава храна...

А защо да е боклучава храната? За пилешкото знам, че е натъпкано с химия...

казано от Ангел Ангелов на 20.05.14, 01:48:

А защо да е боклучава храната?

Не изцяло, разбира се, но се забелязват достатъчно боклучави храни, за да си струва да обърнем внимание...

казано от Ангел Ангелов на 16.05.14, 22:52:

...бисквити “Белвита”. Рядко хапвам и корни...

казано от Ангел Ангелов на 17.05.14, 16:08:

Също хапвам и зъренини закуски, като корнфлейкс и такива, които се накисват с прясно мляко

казано от Ангел Ангелов на 18.05.14, 22:35:

пакет бисквити “Белвита”
2 филии бял хляб 
1 шоколадов бонбон

казано от Кольо Пияндето на 20.05.14, 07:27:

date="1400539709">

А защо да е боклучава храната?

Не изцяло, разбира се, но се забелязват достатъчно боклучави храни, за
да си струва да обърнем внимание...

казано от Ангел Ангелов на 16.05.14, 22:52:

...бисквити “Белвита”.
Рядко хапвам и корни...

казано от Ангел Ангелов на 17.05.14, 16:08:

Също хапвам и зъренини
закуски, като корнфлейкс и такива, които се накисват с прясно
мляко

казано от Ангел Ангелов на 18.05.14, 22:35:

пакет бисквити “Белвита”
2 филии бял хляб 
1 шоколадов бонбон

да и станах 100 кила... царевицата и мюслито са полезни.добре че не ям вафли...

20.05.14
09:41

Мюслито без да знам от какъв произход е едва ли бих го нарекла полезно . Царевицата също не знам каква ядеш обаче аок е от консервираните хич не е толкова полезно .Погледни етикета и ще видиш за какво става дума
Освен това качване на тегло не значи некортироемо(дано се пише така българският от доста години вече ми куца ) тъпчене с разни въглени .В менюто ти трябва да има от всичко и мазнини и въглехидрати и белтъцини .Качването трябва да става бавно и равномерно а храната да е добре балансирана и подбрана.Едно е да качиш с добре подбрана храна а друго е да качиш от яденето на разни боклуци.Виждала съм 2 човека качили килограми за еднакъв период от време но с по различен начин и да има разлика опредалено .

Мнението беше редактирано от Nicole Martinova на 20.05.14 09:56.

казано от Ангел Ангелов на 20.05.14, 08:29:

Не разбирам какво искаш да кажеш.
Царевицата не съм я споменавал, мюслито (купено от магазин) със сигурност е боклук.

20.05.14
09:57

казано от Кольо Пияндето на 20.05.14, 09:53:

казано от Ангел Ангелов на 20.05.14, 08:29:

Не разбирам какво искаш да кажеш.
Царевицата не съм я споменавал, мюслито (купено от магазин) със сигурност е боклук.

Ирония:D
Овесените ядки с разни семена и мед са много по добър вариант мех

Ако е ирония - рядко се случва да е толкова неуместна.
Храненето определено не е на ниво, а ако някой се заблуждава в обратното - то си е за негова сметка.

20.05.14
10:11

Ние нищо не можем да направим по въпроса .Можем да го посъветваме ама дали той ще възприеме нещо си зависи от него .

20.05.14
10:19

казано от Nicole Martinova на 20.05.14, 09:41:

Освен това качване на тегло не значи некортироемо(дано се пише така българският от доста години вече ми куца ) тъпчене с разни въглени ..

неконтролируемо/неконтролирано. иначе ти е много добър българския, въобще не ти куца :) има хора тук във форума с много по-лош, въпреки че нямат втори език който да ги обърква

И така.Малко нямах възможност аз да пиша тези дни, но си водих някои записки за храненето, та ето ги:

19.05.2014г
  (ден с вредни храни)
нощна смяна *знаете, че като работя по график, дневни и нощни, което е голяма предпоставка да имам плаващ  и променлив режим на хранене и тренировки.А като добавим, че и често пътувам из между градовете.....става манджа с грозде, но все пак се опитвам да бъда постоянен откъм това да тренирам, макар и да не е по определено време)

Станах към 13:00 ч
Тренировка от 17:00 до 17:30ч

13:30ч сочна, сладка ябълка
17:30 паста с доматен сос - около 250гр
20:00 кафе със суха сметана и пакетче кафява захар
21:00 вита баница със сирене и масилини 220гр. и бисквита 50гр
23:30 шопска салата около 250 гр

20.05.2014г
. нощната ми продължава и в този ден

03:00ч.  кроасан с шоколад и 1/2 кис. мляко (масленост 2,9%)
04:00ч.  останалата 1/2 кис. мляко
05:40ч.  нахут около 300 гр. (350 не знам точно)
08:00 ч. чаша подсладен чай и балансирана закуска от симид 160 гр.( за нея вече съм споменавал, че е от пълнозърнесто брашно, сини сливи,  слънчогледови семена и др.)
10:00 ч. банан
08:00 - 10:00 сън в автобус...
12:00 - 18:00 сън след нощната смяна

18:00 ч. череши около 120-150 гр и 1 банан
22:30 ч. салата айсберг с краставици и домати към 300 гр
        2 сварени яйца с жълтъка
        1 филия пълнозърнест хляб “Бонус”
        1 чаша айран
(знам, че вечерята си беше късничко, а и обилна, което е вредно.Закуската и обяда трябва да са по-обилни, за сметка на вечерята)

Ден без тренировки!

21.05.2014г.

10:00ч. банан и чаша ментов чай с мед
10:30 - 11:00ч.. тренировки
11:00ч. 300 гр. кис. мляко “Бор Чвор” 2%, смесено с мюсли  и мед( овесени  ядки, ядки: лешник бадем, пшеничен, ръжен и царевичен  флейкс, стафиди)

14:30ч. салата краставици - 200гр
        3бр. яйца по панагюрски ( с масло, сирене, червен пипер и кис. мляко)
17:00ч.  2 филийки пълнозърнест хляб “Бонус” с масло и сирене и 1 сварено яйце с жълтъка
18:30ч.  банан
20:00ч.  6 парченца шоколад “Милка” с лешник и 1 шоколадов бонбон -Имен ден е все пак
20:30ч. ориз със слез (като спанак е, много е вкусно) около 250 гр с 50-60 гр. кис. мляко

Е, та това е общо взето за тези дни.Тренировките не съм ги описал, понеже сега не са редовните упражнения, които правя, а пробвам и експерементирам с нови, докато си подбера по-натоварващи упражнения за всички групи коремни мускули :)

22.05.14
08:35

Оправдания ,everywhere!

казано от Nicole Martinova на 22.05.14, 08:35:

Оправдания ,everywhere!

за?

22.05.14
09:19

Значии, от всичката храна, която описа за (не съм сигурен) 3-4 дена евентуално могат да  се съберат що годе прилични калории за един ден. Но пак ще са малко. Тук говорим само за калории. За макротата, няма смисъл да се коментира.

казано от PhoenixH на 22.05.14, 09:19:

За макротата, няма смисъл да се коментира.

какво е това?

казано от Ангел Ангелов на 22.05.14, 09:33:

какво е това?

Макронутриенти - белтъчини, мазнини и въглехидрати.

казано от Ангел Ангелов на 21.05.14, 22:23:

знам, че вечерята си беше късничко, а и обилна, което е вредно. Закуската и обяда трябва да са по-обилни, за сметка на вечерята

Няма такова правило.

В храната ти има доста боклуци.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.05.14 09:38.

Не видях да си писал - месо не хапваш ли ? Изварата също е мн. добър източник на протеин - и не е задължително да я ядеш сурова - можеш да си я правиш на огретен с картофки, кашкавал и яйца. Или за следобедна закуска с банан и канела. Има много варианти.

Но наистина - с толкова малко протеин, няма да постигнеш нищо - най-малкото за да изкараш плочки, трябва да изградиш мускулна маса ( защото в момента не ги виждам ), а тя се гради от протеин - от банички и бисквити най-много да направиш една голяма мазна плоча :D

Едно балансирано меню трябва да включва от всичко, най-малкото от здравословна гледна точка в дългосрочен аспект ;)

22.05.14
10:00

В мнението, в което си описал храненето в последните 3 дни, преброих 19 хранения... от които с много усилия от моя страна мога да намеря 1-2, които да стават за нещо... и то с уговорки. Повече от половината не бих нарекъл хранене изобщо, останалите са или пълни боклуци, или крайно недостатъчни като количество и/или макронутриенти... Сметни си какви калории ти трябват, започни да ги следиш и да се стремиш да приемаш повече от това, намали—> изключи боклуците, всички работим ама не ядем баници и “балансирани закуски”, спри да броиш ябълката за хранене и най-важното приемай критиките и прави всичко възможно да следваш съветите, които ти се дават. Който ти е писал, го е направил, защото ти мисли доброто, най-общо казано.

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 22.05.14 11:06.

22.05.14
10:11

Имайте предвид, че той не тренира с тежести (нито нещо сериозно със собствено тегло) и е 50 кг. Тоест, не му трябват количествата протеин, които приема един сериозно трениращ атлет. Препоръчваната норма протеин за нетрениращи е 0,8 гр/кг. или в неговия случай - 40 гр.
Същото е и с калориите - докато не почне да тренира сериозно (т.е., така че да стимулира хипертрофия), колкото и много да яде, само ще омазнява излишно.

22.05.14
10:31

Даже и без тренировки си му трябват едни 1500 калории. Той в момента ако ги прави е благодарение на боклуците... има 3-4 яйца, малко ориз, малко картофи (и то даже не и в един и същ ден), другото е плява...

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 22.05.14 10:32.

казано от Мартин Томов на 22.05.14, 10:00:

В мнението, в което си описал
храненето в последните 3 дни преброих 19 хранения... от които с много
усилия от моя страна мога да намеря 1-2, които да стават за нещо... и то
с уговорки. Повече от половината не бих нарекъл хранене изобщо,
останалите са или пълни боклуци, или крайно недостатъчни като количество
и/или макронутриенти... Сметни си какви калории ти трябват, започни да
ги следиш и да се стремиш да приемаш повече от това, намали—>
изключи боклуците, всички работим ама не ядем баници и “балансирани
закуски”, спри да броиш ябълката за хранене и най-важното приемай
критиките и прави всичко възможно да следваш съветите, които ти се
дават. Който ти е писал, го е направил, защото ти мисли доброто,
най-общо казано.

ето 1 човек, който да ме разбере

казано от Ангел Ангелов на 22.05.14, 10:34:

ето 1 човек, който да ме разбере

Мартин просто ти написа по-подробно нещата, за които няколко човека ти напомняме “деликатно”.
Сега остава да видим дали ти си разбрал неговите думи... и какво ще направиш от тук нататък.

казано от Alexander Krastev на 22.05.14, 09:45:

Не видях да си писал -
месо не хапваш ли ? Изварата също е мн. добър източник на протеин - и не
е задължително да я ядеш сурова - можеш да си я правиш  за следобедна закуска с банан и канела.
Има много варианти.

;)

не ям месо, само бяло пилешко.това е добра идея за изварата

22.05.14
11:29

казано от Мартин Томов на 22.05.14, 10:31:

Даже и без тренировки си му трябват едни 1500 калории.

Едва ли. Аз при 85 кила лично тегло, заседнал живот с около 10 тона обем от упражнения на ден доддържах на около 1800 ккал. Съгласен съм с мнението на Петко.

22.05.14
11:35

С Петко и аз съм съгласен. С тебе не съм.

22.05.14
11:49

Защото? Авторът е 56% от моето тегло, почти е преминал фазата на естествен растеж, колко ли му е нужно... :)

22.05.14
13:57

То и на 1000 калории можеш да си мислиш, че поддържаш. А и целта на автора не (трябва да) е да поддържа.

казано от Мартин Томов на 22.05.14, 10:00:

всички работим ама не ядем баници и “балансирани закуски”, спри да броиш ябълката за хранене.

Та първо , да  повечето хора работят, макар че се съмнявам за тези по на 17 и 18, дали са почнали...И второ, надали всички карат по 12 часови смени и да се случва  да са по 15 - 16ч навън *пример: излизаш в 5 сутринта и се прибираш в 9 вечерта понякога... И трето, надали всички работят насред полето, в магазин пълен с Вафли,бонбони, шоколади, разни “десертчета”, солети, бейкроус, баници, хот - дог, сандвичи с разни вредни шунки и майонези и прочие....Та, все пак от тия комбинации кисело мляко с “Белвита” ми изглежда най - разумно. Да, нося си и храна от вкъщи, ама не мога да мъкна по цяла раница храна... И верига ресторанти “Хепи” ми е другата опция, която я ползвам по веднъж, просто защото няма как постоянно да си поръчвам храна от там.... А ябълките може да не ги броя като хранене, но си имат витамини и са доста полезни! :) Та, това е общо взето по въпроса

казано от Кольо Пияндето на 22.05.14, 09:38:

казано от Ангел Ангелов на 22.05.14, 09:33:

какво е това?

Макронутриенти - белтъчини, мазнини и въглехидрати.

казано от Ангел Ангелов на 21.05.14, 22:23:

знам, че вечерята си беше късничко, а и обилна, което е вредно. Закуската и обяда трябва да са по-обилни, за сметка на вечерята

Няма такова правило.

Във фитнеса и тренировките може би няма и може би не важи, но от към здравословна гледна точка е така.Явно ти не си го чувал ;) Не споря с теб, само споделям виждането си

Пич, работил съм 12 часови нощни, като до офиса има бензиностанция, в която е пълно с толкова шоколад, че да получиш диабет от гледане. Играл съм на кроасани от там, играл съм и на кутии с храна. Ако имаш желание, 3, МАКС 4 кутии храна са ти достатъчни за цял ден! Мойто хранене не е перфектно, ама не си намирам глупави извинения “не мога да нося по цяла раница храна”. Ти и без това ядеш като сомалийче на диета, така че няма да се сецнеш от 3 кутии, чието тегло ще е макс 1-1,5кг. Имаш ли желание, ще намериш и начин.

22.05.14
22:59

казано от Ангел Ангелов на 22.05.14, 08:57:

казано от Nicole Martinova на 22.05.14, 08:35:

Оправдания ,everywhere!

за?

Питаше къде са оправданията, ами ето ги... Не казвам да мъкнеш една раница с храна, ама все пак не виждам какво ти пречи 1-2 хранения да си носиш. Кисело мляко с бисквити белвита (които само за участващите в рекламите им са полезни) може да е по-добро хранене от баница, но дали е достатъчно добро е друг въпрос. И да, без да създадеш условия да качваш мускулна маса, т.е. да тренираш както трябва, колкото и да ядеш най-много да качиш мазно, да решиш, че не се харесваш и в резултат пак да тръгнеш да сваляш...
За ябълките - не съм казал да ги спреш, яж си, просто преспокойно можеш да ги ядеш между храненията, не да ги броиш за такова...

Относно виждането ти за храненията и това кога да са и колко да са обилни... ами не е особено вярно. Това можеш да попрочетеш http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73929, отделно информация много, само трябва да се потърси...

Доста се чудех дали да публикувам днешния график на хранене, имайки предвид съветите които ми давате, но вс епак ще си го напиша, за да го имам нагледно...Пък и да обира критики, пак може да изникне някоя готина хрумка като извара с мед и банани, което смятам още утре да пробвам :)

Ден: 22.05.2014г. четвъртък, дневна смяна

05:30ч. 1 серия (50) коремни преси
06:00ч. банан
07:00ч. банан
08:00ч. банан
09:30ч. вита баница със спанак 220гр ( не смятах да е ям, но исках да увелича количеството мазнини и калории) Обаче вече ги спирам, след като прочетох коментарите ви ;)
10:00ч. чай мащерка, неподсладен
13:00ч. пилешко филе със задушени зеленчуци (гъби, броколи, карфиол, моркови) и гъбен сос 250гр
15:30ч кафе с мляко и пакетче кафява захар
17:00ч картофи на фурна около 200гр и малка филия бял хляб
20:00ч. 100гр сурово кашу
21:30ч. шопска салата със сирене, зехтин, оцет балсамико, слънчогледови семки и ленено семе 200гр
        гювече с чушки, сирене, кис. краставички, домат и едно цяло яйце

Тренировка от 21:00ч до 21:30 (скоро ще започна да си описвам и тях)

А и имам един въпрос? Щом твърдите, че мюслито от магазина с овесени ядки е вредна храна, защо да сме сигурни, че и изварата от там е “натурална” и напълно полезна?

Утре смятам да наблегна на белтъчините, в по-големи количества, а мазнините  за напред смятам да ги набавям не от баници, а от ядки, като бадеми, лешници, фъстъци в умерени количества, както и фъстъчено масло, краве масло, сметана (по възможност от каймака на домашно кис. мляко)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1