Мемоарите на един плочкомечтател

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Херцог Трън на 22.05.14, 22:39:

Пич, работил съм 12 часови нощни, като до офиса има бензиностанция, в която е пълно с толкова шоколад, че да получиш диабет от гледане.

Бинго.Ти си бил до бензиностанция, а аз съм в нея :) И да нося си ядене,ама и майка ми няма как да готви по 2-3 неща само за мен, следователно мога да сио нося от едно в по-големи количества, което пък не е мн разнообразно хранене и си става объркващо, поне з амен :)
Пак казвам, не се заяждам, а казвам каква е ситуацията и как я възприемам аз, за да сте по-наясно.Утре почивам, така че ще наблегна на протеините

22.05.14
23:49

Ще ти го кажа кратко точно и ясно : Ориз,Яйца,Бобови култури,Месо,Мляко,Сурови ядки,Зеленчуци,Извара,Плодове + 5-15% повече калории от нужното за теб + Програма от сайта.Трябва да намериш това,което работи за ТЕБ.Не може никой да ти казва какво да правиш и кое било добре и кое не за теб!
Колкото до мюслито, хапвай си го и без това доколкото знам не ти се лепи много.НЕ виждам смисъл от такова вманиачване.
както беше написал някой,някъде от форума,че едва ли не : Млякото е отрова,а от плодовете ще станеш дебел! :D
Точно тези хора дето се вманиачват , съм ги гледал,че са много далеч от перфектното и точно там им е проблема ;) !
Мислите си ,че това ‘’ здравословното’’ където го взимате(Меса,Ядки,Яйца и всичко друго) е много здравословно - е да , ама НЕ,но това е дъъъъъъъъъъъъъълга тема ;) ! Когато ти се яде нещо ‘’ забранено ‘’ , хапни  и не се притеснявай. Дайте да не ядем забранени неща , изобщо , тялото има  нужда от ВСИЧКО малко или много. Айде не се вманиачавай толкова,Яж нещо,ако ти се хапва,но умерено(говоря за ‘’ забранените неща) ,но през останалото време бъди стриктен и най-важното - бъди постоянен и резултатите няма да закъснеят,гаранция ти давам,че ключа  е тук >>  ‘’  постоянен  ‘’ ... !!!!!
Хайде чакам нападки от :  всезнайковци ‘’ перфекционисти ‘’’ и хора налагащи своето.

Успех !!!

Мнението беше редактирано от NoName на 22.05.14 23:52.

казано от Ангел Ангелов на 22.05.14, 22:35:

...от към здравословна гледна точка е така. Явно ти не си го чувал ;)

ОК, възможно е, разбира се...
Ще ми е от полза (и не само на мен), ако обясниш здравословния аспект, т.е. защо почти никаквата вечеря е полезна за здравето ми. За всеки случай преди това прочети темата, към която ти е дал линк Мартин Томов в мнение 79 от този дневник... за да не повтаряме нещата, които сме си казали там. :)

казано от Ангел Ангелов на 22.05.14, 23:06:

казано от Херцог Трън на 22.05.14, 22:39:

Пич, работил съм 12 часови нощни, като до офиса има бензиностанция, в която е пълно с толкова шоколад, че да получиш диабет от гледане.

Бинго.Ти си бил до бензиностанция, а аз съм в нея :) И да нося си ядене,ама и майка ми няма как да готви по 2-3 неща само за мен, следователно мога да сио нося от едно в по-големи количества, което пък не е мн разнообразно хранене и си става объркващо, поне з амен :)
Пак казвам, не се заяждам, а казвам каква е ситуацията и как я възприемам аз, за да сте по-наясно.Утре почивам, така че ще наблегна на протеините

И какво - мислиш, че 50 метра са голямата разлика? :D

И защо трябва майка ти да ти готви? Сори за въпроса, ама ти сакат ли си? Яйцата, пилешкото филе, ориза, картофите, свинските вратни са толкова елементарни за приготвяне, че дори някой “специален” ще се справи.

Объркване от еднообразие? Поставяш нови стандарти по тъпи извинения.

23.05.14
09:56

Пффф..айде като ще си ги мерим. :D На 19 като студентче работех в хлебопекарен завод, в който се правеха от наденички-в-хлебче, през кроасани, до мадафакинг торти с шоколадова глазура! Кафетерията на почивките изглеждаше като взривена парижска сладкарница в Събота сутрин. Смените бяха по 12-13 часа на принципа дневна-дневна-нощна-нощна. Ходех на работа и тренировки с колело, зимата при -5. В държава, в която студа е такъв, че сега най-дебелото яке, което притежавам за българските зими е без ръкави. Тренирах 3-4 пъти седмично и имах плочки. Бич’с! 8-)

Едно е да караш колело, друго е да правиш коремни...Ако имах колело и аз бих карал, с удоволствие

казано от Кольо Пияндето на 23.05.14, 01:24:

казано от Ангел Ангелов на 22.05.14, 22:35:

...от към здравословна гледна точка е така. Явно ти не си го чувал ;)

ОК, възможно е, разбира се...
Ще ми е от полза (и не само на мен), ако обясниш здравословния аспект, т.е. защо почти никаквата вечеря е полезна за здравето ми. За всеки случай преди това прочети темата, към която ти е дал линк Мартин Томов в мнение 79 от този дневник... за да не повтаряме нещата, които сме си казали там. :)

Няма да тръгвам да защитавам каквато и да е теза, но аз лично предпочитам като легна да спя непробудно до сутринта, когато даже може и да съм в положението, което съм заспал, отколкото да съм се въртял и приритвал, все едно съм на футбулно игрище, от това, че съм хапвал много на вечеря

Говорим на различни езици с теб, след като говориш за преяждане. :)
Както и да е, очаквах точно този отговор и в крайна сметка го получих. :)

Последен съвет от мен - подлагай на съмнение това, което знаеш и си чувал.
;)

23.05.14
15:31

Това новият Лебед ли е?

23.05.14
15:38

С оправдания всеки може(по-лесно е )...Две лета работих в един и същи хранителен магазин..12 часови смени с нощтни,по някой път 16-ки..Почивен ден ти се води когато излезнеш от нощтна...Първото лято се оправдавах като тебе и бях 52 кг,хапвах закуски и други гадости.Втората година реших ,че работата няма да ми пречи на яденето и здравето и си ходих на работа -с ядки,един-два пакета оризовки,6-7 варени яйца,една-две кутии с манджа (месо,ориз,картофи и тн.) и бях 68 кг.В момента пак ми се хилят,че си нося храна от работа,но не ме вълнува :)Тъйче вместо да се оправдаш как само ти нямаш време да ядеш и да се грижиш за храната си ,може да се вземеш в ръце...Защо чакаш майка ти да ти сготви ?Ти сакат ли си ?
П.С. А за по-мързеливите и заетите като мене,хората са измислили мултикукъра...хвърляш всичко вътре и забравяш :)

Мнението беше редактирано от BuFu на 23.05.14 15:43.

23.05.14
15:40

Не че не можеш да си носиш хубава храна просто ти е по лесно да си ядеш боклуците.

Ориза ,пилешкото се готвят съвсем елементарно не може мъж на 22 години да чака майка му да готви.

За около час и половина прекарвам 3 кила свински врат през тигана. Слагаш, обръщаш, вадиш - нищичко сложно и/или специфично няма. В добре работещ хладилник може спокойно да се съхраняват 4-5 дни и поне 5-6 часа при стайна температура след изваждането им от хладилника. Купувам няколко кила сурови ядки и ги държа на работното си място (още по-непретенциозни са към условията на съхранение). И като ми каже някой: “Ами то няма как да стане!” и ми става едно такова... :)

разни хора, разни идеали

Мнението беше редактирано от Ангел Ангелов на 23.05.14 16:06.

Не ми казвайте какво може и какво не може! ;) имам си тиква на раменете

23.05.14
16:27

Ако толкова не можеш да си правиш ядене си вари яйца поне .

Мнението беше редактирано от Nicole Martinova на 23.05.14 16:31.

Днес включих повече белтъчини и като цяло мисля, че храната като количество си е доста малко.За това освен на белтъчините, за цел си поставям да наблягам и на количествата :) Но ето и за днес:

09:30ч. Ябълка и банан
10:15ч. кафе със обикновена захар и бита сметана
13:00ч. пилешка супа 300 гр.
        салата айсберг, червено цвекло и орехи 200гр
14:30ч. 30 гр, сурови лешници
16:00ч. ориз със спанак 100 гр.
        извара 100 гр
        катък 100гр
17:30   30 гр сурови лешници
19:30 - 20:30 тренировка
20:30 ч. 30 гр. сурови лешници
21:30ч. омлет с 2 цели яйца, 100 гр. овесени ядки и 50гр извара
        1 домат и 50гр катък
Знам, че е малко храната, но ще се постарая да е в по-големи количества от тук нататък.  Другото, което е, смятам, че май храненето след тренировка ще е най-обилно, било то закуската, обяда или вечерята :)

Днес правих клекове с щанга и коремни от вис (лост).Досега не съм ги правил, но днес се реших и за моя изненада направих 2 серии по 10, а си мислех, че и една няма да мога.Явно това, че съм тренирал корема досега, макар и не много, дава резултати :)

от 3 седмици почти не съм тичал и вече ми липсва....

Мнението беше редактирано от Ангел Ангелов на 23.05.14 22:37.

24.05.14
13:15

казано от Ангел Ангелов на 23.05.14, 16:07:

И аз се опитвах да им покажа, че е неуместно да налагат един и същ подход, при наличието на хиляди специфични за отделния индивид фактори и различни индивидуални цели, но както обикновено се случва, когато човек открие своята “истина” изпитва желанието целият свят да я приеме и остава сляп или негативен към безкрайното многобразие на живота. Опитват се да ти дават примери, че са се оправяли в твоето положение, което с малко мисъл се оказва, че не е съвсем като твоето - някой си работил по 12 часа, но само две лета и докато е млад, друг също 12 часа, но седнал, а не в движение по цял ден, като теб. А след 12 часа плюс пътуването до вас, никой не мисли дали не си достатъчно изтощен, за да предпочетеш да оставиш готвенето на майка ти (а и от гледна точка на семейния бюджет),  и да вложиш малкото останали сили само в мускулите, който имаш желание да развиваш. Отделно в повечето случаи вкусът на прясна приготвената храна превъзхожда сготвената в предишния ден или дни, а вероятно я превъзхожда и в съдържанието на нежелателни микроорганизми и отпадните продукти от тяхната дейност.

казано от CarnalK на 23.05.14, 15:31:

Това новият Лебед ли е?

Във всеки от нас дреме “Лебед” и с всеки изминат ден се пробужда все повече. (grin) Но по-добре да се фокусираме върху целта на автора - “ЦЕЛ: Стягане на корема и постигане на релефни плочки”. Не виждам никакъв проблем да я постигне чрез наблягане на упражнения точно в тази област, а с останалите да не си дава зор. Масови и емблематични са примерите с развита само горна  част или отделни нейни части, както и преобладаващото развитие на предимно долна чат от хората във форума. :) Второто е много подходящо за товаро-разтоварна дейност, а първото за събиране на погледите, но на кой му пука - авторът иска да наблегне на корема, нека измислим най-добрия начин за коремна атрофия, като вземем предвид слабичкото му тяло (няма нужда от горене на шкембе) и многочасовата му работа на крак.

Че имаш - имаш. Виж, съдържанието е силно под въпрос. Успех и не си забравяй котвата в джоба, че есенно време има силен вятър, може да те издуха.

24.05.14
13:19

казано от Debel Lebed на 24.05.14, 13:15:

Не виждам никакъв проблем да я постигне чрез наблягане на упражнения точно в тази област, а с останалите да не си дава зор.

E ако иска прегърбена стойка и болки в кръста - да, нищо не му пречи да прави само коремни преси.

Мнението беше редактирано от Петко К на 24.05.14 13:20.

24.05.14
13:23

казано от Петко К на 24.05.14, 13:19:

E ако иска прегърбена стойка и болки в кръста - да, нищо не му пречи да прави само коремни преси.

Ето тук е моментът да го убедим да замени коремните преси, като неподхоящи и по-рискови.

24.05.14
13:56

казано от Ангел Ангелов на 23.05.14, 22:34:

Днес включих повече белтъчини и като цяло мисля, че храната като количество си е доста малко.За това освен на белтъчините, за цел си поставям да наблягам и на количествата :) Но ето и за днес:

извара 100 гр
        катък 100гр
19:30 - 20:30 тренировка
        1 домат и 50гр катък
Знам, че е малко храната, но ще се постарая да е в по-големи количества от тук нататък.  Другото, което е, смятам, че май храненето след тренировка ще е най-обилно, било то закуската, обяда или вечерята :)

Днес правих клекове с щанга и коремни от вис (лост).Досега не съм ги правил, но днес се реших и за моя изненада направих 2 серии по 10, а си мислех, че и една няма да мога.Явно това, че съм тренирал корема досега, макар и не много, дава резултати :)

Добре е, че хапваш овесени ядки, но по - добре ги направи за закуска, изварата защо не я увеличиш до 200-300 грама на ден? С тези лешници преди тренировка не знам как издържаш.. така като гледам наблягаш бая на ядките, защо някое ядене не го смениш от ядки на месо? На едно ядене трябва да си набавяш достатъчно въглехидрати, белтъци и мазнини, за да качваш, а ти не го правиш. С няколко думи... хапвай яйца, месо, ориз, картофи, макарони, извара, прави си шейкове..
И аз генетично съм слаб, но ако искаш да постигнеш нещо, ще го постигнеш, колкото и да е трудно, бързата работа, срам за майстора!
Бях клечка 50 кг, за 2 години качих 15 кг, като лятото си слагам всичко на .... и се пляскам по басейните.
Нали знаеш, надеждата умира последна.
Успех :) !

Мнението беше редактирано от fighteR на 24.05.14 13:57.

извара 100 гр
        катък 100гр
        1 домат и 50гр катък

Не мисля, че това е малко храна - имаш само от суровите ядки ( около 300 гр. ) към 60 гр. протеин, отделно от яйцата, изварата и катъка още толкова. Предвид, че си около 50 кг, това е около 2,4 гр. протеин/ кг телесно тегло, което е доста добре. Откъм мазнини, също е доста добре, и то предимно от ядки, които съдържат главно “хубави” мазнини. Имаш и въглехидрат от банана, ориза и овесените ядки.

По-скоро трябва сега да внимаваш да не стане твърде калорична храната ти :D Особено с ядките, те могат да бъдат много подмолен подводен камък ;)

Но така определено е по-добре!

Успех!

казано от Debel Lebed на 24.05.14, 13:15:

И аз се опитвах да им покажа, че е неуместно да налагат един и същ подход, при наличието на хиляди специфични за отделния индивид фактори и различни индивидуални цели, но както обикновено се случва, когато човек открие своята “истина” изпитва желанието целият свят да я приеме и остава сляп или негативен към безкрайното многобразие на живота. Опитват се да ти дават примери, че са се оправяли в твоето положение, което с малко мисъл се оказва, че не е съвсем като твоето - някой си работил по 12 часа, но само две лета и докато е млад, друг също 12 часа, но седнал, а не в движение по цял ден, като теб. А след 12 часа плюс пътуването до вас, никой не мисли дали не си достатъчно изтощен, за да предпочетеш да оставиш готвенето на майка ти (а и от гледна точка на семейния бюджет),  и да вложиш малкото останали сили само в мускулите, който имаш желание да развиваш. Отделно в повечето случаи вкусът на прясна приготвената храна превъзхожда сготвената в предишния ден или дни, а вероятно я превъзхожда и в съдържанието на нежелателни микроорганизми и отпадните продукти от тяхната дейност.

казано от CarnalK на 23.05.14, 15:31:

Това новият Лебед ли е?

Във всеки от нас дреме “Лебед” и с всеки изминат ден се пробужда все повече. (grin) Но по-добре да се фокусираме върху целта на автора - “ЦЕЛ: Стягане на корема и постигане на релефни плочки”. Не виждам никакъв проблем да я постигне чрез наблягане на упражнения точно в тази област, а с останалите да не си дава зор. Масови и емблематични са примерите с развита само горна  част или отделни нейни части, както и преобладаващото развитие на предимно долна чат от хората във форума. :) Второто е много подходящо за товаро-разтоварна дейност, а първото за събиране на погледите, но на кой му пука - авторът иска да наблегне на корема, нека измислим най-добрия начин за коремна атрофия, като вземем предвид слабичкото му тяло (няма нужда от горене на шкембе) и многочасовата му работа на крак.

Много ти благодаря, че ме разбра!Радвам се, че ти го обясни, а не аз, защото пак щеше да е оправдание.Но ти си разбрал всичко 1 към 1! :) Предпочитам да имам време да тренирам, отколкото да си готвя.А аз обичам да готвя и за останалите, не само за себе си и преди го правех. Сега наистина смятам да наблегна и на другите групи мускули, за да може да е що-годе балансирана тренировка, за пропорционално тяло. Самите коремни преси ще ги намаля, за сметка на нови стягащи упражнения, които не са и така вредни за гърба :)
Та още веднъж- Благодаря!

казано от Alexander Krastev на 24.05.14, 14:03:

Не мисля, че това е малко храна - имаш само от суровите ядки ( около 300 гр. ) към 60 гр. протеин, отделно от яйцата, изварата и катъка още толкова. Предвид, че си около 50 кг, това е около 2,4 гр. протеин/ кг телесно тегло, което е доста добре. Откъм мазнини, също е доста добре, и то предимно от ядки, които съдържат главно “хубави” мазнини. Имаш и въглехидрат от банана, ориза и овесените ядки.

По-скоро трябва сега да внимаваш да не стане твърде калорична храната ти :D Особено с ядките, те могат да бъдат много подмолен подводен камък ;)

Но така определено е по-добре!

Успех!

Благодаря ти  много и на теб!И аз мисля, че е по-добре, а ядките умишлено са включени в менюто ми, точно заради идеята за “хубави” мазнини :)

казано от Херцог Трън на 24.05.14, 13:18:

Че имаш - имаш. Виж, съдържанието е силно под въпрос.

Тук не сме да си мерим умствените капацитети, нали така? Така, че много ти жалко за това изказване не на място...Ако ще избиваш комплекси, може и другаде :)

24 май! Честит празник, за тези които все още го чувстват, като такъв!

Дневна смяна- ставане в 04:40ч

05:00ч среден грейпфрут
06:00ч топъл шоколад и един банан
08:30ч. 150 гр задушени картофи и 2 мънички филийки типов хляб
10:30ч 2 принцеси с бял хляб, кашкавал, шунка и 2 яйца на очи отгоре,малко домат със зехтин, чаша айран
13:30ч кисело мляко 440 гр, 2,9 % и 50 гр сурово кашу
17:00ч средна ябълка, голям банан и две малки кивита
18:30ч омлет с 3 цели яйца с плънка от 60гр извара и овесени ядки. един домат.чаша айран
22:00ч зелена салата с краставици и зехтин 250 гр
        пилешко филе със зеленчуци (картофи, кис краставички, моркови) и топено сирене- 300 гр

Това е за днес, ако не съм пропуснал нещо малко

След вчерашния ми ден без тренировки, днес денят започна с 15 минутна лека тренировка към 11:00ч

25.05.2014

11:30ч. около 50 гр печени фъстъци, царевица и леблибия
        чаша ментов чай с лъжица мед
12:00ч. около 100гр мюсли с овесени ядки, смесено с 200гр кис. мляко, 2 чаени лъжици мед и около 50-60 гр домашни ягоди
        2 поколадови бонбона

Малко следобеден сън и разходка

17:00ч около 250 гр печени картофи с малко пилешко (70-80гр)
        2 филийки пълнозърнест хляб “Бонус”
      шопска салата със сирене около 200 гр
        1 шоколадов бонбон
30 минутна тренировка към 21:15

22:00ч 150гр извара  овкусена с подправки и около 40гр масло
        50гр кашкавал
        400гр кисело мляко 2%

Извод:
Не е много стабилно яденето, като гледам

26.05.14
09:00

А тренировка ?
Храната няма да коментирам пак ще изглежда че се заяждам мех..

казано от Ангел Ангелов на 24.05.14, 21:05:

А ти чувстваш ли го?

За храната - според мен нищо чак толкова няма да ти стане ако си поставиш за цел в продължение на седмица-две да си смяташ калориите. От една страна това ще те стимулира да нямаш залитания, от друга след такъв период човек горе долу придобива представа колко е калорично обичайното му меню и няма нужда всеки ден да изпада в сметки. Друг е въпросът, че вписването на храната в сайт като фитдей не е толкова затормозяващо дори и всеки ден да се прави...
Иначе с ядките определено са по-добре нещата, единствено в дългосрочен план могат да натежат финансово, ама ти си знаеш най-добре все пак, алтернативи винаги могат да се намерят.

Днес, 26.05. е работен ден за мен.По принцип плановете ми бяха след работа да тренирам, а утре се пада почивен ден.Но тъй като бях доста изморен след работа, а и гладен, реших да разменя дните и днес е ден без тренировки, но утре ще има такива :)

Относно храненето:

06:00ч. ябълка
08:30ч. средно голямо манго
11:30ч. 2 филии бял тостерен хляб с кашкавал и шунка, с по 1 яйце на всяка филия, общо 2 целия яйца, малко домат и чаша айран
15:30ч. около 200 гр тиквички на фурна с 2 филии бял хляб
18:30ч. около 40гр сурови лешници
20:30ч. 400гр. булгур с чушки и малко яйце
        150-200гр таратор * една купа

И та това е....Отново е малко....

казано от Мартин Томов на 26.05.14, 10:18:

казано от Ангел Ангелов на 24.05.14, 21:05:

А ти чувстваш ли го?

Иначе с ядките определено са по-добре нещата, единствено в дългосрочен план могат да натежат финансово, ама ти си знаеш най-добре все пак, алтернативи винаги могат да се намерят.

По принцип да, чувствам го, само че все по малко хора го чувстват като празник, повод за гордост, за това добавих, за тези които го чувстват като такъв...

А ядки си хапвах и преди да се регистрирам тук и да почна да си водя дневник.Скъпи са, но пък са полезни и за сега успявам да си ги позволявам :)

Някой може ли да ми каже къде и как да си измеря подкожните мазнини?

И ще се радвам, ако ми кажете кое е по-добре в моя случай. Да правя повече серии с по-малко повторения или обратното и каква да бъде скоростта? Знам, че по принцип е по-правилно упражненията да се правят бавно.Колкото по-добре - толкова повече се напрягат и стягат мускулите и стават по-силни, но пък съм чувал, че за релеф е по-добре скоростта да е по-висока, с повече повторения.Какви са вашите съвети? :)

27.05.14
17:33

аз правя по 8-10 повторения на повечето упражнения. относно скоростта - избирам такива тежести, че да се озоря на последното повторение, но все пак да остане сила за останалите серии и упражнения до края на тренировката и техниката да е правилна. при това положение няма как да се търси скорост. недей да бързаш, тежестите не са кардио. вместо това пробвай постепенно със всяка тренировка да увеличаваш килограмите малко по малко

казано от Pavel D на 27.05.14, 17:33:

аз правя по 8-10 повторения на повечето упражнения. относно скоростта -  вместо това пробвай постепенно със всяка тренировка да увеличаваш килограмите малко по малко

Ами в момента разполагам само с гири по 10 килограма, подувка 20 кг, щанга с 2 тежести по 10кг, така че се сещаш, че няма как да ги увеличавам...Страно къде са изчезнали тежестите на щангата, понеже тя имаше до 80кг, а сега са останали само 2….

Понеже ме нямаше няколко дни в сайта, ще си отбележа последните три дни.Ако някой се чуди, защо си отбелязвам и спането, това е защото почивката също е важна за възстановяването на мускулите и сърцето.Грамажите не са съвсем точни, понеже не ги тегля, а преценявам на око. А ето как изглеждаха те:

27.05.2014. нощна смяна
Като цяло плановете за деня ми се пообъркаха малко

12:30ч. Събуждане
14:30ч. ябълка
15:00ч. 50 гр. сурови лешници

50минутна тренировка

18:00ч. 150гр булгур с чушки и малко яйце
          50гр извара
20:00ч. фреш от киви и портокал 300гр
22:30ч. 3 обикновени бисквити
Извод: до тук доста малко храна.

След 00:00ч - 28.05.2014

01:00ч. 400гр. булгур с чушки и малко яйце и 100гр. извара
05:30ч. 440гр. кис. мляко 2,9%
          3 малки яйца.Даже се равняват на 2, но с 3 жълтъка
06:00ч. 1 голямо манго
08:00ч. 1 банан

2 часа сън в автобус

10:00ч. банан
11:00ч. 2 филийки пълнозърнест хляб “Бонус” с фъстъчено масло
11:30ч - 17:30ч. Сън
18:25ч - 19:00ч. тренировка общо 35 мин
19:00ч. Грейпфрут и 1 голям банан
19:30ч. Зелена салата 200гр
        Бяло Пилешко месо сварено с лимон около 150-200 гр
        Малко катък
        чаша вино Розе
21:00ч. 5 чаени лъжици фъстъчено масло
        1 чаена лъжица сусамов тахан

Извод:
Мисля, че това е добро хапване, а тренировката ми доста  ме натовари и напрегна мускулите.Наблягам и на ръцете, и на краката, и на гърдите.Естествено и на корема :)

29.05.2014. Почивен ден.Беше си ден за сън. След 14 часов сън изглеждаше така:
14:15ч фреш от Грейпфрут и портокал

30 минутна тренировка

15:00ч. 2 малки банана

И сега да отбележа.Сготвих си малко полезна храна :) Ето какво:

16:00ч. около 150 гр пълнозърнести макарони с малко зехтин и около 50 гр сирене
        около 150гр. извара с домати и чубрица (много е вкусно)
        2 сварени цели яйца
17:00ч. 2 чаени лъжици мед със сусамов тахан

около 1 час сън в автобус

20:00ч. 1 банан
20:15ч - 20:30ч 15 минутна тренироивка с щанга и лост
21:00ч. 40 - 50 гр печено кашу
22:00ч. около 200 гр. грах и 2 малки филийки ръжен хляб
        още около 30 гр печено кашу

Извод:

Дори храната и да не е достатъчно, като количество (макар, че ми се вижда добре), поне е полезна и здравословна :)

Мнението беше редактирано от Ангел Ангелов на 29.05.14 23:07.

Това са макароните, яйцата и изварата с домати от днес :)

Днес, 30.05.2014 бе работен ден за мен- дневна смяна. Ден без тренировки

Понеже бях сам на смяна, нямах възможност да се храня много и на често, за това нещата изглеждат така:

Ставане в 05:40ч.

Закуска в 06:00ч.
3 ръжени филийки с малко кашкавал и 1 домат
около 50-60 гр катък и 100 гр извара и банан
08:00ч. около 50- 60 гр малко парче торта
09:00ч. кафе с мляко и пакетче кафява захар
11:00ч. банан
15:00ч около 300гр грах и 3 филийки пълнозърнест хляб
16:30ч. банан
21:00ч. салата зеле с малко зехтин - около 150гр
        3 филийки ръжен хляб с масло и кашкавал.
        Малко сирене и около 100гр, катък
        4 чаени бисквити
Извод:
  Днес повече наблегнах на въглехидратите и млечните продукти, имайки предвид и малкото хранене.

Утре смятам да наблегна на Белтъчините

Въпреки че днес не тренирах, ще се опитам да ви представя горе долу тренировъчната си програма, а като изброявам няма да спазвам реда, в който ги правя упражненията.За сега са само по 1 серия, за да посвикна със самите упражнения и смятам да ги разделя на 2 групи “А” и “Б”, за да мога да ги правя по повече серии.Така или иначе, всички ми отнемат около 40 минути за една серия :)
Все още се колебая дали да тренирам 3 дни с 1 почивка,или 2 тренировъчни дни с един почивка? Но със сигърност няма да е, както предишния график: 6 тренировъчни дни с  1 почивен ден - Неделя
Горе долу изглежда така:

1. Махало х 20 пъти в едната посока
2. V образна преса х 20 повторения
3. коремни преси х 50 *понякога и с тежест от 10кг
4. лицеви опори 2х15
5 клек със собствено тегло 2х 20
6. клек с щанга х 10 @ 20кг
7. мъртва тяга 6-10 повторения @ 20кг
8. мъртва тяга на един краг ( с две гири по 10 кг)
9.вдигане на краката от вис 2х10
10. янда сгъвания х 20
11.Гмуркане х 5 (нз как да го обясня точно, но това е със стойка, като при лицевите, само че задните части са ти на горе като Л и при спускането тялото минава между ръцете напред.Това натоварва цялото тяло и много трицепсите)
12. извивки в старни с гири х 10
13. Драконов Флаг (доколкото мога) около 5 повторения
14.Предна (централна) опора със задържане около 40 сек. Започнах от 30

15. Упражненията от това клипче ги правя повечето с по 20 повторения

http://www.youtube.com/watch?v=K3neSEqzLnk

16. Вдигане на краката вертикално х 30
17. Вдигане на краката вертикално с усукване х 30
18. И ето тези, без първото
  http://www.youtube.com/watch?v=mLiHXd_8YoY
с повторения по 10 на крак, а при 3тото упражнения преди да си вдигна крака на горе, първо го давам към ръцете, в страни, връщам към гърдите назад и нагоре. А стойката на ръцете е като за лицеви опори, но с по-восоко вдигнати ръце.Така се натоварват доста мускулни групи
19.Странични сгъвания (преси)
20. Вдигане от лежанка 10 @ 25кг
За напред смятам да добавям и още упражнения.Както и от време на време да включвам малко кардио - тичане (джогинг)поне 15-20 мин. че дори и да нямам нужда си ми липсва.От всичко най-много ми харесва да тичам, а не съм го практикувал от около месец :) Преди години го  правех по 1 час, до преди месец по 30 мин., а сега съм го спрял.Но ще го включвам поне  за малко
Не знам до колко добре съм обяснил, но от това което виждате за тренировките, какво е вашето мнение и какво бихте ми препоръчали? :)
Мисля, че не съм наблегнал само на плочките, корема и коремните преси :) Опитах се за малкото тренировъчно време да включа повече мускулни групи

Мнението беше редактирано от Ангел Ангелов на 31.05.14 01:30.

казано от Кольо Пияндето на 23.05.14, 15:54:

За около час и половина прекарвам 3 кила свински врат през тигана. Слагаш, обръщаш, вадиш - нищичко сложно и/или специфично няма. В добре работещ хладилник може спокойно да се съхраняват 4-5 дни и поне 5-6 часа при стайна температура след изваждането им от хладилника.

Е, да де, ама нали се сещаш, че това не го ям аз :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1