***Тренировка
преден клек- 3х10х70кг
напади- 2х10х17,5кг
сгъване+разгъване- 2х 15х25кг+15х10кг //без почивка
кардио пътека
Трябваше да ставам по работа сутринта, но не ми се мърдаше. Свърших каквото се бях уговорил пих едно кафе и към залата с по-малко от нулево желание. Освен това и тая седмица нулев прогрес- седя си на едни кила и няма мърдане... казано иначе за 1 месец и повече не съм свалил нищо. Нито ми се тренираше нито нищо, ама се напънах да направя някакви неща насила. В някакви такива моменти се чудя за какво дълбая въобще. Иначе дръпнах 150 тяга надхват и без колан- не че е нещо особено, ама не ми тежеше и не ме заболя кръста- то при тяга не ме било никога. Ей така и аз не знам защо го направих. Ще взема да се отдам накрая на алкохол, сладоледи и песни на Лора Караджова. Три дена сега няма да броя калории няма да меря нищо и няма да се съобразявам. ГБС.
Петък, събота и половината неделя без обхват на телефона :) Много яко си прекарахме- спане почивка, жалко че не успяхме да се разходим, защото потопа не спря (dull). В неделя се прибрах и бях на рожден ден съответно се прибрах по нощите и вчера едвам станах за работа, а и там като ни подпукаха :D Въобще тия дни нямам време за нищо. Днеска пак по разни институции преди работа, а довечера други задачки така че зала утре. Може и за днес да сколосам, ама не се знае. Хапнах си уикенда, но не е имало колосални безобразия. До сега съм на 32-33 часа фаст и ще го прекъсна след още 3-4 часа. Епа тва е.
Днешния ден пак се изниза, като кинолента и отново не тренирах. Явно съм прекалено слаб психически- то за това спортист от мене не става. Едвам отлепих в 9 и 30 и в 10 без 5 бях на работа. От 10 до 3 и 30 когато отидох да обядвам не мръднах от стола и после пак същото до 7 и нещо- прибрах се и се проснах в леглото друго просто не можах. Почвам да си лягам не в 12 ами в 11 и утре сутрин жив умрял съм в залата още сутринта. Якото е, че другата седмица имам в един ден 2 изпита, а тоя университет е, като неизлечима треска омръзна ми да ме мотаят и да се хващат за щяло и нещяло. Един път завърша ли ТУ повече няма да стъпя там...
мрън>
Тренировка:
лег- 3х6х75кг
полулег- 10х50кг 2х10х55кг
долен лег с дъмбели- 3х12х21,5кг
кросоувър- 2х14х20кг //две макари
На бързо преди работа. Снощи хич не съм спал- цяла нощ се въртях и заспах малко преди алармата... Утре сутрин ще имам повече време, че съм от 12 и ще наваксам и бицепса с 3-4 серии.
Направих сефтето на колелото тоя сезон и съм много доволен :) Тествах и комплекта фар + заден мигащ габарит/стоп, който взех за 5 лева миналата година от dx :D даже върши работа. Утре планирам до работа на 2 колела вместо 4 :)
***Тренировка:
набирания- надхват/подхват- 12,10/ 7,7 -36 общо
гребане с щанга- 3х10х70кг
придърпване на хоризонтален скрипец раменен хват- 2х15х60кг
хиперекстензии- 3х
кофички- 12,12,12
лег тесен хват- 8х55кг 2х10х50кг
разгъване на въже- 15х25кг 8х30кг 12х25кг //една макара
сгъване за бицепс- 10х30кг 10х35кг 7х35кг
скотово с дъмбел- 2х12х14,5кг
сгъване с въже- 10х35кг+10х25кг+10х15кг // две макари дроп сет
Нормална тренировка нищо съществено. Сега отивам на работа. Ден за кантар- отново котва.
23.05.14
13:32
Кофтито на колелото е, че никой не те смята за нормална единица в движението. Разни руси гаджета и ниски чичовци с кореми правят всичко друго, но не и да следят какво се случва около тях! А защо се движим по улицата??? Защото няма къде другаде!
Само днеска щяха да ме отнесат 2 пъти поне- аз съм свикнал де и си знам. Иначе ужким се движих по велоалея до един прекрасен момент.
Иначе те и с кола не те смятат за нормална единица- вчера пак скачах на спирачките щото те стоповете са за украса.
23.05.14
14:47
казано от Тала-съм на 23.05.14, 13:32:
Кофтито на колелото е, че никой не те смята за нормална единица в движението.
Ти остави, че не те смятат за нормлна единица в движението, ами по-лошото е, че и колоездачите сами не се смятат за нормални участници в движението и не знаят какво пише в правилника за тях ;) Няма по-опасно племе от тях на пътя, освен пишман моторджийте май..
23.05.14
14:51
Айде-айде, малко по-толерантно към велосипедистите :D. Минавайте по-далече, като ги изпреварвате. Да караш по пътя си е руска рулетка, баси ...
23.05.14
14:56
А, аз съм си толерантен, но те не искат да се пазят и не знаят как да карат безопасно в града. Всеки ден имам преживявания с колоездачи, а пък досега не съм слезнал да забия два заслужения юмрука в челюстта на някой.
23.05.14
15:08
казано от James Hinks на 23.05.14, 14:56:
А, аз съм си толерантен, но те не искат да се пазят и не знаят как да карат безопасно в града. Всеки ден имам преживявания с колоездачи, а пък досега не съм слезнал да забия два заслужения юмрука в челюстта на някой.
:D Къде отиде философията на бойните изкуства - шега. В града, трябва да отнема превозното средство, та да не се повтаря или да го направят “превозно средство”. Или пък, да глобяват полицаите, които контролират дадена територия :D :D
***Тренировка:
раменна преса- 2х10х50кг 8х50кг
раменна преса с дъмбели- 2х8х20кг 10х16кг
изнасяне на дъмбели встрани- 2х отказ х7,5кг
държане на диск с изпънати напред ръце- 10кг до отказ
корем
кардио
Отидох по задължение, но съм доволен. Прозявах се през цялото време, макар че реално сила имах- 36 часа фастец пак затворих днеска по обяд. Няма да увеличавам тия 50 са ми идеални- като закрепя 3х12 тогава може да помисля за повече. Следваща тренировка в четвъртък. Тая седмица много глупости имам на главата и извън работа и ми идва нанагорно малко. Иначе мигрирах от фитдей към майфитнеспал. Трябва да свикна сега- има си някои удобства, ама ще се нагаждам. Намалявам храната ще целя да се събирам в 1700 калории и на 3-4 дни ще вкарвам малко отгоре, като надявам се и по един 36 часов фаст да мога да си правя. Щом не свалям значи не съм на минус това е. епа това е за днес.
Подпотквам се тия дни, ама много нерви и малко време/и оправдания/. Мисля да внеса някакви корекции в програмата, които не знам какви ще са в детайл. Ще почна някаква схема за лега- и аз не знам още каква. Ще наблегна на кофички, набирания и за крака сигурно само преден клек ще правя по някоя серия и малко сгъвания за бедро- другото ще е колелото, което ще го пригодя за моторница в скоро време. За рамо малко повече старание ще има и там някакво комбо за ръце и тесния хват лежанка е задължителна. Иначе вчера на кантара -1кг най-после и съответно и мерките са надолу- така че ключът е ясен, въпреки че не съм тренирал- явно просто съм ядял много за физическата ми активност.
31.05.14
11:45
казано от Бойко на 31.05.14, 11:31:
Ще почна някаква схема за лега- и аз не знам още каква.
‘Тежко - средно - леко’ ?
Голям навик е да пишеш всеки ден... Не много приятни неща стават около мен- занимавам се с лекари/болници и разни други чудесии. Ще трябва нещо вкъщи да тренирам, защото съм все късни смени идните дни, а сутрините съм зает с други неотложни неща...
Иначе, Коле- не. Няма да тренирам по ТСЛ.
Мисля да почвам ето това Отделно краци ще правя с рамото- като за първите само с по 3-4 серии преден клек и 2-3 серии сгъване за бедро. Рамото- раменна преса и преса с дъмбели и някакви изнасяния напред/настрани и евентуално статични за довършване. В друг ден ще правя лега с малко асистиращи бицепс+трицепс. за гръб ще наблегна на набирания и ако ми се прави нещо друго ще правя. Ще правя и кофички- та ще видим- некви лостаджийски тренировки.
А днеска типичния 36 часов фаст тече за сега нямам грижи, но съм на половината.
казано от sapuna на 02.06.14, 17:19:
Извърти един Суроветски и ще усетиш разликата!Лично аз съм доволен !
Предполагам визираш системите 1, 2 и 3, но ако е така те до колкото пише по статиите изключват асистиращи упражнения за рамо и трицепс и са 3 пъти седмично. Ти правил ли си асистиращи?
Специализацията по лег е в системи 1 и 2.Може да се импровизира ,но добре трябва да прецениш възможностите си!Аз избутах 1-цата през ден с асистиращи.Описах впечатления в дневникът си!Като човек ,целящ тробойски резултат ще ти е много в полза!
казано от sapuna на 02.06.14, 20:51:
Специализацията по лег е в системи 1 и 2.Може да се импровизира ,но добре трябва да прецениш възможностите си!Аз избутах 1-цата през ден с асистиращи.Описах впечатления в дневникът си!Като човек ,целящ тробойски резултат ще ти е много в полза!
Ще го разгледам по-подробно дневника ти и ще преценя. За сега съм спрял с гонене на тежести, тъй като съм контузен.
казано от Бойко на 02.06.14, 20:57:
За сега съм спрял с гонене на тежести, тъй като съм контузен.
Какво ти е контузено?
казано от Бойко на 02.06.14, 22:07:
Кръста не ми минава, а като гледам няма и да мине.
Че няма да изчезне напълно, няма, но все ще се пооправи - не може да стои постоянно възпалена тъканта.
Мисли за някакви дългосрочни противовъзпалителни терапии - серапептаза, SAMe, минерали и витамини...
03.06.14
09:16
А ти какво правиш по този въпрос? :P
казано от Boby_ на 03.06.14, 09:05:
Че няма да изчезне напълно, няма, но все ще се пооправи - не може да стои постоянно възпалена тъканта.
Мисли за някакви дългосрочни противовъзпалителни терапии - серапептаза, SAMe, минерали и витамини...
Поотмина- не е като в началото, ама има нещо все още и нее постоянно а само в някакви позиции и при някои движения. За сега пия невробекс и от няколко седмици се каня да се чуя и разбера със Стаматов, но не остава време.
казано от Кольо Пияндето на 03.06.14, 09:16:
Коле, пост и молитва основно и това, което казах на Боби. Много лошо ми се събраха много неща по едно и също време, а и гледам да уредя всичко покрай баба ми и нейната операция първо и тогава ще се занимавам с мен.
***Тренировка:
преден клек- 5х50 5х60 5х70 5х80
лег преса- 2х10х130
сгъване за бедро- 2х12х25
корем
кардио колело
Първия ред по-скоро в кавички. По-скоро някакво раздвижване, което вървеше много зле, дали щото съм кекав, дали щото съм на под 5000 калории за последните 4 дни, дали щото не спя и се нервя за хиляда неща. Както и да е- утре пак ще “тренирам”. Точно преди 1 година съм бил с абсолютно същите кила и мерки- сиреч сещайте се. Иначе позитивното е, че и тая седмица съм на минус и то без да е имало и една тренировка- верно само 500гр, ама пак. При всички случаи половин кило ми се вижда малко на тоя етап- дано идната седмица е по-благотворна. мразя петък.
***”Тренировка:”
лег- 10х3х65кг
кофички- 6,7,7,7
двусет:
сгъване за бицепс- 3х10х30кг
тесен лег- 3х10х50кг
кардио- пътека
Успях да включа едно раздвижване на кръвта, така че съм доволен. Всичко ми тежи и аз сам си тежа. На кофичките тъкмо бях докарал за 12ки и сега пак 2 стъпки назад.. До към 1 часа обикалях по задачи, които през седмицата не съм свършил. Идеята е утре да направя още едно раздвижване.
Мнението беше редактирано от Бойко на 08.06.14 23:32.
***”Тренировка:”
набирания надхват- 7,7,7,7- 28 общо
мечка с опора- 12х35кг 12х40кг
гребане на хоризонтален скрипец- 10х70кг 13х60кг
хиперекстензии- 3х
горен лег- 3х10х50кг
корем
кардио- въже
Не спах особено добре даже още се прозявам, но се занесох до залата и се раздвижих. Слаба работа, ама някакво движение е по-добре от никакво движение и киснене пред компа цял ден. Снощи си прекарах много яко- сумати народ видях и се запознах с доста хора, може би не успях с всички, но ще има повод и за друг път. Афтъра също беше много силен и ако някой каже, че сме яли мелби лъже- само чай със стевия!
08.06.14
15:51
казано от Бойко на 03.06.14, 12:59:
казано от Boby_ на 03.06.14, 09:05:
Мисли за някакви дългосрочни противовъзпалителни терапии - серапептаза, SAMe, минерали и витамини...Поотмина- не е като в началото, ама има нещо все още и нее постоянно а само в някакви позиции и при някои движения. За сега пия невробекс и от няколко седмици се каня да се чуя и разбера със Стаматов, но не остава време.
казано от Кольо Пияндето на 03.06.14, 09:16:
Коле, пост и молитва основно и това, което казах на Боби. Много лошо ми се събраха много неща по едно и също време, а и гледам да уредя всичко покрай баба ми и нейната операция първо и тогава ще се занимавам с мен.
:) Скоро не са ме хейтвали та да се отбележа. Махнете ги тея трибои и тея напъвяния за лудо без никакъв смисъл. Тренирайте си спокойно и не напъвайте границите за нищо..
***Тренировка:
раменна преса- 10х50кг 8х50кг 6х50кг 10х45кг
раменна преса с дъмбели- 3х10х16кг
изнасяне на дъмбели встрани- 2х отказ х7,5кг
държане на диск с изпънати напред ръце- 10кг до отказ
корем
кардио
предмишница
37 часа фаст и тогава пих един протеин с канела и банан, около 3 часа по-късно ядох пилешка пържола, филия черен хляб, зелена салата с оцет и зехтин, 80гр домашен кекс, 1 малък банан. Сега ще ям пиле и салата и ако останат калории още нещо. Ще едитна. Глада е сериозен, ама за сега се справям. Тренировката мина доста добре- получих някои насоки и корекции и раменната преса ще я правя според тях. Доста добре натоварих рамото и корема. Кардиото също беше много силно, но много задушно... Накрая реших да потренирам и хвата малко. Ще видим тия дни кога ще скалъпя да тренирам пак.
ЕДИТ 1730 калории 140 карб 52 фат 167 протеин
Това без салатите, които са айсберг и краставица и по една капка зехтин и оцет.
Мнението беше редактирано от Бойко на 10.06.14 22:12.
Калояне, то и играта на футбол в неделя с приятели е залудо и може да си изкълчиш глезена и ли нещо подобно. Има и други потенциално опасни хобита. Истината за всекиго е на различно място. Кой прав кой крив не се знае. Хората правят грешки и понякога успешно се учат от тях.
Нищо тренировъчно за съжаление- разправии от едно на друго място по цял ден. Днеска станах в 4 и вече преплитам очи. Все си казвам, че малко остана. Гледам да компенсирам липсата на движение с малко храна- днеска 1600 може би малко отгоре.
***Тренировка:
преден клек- 2х8х70 5х80 2х90
сгъване+разгъване за бедро- 15х25+15х10 12х30+15х10 12х30+15х10 //акцент вътрешна част
кардио- скачане на въже
Набързо сутринта преди работа се пораздвижих. Пояса ми е слаб на краката и 90 не тежат, трудна 2ка, но аз до сега май и повече от 3 не съм правил, което ще рече че едва ли съм загубил много сила, при положение, че не тренирам силово. Не съм пълна атрофия. Иначе ден за мерки по стара традиция -0,5кг математически погледнато излиза, че съм на около -500 калории на ден, което ми се види реално щото от 2200/2300 нагоре почвам да качвам. Тотала свалени килограми до тука от както почнах е 5кг, сиреч уж съм по средата.
15.06.14
13:26
казано от Бойко на 10.06.14, 22:14:
Калояне, то и играта на футбол в неделя с приятели е залудо и може да си изкълчиш глезена и ли нещо подобно. Има и други потенциално опасни хобита. Истината за всекиго е на различно място. Кой прав кой крив не се знае. Хората правят грешки и понякога успешно се учат от тях.
Сигурно всичко е така, при футбола не можеш да избегнеш някои неща тъй като зависят и от другите които играят срещу теб, докато блъскането залудо си зависи изцяло от теб :)) Аз например карам ски и шанса там да се очистиш е доста сериозен, но пък ако вложиш акъл и не натискаш лимитите, демек да караш с много висока скорост скачайки през скокове, влизаш в зоната на комфорт и хем ти е кеф, хем забележи Може да го правиш още дълги години. Докато какъв е смисъла да правиш нещата на макс за кратко време и после само да съзерцаваш миналото. ?
15.06.14
13:30
Буда е проговорил в теб :Д
“Ако дръпнеш прекалено слабо струната - няма да засвири, ако я дръпнеш прекалено силно - ще я скъсаш”
Мнението беше редактирано от Gogo на 15.06.14 13:30.
казано от kaloyan на 08.06.14, 15:51:
:) Скоро не са ме хейтвали та да се отбележа. Махнете ги тея трибои и тея напъвяния за лудо без никакъв смисъл. Тренирайте си спокойно и не напъвайте границите за нищо..
А какъв е смисъла да тренираш без да има ефект и да нямаш никакви постижения?
казано от kaloyan на 15.06.14, 13:26:
Докато какъв е смисъла да правиш нещата на макс за кратко време и после само да съзерцаваш миналото. ?
Аз го правя от 20 години и смятам да продължавам още няколко пъти по толкова. Може би не натискам на макс (затова и съм толкова слаб), но поне има някакъв ефект от цялата работа, а не само да се разхождам до залата.
Относно ските - един приятел кара всяка година. Той ако не кара на макс и не вземе пистата за минимално време, значи все едно не е карал и само си е губил времето. Т.е., за някои хора кефа е точно в това - да натискат на макс и да си гонят лимита.
15.06.14
22:04
Олиго-май-френд? :D
15.06.14
23:01
казано от Петко К на 15.06.14, 14:49:
казано от kaloyan на 08.06.14, 15:51:
А какъв е смисъла да тренираш без да има ефект и да нямаш никакви постижения?
казано от kaloyan на 15.06.14, 13:26:
Докато какъв е смисъла да правиш нещата на макс за кратко време и после само да съзерцаваш миналото. ?
Аз го правя от 20 години и смятам да продължавам още няколко пъти по толкова. Може би не натискам на макс (затова и съм толкова слаб), но поне има някакъв ефект от цялата работа, а не само да се разхождам до залата.
Относно ските - един приятел кара всяка година. Той ако не кара на макс и не вземе пистата за минимално време, значи все едно не е карал и само си е губил времето. Т.е., за някои хора кефа е точно в това - да натискат на макс и да си гонят лимита.
При осъзнат риск това окей, но да ти кажа от моя опит не познавам човек който да е получил сериозна контузия и да не е съжалявал. Мисълта ми е че при подхождане с необходимото внимание и оценяване, човек може да си спести някои неща. И блъскането за лудо не е едно от тях :) но стига толкова спам.