Моля за съвет след 3 години тренировка

10.05.14
20:12

Здравейте. Тренирам от 3 години сам, вкъщи. Имало е спирания през това време поради болести и прочие. Имало е моменти, когато не съм се хранел пълноценно. Развил съм се до някаква степен ( може да е и заради принципния растеж понеже съм още в тийн възраст ), но сега искам да се захвана много сериозно. Тъй като първите ми тренировки не бяха съвсем правилно структурирани и с много ниски тежести, едва 6кг. гирички, може би нямам основата, върху която да градя. Постепенно си взех нужните уреди - лостове, тежести, гладиатор, и оттогава съм тренирал само по сплитове. Отдавна съм “мастър-нал” техниката на базовите упражнения, но сега не знам дали да започна напълно отначало, още със самите кръгови тренировки. Не знам стажа ми дали се води въобще за 3 годишен или съм си още начинаещ поради самото положение, в което съм. Моля за съвети, дали да започна всичко отначало, да започна да тренирам 5х5 или да продължа със сплитовете. Не знам къде са ми пропуските и не искам да губя повече време в безсмислени тренировки.

24.05.14
03:33

какво си правил през тези 3 години ?

24.05.14
10:33

Аз тренирам от 2 години във фитнеса, но за малко разнообразие ще почна 5х5, ще пробвам и ще споделя какво мисля за нея :). Не ти пречи да я пробваш, има вариянт и за начинаещи.

Мнението беше редактирано от fighteR на 24.05.14 10:34.

29.05.14
14:19

Започнах да тренирам 5х5 същия ден като постнах темата и сега след едва 20 дни съм много доволен. През всичкото време до сега грешката ми е била точно тази, че не съм развил силата си достатъчно, а съм се хвърлил направо за размер. Ще карам още 8-9 седмици по нея.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1