Хранене за 7лв. на ден

25.05.14
03:29

23г. 178cm/83kg ендоморфен-мезоморф с 3-4 тренировки на седмица

Какво мислите за това семпло режимче?
P.S. Цените са от женския пазар в София.

25.05.14
10:19

казано от roynebul на 25.05.14, 03:29:

23г. 178cm/83kg ендоморфен-мезоморф с 3-4 тренировки на седмица

Какво мислите за това семпло режимче?
P.S. Цените са от женския пазар в София.

Трябват ти повече белтъци и въглехидрати.

25.05.14
11:14

Само да кажа ,че белите картофи за бърз въглехидрат ,а сладките са бавен.
Много малко въглехидрати, ще останеш/бъдеш адски уморен ,ако правиш кардио + това малко са ти зеленчуците. Няма смисъл да правиш такива математически сметки според мене...
Да добавя ,че на зеленчуците се въглехидратите се броят така: Общи въглехидрати - фибрите
Протеин от 2 до 2.8 г. х собствено тегло = дневен прием.

Мнението беше редактирано от Stiliyan Goshev на 25.05.14 11:17.

25.05.14
11:32

Ако не ти е проблем да ядеш еднаква храна всеки ден, яж пиле с ориз и примерно краставица. За закуска ще  имаш бюджет за нещо по-готино, а за вечеря един омлет и си готов. Мързи ме да го смятам, но ти гарантирам, че излиза под 7лв на ден. Като ти писне от ориза може и картофи или както аз бих направил: пиле с картофи за през деня, мляко с ориз след тренировка, овесена палачинка за закуска и омлет за вечеря.

25.05.14
11:50

Риба, ако можеш да ядеш вкарай за разнообразие. Скумрията е евтин вариант. Пъстървата е 9-11лв/кг и на мен ми харесва много/принципно не обичах риба/. Не видях яйца :) Аз ям по минимум 4 на ден.

Друго- толкова фъстъци не бих ял всеки ден аз. Според мен намали малко мазнините за сметка на протеин и въглехидрат.

Хвърли едно око на тази статия

Дневните нужди за протеин не се смятат по абсолютно тегло, а по активно такова- сиреч без мазнините по теб. Ако условно приемем, че си 15% BF това прави 140-175гр протеин на ден, който е достатъчен според мен. Според разни други изследвания между 70-120гр  на ден също е ок, но нека сложим един минимум 150гр, който да целиш.

25.05.14
12:05

съгласен съм с последните двама

освен това, пробвай от най-евтините банани (дето изглеждат по-кафяви и никой не ги купува) пасирани с извара. двата вкуса се уравновесяват и нито усещаш дъха на изварата, нито леееко гнилия вкус на банана. за разнообразяване е супер

иначе тая извара за 3.50лв/кг не е ли много скъпа?

25.05.14
12:24

Яйцата не съм ги включил в този режим т.к. ги оставям за “седмица 2” а и тях ги взимам безплатно (домашни са).

Риба не съм сложил, защото нямам условия да си я приготвям.Понякога си взимам от супермаркета готова за около 16лв. килото.

Изварата е на “Олимпус” от Фантастико.Точно тази на вкус ми допада най-много.

Пилешкото го варя, чакам го да изстине и го слагам в хладилника.Имате ли представа колко дни може да изкара, съхранено по този начин?

25.05.14
12:32

Ми яж само яйца като източник на белтък! Защо си даваш парите за пилешко, при положение че яйцата са ти без пари. Аз от три години вече ям само яйца, че месото ми втръсна. В едно яйце има всичко необходимо, и като добавиш ориз или картофи и си 6.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1