Подходящ хранителен режим

26.05.14
06:41

Здравейте на всички! Нова съм, но виждам много хубави статии, съвети и препоръки. Така и сега да си дойдем на думата: аз съм момиче на 16 години и имам нужда от сваляне на кг. Висока съм 1,60 (нисичка съм, знам :D) и тежа 60 кг :(. Имам си и голямо коремче и от всичко по много. Според мен толкова ми личат килограмите, поради факта, че съм си дребничка. Та въпросите са ми няколко:
1. Може ли да сваля, ако се храня здравословно, но не и да съм на  диета и спортувам ежедневно?
2. Бихте ли ми помогнали и с едно примерно меню?
3. И нещо да ме посъветвате за спорта?
4. Със здравословно меню и спорт за колко време мога да влеза във форма?

Благодаря на всички за отделеното време!!!

26.05.14
08:54

1. Да
2. Прочети важните статии в форума.
3. Тренирай повече, ако имаш воля резултатите няма да закъснеят.
4. Всичко зависи от теб, а не от нас. Едни могат да свалят 10 кг. за 2 седмици , други могат да ги свалят за 3-4 месеца.

26.05.14
09:34

казано от ЖоретУ на 26.05.14, 08:54:

1. Да
2. Прочети важните статии в форума.
3. Тренирай повече, ако имаш воля резултатите няма да закъснеят.
4. Всичко зависи от теб, а не от нас. Едни могат да свалят 10 кг. за 2 седмици , други могат да ги свалят за 3-4 месеца.

Благодаря ти мнооого!!!

26.05.14
16:05

1.Да,разбира се
2.Наблегни на месо,зеленчуци,плодове и ядки.В по-малки количества ориз,картофи.Забрави за кроасани,фавли и тн.Ако ти се яде сладко хапвай тъмен шоколад или просто шоколад,но в малки количества.
3.Кардио +силови тренировки
4.Заивиси от организма,аз с не кой знае какво добро хранене свалих 9 кг за 1 месец.

26.05.14
17:04

казано от Venelina Nedkova на 26.05.14, 06:41:

Може ли да сваля, ако се храня здравословно, но не и да съм на  диета и спортувам ежедневно?

прочети тези статии:
Кое е по-важно за отслабването - брой калории или вид храна?
10 храни, от които нямате нужда!

това да си “на диета” не означава да гладуваш. разрови се из сайта и из дневниците, намери храни които ти харесват и си сметни какви количества ти трябват и си направи хранителен режим.

за спорта - идеалния вариант е тренировки с тежести, но и само тичане пак ще помогне. запомни че храната е много по-важна от тренировките при отслабване. успех

26.05.14
22:20

Благодаря ви много за подкрепата и мотивацията!!!

26.05.14
23:37

По тялото ти разбирам ,че  си ендоморф (лесно вдигат кила и са с доста подкожни мазнини ,ако не се хранят правилно). И аз съм ендо. Това означава за здравословен начин на живот и читаво тяло НВД с малко повечко въглехидрати от истинското. Много зеленчуци и всякакви други въглехидрати (плодове, ориз, картофи, макарони, черен шоколад и т.н.) най-добре след тренировка. Трябва стабилно хранене, добри тренировки и най най най най - важното нещо което всеки пренебрегва е ПОСТОЯНСТВОТО.
Дай си време и промени начина си на живот преди да е станало късно. Не прави чиит дни. Тялото ти не е направено за такива дни и само ще ти е адски смотано след това + това ще си върнеш прогреса. Може да правиш по 1 чиит хранене (най-добре след тренировка). След тренировка не яж мазнини (ядки, високомаслени сирена/млека). Пий много вода и не си прави фрешове а яж плодовете цели (препоръчвам).

26.05.14
23:48

Благодаря ти за съветите и информацията, която ми предостави. По-голямата част от това, което спомена, не го знех. Започвам  да използвам съветите. Намирам ги лично за много полезни. Иииии отново благодаря за времето, отделено.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1