Тяга вместо клек ?

Как мислите? Ако правя тяга вместо клек в деня за крака и си я правя,когато е тренировката за гръб?ѝ
(No hate,pls,просто клека не ме кефи)

Тези две упражнения не са взаимно заменяеми.

По-скоро е обратно. Аз, ако клякам тежко не се тревожа особено за тягата - или остава на същото ниво, или се подобрява. С тежка тяга, обаче, трудно замествам клек. От ББ гледна точка, едното няма нищо общо с другото, просто има голяма разлика в мускулите, които участват при двете упражнения и замисълът ти не е удачен, според мен. Ако не ти харесва да клякаш, никой не те кара насила; има предостатъчно начини да си тренираш краката и със свободни тежести и с машини, така че си избирай и действай.

27.05.14
21:10

Тягата с прави крака я прави за задното бедро,ама нали и предното трябва да го удариш някак..Ако не е клек нещо друго пробвай,напади примерно. Или някоя машина,ама от свободен добре изпълнен клек по-добро няма.

В тренировката си за крака не правя само клек.Правя бедрен стол и напади,лег преса понякога(но почти не правя)и евентуално клека,който исках да сменя с тяга.
А колкото до машините не ги обичам много и гледам всичко да е със свободни,поне до колкото се може повече.
Случи се  така,че намалих доста тренировките за крака по едни причини и сега,след като почнах да възстановявам тренировките,когато правя тяга усещам доста натоварване и в  краката и затова беше и моят въпрос.
Благодаря за бързите отговори.Ще си клякам и няма да се оплаквам! :)

27.05.14
22:44

казано от Александър Илиев на 27.05.14, 22:42:

Ще си клякам и няма да се оплаквам! :)

А така! (y)

28.05.14
13:23

Ти си поредният мазохист. :) А решението беше толкова лесно - няма клек, няма оплакване. :D

28.05.14
20:31

Тея които казват, че тягата натоварвала краката, точно те не клякат- поне аз това съм забелязал по залите.
Тя тягата си товари краката, ама колко да ги товари :D . По- добро от клека няма. Иначе не искам коментара ми да изглежда хейтърски, има хора които просто не могат да клякат с щанга- поради разни травми и подобни. Краката могат да се натоварват по много различни начини, тяга с прави крака, напади, разни машини и подобни.

казано от Debel Lebed на 28.05.14, 13:23:

Ти си поредният мазохист. :) А решението беше толкова лесно - няма клек, няма оплакване. :D

И няма крака.
И не е мазохизъм,а съм написал по-горе защо е това питане.

Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 28.05.14 23:29.

30.05.14
19:17

Клека е незаменим !

Carbohydrate

30.05.14
19:32

Че кой ти каза, че краката растат само от голямо натоварване? Направи клек с 40-50 кг, като амплитудата да е от 120 до 160 градуса спрямо прасеца и прави 3 серии по 30 секунди подхода и 30 секунди почивка. Ще видиш сам.

30.05.14
21:28

Различни движения са. Сумо тягата може мааалко да е сходно с клека като натоварване в краката тъй като центъра на тежестта се мести към ядрото ти. Тягата развива механиката на навеждането, където центъра на тежеста е пред тялото и се мести напред.

08.06.14
18:46

Аз лично правя, класическа тяга + напади , и бедрото ми е  63см , беше 53 зимата, един път не съм клекнал ЕДИН!... но си слагам 68кг за нападите

Но мисля да почна яко клекове.

Мнението беше редактирано от Forum Forum на 10.06.14 20:04.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1