27.05.14
22:07
Имам проблем и исках да чуя мнение от други хора. Много рядко ходя то тоалетната. Може би 1 път за 3-4 дена и то за малко! Пълен съм и продължавам малко по малко да дигам килограми. От когато се помня ( 1 клас 2002г. ) съм така. Не мога да отида нормално до тоалетната. Слушам останалите викат всеки ден.
Пия вода по 1-2 литра на ден. Ако пия над 2 литра по често ходя по малка нужда. Но по голяма няма никакъв резултат. Бях пробвал един път някакъв чай. Помогна ми но само за 1 път. После пак същото. После вземах някакви хапчета или нещо такова. Не били вредни и т.н. На следващият ден ходих но после пак същото. Моля ви помогнете ми поне колкото можете :) Ако имате въпроси за информация ще я дам!
Причините може да са много.Но със сигурност ще трябва корекция в храненето.Опиши какво ядеш ,по колко.Имаш ли болки в корема?Храниш ли се на закуска?
27.05.14
23:23
Сенафорте вечер преди лягане.
Братле вкарай повече фибри ,овесени ядки ,пълнозърнести хлябове или си направи един ден само на череши и глей кво ще стане ...:D
Круши,сок от круши ,компот от круши .....абе сещаш се повечеко плодове, зелени салатки и ще се оправиш.
Оправи си храненето ,там е ключа за палатката ...;)
28.05.14
17:31
казано от Гената на 27.05.14, 23:08:
Причините може да са много.Но със сигурност ще трябва корекция в храненето.Опиши какво ядеш ,по колко.Имаш ли болки в корема?Храниш ли се на закуска?
Ем Различно е.
Закуска ( 6:50 преди училище ) - Половин кисело мляко с малко Овесени ядки ( и понякога чай )
Обяд ( след 12:00 като се прибера от училище ) - Различно. Вчера ядох Среден Дюнер а Днес си сготвих бъркани яйца с останалата половина от киселото мляко пак с Овесени ядки.
Вечеря ( към 19:00 - 20:00 като се приберат наще ) - пак Различно. Вчера и Днес по 1 Шопска Салата.
До сега ( 17:22 ) съм изпил около 1,5л вода.
казано от Антон Батбаянов на 27.05.14, 23:23:
Сенафорте вечер преди лягане.
Аз пих преди някакво Алое. Помогна ми ама само 1 път. После нишо.
казано от overkill на 27.05.14, 23:33:
Братле вкарай повече фибри ,овесени ядки ,пълнозърнести хлябове или си направи един ден само на череши и глей кво ще стане ...:D
Круши,сок от круши ,компот от круши .....абе сещаш се повечеко плодове, зелени салатки и ще се оправиш.
Оправи си храненето ,там е ключа за палатката ...;)
Ям овесени ядки. Бял хляб но много малко. Ако гледам по нарязаният хляб то ям към 2-3 филиики на ден. Но само че ние ядем Домашен Хляб. А за черешите съм чувал ама сега са много скъпи :D А за круши за първи път чувам.. Ако не се лъжа май и Джанките помагаха ама при мен не е така.
Мнението беше редактирано от Nikolai Nikolaev на 28.05.14 17:33.
А прясно мляко с плодове не ти ли помага? (giggle)
Сега сериозно: трябват ти много фибри - поне 25 гр. на ден. Това е много повече от 1 средно голяма шопска салата. Яж много повече листни зеленчуци, домати, овесени ядки, овесени трици ако щеш, плодове. Много помагат и мазнините - зехтин, ядки, авокадо и т.н. Яж необелени, сварени картофи, боб или леща например. И пий вода - поне 2 литра. Ако се храниш така няколко дни и не подейства, главата си режа.
Стига с тия фибри, да гасиш огъня с бензин!!! Престанете да пишете такива неща, МОЛЯ!!!
Пшеници, овес, това дето ще ти изсмуче и последните хидрати от червата.
Забрави за хаповете, лиди-миди и други тъпни.
Водата е ясна, може да добавиш повече мастни киселини към менюто си.
Добави повече зеленчуци-краставици, авокадо, слагай зехтин, остави тежките меса. Боб, картофи, хляб-изобщо пък не си и помисляй за тях.
Може слаби кафета с много малко кокосово масло.
Ходи да акаш клекнал, не седнал. Ти измисли къде и как.
НЕ яж фибри, НЕ!!!
Мнението беше редактирано от slavko на 30.05.14 10:15.
Славко, обикновено съчетанието мазнини + храни, богати на фибри + много вода + балансирана диета помага много.
Съжалявам, ако съм подвела момчето.
таратор + 1 бира + 1 кафе късичко ( извинявам се за спама, просто не се сдържах)
Ама наистина помага, НО САМО ЕДНОКРАТНО :D, ти явно си имаш проблем, който вече е станал хроничен.
Мнението беше редактирано от Блажка на 30.05.14 10:47.
30.05.14
16:02
Nikolai Nikolaev, може да имаш намалена функция на щитовидната жлеза - затлъстяване и рядко ходене по голяма нужда са едни от симптомите. Прочети из нета и виж дали имаш и другите. Подкрепям Славко за това, което ти е написал. Хидратацията е може би най-важното нещо. При големи мъки, ако искаш да се облекчиш моментно може да пиеш някаква добавка с билката Сена, има много и най-различни вариянти. За да си нормализираш чревната флора може да пиеш пробиотици и да ядеш ферментирали храни, това е много важно! Може да си вземеш и добавката “Calcium d glucarate”. Тя ще ти помогне с изхвърлянето на излишните женски хормони, които се реабсорбират ако не ходиш редовно по голяма нужда. А сигурно знаеш, излишните женски хормони имат доста лоши последствия за мъжете - лесно качване на мазнини, гинекомастия, подтискане на мъжките хормони, прпоблеми с простатата, риск от рак, повишен риск от образуване на кръвни съсиреци, от там инсулти ... Май много страшно и плашещо го написах, но наистина неакането прецаква и хормоналния баланс, факт.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 30.05.14 16:03.
При мен, когато има такива случаи, безотказано работят готвените зеленчуци и особено задушеният спанак. Като цяло по-добре реагирам на готвени зеленчуци. Експериментирай и виж какво работи за теб.
25.10.14
15:48
Здравейте, не исках да отварям нова тема затова ще пиша тук надявам се не е проблем .. Така имам проблем с ходенето до тоалетна вече от доста време някои път се оправя и си ходя 1 седмица всеки ден по 1 път ... но понякога даже вече по често ходя по 1 път на 2-3 дори 4 дена .. на какво може да се дължи това вече започвам да се притеснявам не е нормално ...