Дневничето на Вени :))

Темата е заключена.

26.05.14
16:34

Здравейте на всички! Нова съм тук, но въпреки това веднага открих подкрепа и мотивация. Искам да сваля килограми и да имам самочувствието да нося рокля без да се притеснявам. Висока съм 160 см. и тежа 60 кг. :(. Вече всяка сутрин ставам 2 часа и половина преди училище, за да ходя да тичам и правя упражненя в парка (40 мин. общо). Аз съм много заета в училище, тъй като съм в музикално и буквално по цял ден имам часове до 19 вечерта. Гледам постоянно да съм в движение. След като се прибера от училище започвам да чистя, уча, свиря, пея, за да съм готова за предстоящия ден. Малко ми е трудно, тъй като живея сама на квартира и съм далеко от семейството (виждам ги само около 2-3 пъти в учебната година). В 20:30 излизам да тичам  или се разхождам до парка и правя упражнения (30/40 мин. общо). Сутрин изяждам по една ябълка, на обед - супа или нещо друго, но винаги е готвено, следобед - ябълка и на вечеря - салата или кисело мляко. Понякога вмъквам и пълнозърнест хляб и сирене. Приемам съвети и се надявам, че ще успея да вляза във форма.

С това хранене нещата няма да станат - това е гарантирано.
Отдели временце за четене и давай да уточним нещата, които не са ясни.

26.05.14
17:07

от колко време си на този режим на хранене и спорт (не вярвам да е дълго).. ако съм права и това е от няколко дни- скоро ще се чувстваш като парцал и недай си боже да припаднеш в парка... често първоначалната мотивация ни кара да изпадаме в крайности,които след известно време ни отмъшават и става една- демотивация, глад, раздразнителност,главоболие,апатия, чувство на безизхоодица..и тук много хора изяждат дюнера и зарязват всичко. Ти си много красиво и лъчезарно момиче- много си сладка на снимките - недей да повяхваш заради глад и преумора (падат коси, появяват се тъмни кръгове под очите, усмивката изчезва- страшна история)
Малко е краен поста ми и страшен,но е с цел да не влизаш в порочния кръг,а а постигнеш целите си по-възможно най-добрия начин :)

26.05.14
21:12

Точно обратното коментарите ви много ми помагат и ме карат наистина да действам, както трябва. Да, наистина на този “режим” съм от много малко време (няколко дни) и сте много прави за всичко. Сериозно трябва да се позамисля.... (ndolars) Благодаря мнооого за подкрепата Ви!!!

Няма какво да мислиш, прочети темите в раздел хранене, които ти се сторят подходящи и тогава мисли http://www.bb-team.org/hranene/statii

Успех.

Вени, привет и успех с начинанието!

Тъй като описваш храната си много бегло, бих те посъветвала от личен опит да обърнеш по-голямо внимание на закуската (да се чете- да си я подбереш внимателно и да закусваш). Посочваш, че хапваш само една ябълка сутрин, което наистина ако е така, не е ОК. Оправиш ли си старта на деня, останалото мисля, че ще е по-лесно. Мислила ли си за други алтернативи?

26.05.14
23:41

Напълно права си ти, също, защото наистина не мога да издържам буквално на моето гладуване. Тъй като започнах много да спортувам, да се движа и енергията ми направо е на минимално ниво.

казано от Venelina Nedkova на 26.05.14, 23:41:

...наистина не мога да издържам буквално на моето гладуване...

Ми... защо го правиш тогава? :)
Никога няма да разбера Дамите явно... (giggle)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.05.14 23:45.

26.05.14
23:46

казано от Кольо Пияндето на 26.05.14, 23:45:

...наистина не мога да издържам буквално на моето гладуване...

Ми... защо го правиш тогава? :)
Никога няма да разбера Дамите явно... (giggle)

Жени.... Да си нямаш работа с тях. :D

27.05.14
00:16

Много сте груби, значи... :D

27.05.14
06:16

не мога да издържам буквално на моето гладуване. Тъй като започнах много да спортувам, да се движа и енергията ми направо е на минимално ниво.

когато не се храниш достатъчно тялото ти минава във някакъв стрес-режим, метаболизма ти се заключва и не отслабваш оптимално. трябва да уцелиш някакво идеално количество калории. виж в дневниците някое момиче с твоите кг и цели и копирай горе-долу храненето като за начало

Целите са лесно постижими когато знаеш какво правиш. Това е първата ти задача..наистина ще е хубаво да прочетеш няколко статии тогава ще добиеш някаква обща представа и ще се появят по конкретни въпроси и най-вече в правилна посока.

http://www.bb-team.org/articles/3850_barz-metabolizam-baven-metabolizam

28.05.14
12:30

Благодаря на всички, но за жалост днес не успях да се въздържа и хапнах какво ли не и то в огромно количество. Знам, че съм си виновна, но нещо ми липсва. Не знам какво. Може би мотивация или... В последно време съм мноооого натоварена. Не мога да издържам психически. Всички очакват мноого от мен, а аз съм толкова натоварена, че понякога ми е идвало да си седя по цял ден в леглото и да не говоря с никого. Споменах, че уча далеч от нашите, в музикално училище. До обяд имам обикновени часове. Веднага след това имам по два концерта и след това започвам специални часове (оркестър, индивидуален, камерна и още какви ли не). Свършвам чак в 19 вечерта. След това до 21:00 уча за предсоящия ден. Просто не мога. Психически съм мноооого натоварена, нервите ми не издържат, а все пак малко или много аз съм си дете. Това ме кара и да хапвам нездравословно. Извинявам се, че се отклоних от темата, но ви казах причините, заради което не успявам. Имате ли предложения или съвети за подход? Благодаря ви! :))

28.05.14
12:45

Никой не може да те бута постоянно ,мотивацията трябва да идва отвътре ,една мисъл не узрее ли в главата на човек колкото и съвети да получва са без значение ....така че отговора се крие в самата теб ,дали ще намериш воля да направиш това което искаш за да получиш резултата към който се стремиш!!!

И определено трябва да си пооправиш храненето  че и тренировките ...просто с раздвижване няма да стане ,може да отделяш по малко време щом си заета но трябва сериозен подход същото важи и за храната .
От джънка се бяга много лесно ,просто нос си винаги с тебе някакви сурови ядки !!!
Но това последното са просто съвети , както казах в началото ти си решението и ти си проблема !!!
Успех с намирането на мотивацията !!!

Мнението беше редактирано от overkill на 28.05.14 12:52.

Отпиши се от някои от допълнителните часове, сигурно някой ти ги налага без ти да го желаеш. Това води до бързо прегряване.

Тъпчиш се с нездравословна храна именно, защото не ядеш здравословна, а гладуваш. Започни да се храниш, но наистина да се храниш, а не ябълки и така едва ли ще ти се яде още. Ако мислиш, че някой от нас гладува (може и да има единици) сериозно се лъжеш..по-скоро се срещат хора, които се тъпчат допълнително от колкото обратното :D

30.05.14
17:51

казано от Venelina Nedkova на 28.05.14, 12:30:

Имате ли предложения или съвети за подход? Благодаря ви! :))

закусвай вкъщи яйца с извара или овесени ядки с мляко (без захар, в краен случай с малко мед);
на обяд, ако нямаш възможност да си носиш храна от вкъщи, потърси някой ресторант около училището и яж месо със зелена салата (но истинско месо, не шницели, кебапчета, кюфтета и т.н.);
за следобено хапване се зареди с някакви сурови ядки (бадеми, кашу, браз.орех) но гледай да са до 50гр;
за вечеря месо със зелена салата или яйца

зеленчуци яж колкото искаш. изключение са картофите и морковите

плодовете нека са ти заместител на сладкишите - когато ти се яде торта или шоколад - изяж един банан примерно, но не прекалявай и с тях

и трите коментара над мене ще са ти полезни. намали занятията ако можеш. недей да гладуваш - яж достатъчно количество правилна храна. освен че можеш да си докараш здравословни и хормонални проблеми, гладуването те подхлъзва към джънка в един момент.

30.05.14
17:57

защо да изключва картофите и морковите хах ?

30.05.14
18:04

не съм казал да ги изключва изобщо, казах че са изключение от тая част [зеленчуци яж колкото искаш]. ако яде неограничени количества картофи или моркови, сланинките й ще си стоят.

Морковите си е странно, че ги споменаваш..колко моркови да изяде..200 грама нямат и 100 калории, но да не изпадаме в дребнавости де.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1