28.05.14
13:32
Привет
Снощи усетих болки в гърлото и хрема и днес отидох на лекар.Леко бях отпаднал сутринта но сега съм се надъхал да тренирам.Изписаха ми антибиотик Azax 500mg 3 таблети е само, има ли смисъл да спирам, тренира ми се.Тренировката ще навреди ли на възстановяването ми?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 28.05.14 13:36.
28.05.14
13:35
Без съмнение, ще навреди!
Антибиотика ще го приемам три дена,айде днес ако решим да пропусна без това почти не съм спал, утре става ли да се върна в залата?
28.05.14
13:39
А бе то става,ама по-добре като си подложен на някакъв стрес и тялото ти се бори с него да не го подлагаш на допълнителен такъв.
28.05.14
13:39
Нищо фатално няма да се случи, ако спреш да тренираш за 3-4-5 дни. Наистина.
28.05.14
13:40
казано от Power на 28.05.14, 13:38:
Антибиотика ще го приемам три дена,айде днес ако решим да пропусна без това почти не съм спал, утре става ли да се върна в залата?
..”миг не внимание, цял живот мъртъв”...
Ако по-важно ти е да тренираш, вместо своето здраве, то тогава всичко е ОК.
Еее, малко се изсилихте в мелодрамата вече - чак пък мъртъв. Неведнъж съм тренирал на антибиотик и засега все още съм “жив и мърдам” (да чукна на дърво :D). Нищо няма да му стане нито на възстановяването, нито на оздравяването. Точно обратното беше при мен - всяка физическа активност действаше благотворно. Или поне по-добре от залежаване вкъщи. Още повече, че отпадналостта, която усеща, казва, че е лека.
Power, ако ти се тренира - тренирай. Ако се чувстваш слаб - почивай. Послушай тялото ти какво ти казва.
Мнението беше редактирано от Петър на 28.05.14 14:06.
28.05.14
14:08
Бе ти остави другото, ама за
казано от Power на 28.05.14, 13:32:
Снощи усетих болки в гърлото и хрема
ти предписаха антибиотик ли ? Освен ако не е ангина, или нямаш хрипове, как толкова бързо го назначиха този антибиотик :x
28.05.14
14:16
казано от Петър на 28.05.14, 14:05:
Еее, малко се изсилихте в мелодрамата вече - чак пък мъртъв. Неведнъж съм тренирал на антибиотик и засега все още съм “жив и мърдам” (да чукна на дърво :D). Нищо няма да му стане нито на възстановяването, нито на оздравяването. Точно обратното беше при мен - всяка физическа активност действаше благотворно. Или поне по-добре от залежаване вкъщи. Още повече, че отпадналостта, която усеща, казва, че е лека.
Power, ако ти се тренира - тренирай. Ако се чувстваш слаб - почивай. Послушай тялото ти какво ти казва.
Прав си, и аз така! Но въпроса има морална страна, и тя е че не е редно да ходим болни в залата, защото всички дишат тоя въздух, и потенциално можем да заразим някой друг. Иначе аз антибиотици не пия, и най-доброто лекарство е движението и свежия въздух, стига положението да не е много зле ;)
казано от Alexander Krastev на 28.05.14, 14:08:
Бе ти остави другото, ама за
казано от Power на 28.05.14, 13:32:
Снощи усетих болки в гърлото и хрема
ти предписаха антибиотик ли ? Освен ако не е ангина, или нямаш хрипове, как толкова бързо го назначиха този антибиотик :x
По принцип и за най-малкото и антибиотик ми изписват..малко поспорих с лекарката не е ли твърде крайно за антибиотик, все пак едва от 12часа имам оплаквания.. вика пий го за да се оправиш..
Мнението беше редактирано от Power на 28.05.14 16:30.
Аз преди 2 години тренирах с ангина :D . Блъскане с тежести и кардио, на кардиото покашлях ама не ме бъркаше. Едно антибиотиче преди зала и направо се правех леш.
Аз лично болен/ здрав, предпочитам да си тренирам редовно, на скоро бях настинал нещо и благодарение на тренировките оздравях за 2- 3 дена.
Според мене ако не ти се пропускат тренировки, тренирай си, но гледай все пак да не се изхвърляш много. Чак до умирачка едвали ще се стигне, мъже сме все пак а не някои примадони. Сега сигурно някой ще ме обори с медицински факти и прочие, но казвам от личен опит, че “смесването” на антибиотика с тренировки на нищо не вреди.
—————————————————————————
Абе все пак да попитам, как така ти предписват антибиотик при някакво малко оплакване. Антибиотиците са само като краен вариант...
Мнението беше редактирано от avitohol на 28.05.14 20:17.
28.05.14
20:20
казано от avitohol avitohol на 28.05.14, 20:15:
Аз преди 2 години тренирах с ангина :D . Блъскане с тежести и кардио, на кардиото покашлях ама не ме бъркаше. Едно антибиотиче преди зала и направо се правех леш.
Аз лично болен/ здрав, предпочитам да си тренирам редовно, на скоро бях настинал нещо и благодарение на тренировките оздравях за 2- 3 дена.
Според мене ако не ти се пропускат тренировки, тренирай си, но гледай все пак да не се изхвърляш много. Чак до умирачка едвали ще се стигне, мъже сме все пак а не някои примадони. Сега сигурно някой ще ме обори с медицински факти и прочие, но казвам от личен опит, че “смесването” на антибиотика с тренировки на нищо не вреди.
—————————————————————————
Абе все пак да попитам, как така ти предписват антибиотик при някакво малко оплакване. Антибиотиците са само като краен вариант...
Точно така се нарушават правилата. Това - не е кой знае какво, онова - не е кой знае какво и накрая ....раждаш :D
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 28.05.14 20:21.
казано от avitohol avitohol на 28.05.14, 20:15:
Не са краен вариант, а просто по-тясно приложим - антибиотици се прилагат при бактериални инфекции. При вирусни нямат ефект. Затова при грип по-често са неприложими. Но лекарите са свикнали за всичко да изписват антибиотик, за да се презастраховат.
И аз така последния път като бях болен-само вътре ,на топло,чайове,лекарства и се чувствах като леке.Докараха 5-6 кубика дърва,които трябваше да прибера.Е свърших си работата,зех си един душ и болестта буквално я нямаше.Така че моят опит показва,че физическата дейност помага.
Мнението беше редактирано от Гената на 28.05.14 22:11.
29.05.14
08:32
казано от Power на 28.05.14, 16:30:
По принцип и за най-малкото и антибиотик ми изписват..малко поспорих с лекарката не е ли твърде крайно за антибиотик, все пак едва от 12часа имам оплаквания.. вика пий го за да се оправиш..
Ако имаш възможност - сменяй лекарката - аз не бих се доверявал на лекар, който за хрема и болки в гърлото предписва антибиотик.
На голямата щерка така преди няколко години, педиатърката изписа за една зима 3-4 антибиотика, а накрая не можа да види една гнойна ангина! Направо се съсипахме - това с ангината просто преля чашата и я сменихме. От тогава много внимателно подхождаме с лекарите и сме проучвали и търсили много внимателно. Да чукаме на дърво, от сегашния сме много доволни. Примерно, Събота и Неделя сме водили децата на дежурен лекар, заради висока температура и те веднага - хоп - антибиотик. Звъним на педиатъра - той - изчакайте с този антибиотик.
И сред тях има посредствени, наред с професионалистите, както във всяка друга сфера. Моята лична лекарка няколко пъти ми е казвала, че те ( лекарите ) донякъде са виновни, защото доста време е било направо модерно да се предписват антибиотици за щяло и нещяло, и сега вече има някои, които просто не действат, защото бактериите са резистентни.
Успех и бързо оздравяване!
29.05.14
08:42
Аз пък знам друг случай. Също като горния, но лекарката не предписа антибиотик и след 5 дена детето почина от осложнения. Така, че всичко е частен случай и обобщението не е правилен подход.