Моята тренировка за ръце-съвети.

28.05.14
09:03

Добро утро! Казвам се Емма и треирам от 1 месец. Висока съм 160см и тежа 48кг. Целта не ми е да свалям килограми, защото смятам, че не е необходимо да съм по-малко.  Тренирам 5 дена в седмицата, като почивам сряда и неделя. Преди да кажа каква ми е програмката, ще изясня хранителни режим.
Рано сутрин тренирам. Прибирам се и хапвам салата без сол, зехтин и т.н., ако не ми се яде салата един банан и ред черен шоколад, или пък пловова салата. Това към 10ч. След 12:30 хапвам половин кофичка кисело мляко с мюсли, не слагам допълнително захар. След това тръгвам за училище и там ям(към 16:00) плодове-нектарини, ябълки, круши, череши(само не и банани). На вечеря ям каквото има на масата, но не прекалявам и не ям ориз, картофи, сладко и хляб. Това е най-най-общо, защото всеки ден ям различно. А забравих, хляб ям рядко, може би по едина филия на два дена. Добре ли е така? И шоколад ям само черен. Течности-по 2литра на ден.(coffee)

Ръце права два пъти в седмицата. Всяка тренировка ми започва и завършва с пътека 30 мин. Ще дам само дните, когато правя ръце.
*ден: Пътека 30 мин (10ход, 10 тичане, 10 ходене с наклон 8)
Чуково бицепсово сгъване-5серии(1-2кг, 2.3.4-3кг и 5с-4кг от 15 до 8повторения)
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава- сериите и килограмите са същите
Повдигане на ръце встрани-пак същи килограми
Повдигане на ръцете напред-пак същи
...после правя корем, и пак пътека 30 мин по същите разделения.
Това ако ми се падне да го правя в понеделник, следващият път когато ще правя ръце ще е в четвъртък.

Целта ми изцяло няма да я казвам, защото не е по темата. А по нея искам да СВАЛЯМ в ръцете. Те са ми най-проблеми. Коремът ми винаги е бил плосък, тялото ми е добре общо взето, но ръцете са по-пълни и по-отпуснати. Страх ме е да не започна да стягам мазнините и да остана така завинаги..искам слаби ръце. След като станат слаби искам да започна да работя върху релеф, но това по-натам. Добре ли ми е тренировката за ръце? Два дена да се правят в седмицата добре ли е? Как може да имам слаби ръце? Програмата ми помага ли? :(

Благодаря на всички, които ще ми отговорят. Хубав ден! :)(sun)

28.05.14
09:27

казано от Емма Спасова на 28.05.14, 09:03:

Страх ме е да не започна да стягам мазнините

Е това физически не е възможно. Мазнината си е мазнина, тя няма как да се “стегне”, просто мускулът ти ще се тренира и ще я стопи. И ще останеш с мускул без мазнина.
Иначе предполагам вески тук би ти казал да си оправиш храненето. То ти не ядеш много като гледам... Трябват ти протеини, мазнини и умерено или малко количество въглехидрати, каквито ти основно си похапваш с тези плодове и мюсли.
Тук ще намериш полезни неща.

Мнението беше редактирано от maggie на 28.05.14 09:28.

Пробвай преди тренировка да изпълниш няколко разтегателни упражнения като част от загрявката, помагат на кръвоуросяването на мускула което означава по добро изгаряне на мазнините в проблемните райони :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1