Застой

Здравейте. На 40 години съм, 168 висока. От три месеца съм на нисковъглехидратна диета, благодарение на която свалих 10 кг. Бях 74 кг. а сега съм 64 кг. Свалях тези килограми до преди един месец само с диетата, но тогава дойде застоя. Тогава реших да тръгна на фитнес за да подобря метаболизма и за да сваля още 10 кг. Но ето че вече три седмици тренирам и продължавам с диетата, но не съм мръднала дори с килограм надолу. Какво да направя? Отчайвам се.
Програмата ми е следната : Тренировки по час и половина всеки ден от понеделник до петък. Започвам с половин час кардио на кростренажора след което още един час имам упражнения за различни мускулни групи. Примерно в понеделник е само крака, вторник е ръце и т.н. редувам ги. Тренирам сутрин на гладно и първото ми хранене е един час след тренировката.
Диетата ми е 5 хранения на ден , точно през два часа , като веднъж седмично правя нещо като зареждане с въглехидрати от плодове, тоест плодов ден. Давам примерно какво е менюто ми :

11.00 часа - 50 грама овесени ядки
13.00 часа - 2 яйца
15.00 часа - 100 грама пилешко филе или гърди с половин домат или малко зелена салата
17.00 часа - 100 грама пилешко филе или гърди с половин домат  или краставица
19.00 часа - 100 грама риба

Не нарушавам диетата си и я спазвам стриктно. Сутрин взимам по една таблетка хром пиколинат, понеже ми помага да не чувствам глад за тесто и сладко и да не ми става лошо от това . Въпреки това откакто тренирам се чувствам постоянно отпаднала, дори ми причернява на моменти. Нямам енергия и още не съм достигнала етапа в който да се чувствам тонизирана след тренировка. Пия по 3 литра вода на ден.

Изследвах си хормоните за да видя дали не е в тях проблема, но и там всичко е наред.

Кажете ми моля ви греша ли някъде и какво мога да направя за да започна да свалям отново килограми. Защо не отслабвам ?

Темата беше редактирана от Вероника Георгиева на 28.05.14 11:24.

Сигурно ли е, че тази храна ти е достатъчна като енергия?
Сигурно ли е, че тази храна е адекватно балансирана (белтъчини, мазнини, въглехидрати)?

Незнам дали ми е достатъчно или ми е много, затова се обръщам към вас, понеже не разбирам и не знам какво куца. Никога преди не съм тренирала или пазила диети.

Отслабването не е линеен процес.
За теб е стъпка 1 от тази тема (при не повече от 20% дефицит).
Защо си елиминирала мазнините от храненето си - не е ясно. Груба грешка.

28.05.14
12:22

Kak защо ,защото иска да се отърве от тях ....(giggle)

Ся сериозно към колежката ....не се отчайвай ,трябва да бъдеш упорита ,пооправи храната вкарай някоя ядка орехи бадеми лешници че две яйца са крайно недостатъчни за мазнини а те са жизнено необходими ,тренирай и дори и кантара да не мърда с много надолу би трябвали да почнеш да виждаш резултата в огледалото...

Мнението беше редактирано от overkill на 28.05.14 12:25.

Благодаря ви много. Ще ви послушам и ще добавя мазнини да видим какво ще стане.

29.05.14
18:07

Само с включването им реално няма да видиш никаква промяна ,просто ще се предпазиш от това тяхната липса и недостатъчно количество да ти докарат здравословни проблеми докато се стремиш да си подобриш визията което би било ужасно глупаво !!!

Незнам дали знаеш но повечето витамини са мастно разтворими ,липса на мазнини в храната = липса на определени витамини ,от там се нарушават физиологични процеси ,почват и хормонални проблеми и т.н.

Гледам че първото ти хранене след тренировката е само въглехидратно ,което не е много правилно особенно след тренировка с тежести ,трябва да добавиш и протеинов източник за да можеш веднага да почнеш да възтановяваш мускулатурата и не се лишавай изцяло от въглехидратите особено от храни като боба ,лещата ,грах ....идеални са в минимални количества за гарнитури към месото ...
Плодовия ден не толкова лош ако целиш да раздвижиш перисталтиката ,иначе в плодовете има предимно прости захари и яденето им в голямо количество предимно водят до стомашни проблеми и дискомфорт .....по скоро ги включи като допълнение на едно балансирано меню!!!

Carbohydrate

29.05.14
19:53

Без въглехидрат става само на първият етап от диетата. Но при вторият етап - тренировките, трябва да увеличиш въглехидратите!!! Не се бой, няма да се отрази на теглото. За това ти и причернява. Ще си докораш болести, внимавай. Сега ти трябва друг рацион, за трениращи, като пак спазваш какво ядеш! Успех!

Ще ми подскажете ли какво да включа като храни, като количество и кога да ги приемам така че да не рискувам да кача килограми.

Мнението беше редактирано от Вероника Георгиева на 29.05.14 22:13.

Carbohydrate

30.05.14
06:18

казано от Вероника Георгиева на 29.05.14, 22:10:

Ще ми подскажете ли какво да включа като храни, като количество и кога да ги приемам така че да не рискувам да кача килограми.

Можеш да добавиш сякакъв продукт с нисък ГИ. На форума има таблица с храни и техния ГИ или в нета виж. Балансилай си храната, както ти написа Кольо. Помни, че вече не си на първия етап. При трениране се иска въглехидрат също. Тук има също и примерни менюта. Аз ще потърся при мен и ще ти напиша по-късно.
Ето първата част, която си минала, но пак прочети http://www.bb-team.org/forums/viewthread/72608
Втората част е с тренировки и рациона трябва да се балансира със В,Б и Мазнини... Ще я пусна по-късно втората част.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 30.05.14 06:33.

Изчетох първата част. Много полезно инфо си качил. Не можах сама да намеря втората част. Ще чакам да я пуснеш.

Почнах да се замислям след три месеца диета дали нямам липса на някакви витамини, та реших днес да почна да пия витамини и магнезии. Като гледам три месеца не съм приемала никакви храни с магнезии, така че твърде е възможно  това да е причината за постоянната умора която чувствам. Друго дали ми е необходимо ?

Carbohydrate

30.05.14
18:07

Прецени сама. Няма как да знаем, дали пиеш вода, например. Ако всичко си прочела, то наблюдавай себе си, ти сама можеш да видиш и прецениш какво да намалиш, добавиш, премахнеш. Всичко става по метода проба/грешка. И ще видиш, че след време това ще ти е начин на живот, което е най-хубаво! )

Благодаря ви.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1